Hur du låser upp din bil med din Android 12-telefon

Spread the love

Idén att förvandla din Android 12-telefon till en digital bilnyckel för att låsa upp din bil är både spännande och spännande.

Google hoppas kunna göra smartphones till centrum för kundernas vardag och aktiviteter genom att leverera digitala bilnycklar.

Förutsatt att din telefon har Android 12 eller högre, till exempel Samsung Galaxy S21, kan du enkelt ladda ner de digitala bilnyckelapplikationerna på den. Google-teamet hoppas dock kunna utveckla den digitala bilnyckelapplikationen ytterligare för smartphones med andra versioner av Android också.

Om du har en kompatibel bil och en Android 12-telefon, fortsätt läsa för att lära dig hur du kopplar ihop dem så att du kan låsa upp din bil utan att behöva ta ut nyckeln.

Vad är en digital bilnyckel och hur fungerar den?

Den digitala bilnyckeln fungerar vanligtvis på två sätt, som definieras utifrån den teknik som används för att utveckla den:

En radioöverföringssensor är inbyggd i den digitala nyckelapplikationen som lokaliserar riktningen för signalen som kommer från din bil som en radar. Med hjälp av Ultra-Wideband-teknik (UWB) är det nu möjligt att lokalisera och kommunicera med UWB-utrustade bilar.

Med den här tekniken kan du låsa och låsa upp din bil utan att ens ta ut telefonen. Därför, på grund av den befintliga UWB-tekniken, fungerar din digitala nyckel perfekt, även om du står ungefär en meter från din bil. Följaktligen kan du ha din telefon i bakfickan och ändå lyckas låsa upp din bildörr.

  Hur du speglar och styr din Android-telefon på valfri Windows-dator

Om din bil har Near Field Communication (NFC) är allt du behöver göra att ta fram din smartphone, så låser den upp din bils dörr på nolltid. NFC-teknik kräver ingen kontakt för att utbyta data mellan två enheter.

Dessutom fungerar denna teknik inom ett radiofrekvensfält med en basfrekvens på 13,56 MHz som kan utbyta data inom ett område på upp till 100 meter.

Tillverkarens teknik i bilen avgör prestandan för den digitala nyckeln. Eftersom de flesta biltillverkare, inklusive Ford, GM och Honda, har trådlöst Android Auto i sina bilar tillåter Googles nya funktion bilägare att låsa och låsa upp sina fordon med sina smartphones.

Nyckellöst system för bilar

Det finns ett annat sätt att kategorisera digitala bilar baserat på deras nyckellösa systemtyp. Hittills har två typer av nyckellösa inträdessystem utvecklats:

PKE: Passive Keyless Entry (PKE) är en teknik som kräver att förare tar med sina digitala bilnycklar inom en meter från fordonets dörrar.

När den digitala bilnyckeln väl är placerad nära bildörrarna ansluts den omedelbart till bilens system och låser upp dörrarna efter att ägarens identitet har validerats. Du behöver inte vidta några ytterligare åtgärder för att öppna din bils dörr.

RKE: Remote Keyless Entry gör det möjligt för bilägare att låsa upp sin bil med sin digitala nyckel medan de står inom ett visst avstånd från sina fordon. Denna typ av digitala bilnyckel fungerar baserat på en radiofrekvenssignal. Så det finns ingen anledning att placera din smartphone bredvid din bil.

Metod #1: Använd din Android 12-telefon som en digital nyckel för att låsa upp din bil

Du måste först para ihop din telefon med ditt fordon. Du kan göra det på flera sätt.

  RealVNC:s PC Remote Control App 'VNC Viewer' för Android nu gratis

Med hjälp av biltillverkarens applikation:

Ett fåtal biltillverkare, inklusive BMW, har skapat skräddarsydda applikationer som gör det möjligt för bilägare att låsa upp sina bilar med en digital nyckel.

För att aktivera din digitala bilnyckel med din biltillverkares applikation måste du följa dessa steg:

Steg 1: Ladda ner appen från Google Play. Exemplet som visas här är för BMW. För andra tillverkare, använd deras app.

Steg 2: Öppna sedan appen och konfigurera ditt konto.

Steg 3: Leta efter avsnittet ”digital bilnyckel” i appen för att koppla ihop din bil med ditt konto.

Steg 4: Lägg din telefon bredvid din bilnyckelläsare och vänta tills parningsprocessen är klar.

Efter ihopparningen trycker du på alternativet Lägg till på startskärmen på din smartphone för att omedelbart komma åt din digitala bilnyckel.

Använda bilens huvudenhet:

Steg 1: Välj ”Digital Key Setup” på bilens huvudenhet.

Steg 2: Placera din telefon bredvid bilnyckelläsaren.

Steg 3: Tryck på ”Ställ in din digitala nyckel”

Steg 4: Logga sedan in med ditt Google-konto.

Steg 5: Granska villkoren och välj ”Godkänn och fortsätt”

Steg 6: Ange din aktiveringskod.

Ditt ursprungliga digitala nyckelnamn är ”ditt användarnamn + din telefonmodell”, men du kan ändra det om du vill.

Steg 7: Lägg sedan din telefon bredvid bilnyckelläsaren så att de kan paras ihop.

Steg 8: Tryck på ”Lägg till på startskärmen” för enkel åtkomst i framtiden.

Du kommer att kunna låsa upp din bil med din Android 12-telefon när du har parat ihop dem.

Metod #2: Lås upp din bil med Android 12-telefon med Keyconnect-appen

Du kan installera KeyConnect på din Android 12-smarttelefon om din biltillverkare ännu inte har byggt en app för sin digitala bilnyckel.

Innan du laddar ner appen, se till att den är kompatibel med din telefon genom att följa stegen nedan:

  Hur man tar bort Netflix-kakor på Android

Steg 1: Kontakta ditt biltillverkningsföretag för att kontrollera om din bil är utrustad med trådlös Android Auto.

Steg 2: Gå sedan till KeyConnect-webbplatsen.

Steg 3: Bläddra till botten av sidan och välj Kontrollera kompatibilitet.

Steg 4: Efter det anger du bilens VIN-ID för att kontrollera att appen är kompatibel med den.

Steg 5: Nästa, ladda ner KeyConnect från Google Play om det stöder din bils märke och modell. KeyConnect stöder mer än 20 bilmärken i USA.

Steg 6: Starta appen och koppla ihop den med din bil.

Med den här appen på din Android 12-telefon kan du nu låsa och låsa upp din bil.

Slutsats

Trots utvecklingen inom digital bilnyckelteknologi är det fortfarande oklart om digitala bilnycklar kommer att bli en nyckelfunktion eller en flyktig trend i smartphones tidsålder.

Eftersom detta är en ny teknik bör biltillverkare och ägare testa de Google-lanserade digitala bilnycklarna för tillförlitlighet.

Framför allt bör utvecklare av digitala bilnycklar lova bilägare att tillgången till deras fordon inte kommer att begränsas i händelse av ett tekniskt fel.

Tekniken bakom digitala bilnycklar är fortfarande i behov av vidareutveckling. Särskilt bör biltillverkare och Google fortsätta att utveckla digital bilnyckelteknologi som är kompatibel med andra Android-versioner.

Du kan nu titta på några smarta hemprylar som du kan använda.