Hur du ändrar din TikTok FYP för att passa dina preferenser

Viktiga takeaways

 • Återställ din TikTok FYP för att börja från början och förfina dina innehållsinställningar.
 • Följ konton du gillar för att se mer av deras innehåll och förbättra rekommendationerna du får.
 • Gilla, dela och kommentera videor du gillar för att signalera dina preferenser till TikTok-algoritmen.

TikTok har ett rykte om att visa dig exakt vad du vill se, vilket kan hålla dig rullande i timmar. Men vad händer om ditt flöde inte visar dig innehållet du vill se? Här är några tips för att ändra din TikTok FYP.

1. Återställ din TikTok FYP

Om din TikTok For You-sida (FYP) är helt irrelevant för dina intressen kan du återställa den så att algoritmen börjar från början.

Följ dessa steg för att återställa din TikTok FYP:

 • Öppna TikTok och tryck på profilikonen.
 • Tryck på ikonen med tre rader uppe till höger i appen och välj Inställningar och sekretess.
 • Rulla ned till Innehållsinställningar och tryck på den. På nästa sida väljer du Uppdatera ditt For You-flöde.
 • På nästa sida väljer du Fortsätt och sedan Uppdatera.
 • Du kan välja att välja en anledning till varför du uppdaterade ditt flöde och sedan välja Skicka.

  När den här processen är klar måste du interagera med rätt innehåll för att förfina dina preferenser. Resten av dessa tips kommer att relatera till att förbättra innehållet som plattformen rekommenderar till dig.

  2. Följ TikTok-konton du gillar

  Om du inte redan gör det, följ konton på TikTok som du tycker är intressanta. Detta kommer att säkerställa att du fortsätter att se dessa skapare på din FYP, och det kommer också att hjälpa appen att rekommendera liknande innehåll.

  För att följa ett konto måste du trycka på kontonamnet medan du tittar på en video och sedan välja knappen Följ på profilsidan.

  Du kan också beskära din följande lista om du tror att kontona du följer resulterar i irrelevant innehåll.

  För att kontrollera din följande lista, gå till fliken Profil och välj numret med Följer under. Du kan sluta följa ett konto genom att välja knappen Följer bredvid ett konto för att sluta följa dem.

  3. Titta på och titta på videor du gillar på TikTok igen

  Enligt TikToks supportwebbplats”tiden som ägnas åt att titta på en specifik video vägs i allmänhet tyngre än andra faktorer”.

  Så när appen känner igen att du har sett något hela vägen igenom, förstår den att du med största sannolikhet gillade det. Ett ännu bättre sätt att signalera din njutning är att titta på samma video flera gånger.

  4. Välj ”Inte intresserad” på TikTok-videor du inte gillar

  Vad händer om du tittar på något hela vägen igenom, bara för att få reda på att det var clickbait? Bara för att du tittar på något till slutet, betyder det inte att du måste avstå från fler timmar med samma innehåll. Du kan berätta för appen att du inte gillade detta och undvika liknande trender och ljud i framtiden.

  För att signalera till TikTok att du inte är intresserad av en viss typ av inlägg, tryck länge på videon tills ett popup-fönster visas. Tryck sedan på ikonen för brustet hjärta som säger Inte intresserad. Samma knapp visas också om du trycker på knappen Dela.

  Om du vill gå ett steg längre och helt bli av med resultat från en viss skapare kan du blockera ett konto på TikTok.

  5. Gilla och dela TikTok-innehållet du gillar

  Ett annat bra sätt att signalera till plattformen att du gillar ett innehåll är att använda Gilla-knappen på höger sida av skärmen. Varje video som du gillar kommer in i ett speciellt bibliotek i din profil för senare referens. Du kan välja att antingen hålla det här biblioteket privat eller göra det offentligt.

  Du kan hitta dina gillade videor på TikTok genom att gå till din profil och trycka på hjärtikonen till höger. Detta kommer att visa dig alla videor du har gillat på TikTok.

  Dela-knappen är en naturlig följeslagare till Gilla-knappen. Om du gillar något tillräckligt, kanske du vill skicka det till din favorit WhatsApp-grupp eller lägga till det i dina Instagram-berättelser. Du kan göra det med knappen Dela till höger på skärmen.

  Om du verkligen gillar ett visst inlägg kan du lägga till det i dina TikTok-favoriter. Detta låter dig komma tillbaka till videon senare om du vill se den eller dela den igen. Du kan lägga till videor, ljud, effekter, hashtags och frågor till ditt favoritbibliotek, som visas på din profil, bredvid knappen Redigera profil.

  Detta låter dig hitta och hantera dina TikTok-favoriter för enkel referens.

  TikTok tar hänsyn till engagemang för att hjälpa till att skapa bättre rekommendationer, varför kommentarer spelar en nyckelroll. Du kanske har märkt att många kommenterar med rader som ”kommenterar för att stanna på den här sidan av TikTok”.

  Om du vill se mer av samma innehåll, se till att interagera med det genom kommentarer.

  Ibland, även om du försöker signalera till TikTok att du inte är intresserad av en viss typ av innehåll, fortsätter appen att visa dig samma typ av videor. Detta gäller särskilt när en viss hashtagg eller trend har blivit viral.

  Ett sätt att omedelbart blockera den här typen av innehåll är att filtrera bort vissa videosökord.

  Du kan göra detta genom att använda följande steg:

 • Öppna din TikTok-profil och klicka på ikonen med tre rader högst upp på skärmen.
 • Välj Inställningar och sekretess från popupmenyn.
 • Rulla ned och välj Innehållsinställningar och sedan Filtrera videonyckelord.
 • Tryck på knappen Lägg till nyckelord och skriv in ordet du vill filtrera i fältet Ange ett nyckelord. Du kan också välja om du vill filtrera det från dina For You- eller Following-flöden.
 • När du är klar trycker du på Spara.
 • Du kan bara filtrera ett enda ord eller hashtag åt gången, så du kan behöva göra detta några gånger för att täcka de olika varianterna av sökord.

  Genom att följa dessa tips kommer du att kunna få mer innehåll som passar dina intressen. Ju mer du använder appen och ger feedback om rekommenderat innehåll, desto bättre kommer TikTok-algoritmen att tillgodose din smak.