Apple ersätter iTunes på Windows men du borde inte avinstallera det än

Om du använder iTunes för att synkronisera eller säkerhetskopiera din iPhone eller iPad lokalt, streama ditt Apple Music-bibliotek eller titta på Apple TV-innehåll, erbjuder Apple nya appar för att flytta dig bort från det. Men du kanske fortfarande vill behålla iTunes.

Apples appar för att ersätta iTunes finns tillgängliga på Microsoft Store

I februari 2024 släppte Apple en trio av Windows-appar för att fasa ut iTunes. Dessa inkluderar Apple Music, Apple TV och Apple-enheter. Detta drag liknar hur Apple tog bort iTunes från macOS 2019.

Om du är osäker, här är en snabb sammanfattning av dessa Apple-appar och vad de är användbara för:

  • Apple Music: Om du har använt iTunes för att lyssna på låtar på Apple Music behöver du den här dedikerade appen. Förutom att strömma Apple Music-innehåll kan du komma åt hela ditt iCloud-musikbibliotek. Du kan importera lokalt lagrade låtar och lagra dem på iCloud.
  • Apple TV: Om du betalar för ett Apple TV+-abonnemang eller tidigare köpta eller hyrda filmer på Apple TV, behöver du den här appen på din Windows-dator. Dessutom kan du importera dina egna media till Apple TV-appen.
  • Apple-enheter: Om du enbart litade på iTunes för att synkronisera, uppdatera eller säkerhetskopiera data på din iPhone, är det dags att byta till Apple Devices-appen. Dessutom, om du är bekant med att skapa anpassade iPhone-ringsignaler med iTunes, bör Apple-enheter vara din favorit från och med nu.

Apples fristående appar för Windows har varit tillgängliga som en förhandsvisning sedan januari 2023, men de är nu tillgängliga för allmänheten. Utöver dessa iTunes-ersättningar introducerade Apple också en förnyad iCloud-app för Windows-användare.

Varför du inte borde avinstallera iTunes ännu

Utgivningen av dessa fristående Apple-appar för Windows-enheter betyder inte att iTunes är helt värdelös. Du kommer fortfarande att behöva den om du vill komma åt dina ljudböcker på din PC eller lyssna på gratis poddsändningar. Apple har ännu inte släppt en fristående Apple Podcast-app som vi är bekanta med på macOS.

När jag öppnade iTunes på min Windows-dator fick appen mig att byta till Apples fristående appar, och allt togs bort förutom podcaster och ljudböcker. Detta var dock inte fallet för Windows-användare som laddade ner iTunes från Microsoft Store istället för Apples iTunes-nedladdningssida.

För närvarande bör du tänka två gånger innan du avinstallerar iTunes från din Windows-dator. Om du aldrig har använt iTunes för att lyssna på poddar eller ljudböcker kan du äntligen säga hejdå och byta till Apples fristående appar. Som Apple Music-prenumerant är jag glad att jag nu kan använda en snygg skrivbordsapp som matchar Spotifys erbjudande.