15 bästa värdbaserade Wiki-plattform för ditt företag

Spread the love

I dagens värld förväntar sig alla snabb tillgång till information.

Och för att fortsätta få tillgång till det, är det inte många av dem som är villiga att slå ett nummer och ringa ett telefonsamtal. De förväntar sig att hitta svaret direkt, varför du behöver en kunskapsbas.

En kunskapsbas skapad med hjälp av en wiki kan öka kundnöjdheten och även hjälpa ditt team att bättre organisera väsentligt innehåll.

För er som inte vet vad en ”wiki” är, är det ett serverprogram/webbplats som hjälper användare att effektivt samarbeta och strukturera innehåll effektivt. Precis som hur Wikipedia är byggd kan du också bygga en liknande men för dina affärsändamål.

Du kan antingen välja en värd (SaaS) wiki-plattform eller en självvärd, men jag föredrar den förra.

Här är varför.

Ingen stress med att ställa in saker

Om du någonsin har satt upp något från ground zero, vet du vilket hårda arbete som krävs. Med en egen värd wiki-lösning måste du hitta din egen väg ut för att ställa in allt på rätt sätt. Medan å andra sidan en värdlösning kommer förbyggd med allt du behöver, så det finns inget du behöver ställa in.

Sparar tid och energi

Det är ett tydligt faktum att att göra något från grunden tar mycket mer tid än att ha det mitt framför tallriken. Med en värdlösning kan du avsluta den tidskrävande installations- och underhållsdelen och direkt hoppa till det som är viktigt – att använda plattformen.

En ljusare sida av detta är att du faktiskt kan använda den lediga tiden till att göra något produktivt för ditt företag.

Nya uppdateringar och buggfixar

Med en egen värd wiki-lösning måste du ta hand om din uppdatering och buggfixning, om någon. Å andra sidan tar en värdlösning hand om allt detta. Det enda du gör är att använda plattformen och kanske justera saker lite här och där för att bättre matcha din affärsstil.

Det är allt. Låt oss utforska följande wiki-värdplattformar.

DokuWiki av Kamatera

Kamatera är ganska generös här genom att erbjuda DokuWiki hosting för en 30-dagars gratis provperiod. Det är en wiki-plattform skriven i PHP, så att du kan distribuera den utan en databas. Denna programvara med öppen källkod fungerar på vanliga textfiler, och jag skulle säga att dess syntax är ganska identisk med vad MediaWiki använder, vilket är utmärkt.

Jag har använt @dokuwiki i nästan ett decennium för de flesta av mina personliga och professionella dokumentationsbehov. Jag har skänkt pengar till det tidigare.

Igår skickade jag in min första PR till projektet. Förhoppningsvis först av många. Känns fantastiskt att ge tillbaka!#Hacktoberfest #php

— SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 3 oktober 2019

När den kostnadsfria provperioden är över kan du välja en betald plan beroende på dina krav.

Document360

Document360är ett fantastiskt internt wikiverktyg som hjälper team att samarbeta, dela, spåra och hantera all företagskunskap på ett ställe. Det är den perfekta plattformen för att vara värd för din wiki och enkelt dela och redigera information om hur-man-guider, företagets policyprocedurer, utbildningsdokument, processdokumentation, onboarding och diverse andra arbetsplatsdokument.

  Vad är e-sport och varför tittar folk på dem?

Du kan också märka wikin med din logotyp och annan identifierande information.

Några coola funktioner inkluderar:

 • Markdown editor för effektivt och strukturerat skrivande.
 • Det låter dig skapa ett obegränsat antal inlägg och organisera dem efter kategori
 • Olika åtkomstnivåer för varje fil för att hjälpa ditt team att samarbeta effektivt
 • Kraftfull Google -Gilla-sökning för att bläddra igenom filer och mappar och ge anställda det de letar efter snabbt och enkelt.
 • Versionering & Återställning, möjlighet att rulla tillbaka till tidigare versioner vid behov.

Document360 är betrodd av 1000-tals kunder, inklusive Customer.io, Datree.io, Harvard University, Monday.com, Mambu och Stackify.

Vultr

Det tar ett klick att distribuera Mediawiki på Vultr , programvaran med öppen källkod som driver Wikipedia. Denna mångsidiga applikation kan hjälpa dig att bygga samarbetsinnehåll för en kunskapsbas, dokumentationssektion eller till och med nyhetsportaler utan att vara webbdesigner.

Några av de många funktionerna i denna programvara inkluderar:

 • Diskussion bland användare
 • Sammanlänkning
 • Media inbäddade
 • Redigera och formatera innehåll enligt dina exakta behov
 • Enkel och smidig navigering

Du kan distribuera Mediawiki globalt, allt tack vare deras 17 olika datacenterplatser. Det är också viktigt att nämna att deras API och kontrollpanel är superenkla att hantera och intuitiva, så du kan lägga mindre tid på att hantera infrastrukturen och mer på kodning.

A2Hosting

En annan mycket välkänd värdleverantör, A2Hosting wiki-lösning, kan hjälpa dig att skapa din valda wiki-plattform, såsom MediaWiki, DokuWiki eller TikiWiki. Denna värdleverantör är känd för sina snabba snabba servrar eftersom de vet att även en andra fördröjning i laddningstiden kan påverka din avvisningsfrekvens.

Dessutom är de ganska överkomliga jämfört med andra värdleverantörer. Värt att kolla upp.

Zoho Wiki

Om du har mycket speciella och specifika behov för ditt team, då Zoho Wiki är bra för det. Det gör kunskapshantering för team bokstavligen en bris. Det låter dig bygga arbetsytor och sidor, tilldela användarna specifika uppgifter och till och med anpassa portalen efter dina behov.

Sammantaget kan du skapa en kunskapsbas, hålla ditt innehåll väl säkert, matcha ditt varumärke och använda deras robusta editor för att skapa innehåll och olika widgets med lätthet.

XWiki

Med XWikis molnhosting behöver du inte oroa dig för hosting, uppgraderingar, underhåll och säkerhetskopiering. Allt detta tar de hand om. Du kan komma igång med deras minsta plan och uppgradera allt eftersom kraven blir högre.

Det är öppen källkod och har funktioner som:

 • 24/7 övervakning
 • Säkerhetskopieringar i rätt tid
 • Ingen molnlåsning
 • Möjlighet att skapa personliga appar för dina behov
 • Kan hantera miljontals sidor
 • Expertstöd

Vi har sällan några problem med vår @xwikiorgwebbplats – och när vi gör det är det vanligtvis användarfel (hosta… hosta… @massonpj ). Men när vi har en fråga eller behöver hjälp kan besättningen kl @XWiki är alltid snabba med svar, noggranna i sin lösning och tålmodiga med vår personal. Tack!

— OpenSourceInitiative (@OpenSourceOrg) 11 februari 2020

XWiki används av några av de stora namnen som Amazon.

Nuclino

Om du lägger stor vikt vid produktivitet, alltså Nuclino kanske bara är den du letar efter. Deras företagswiki gör det superenkelt och genomförbart att komma åt dokument och information inom en plattform.

  Kan du byta hus i Wizarding World House Quiz?

Precis som vilken annan wikiplattform som helst, hjälper Nuclino att koppla ihop kunskap mellan alla teammedlemmar med hjälp av interna länkar. Det är mycket bättre än att ha separata mappar, filer eller dokument utspridda.

Dessutom kan du med hjälp av kluster, även kända som hierarkiska taggar, visa samma sida på olika sökfrågor så att det blir lättare att hitta dem. Den här lösningen är överlag snabb och gör samarbetet till en lek.

Ärkebi

Används av företag som Portfolio box och ColorElephant, Ärkebi ger en handfull intressanta och användbara funktioner som bara kommer att göra ditt affärssamarbete enklare. Deras redigerare liknar Slabs, och det förhindrar konflikter mellan att spara samma fil av olika medlemmar.

Dessutom kan du:

 • Bädda in diagram
 • Dela dokument
 • Åtkomstkodredigerare för att komma med program i realtid
 • Sök direkt efter filer och information
 • Se statistik för varje medlem

Du kan komma igång gratis.

Sammanflöde

Atlassians Sammanflöde kan vara avgörande för att bilda ditt lagarbete och samarbeta effektivt. Med hjälp av det kan du skapa en superenkel kunskapsbas för ditt team att hitta svar under ett och samma tak. Bortsett från det kan du skapa mötesanteckningar, projektplaner och etablera din fullt fungerande arbetsyta.

I gengäld kan ditt team göra tillkännagivanden och få feedback från alla. Detta hjälper till att validera värdiga idéer och koncept. En sak som jag gillar mest med den här tjänsten är att den har mallar för nästan alla ändamål. Du behöver inte skriva och dela något från grunden. Använd bara mallarna, fyll i dina uppgifter och du är igång.

Confluence används av över 40 000 kunder, som inkluderar Audi, Hubspot och Blend.

Begrepp för Wikis

Kompatibel med Mac, Windows, mobiler och webben, Begrepp för Wikis är ett annat bra alternativ för lag och individer. Oavsett om det är dokument, anteckningar, mål eller företagspraxis, kan du lagra allt för enkel åtkomst.

Med deras dra-och-släpp-redigerare kan du omedelbart lägga till filer, multimedia och mycket mer. Den här tjänsten passar alla och alla eftersom du inte behöver en enda bit av teknisk kunskap. Och samma är fallet med deras samarbetssektion. Du kan lägga till kommentarer, nämna medlemmar, dela filer och till och med samla alla för att diskutera viktiga detaljer.

Möjligheten att bädda in över 50 olika appar gör det till ett körsbär på toppen.

Papyrer

En annan tjänst som erbjuder dra och släpp-redigerare, Papyrer är en som är svår att slå på den här listan. Det är klokt att säga att deras funktioner är noggrant utformade för att inte böja sig mot andra tjänster eftersom de har bokstavligen allt du kan leta efter.

Du kan dra och släppa anteckningar, filer, dokument, formulär och andra element till dina medlemmar. I slutet av dagen kan du sömlöst visa rapporter och analysera ditt arbetsflöde.

Deras sökfunktion är ett praktiskt verktyg för att ta reda på var dina filer finns och komma åt dem när som helst. Totalt sett är det för mycket i det, och du kan prova dem alla med deras 15-dagars gratis provperiod.

Alla besvarade

Ett överraskande allt-i-ett kunskapshanteringssystem, Alla besvarade går under dess namn. Den svarar på alla dina frågor med deras tjänst. Du kan få kraften från en gemenskap, wiki, Frågor och Svar-sektion och arbetsflöde att blandas till ett system. Och den bästa delen? Du kan få tillgång till dem alla för ett enda överkomligt pris.

  Hur man blockerar e-postmeddelanden på Gmail

För att sammanfatta det kan du dela kunskap, vara värd för frågor och svar, skapa ny och uppdaterad information och spara massor av tid med hjälp av deras artificiella intelligens.

Innan du ansluter dig till deras betalda plan kan du använda deras kostnadsfria provperiod.

Kipwise

Med möjligheten att integrera med Slack, Kipwise lägger samarbete på steroider. Deras snabbsökningsfunktion låter dig hitta önskade saker medan du samtalar eller till och med när du svarar på en biljett, vilket sparar enormt mycket tid.

Några andra funktioner inkluderar:

 • Möjlighet att påminna lagkamrater med ett utdrag om att använda sökfunktionen innan de ställer några frågor
 • Tilldela specifika frågor till specifika medlemmar att hantera
 • Tilldela medlemmar att granska innehåll för att göra det uppdaterat
 • Skapa fantastiskt strukturerat innehåll
 • Få tillgång till mallar för att spara upptid
 • Bädda in element från en mängd olika källor

Med alla dessa fantastiska funktioner är det ganska svårt att inte schemalägga en produktdemo.

Platta

Platta låter dig organisera ditt innehåll och fästa de viktigaste högst upp för enklare åtkomst. Teammedlemmar kan kommentera, skapa nytt innehåll och hålla diskussioner, allt i realtid.

En lysande funktion värd att prata om är WYSIWYG-redigeraren. Det är inte bara superenkelt att använda, utan det känner också igen duplicerat innehåll och förhindrar att fler kopior skapas av misstag, även om två olika medlemmar trycker på ”spara” samtidigt. Det finns väldigt lite utrymme för fel med Slab.

Med deras sökfunktion kan du snabbt leta efter viktig data och integrera ett gäng tredjepartsappar för att förbättra funktionerna.

SlimWiki

SlimWikisticker ut lite från mängden eftersom de lägger stor vikt vid designen och användarupplevelsen, vilket hjälper dig att koncentrera dig mer på verksamheten. Vanligtvis, när vi hör ordet ”wiki”, kan förmodligen en tråkig visualisering ses. Så är dock inte fallet med SlimWiki.

De har en fantastisk layout och typografi som avsevärt kan öka produktiviteten bland medlemmarna. Inte bara det, utan du kan också dela filer och se redigeringshistoriken för sidan. Varje del av din data hålls säker och privat, så det finns inget att oroa sig för.

SlimWiki fungerar med både mobil och stationär dator.

Slutsats

Jag hoppas att listan ovan med Wiki-värdlösningar kan hjälpa dig att bättre bestämma vad som är bäst för ditt företag. Vissa av dem kommer med kompletta samarbetssystem, medan andra inte gör det. Beroende på dina krav kommer du lätt att hitta din match.

Alternativt kan du utforska wiki-programvara som är värd för dig för att se om det fungerar för dig.