Hur bygger du din karriär som mjukvaruingenjör?

Spread the love

Mjukvaruingenjörer kan kallas den digitala världens obesjungna hjältar.

Närhelst du surfar på en webbsida eller arbetar med en nedladdad app som drivs av internet är det en mjukvaruingenjörs arbete. Arbetet som lagts ner av mjukvaruingenjörer kan verka skrämmande.

Mjukvaruingenjörer är mycket hängivna individer som lägger ner enorma ansträngningar för att skaffa alla nödvändiga färdigheter. Om du anser att mjukvaruutveckling är en karriärväg är det här den perfekta guiden för dig.

Läs vidare för att ta reda på hur du kan bli en mjukvaruingenjör.

Innan vi börjar med vägen, låt oss kort presentera en mjukvaruingenjör.

Vem är en mjukvaruingenjör?

Mjukvaruingenjörer utför arbetet med att bygga mjukvara. Det finns ingen plattformsbegränsning för mjukvaruingenjörer att bygga mjukvaruprodukter. De kan gå med att skapa skrivbordsprogram, mobilapplikationer eller webbaserade applikationer.

Mjukvaruingenjörer är högt värderade i varje företag och organisation eftersom de kan hjälpa en organisation genom att bygga något för att lösa alla problem. En mjukvaruprodukt i vilken organisation som helst kan minimera arbetet för tusentals människor.

Det finns en enorm efterfrågan på mjukvaruingenjörer på marknaden. Detta är anledningen till att det visar sig vara ett av de högst betalda jobben. Man måste fokusera på att ständigt utvecklas och lära sig för att lyckas inom detta område.

Låt oss nu titta på vägen man måste följa för att bli en mjukvaruingenjör.

Steg 1: Bestäm ditt slutmål.

Innan du börjar någon karriärväg är det viktigt att vara tydlig med ditt slutmål. Att bli en mjukvaruingenjör kräver konsekventa ansträngningar, hårt arbete och engagemang. Ha slutdestinationen i åtanke innan du ens påbörjar resan.

Det mest uppenbara sättet folk kommer att berätta om det är att ta en universitetsexamen i mjukvaruteknik eller ett relaterat område och bli en mjukvaruingenjör. I verkligheten behöver du göra mycket mer än så. Enligt a 2019 utvecklarundersökning, hade endast 62 % av mjukvaruingenjörerna studerat sina områden. En examen är inte det enda du behöver för att bli en mjukvaruingenjör.

Detta anses vara det traditionella tillvägagångssättet som en majoritet av studenterna följer för att bli mjukvaruingenjörer. Med hjälp av en kandidatexamen rensar studenterna ut fördjupade teoretiska begrepp som är nödvändiga för att förstå mjukvaruteknik. Några av nyckelämnena som studeras i utbildningen är databassystem, datanätverk, webbteknologi, datastrukturer, programmeringsspråk och mycket mer.

  Var sparar Mac-datorer skärmdumpar?

Dessa ämnen hjälper till att klargöra grunderna för mjukvaruteknik och förstå de moderna metoderna för mjukvaruutveckling. Vissa företag lägger in behörighetskriterierna som en fyraårig kandidatexamen. Så du bör definitivt överväga ett alternativ för en examen i datavetenskap eller ett relaterat område.

Det är inte nödvändigt att du behöver välja en examen för att bli en mjukvaruingenjör. Du kan till och med gå med olika onlinekurser och startläger för att få tillräckligt med kunskap för att arbeta med realtidsprojekt.

Detta steg är att bli tydlig med den teoretiska kunskapen. Rekryterare vill alltid se ditt praktiska tillvägagångssätt inom alla områden. Du kommer att behöva tillämpa dina teoretiska kunskaper och skildra dina färdigheter.

Steg 3: Lär dig olika programmeringsspråk.

Grunden för all programvara är det programmeringsspråk som används bakom den. Din examen kommer inte att vara av något värde om du inte har en djupare förståelse för något speciellt programmeringsspråk som kan hjälpa dig att bygga programvara. Så du måste ta kontroll över vägen och bestämma dig för ett programmeringsspråk som du vill utforska.

När du väl bestämt dig för ett visst språk måste du börja skaffa dig djupgående kunskaper om det. Det är aldrig en bra idé att börja lära sig 3-4 programmeringsspråk samtidigt. Du bör behärska ett språk och sedan överväga att prova andra språk. Att behärska ett språk gör det också lätt att lära sig det andra.

Att bestämma sig för ett programmeringsspråk är helt och hållet ditt val. Några av de mest populära programmeringsspråken som används ofta är:

 • Pytonorm
 • JavaScript
 • Rubin
 • C++
 • Java
 • .NETTO

Bekanta dig med syntaxen för varje programmeringsspråk du lär dig. Öva på det genom att skriva olika program. Glöm inte att täcka alla bibliotek, regler, funktioner och vissa projekt i just det programmeringsspråket. Projekt är det bästa sättet att bygga din grundläggande kunskap och även bli tydlig med koncepten.

Steg 4: Lär dig ytterligare kodningsverktyg.

Github är det bästa stället att hitta alla verktyg som utvecklare använder. Oavsett vilket språk du använder kommer du att hitta många utvecklare som samlas för att dela med sig av sin kunskap och projekt med öppen källkod. Här kommer du också att lära känna andra mjukvaruingenjörer över hela världen.

Gå igenom modulerna för olika kurser och toppartiklar för att utforska de verktyg som utvecklare använder i stor utsträckning. När du väl känner till verktygen måste du börja lära dig dem för att få kläm på dem.

Steg 5: Arbeta med realtidsprojekt

För att få praktisk kunskap måste du arbeta med realtidsprojekt och bygga mjukvaruprodukter. Närhelst du går ut på marknaden för att få ett jobb kommer rekryterarna att be dig om praktisk erfarenhet. Din praktiska erfarenhet kommer alltid att vara mer värdefull än dina akademiska poäng. Det är ingen idé om du lär dig alla teoretiska begrepp och inte har någon aning om att implementera dem.

  Hur man ansluter en Oculus Quest 2 till TV:n

Du kan antingen bygga några personliga projekt eller till och med arbeta med några professionella gruppprojekt. Förutom det kan du till och med bidra till öppen källkodsgemenskapen genom att bygga ett realtidsprojekt och sätta det online. Liveprojekt kommer att tillföra mer värde till din portfölj när du skildrar dem inför rekryterarna.

Du kan välja vilket programmeringsspråk du är bekväm med och vill fortsätta med. Det finns ingen språkbarriär när det gäller att bygga projekt för din portfölj.

Steg 6: Ta några praktikplatser

En praktikplats anses vara det bästa sättet att få industriell exponering och arbetslivserfarenhet på branschnivå. Studenterna kan arbeta med ett verkligt branschprojekt i ett team och bättre förstå företagskulturen. Det finns gott om jobbmöjligheter som görs tillgängliga för studenterna efter att de fått praktisk erfarenhet genom praktikplatser.

Praktikutbildning Utveckling Affärskunskapskoncept

Det rekommenderas starkt för varje student att ta upp tre till sex månaders praktikprogram medan han är på college. När du väl genomfört en praktikplats på ett företag finns det stora chanser att du kan få en heltidstjänst på samma företag.

Dessutom kommer din portfölj att se mycket bättre ut när du nämner en praktikplats, eftersom det skulle räknas som industriell erfarenhet. Företag ser praktik som ett plus eftersom de anser att studenterna känner till företagskulturen och egenskaperna för att arbeta i ett team.

Steg 7: Bygg din portfölj

Detta är det viktigaste steget eftersom du kommer att få ett jobb baserat på hur du representerar dina färdigheter och lärdomar i portföljen. En portfölj anses vara den mest avgörande tillgången för varje blivande mjukvaruingenjör som ser fram emot att bygga sin karriär. Din portfölj är det första intrycket som rekryterarna har av dig.

Det största misstaget människor ofta gör är att lägga till för många projekt till sina portföljer. Det skulle hjälpa om du byggde en imponerande portfölj som täcker alla färdigheter som rekryteraren behöver känna till. Här måste du lägga till olika projekt för att hjälpa rekryterare att förstå din mångsidiga karaktär av att arbeta som mjukvaruingenjör.

I portföljen behöver du nämna en detaljerad beskrivning av alla verktyg och tekniker du har lärt dig och de jobbroller du har tagit tidigare. Att söka tjänsten som mjukvaruingenjör kommer att ha bättre chanser om du har arbetat bra med att bygga din portfölj.

Steg 8: Börja leta efter jobbmöjligheter.

När du har slutfört alla de sju stegen som nämns ovan måste du söka jobb. Bygg ett perfekt CV och en imponerande profil på olika jobbportaler. Nu måste du fortsätta att kontrollera dessa jobbportaler dagligen och söka jobb där allt ser bra ut för dig.

  Hur man konverterar PNG-, TIFF- och JPEG-bilder till ett annat format på din Mac

Nätverk kan göra denna process ganska enkel. Det är därför det är ett utmärkt alternativ att skapa en professionell profil på LinkedIn och nämna dina projekt där. Du kommer att tycka att det är lätt att få kontakt med rekryterare, vilket kan hjälpa dig att tillvarata fantastiska möjligheter.

Du kan också delta i olika möten, seminarier och konferenser, som hjälper dig att få kontakt med likasinnade från området mjukvaruteknik. Du kan till och med ansöka direkt genom att besöka vilket företags webbplats som helst och gå igenom deras avsnitt om lediga jobb. Om din profil blir nominerad kommer rekryteraren att kontakta dig.

Om du följer dessa grundläggande steg kommer du att finna det ganska enkelt att bygga din karriär som mjukvaruingenjör.

Ansvar för mjukvaruingenjör

Som mjukvaruingenjör kommer du att ha specifika ansvarsområden. Dom är:

 • Analysera användarkrav
 • Att skriva och testa kod tillsammans med att modifiera den utifrån kraven
 • Forskning, design och bygg nya mjukvaruprodukter
 • Utvärdera programvaran och systemen som arbetar på hårdvaran
 • Ändring av befintliga mjukvaruprodukter
 • Skriv driftdokumentation
 • Underhålla system genom att analysera och lösa defekter
 • Arbeta nära med projektledare, systemanalytiker, marknadsförare, UI/UX-utvecklare och andra anställda.
 • Konsultera kunder utifrån systemprestanda och uppgraderingar
 • Uppdatering av teknisk kunskap genom att gå kurser och delta i seminarier för att förbättra företagets system

Toppfärdigheter som krävs för att bli en mjukvaruingenjör

Varje jobbprofil kräver en viss uppsättning färdigheter. På samma sätt måste du ha specifika tekniska och icke-tekniska färdigheter för att bli en mjukvaruingenjör.

Några av de viktiga färdigheterna att fokusera på är:

 • Datorprogrammering och kodning
 • Mjukvaruutveckling
 • Objektorienterad design (OOD)
 • Programvarutestning och felsökning
 • Problemlösning och logiskt tänkande
 • Skriftlig och muntlig kommunikation
 • Förmåga att arbeta med ett team

Lön för en mjukvaruingenjör

I genomsnitt lön för en mjukvaruingenjör är £53,213. Lönen sträcker sig från £33 000 till £85 000. Lönen kommer att bero mycket på företaget du arbetar i, geografisk region, erfarenhet och andra faktorer. Med mer erfarenhet kan du förvänta dig en högre lön.

Slutsats 👨‍💻

Programvaruingenjörer är efterfrågade på marknaden. Därför, om du funderar på att bygga din karriär som mjukvaruingenjör, finns det ingen bättre tid än nu. Det skulle vara bäst att börja resan omedelbart genom att börja med inlärningsprocessen och skaffa mer praktisk erfarenhet.

Behöver du träna på kodning? Kolla in adminvista.com Online Compiler