Hur du optimerar ditt innehåll med Semrush SEO Writing Assistant

Semrush SEO Writing Assistant är det perfekta verktyget för snabb och enkel analys av artiklar avsedda för omfattande engagemang genom Googles sökrankning och organisk trafik.

Sökmotoroptimering (SEO) har länge förlitat sig på textbaserade artiklar för att rangordna innehåll, produkter, tjänster och i slutändan de varumärken som marknadsför dessa. Eftersom du inte annonserar proaktivt litar du på ditt innehålls rankning i Google SERP.

Googles sökmotoralgoritm utvärderar dina webbplatssidor, bloggar och artiklar på flera grunder, inklusive originalitet, fakta, läsbarhet, ton och engagerande texter.

Även om Google inte uteslutande klargör rankningsmåtten, är dessa vanliga och logiska överväganden för innehållsrankning.

När du arbetar med hundratals artiklar per månad i en företagsinstallation eller digital marknadsföringsbyrå, hur skulle du utvärdera kvaliteten på dina artiklar baserat på ovanstående Google SERP-rankningsmått? Tja, du kan använda ett automatiserat verktyg som gör allt med ett enda klick. Här kommer Semrush SEO Writing Assistant-verktyget.

Följ med mig när jag granskar olika funktioner i detta enastående SEO-verktyg från Semrush Toolkit för SEO.

Varför behöver du analysera och optimera innehåll?

Textbaserat innehåll avsett för publicering på webbplatsen måste analyseras och optimeras för flera mätvärden. Detta är nödvändigt för intern kvalitetssäkring, resultatspårning och rapportering.

Ur SEO-synpunkt anses optimerat innehåll vara rankat överst på Google SERP så att målgruppen kan hitta ditt innehåll bland miljarder andra webbplatser som publicerar artiklar inom samma nisch.

Innehållsanalys ger dig möjlighet att skapa flera data om innehåll som plagiatpoäng, läsbarhetspoäng, textton, engagemang i text, unikhet och så vidare. Om du driver en digital marknadsföringsbyrå kan du använda dessa mätvärden för att rapportera dina arbetsframsteg till kunden.

Å andra sidan hjälper innehållsoptimering dig att ta ditt innehåll till en massiv läsarbas. Här är nyckelfaktorer innehållstydlighet, innehållsauktoritet, sanning till fakta, korrekt placering av sökord och så vidare.

Du kan antingen använda en utmanande och tråkig manuell arbetsprocess för att analysera och optimera ditt SEO-innehåll eller ett intelligent verktyg som Semrush SEO Writing Assistant.

Vad är Semrush SEO Writing Assistant?

SWA från Semrush är ett SEO-verktyg för att analysera innehåll så att du kan optimera det för SEO och användarvänlighet innan du publicerar online. Den utvärderar omedelbart eller i realtid en bloggs SEO-potential, innehåller artiklar, instruktionsartiklar, marknadsföringstext, annonstext, kommentarer på sociala medier och så vidare.

Under huven innehåller verktyget några enastående algoritmer för att analysera ditt innehåll enligt de senaste SEO-måtten. Genom att analysera innehållets läsbarhet, sökmotoroptimeringar, tonfall och originalitet, skapar Semrush SWA en övergripande poäng för dina bloggar eller artiklar.

Den totala poängen fungerar som ett riktmärke för ditt innehåll. Efter att ha publicerat artikeln online kan du spåra dess engagemang, klick, delningar, gilla-markeringar, etc. Nu kan du göra detta för många innehåll i din webbpublicerings- eller digitala marknadsföringsverksamhet för att upptäcka en korrelation mellan det totala resultatet och sidvisningarna för innehåll.

Nu kan du återgå till SWA-verktyget och analysera innehållet ytterligare. Gör några justeringar, publicera om innehållet och spåra sidvisningar och resultat. I ett nötskal är detta innehållskvalitet och SEO-standardiseringsprocess där SWA spelar en stor roll, om du skulle välja att använda den.

Semrush SEO Writing Assistant-funktioner

#1. Läsbarhet

Bildkredit: Semrush

Läsbarhetsfunktionen utvärderar innehållet på en skala av 10. 10 betyder mycket lätt och 1 betyder svårt att läsa innehållet. Den här underfunktionen följer Flesch-beräkningsformeln för läsvänlighet.

Den här underfunktionen ger också följande insikter:

 • Aktuellt antal ord och lämpligt antal ord
 • Problem med innehållet Titel
 • För många komplexa ord
 • Svårlästa meningar
 • Långa stycken

#2. SEO

Bildkredit: Semrush

SEO-funktionen ger en holistisk analys av innehållet för SEO-ändamål. Den täcker SEO-länkade faktorer som målanvändning av sökord, rekommenderade sökord, länkproblem och Alt-attribut.

#3. Tone of Voice

Bildkredit: Semrush

Verktygets algoritm analyserar olika aspekter av ditt innehåll, som takt, val av ord, ordningen på specifika ord, rytm och mer, för att skapa Tone of Voice-poängen för dina bloggar, artiklar och marknadsföringskopior. Skalan för denna poäng har tre punkter: Casual, Neutral och Formell.

#4. Innehållets originalitet

Bildkredit: Semrush

Detta är helt enkelt AI-baserad plagiatkontroll med hjälp av onlineresurser. Originalitetskontrollen visar det totala antalet kopierade ord, andelen plagiat och källan till det kopierade innehållet.

#5. Totala poängen

SWA-verktyget använder individuella poäng från Läsbarhet, SEO, Originalitet och Tone of Voice för att skapa den totala poängen för ditt innehåll. Det är på en skala från 10, där 1 betyder lägst och 10 betyder högsta poäng.

#6. Omfraserare

Bildkredit: Semrush

AI Rephraser från Semrush SEO Writing Assistant kan utföra fyra uppgifter från en text du tillhandahåller. Du kan till exempel omformulera, sammanfatta, förenkla eller utöka källinnehållet för att skapa unikt innehåll. Detta hjälper dig mycket med att bygga bakåtlänkar för dina webbsidor och målsidor.

#7. Rekommendationer

Du kan ange de nyckelord du vill täcka i SWA-verktyget, och det kommer att ge dig nya innehållsrekommendationer. Den underliggande algoritmen för detta verktyg analyserar dina konkurrenters innehåll, sökord, plats och enhet för att generera förslag.

Semrush SEO Writing Assistant Plugins

Verktyget erbjuder integration eller plugin-stöd för följande företagsappar:

#1. WordPress plugin

Bildkredit: Semrush

Du kan hitta WordPress Plugin för Semrush SWA-verktyget i WordPress Plugin-biblioteket. När du har lagt till plugin-programmet i ditt WordPress CMS kan du anropa verktyget från avsnittet Installerade plugins. Innan du analyserar innehåll, se till att du är inloggad på ditt Semrush-konto. Klicka nu helt enkelt på Connect SEO Content Template för att analysera befintligt eller nytt innehåll.

#2. MS Word-tillägg

Bildkredit: Semrush

Om du skapar och optimerar innehåll med MS Word kan du lägga till Semrush SWA-verktyget antingen från avsnittet Get Add-ins i Word eller från Microsoft Appsource. När du har lagt till något av dessa verktyg bör du se ikonen Visa SWA på fliken Hem i Word-appen. Klicka på denna Visa SWA-ikon för att se SWA-verktygspanelen till höger i dokumentet.

#3. Google Dokument-tillägg

Bildkredit: Semrush

Tillägget liknar Word-tillägget. Den enda skillnaden är att du måste hämta den från Google Dokument från Google Workplace Marketplace. När du har installerat den hittar du den på fliken Tillägg i Google Dokument.

Hur man använder Semrush SEO Writing Assistant

Så här kan du komma igång med Semrush SWA-verktyget:

 • Logga in på ditt Semrush-konto.
 • Välj Content Marketing på den vänstra navigeringspanelen.
 • Välj verktyget SEO Writing Assistant.
 • Nu klickar du bara på Analysera min text.
 • Du bör nu se Semrush-innehållsredigerarens gränssnitt, tillsammans med en högerpanel för innehållsanalys och olika mätvärden.
 • Klistra in allt innehåll i Semrush-innehållsredigeraren.
 • I sidopanelen under avsnittet Nyckelord anger du målsökorden för texten.
 • Klicka nu på Få rekommendationer.
 • Det är allt! Du kommer att se en utarbetad analys för läsbarhet, SEO, Tone of Voice och Originalitet, tillsammans med ett spindeldiagram.

Fördelar med Semrush SEO Writing Assistant

Det finns många fördelar med Semrush SWA, och dessa är som beskrivs här:

 • Verktyget automatiserar arbetsflödet för kvalitetskontroll av innehåll genom att analysera dess SEO-potential, läsbarhet, originalitet och mer.
 • Du kan effektivisera och organisera innehållsproduktionspipelinen genom att sätta upp en standardövergripande poäng som ska uppfyllas av innehållsskaparna och utvärderas med SWA-verktyget. I slutändan kommer ditt varumärke eller din webbplats alltid att skapa och publicera innehåll som matchar marknadsföringsläget och varumärkesbilden.
 • SWA-verktyget hjälper dig att skapa SEO-vänligt innehåll som består av strategiskt placerade semantiska sökord, förslag på innehållsoptimering, visning av sökordsinsikter och mer.
 • Frilansare och småföretagare som skapar innehåll själva kan använda det här verktyget för att förbättra innehållskvaliteten.
 • Som kund kan du snabbt kontrollera SEO-potentialen och kvaliteten på innehållet genom att analysera det på SWA-verktyget.
 • Om du ser att ditt innehåll inte är så läsbart som det borde vara, kan du använda Semrush SWA-verktyget för att analysera den nuvarande läsbarheten, se bristerna och lösa dem för att skapa mycket engagerande och läsbart innehåll.

Är Semrush SEO Writing Assistant verkligen värdig?

SWA-verktyget från Semrush är värdigt eftersom det erbjuder funktioner som du kanske inte hittar i ett verktyg. Du kommer att behöva använda flera verktyg för att analysera innehåll och samla data på ett ställe för att skapa en innehållsvärdering.

Istället gör Semrush SEO Writing Assistant läsbarhetsanalys, plagiatkontroll, innehållstonanalys, SEO-potential och många fler från en molnbaserad app.

Verktyget har inte heller någon inlärningskurva. Alla som arbetar eller gör affärer inom innehållsmarknadsföring och publiceringsbranschen kan börja använda verktyget utan att behöva gå igenom någon omfattande utbildning.

Dessutom behöver du inte betala något extra för att använda verktyget. Det kommer som en del av hela Semrush-prenumerationen.

Slutsats

I ett nötskal är Semrush SEO Writing Assistant-verktyget ett standardverktyg för SEO för att analysera innehållskvalitet för att förbättra det innan publicering.

Det erbjuder ett användarvänligt gränssnitt för innehållsanalys. Dess motivering bakom den totala poängen är också enkel och lätt att förstå av branschfolk. Det bör vara ditt första val för ett SEO-skrivassistentverktyg om du behöver ett automatiskt och strömlinjeformat sätt för innehållsanalys.

Du kan också läsa om andra Semrush-funktioner, inklusive Semrush Keyword Magic Tool.