Hur du centrerar dina aktivitetsfältsikoner i Windows 10

Viktiga takeaways

 • Anpassa aktivitetsfältet i Windows 10 genom att centrera dina ikoner för ett estetiskt utseende utan programvara från tredje part.
 • Följ enkla steg för att centrera aktivitetsfältets ikoner genom att högerklicka på aktivitetsfältet och öppna aktivitetsfältets inställningar.
 • Om du vill anpassa aktivitetsfältet ytterligare, överväg att använda Taskbar X eller Stardocks Start11-verktyg, som möjliggör ikonstilsalternativ och ger en liknande startmenyupplevelse som Windows 11.

Aktivitetsfältet i Windows är ett utmärkt sätt att komma åt dina program och viktiga tjänster som Bluetooth. Som standard placerar Windows 10 de viktigaste ikonerna till höger i systemfältet, medan du har allt utrymme i mitten för att fästa dina programikoner. Om du bara har några få att fästa kan du centrera dem på aktivitetsfältet för en mer estetisk look.

Den här artikeln visar hur du centrerar dina Windows 10 aktivitetsfältsikoner utan programvara från tredje part.

Varför centrera Windows 10 aktivitetsfältets ikoner?

Det finns inte många anledningar till att flytta dina snabbåtkomstikoner till mitten av aktivitetsfältet. Den främsta anledningen är estetik, vilket gör att Windows 10 ser snyggare ut. Microsoft håller verkligen med om denna känsla så mycket att standardplatsen för Start-menyn och aktivitetsfältsikonen i Windows 11 är i centrum.

Men vissa människor värdesätter också estetik, förutom att ha en kraftfull dator för att starta resurskrävande program. Dessutom, om du regelbundet växlar mellan Mac och Windows, hjälper konsistensen i platsen för aktivitetsfältet (eller Dock i Mac) ikoner.

Hur centrerar jag mina aktivitetsfältsikoner?

Som standard är Windows 10-ikoner vänsterjusterade. Du kan ändra grundläggande aktivitetsfältsinställningar för att flytta dina ikoner till mitten.

 • Högerklicka på aktivitetsfältet i Windows 10.
 • Välj Aktivitetsfältsinställningar och avmarkera sedan Lås aktivitetsfältet.
 • Ställ sedan in aktivitetsfältets plats till Botten under Aktivitetsfältets plats på skärmen.
 • Under Kombinera aktivitetsfältsikoner väljer du Alltid, dölj etiketter.
 • Högerklicka på aktivitetsfältet igen, välj Verktygsfält och tryck på Länkar för att aktivera.
 • När länksektionen har aktiverats visas två vertikala linjer. Dra den högra vertikala linjen bredvid Länkar till vänster förbi aktivitetsfältets ikoner och den vänstra vertikala linjen.
 • Aktivitetsfältets ikoner kommer nu att visas på höger sida av aktivitetsfältet. Dra den vertikala linjen bredvid ikonerna för att flytta ikonerna till en idealisk mittposition i aktivitetsfältet.
 • När ikonerna är centrerade högerklickar du på aktivitetsfältet och väljer Lås aktivitetsfältet från popup-menyn.
 • För att förbättra estetiken i aktivitetsfältet, använd Aktivitetsfält X för att anpassa aktivitetsfältet i Windows 10 ytterligare med ikonstilsalternativ, animationer och mer. Men om du fotograferar efter något som liknar Windows 11:s startmeny kan du använda Stardocks Start11-verktyg.

  Även om det inte är gratis, ger det enkel åtkomst till den nya startmenyn om din dator inte uppfyller Windows 11:s minimikrav. Men om du är den typen som älskar att mixtra med dina enheter, finns det ett sätt att kringgå Windows 11 minimiinstallationskrav. På så sätt kan du använda den nya startmenyn utan ett verktyg från tredje part.

  Anpassa Windows 10 aktivitetsfältets ikonposition

  Windows 10 aktivitetsfält vänsterjusterade ikoner som standard, och de flesta användare håller fast vid denna justering. Du kan dock centrera ikonerna för ett mer estetiskt utseende utan att använda programvara från tredje part. Dessutom kan du använda samma metod för att trycka aktivitetsfältets ikoner till höger bredvid systemfältet.