De bästa microSD-korten 2024

Att navigera i labyrinten av märken och specifikationer för microSD-kort kan ta tid och ansträngning. Om du fotograferar med hög upplösning, som 4K- eller 8K-video, är det viktigt att välja en med snabb läs- och skrivhastighet. För att enkelt lagra dokument kan du nöja dig med ett mer prisvärt alternativ.

SanDisk

Med sin rimliga prislapp skulle du bli förlåten för att tro att SanDisk Extreme Pro microSDXC lever inte upp till sitt namn. Men med annonserade läs- och skrivhastigheter på upp till 200 MB/s och 140 MB/s är det mycket snabbt för prisklassen.

Dessutom har den en V30-videohastighetsklassificering, vilket innebär att du kan spela in i 4K med lägre bildhastigheter. Den kan hantera långsamma Full HD-videor med höga bildhastigheter eller högkvalitativa serietagningar utan problem. Det är idealiskt för actionkameror och drönare, och du behöver inte känna dig alltför bekymrad över det på dina stora äventyr, eftersom det här kortet är vatten-, röntgen-, stöt- och temperatursäkert.

SanDisk Extreme Pro UHS-I microSDXC

Bäst överlag

När det gäller att markera alla rutorna, slår SanDisk Extreme Pro microSDXC ett hem. Det är prisvärt, har anständiga läs- och skrivhastigheter och är ett hållbart litet tillägg till din kamera, drönare eller smartphone.

Fördelar

 • Snabb A2 app-prestanda
 • Quickflow-teknik för snabba överföringar till din dator
 • Mycket hållbara

Nackdelar

 • Behöver en snabbare videoklass för upplösningar högre än 4K

Samsung

Om du behöver ett enkelt microSD-kort utan krusiduller, kommer Samsung Evo Select att glädjas med dess prestanda till prisvärde. Även om det kanske inte är lämpligt för högbilds 4K-inspelning, betyder dess V10-videoklassificering att du kan spela in i Full HD utan problem.

Evo Select är förvånansvärt hållbart och skyddar mot olika faror, inklusive vatten, stötar och röntgenstrålar. Detta 64GB-kort är U1-klassat och kan läsa data i hastigheter på upp till 130 MB/s. Det finns också 128GB, 256GB och 512GB kort om du behöver en större lagringskapacitet, allt till fyndpriser.

Samsung Evo Select UHS-I microSDXC

Bästa budgeten

Detta UHS-I microSDXC-kort från Samsung kommer att visa sig vara ett fynd för alla som letar efter ett hållbart och pålitligt kort till ett budgetvänligt pris. Även om det inte räcker för proffs med kraftfulla enheter, är det tillräckligt snabbt för de flesta och är idealiskt för att spela in Full HD-video och till och med 4K vid lägre bildhastigheter.

Fördelar

 • SD-adapter ingår
 • 10 års garanti
 • IPX7-klassificering
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte de snabbaste läs- och skrivhastigheterna

Delkin

Delkin Devices Power microSD-kortet är ett framtidssäkert alternativ för dem som fotograferar i 4K, 8K och 360 grader. Den har en videohastighetsklass V90 och kan uppnå läshastigheter på upp till 300MB/s och skrivhastigheter på upp till 250MB/s, vilket gör den till ett av de snabbaste microSD-korten som finns tillgängliga.

Delkin Devices Powers lägsta bibehållna skrivhastighet är 90 MB/s, lämplig för samtidig inspelning, inklusive bilder, videoströmmar och mer.

Om du behöver ladda ner dina bilder från din enhet eller kamera snabbt, hjälper detta kort dig att leverera effektiv prestanda till din dator. För extra skydd är detta microSD-kort vattentåligt, stötsäkert och röntgensäkert.

Delkin Devices Power UHS-II microSDXC

Snabbaste MicroSD-kort

Om du behöver ett ultrasnabbt, framtidssäkert microSD-kort, erbjuder Delkin Devices 64GB Power just det. Med sin videohastighetsklass V90 kan du spela in 8K-videor utan oro, även vid höga bildhastigheter. Detta är ett av de bästa korten för proffs som använder avancerad utrustning.

Fördelar

 • Mycket snabb läs- och skrivhastighet
 • Minsta bibehållna skrivhastighet på 90MB/s
 • Hållbar
 • Lämplig för 8K-video

Samsung

Om du behöver ett pålitligt, vattentätt microSD-kort för utomhusbruk med enheter som en dashcam eller säkerhetskamera, är Samsung Pro Endurance ett bra val. Den är inte bara byggd för att hålla, utan den är också mycket prisvärd och kommer med lagringskapacitet från 32 GB upp till 256 GB.

Med sin IPX7-klassificering och extrema temperaturskydd kan du lita på att den spelar in kontinuerliga bilder under en hård vinter. Läs- och skrivhastigheterna är kanske inte de snabbaste du kan hitta, men de är tillräckliga för kortets syfte.

Om du behöver mer mångsidighet har korten med högre kapacitet på 128 GB och 256 GB U3- och V30-hastighetsklassificeringar, vilket möjliggör 4K-videoinspelning med lägre bildhastigheter.

Samsung Pro Endurance microSDXC

Bästa vattentäta MicroSD-kortet

Samsung Pro Endurance är ett prisvärt val om du letar efter ett pålitligt microSD-kort som kan stå emot väder och vind. Den är perfekt för utomhusmiljöer och speciellt designad för kontinuerlig användning med säkerhets-, instrumentbräda- och karosskameror.

Fördelar

 • Kort med högre kapacitet kan hantera 4K vid höga bildhastigheter
 • Konstruerad för lång livslängd
 • Inkluderar SD-adapter
 • Temperatursäker ner till -13 grader Fahrenheit
 • Vatten-, temperatur-, dropp-, magnet-, slitage- och röntgensäker

Nackdelar

 • Långsam läs- och skrivhastighet

Lexar

Om lagring är ditt primära bekymmer, har Lexar Play microSD-kortet kapacitet hela vägen upp till hela 1 TB. Det är dock inte allt det erbjuder. Du får också snabba läs- och skrivhastigheter på upp till 160/100 MB/s, en appprestanda i A2-klass för snabb appladdning och en V30-videohastighetsklassificering för 4K-inspelning vid lägre bildhastigheter.

Lexar marknadsför denna microSD mer mot den bärbara spelgemenskapen, särskilt Nintendo Switch. Det är dock ett passande kort för de flesta konsumenttillämpningar.

Lexar Play finns också med mindre lagringsstorlekar, med alternativ från 256 GB med jämförbara läs- och skrivhastigheter. Kortet på 128 GB erbjuder utmärkt värde, men dess prestanda är långsammare.

Lexar Play 1TB microSDXC UHS-I

Bästa 1TB MicroSD-kort

$70 $130 Spara
60 USD

Lexar Play microSD-kortet erbjuder 1 TB lagringsutrymme till användare som behöver det. Med anständiga läs- och skrivhastigheter och snabb appladdning är det ett utmärkt microSD som passar de flesta tillfällen. Dess V30-videohastighetsklass innebär att du kan filma i 4K, och det finns olika mindre storlekar om 1TB är överdrivet för dina behov.

Fördelar

 • Stor lagringskapacitet
 • Anständiga läs/skrivhastigheter
 • Laddar appar snabbt

Nackdelar

 • Dyrare än vissa 1TB-konkurrenter

FAQ

F: Vad gör microSD-kort?

Huvudfunktionen hos ett microSD-kort är att lagra digital data, såsom foton, videor, musik, appar, spel och dokument, från små enheter som smartphones.

De är dock inte utformade för att arkivera din data för livet och bör ses mer som ett verktyg för att överföra filer från små till större enheter.

F: Vad är skillnaden mellan ett SD-kort och ett microSD-kort?

Skillnaden ligger i storleken. Ett microSD-kort är i grunden en miniatyriserad version av ett SD-kort. Ett SD-kort är ungefär lika stort som ett frimärke, medan ett microSD är ungefär hälften så stort. De tjänar båda den primära funktionen att lagra digital data, och båda kommer med olika överföringshastigheter och lagringskapacitet.

MicroSD-kort tenderar att vara något billigare än SD-kort med samma lagringskapacitet. De är vanligare i små enheter som smartphones och actionkameror.

Men microSD-kort är vanligtvis begränsade till en lagringskapacitet på 1 TB. Så enheter som avancerade DSLR-kameror och professionella drönare kommer mer sannolikt att ha en SD-kortplats. Men du kan fortfarande använda ett microSD-kort med dessa enheter om du använder en adapter, men inte vice versa.

F: Hur länge håller ett microSD-kort?

MicroSD-kort är designade för att hålla i upp till 10 år, men det finns flera faktorer som kan förkorta denna livslängd.

Det vanligaste är överanvändning. Att ofta skriva och radera data främjar slitage på minnescellerna. Andra faktorer, som exponering för extrema temperaturer eller magnetfält, kan också påverka kortets livslängd.

Om du i första hand använder ditt kort för lagring kommer det sannolikt att hålla längre än om du skulle använda samma kort för att kontinuerligt skriva över data. Frekventa användare bör byta ut sitt microSD med några års mellanrum, och det är viktigt att regelbundet säkerhetskopiera dina data för att undvika permanent förlust.

F: Hur viktiga är läs- och skrivhastigheterna på mitt microSD-kort?

Behöver du bara microSD-kortet för lagring räcker det med ett baskort med långsammare läs- och skrivhastigheter.

Men om du vill överföra stora filer snabbt eller ta foton och filmer med hög upplösning, särskilt 4K eller högre, kommer du att dra stor nytta av ett microSD-kort med snabbare läs- och skrivhastigheter.

Om du ofta använder serietagning när du tar actionsekvenser, är det fördelaktigt att använda ett kort med minsta betyg på UHS-II för att undvika fördröjning och säkerställa smidig uppspelning. Om du lagrar appar och spel på ditt kort kan du njuta av en mycket bättre prestanda på ett kort så snabbt som detta också.

F: Finns det ett 2TB microSD-kort?

Nej, 2TB microSD-kort är ännu inte kommersiellt tillgängliga. Håll dock utkik eftersom gränserna för flashminnet ständigt tänjs på. Faktum är att det japanska företaget Kioxia tillkännagav ett 2TB prototyp microSD-kort i slutet av 2022, medan det finns ett litet antal kort med lagringskapacitet på 1,5TB, som SanDisk 1,5TB Ultra microSDXC.