Google lanserar AI Bard och Microsoft Al Powered Image Creator

Hallå! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Google lanserar Bard AI Chatbot för att konkurrera ChatGPT

Det Alphabet Inc.-ägda Google öppnar offentlig tillgång (endast USA och Storbritannien) till chatbotprogrammet BARD för konversation av AI för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Microsoft Bing Chat.

I den senaste utvecklingen tillkännagav ett Google-inlägg, ”Vi börjar göra Bard, ett tidigt experiment som låter dig arbeta med generativ AI, mer allmänt tillgängligt.

Efter år av forskning meddelade Google på tisdagen att de skulle öppna tillgången till Bard till USA och Storbritannien och så småningom sprida sig till fler nationer och språk. Flytten intensifierar kampen mellan Google och Microsoft Corp. för att dominera marknaden för AI-verktyg som kan användas för att generera mänskliga textsvar.

BARD är tänkt att användas tillsammans med Google Sök och ger användarna möjlighet att granska källor från andra webbplatser eller granska deras svar. En forskningsmodell för stort språk (LLM), en kompakt och förbättrad version av LaMDA, driver BARD. Mer moderna modeller kommer att läggas till allt eftersom. När fler människor använder LLM förbättras de när det gäller att förutse fördelaktiga resultat.

Google inser att LLM:er ibland kan producera partisk, vilseledande eller falsk information. För att mildra dessa problem låter Google dig välja bland några utkast till BARDs svar. Genom att ställa ytterligare frågor eller begära olika lösningar kan du fortsätta arbeta med BARD, som visas i bilden nedan.

Google beskriver Bard som ett tidigt experiment inom artificiell intelligens (AI) designat för att öka produktiviteten, påskynda idéer och uppmuntra nyfikenhet. BARD kan användas för att få råd, förtydliganden eller inspiration för uppgifter som att planera blogginlägg.

Det skulle erbjuda en dedikerad webbplats, bard.google.com, istället för att integreras i Googles sökmotor. Detta strategiska drag är att ta till sig ny AI-teknik samtidigt som lönsamheten för sin sökmotorverksamhet bevaras.

Om du vill prova måste du registrera dig på bard.google.com

Web3 Gaming kommer att ta med upp till 100 miljoner spelare under de kommande två åren

Vi vet alla att spel och underhållning är en enorm marknad, men Web3-spelmarknaden förväntas nå en marknad med flera biljoner dollar inom en snar framtid, enligt olika undersökningar och undersökningar.

Immutable och Polygon Labs, två betydande företag på web3-spelmarknaden, förutspår exponentiell tillväxt under de kommande åren, enligt rapporten.

Källa: Unity.com

Enligt Robbie Ferguson och Ryan Wyatt, presidenter för Immutable respektive Polygon Labs, kommer de att lägga till de första 10 miljonerna till 100 miljoner inom de närmaste åren eller två.

Immutable, ett web3-spelföretag, och Polygon, ett lager-2-blockkedjeföretag, gick samman den 20 mars 2023 för att stödja sektorns skalning och adoption. Partnerskapet kommer att koncentreras på att göra web3-aktiverade spel snabbare att utveckla, enklare att använda och mindre farliga för enskilda kreatörer och stora spelstudior att delta i.

Med speltrenden som skiftar från ”gratis att spela” till ”spela för att tjäna”, förändrar det redan dynamiken i hela spelindustrin. Inte konstigt att utsikterna för Web 3.0 öppnar upp möjligheter inom spelindustrin, vilket har motiverat många experter att fortsätta att investera fullt ut i utvecklingen av Web 3.0-spel.

Web3 kommer att förändra spelbranschen för alltid. Många av de största spelutvecklarna – inklusive Square Enix och Epic Games – arbetar redan på titlar med Web3-integrationer.

Enligt uppskattningen, 40% av web3-spel [ever] produceras förväntas lanseras inom de närmaste 12 till 18 månaderna. Detta representerar en betydande mängd försök eller skott på mål för att nå 100 miljoner spelare.

Web 3.0 gör internet enkelt, öppet och decentraliserat, och omformar därför spellandskapet och marknaden. Dessa variationer är slutprodukten av den samtida utvecklingen inom sektorerna, inklusive tokens, blockchain och AI.

Microsoft släppte den första webbläsaren med en integrerad AI-driven bildgenerator

Bing-chatt och Microsoft Edge inkluderar nu ett AI-drivet bildskaparverktyg. DALL-E-modellen från OpenAI används för att driva verktyget.

Enligt teknikjättens senaste release kan användare beskriva bilder eller berätta ord för att generera bilder. Du kan nu skapa skriftligt och visuellt material direkt från chatten på en plats.

Microsoft hävdar att individer använder Bing-chatt på flera sätt, från att skapa mer exakta lösningar till utmanande problem till att använda den för nöjes skull eller som en kreativ inspiration.

Genom att göra det möjligt för dig att skapa en bild genom att bara uttrycka bilden du vill se med dina egna ord, har Microsofts banbrytande Picture Maker lagts till i Bing chat idag, vilket höjer chattupplevelsen.

Sammanfattningsvis kommer denna ansträngning att uppdatera kunskapskorten och ge ytterligare AI-driven visuell berättelse till den nya förhandsvisningen av Bing och Edge.

Med Picture Maker kan du skapa en bild från grunden genom att beskriva bilden, lägga till detaljer om scenen, till exempel en plats eller aktivitet, och välja en konstnärlig stil.

För att börja skapa en bild för ett nyhetsbrev till vänner eller som inspiration för att göra om ditt vardagsrum, skriv något som ”rita en bild” eller ”gör en bild” som en konversationsuppmaning. Det liknar en konstnärlig copilot. Klicka på Bing Image Maker-ikonen i sidofältet för att börja skapa din bild, eller starta den från Bing-chatt i Edge.

För Bing-användare över hela världen är Image Creator nu tillgänglig på bing.com/create på engelska. Picture Creator-ikonen i sidofältet i Microsoft Edge kan också användas för att besöka Bing Image Creator. Bildskaparen kommer snart att integreras med Bing-knappen i chattläge.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.