Hur avbryter du en provperiod eller prenumeration på NordVPN?

Viktiga takeaways

 • Att avbryta ditt NordVPN-abonnemang är en enkel process som kan göras via dina kontoinställningar eller genom appbutik-prenumerationer.
 • Om du avbryter under den 30-dagars gratis provperioden kan du begära en återbetalning för den första månaden som du betalade för.
 • För att kontakta NordVPNs supportteam för att avbryta din prenumeration, gå till Hjälp-sektionen på deras hemsida och öppna ett chattfönster med en supportassistent.

Att avsluta din relation med en VPN-leverantör borde inte vara svårt, men vissa erbjuder bättre kundservice än andra. För att ge dig en uppfattning om hur enkelt det borde vara, så här säger du upp ditt NordVPN-abonnemang.

Varför vill du avbryta NordVPN?

Att ha ett VPN-abonnemang är en bra idé, men om du tycker att det är för dyrt eller vill byta till en annan leverantör är det dags att avbryta.

Kanske har du hittat ett bättre erbjudande från en konkurrent, eller helt enkelt föredrar att använda VPN sparsamt. I det här fallet är användningen av en gratis VPN förmodligen mer lämpad för dina behov.

NordVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna där ute, med en samling ytterligare funktioner från att avblockera Netflix och BitTorrent till dubbla VPN och andra integritetsförbättringar.

Men om du vill avbryta en provperiod på NordVPN eller full prenumeration är det en tillräckligt enkel process.

Hur man avbryter en NordVPN gratis provperiod

Liksom de flesta av sina konkurrenter erbjuder NordVPN en gratis 30-dagars provperiod. Du kommer dock att ha registrerat dig med ett kreditkort eller bankkort, eller kanske ett av de många andra betalningsalternativen, som Amazon Pay, Google Pay, PayPal och flera andra.

Detta beror på att, trots att det marknadsförs som en gratis provperiod, måste du fortfarande betala för den första månaden. Om du väljer att inte prenumerera kan du sedan begära återbetalning för de första 30 dagarna.

Under denna tid får du full nytta av dess tjänst, vilket borde vara mer än tillräckligt med tid för att bedöma om VPN passar dina behov.

Om det inte är det och du vill avsluta din relation, så avbryter du en provperiod på NordVPN innan du debiteras:

 • Logga in på ditt NordVPN-konto
 • Klicka på Fakturering i den vänstra rutan
 • Välj fliken Prenumerationer
 • Om alternativet för automatisk förnyelse är inställt på PÅ klickar du på Hantera
 • På följande skärm klickar du på Avbryt automatisk förnyelse
 • Det finns ingen bekräftelsekontroll, men du kan återaktivera om du skulle ändra dig innan faktureringsperiodens slut.

  När du är klar, glöm inte att avinstallera NordVPN-appen från din telefon eller dator.

  Vad händer om du prenumererar via en app?

  Om du har prenumererat på NordVPN via Google Play Store, Amazon App Store eller Apple App Store är det lite annorlunda.

  I dessa fall måste du besöka den specifika sidan för att avsluta prenumerationen.

  För att avbryta ett NordVPN-abonnemang på detta sätt:

 • Klicka på motsvarande länk ovan
 • Klicka på knappen Avbryt en prenumeration/alternativ
 • Välj appprenumerationen som ska avslutas (i det här fallet NordVPN)
 • Bekräfta när du uppmanas
 • Hur man avbryter en NordVPN-prenumeration

  Som ovan, om du planerar att avbryta ett aktivt NordVPN-abonnemang, ta en stund att inaktivera återkommande betalningar.

  När du har gjort det är det dags att öppna ett chattfönster med NordVPNs supportteam. Klicka på Hjälp i det övre högra hörnet av webbplatsen (eller gå direkt till support.nordvpn.com) och klicka på pratbubblan i det nedre högra hörnet.

  När du uppmanas, lägg till ditt namn och din e-postadress (använd den som är registrerad med ditt NordVPN-konto för att spara tid), ange sedan din anledning till meddelandet: ”avbryt konto” eller ”avbryt provperiod”, till exempel.

  När du har skickats till en mänsklig supportassistent, förklara att du vill avsluta prenumerationen.

  Du kan bli tillfrågad om en anledning till varför, men detta behöver inte besvaras – om de trycker, säg att du helt enkelt ändrade dig om att använda ett VPN.

  Kan du få tillbaka dina pengar?

  När det gäller den 30-dagars kostnadsfria provperioden kommer pengarna du betalade för att registrera dig att avbryta den återkommande prenumerationen och avsluta provperioden.

  Med långtidsabonnemang är pengarna tillbaka svårare. Om det är inom 30 dagar efter förnyelsen bör du kunna få en återbetalning. Längre än så här, och du måste kontakta NordVPN kundtjänstteam.