10 bästa jaktspel för att uppleva spänningen i en jakt

Vill du återuppleva det roliga med att jaga i de vilda skogarna? Låt oss göra det möjligt med hjälp av de bästa jaktspelen.

Jakt är en populär sport som har setts och hörts sedan urminnes tider. Oavsett vilken region du tillhör, har varje skog naturreservat och jakthistorier. Oavsett om det är för näring eller underhållning, reser folk till olika vilda platser runt om i världen för att skapa en modig historia och ett dödsfall.

Men vi kan inte vara modiga nog att gå in i skogen, jaga djur, sikta på dem och få en ny död. Men 2000-talet har gjort många omöjliga saker möjliga med hjälp av teknik.

Följaktligen låter videospel dig uppleva spänningen med att jaga och jaga. Så låt oss idag diskutera några av de bästa jaktspelen som förtjänar en plats i ditt spelbibliotek.

Vad är jaktspel?

Jakt är en typisk sport där människor går till skogar och jagar vilda djur för att döda dem av särskilda skäl. I gamla tider var orsaken till att jaga vilda djur begränsad till mat och självförsvar. Med världens utveckling började människor jaga djur för underhållning, kött, kött, tänder och mer.

Men nu är lagarna strikta. Men du kan fortfarande uppleva spänningen med att jaga i denna era genom att sitta på din bekväma plats genom jaktspel. Dessa spel är speciellt designade med en handling och handling där spelaren åker till olika vilda platser för att jaga vilda djur och slutföra uppdrag i utbyte mot belöningar. Den höga upplösningen och grafiken gör spelen mer realistiska och engagerande.

Varför är strategi och planering viktigt i jaktspel?

Du skulle redan veta att jakt inte är en piece of cake. Jägaren måste möta flera tekniska, fysiska och miljömässiga utmaningar för att göra en framgångsrik död. Dessutom, innan han gör en strategi för att jaga djuret, gör jägaren först en säker plan för sin överlevnad som i överlevnadsspelen.

Jaktspel är baserade på verkligheten, så utvecklarna lägger till olika utmaningar för spelaren. Dessa utmaningar gör spelet mer realistiskt och håller spelaren på kanten av sitt säte.

Jaktspel tar dig med på en realismturné, där dina beslut helt och hållet påverkar spelets handling. Spelaren måste förfölja, förfölja och försvara sig i enlighet med djurens situation och reaktion.

Även om de flesta jaktspelsgenrer är actionrollspel, tolkas de fortfarande med flera realtidsstrategier och taktiker. Därför måste spelaren hålla ögonen på spelet och ha en bra sinnesnärvaro för att gå vidare.

Jaktspel är bäst för spelare som gillar action mer än handlingen. Om du är en av dem eller vill testa jaktspel, låt oss gå ner till listan.

Big Buck Hunter

Detta är ett av de mest populära och rekommenderade videospelen med jakttema – Big Buck Hunter. Som namnet antyder måste spelaren skjuta rörliga bockar utan att skjuta en do eller hondjur.

Den första upplagan av Big Buck Hunters första serie släpptes i december 2000, och den senaste utgåvan av Big Buck World introducerades för publiken i november 2010. Denna serie har upp till 7 spel för oändligt nöje och spänning.

Inspirerat av Duck Hunt, är det stora Buck Hunter-spelets primära mål att skjuta handjuren medan de springer över skärmen. Varje omgång av denna jakt och spänning slutar när spelaren skjuter ett kvinnligt djur.

Spelaren får poäng på varje lyckat slag, bestämt baserat på avstånd, vikt och noggrannhet. Big Buck Hunter erbjuder olika stater med olika djur som antilop och älg. Big Buck Hunter är ett roligt spel som passar att spela med familj och vänner.

Release – december 2000

Genre – Arcade

Utvecklare/utgivare – Incredible Technologies

Plattformar – PC, PS4, Nintendo Switch och Xbox One

Jaktsimulator

Hunting Simulator är ett uppslukande spel som erbjuder spelare timmar och timmar av gameplay i det vilda. Detta spel är att föredra för dig om du vill njuta av en långhelg med dina vänner. Jaktsimulatorn innehåller också ett flerspelarläge.

Hunting Simulator är utvecklad med fyra overkliga motorer – vilket gör den mer mångsidig och användarvänlig. Dessutom presenterar spelet upp till 12 olika regioner baserade på naturliga jaktområden som sjöarna och boreala skogarna i Alberta, de torra slätterna i Texas, tundran och skogen i Alaska och mer.

Om spelet erbjuder en mängd olika regioner, hur skulle de kunna missa att erbjuda en mängd olika djurarter? Därför presenterar Jaktsimulatorn mer än 37 djurarter och över 100 uppdrag att slutföra.

Hunting Simulator ger den bästa jaktupplevelsen, med 17 skjutvapen, olika spellägen och mer. Utvecklarna har uppmärksammat grafiken och användarupplevelsen. Detta är det enda spelet i jaktgenren som låter dig använda drönare för att utforska miljön.

Release – juni 2017

Genre – Jakt, Simulering

Utvecklare/utgivare – Nacon

Plattformar – Windows, Nintendo Switch och PS4

Monster Hunter World: Iceborne

Att jaga djur är kul, men tänk om du också kan uppleva att jaga unika vilda varelser och monster? Monster Hunter World: Iceborne är ett spel som kretsar kring detta tema samtidigt som det ger en extraordinär upplevelse.

I detta actionrollspel får spelaren kontroll över en spelarskapad karaktär som reser till en ny värld fylld med monster. Vidare får spelaren i uppdrag att döda eller fånga dessa gigantiska monster i ett arktiskt ekosystem som heter Hoarfrost.

Spelet spelas i ett tredjepersonsperspektiv med flera utmaningar och spänningar. Spelaren startar spelen med begränsade vapen, men de kan senare uppgradera utrustning medan de går vidare i nya nivåer eller som en belöning genom att döda eller fånga monster.

Spelet erbjuder flera platser att resa och skapa en ny värld, vilket gör det utmanande och långvarigt. Du kan njuta av det här spelet ensam eller med din vän i flerspelarläge.

Release – september 2019

Genre – Action rollspel

Utvecklare/utgivare – Capcom

Plattformar – PS4, Xbox One och Windows

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 är det tredje bidraget i Red Dead-serien och ett prequel-spel av Red Dead Redemption. Spelets berättelse är en fiktiv representation av USA 1899.

Spelaren kontrollerar fredlös Arthur Morgan, som måste slutföra uppdrag och hantera vilda västerns förfall samtidigt som han överlever mot regeringsstyrkor, rivaliserande gäng och andra motståndare.

Red Dead Redemption 2 har flera landskap, resenärer, banditer, vilda djur och urbana bosättningar. Spelelementen inkluderar skjutningar, rån, jakt, ridning och mer. Den primära transporten i spelet är också en häst.

Red Dead Redemption 2 kan ge dig den perfekta upplevelsen av Robin Hood, som kanske bryter mot lagar runt om i staden men alltid för en god sak. Spelarens primära mål är att behålla karaktärens hedersbetyg genom rätt moraliska beslut och handlingar.

Release – oktober 2018

Genre – Action rollspel

Utvecklare/utgivare – Rockstar Games

Plattformar – PS4, Xbox One, Windows och Stadia

The Hunter Classic

Hunter Classic anses vara ett av de mest realistiska jaktspelen som någonsin skapats. Detta spel låter dig uppleva spänningen med att jaga i den stora öppna världen. Miljögrafiken i detta spel sträcker sig från den ödsliga australiska vildmarken till landskapet i de österrikiska alperna.

Hunter Classic släpptes första gången 2009, och den uppdaterar kontinuerligt alla dess element, inklusive vapen, arter och miljöer, släpper nya plattformar och mer. Genom det här spelet kan spelaren utforska 12 stora miljöer samtidigt som han jagar upp till 45 arter som bison, älg, kronhjort, vildsvin och mer.

Spelmässigt erbjuder spelet flera utmaningar för spelaren. Dessutom kan spelaren ha trevligt med spelets omfattande onlinefunktioner genom att delta i tävlingar, utföra uppdrag, klättra på topplistor, etc.

Hunter Classic kan avnjutas solo och med vänner, eftersom du kan slå dig ihop med upp till 7 vänner för att njuta av detta spännande spel. Förutom allt detta är det andra attraktiva inslaget i detta spel vapen. Jägaren låter spelaren använda flera vapen, från armborst till handeldvapen, för att skörda bytet.

Release – 2009

Genre – Actionäventyr

Utvecklare/utgivare – Avalanche Studios

Plattformar – Steam

theHunter: Call of the Wild

theHunter: Call of the Wild är ett jaktspel i en atmosfärisk öppen värld. Det mest attraktiva med detta spel är dess grafik och detaljerade miljö. Dessutom har utvecklarna exceptionell uppmärksamhet på bakgrundsljud för den bästa autentiska upplevelsen.

Spelet är helt designat baserat på faktiska djurbeteende. Du kan uppleva en jägares liv genom detta spel. Spelaren måste jaga bytet på samma sätt som forntida jägare gjorde, dvs du måste analysera och lära dig om djurs beteende för att förfölja dem.

theHunter: Call of Wild gör dig till en del av spelet, där du måste överleva och jaga vilda djur med gevär och pilbågar. Dessutom bör spelaren också slutföra utmaningar och jaktevenemang i spelet. Du kan också slå dig ihop med upp till 8 vänner för ännu roligare.

Release – februari 2017

Genre – Simulering

Utvecklare/utgivare – Expansiva världar

Plattformar – Windows, PS4 och Xbox One

Jakt: Showdown

Hunt: Showdown är ett förstapersonsskjutspel med en innovativ strategi. Den har två spellägen – det ena är en prisjägare och det andra är ett snabbspelsläge. Spelet är inte begränsat till enbart jakt utan innehåller även pussel och mysterier.

Bounty hunter är det mest interaktiva och utmanande läget i detta spel. Användaren får kontroll över en prisjägare som måste överleva och döda ett mytiskt monster för att ta ut prispengarna och nå en utvinningspunkt.

Medan å andra sidan ”Quickplay” är ett Battle Royale-läge och precis som dess namn, dvs snabbt och jämförelsevis enkelt. Det här läget varar i 15 minuter, där spelaren får i uppdrag att hitta en energikälla i en medföljande karta samtidigt som han avvärjer fientliga attacker.

Release – maj 2019

Genre – Förstapersonsskjutare

Utvecklare/utgivare – Crytek

Plattformar – Windows, PS4 och Xbox One

Hunting Unlimited 2010

Hunting Unlimited 2010 är ett snabbt jaktspel som sträcker sig från Nordamerika, Kanada och Bayerska skogen. Spelet erbjuder två lägen som heter tillgängligt jaktläge och utmaningsläge. Båda lägena kommer med unika koncept och roligt.

Det tillgängliga jaktläget släpper dig in i en miljö med olika byten. Medan å andra sidan, utmaningsläget gör spelet mer spännande och roligare genom olika uppgifter. Spelet låter dig resa och lokalisera djur genom fordon och kartor.

Men du kan också springa för en mer realistisk upplevelse. Spelet har flera djur, som rådjur, älgar, björnar, lejon, elefanter, etc., att jaga. Du kanske gillar grafiken eller inte, men du kommer att älska spelet i Hunting Unlimited.

Release – juli 2009

Genre – Simulering

Utvecklare/utgivare – Ziggurat

Plattformar – Steam

Förhistorisk jakt

Som namnet antyder är Prehistoric Hunt ett jaktspel som tar dig tillbaka till antiken – i dinosauriernas tidevarv. Spännande, eller hur? Dessutom gör spelet och grafiken i spelet det mer spännande och autentiskt.

Spelet tar dig till en stor ö som bebos av flera typer av dinosauriearter. Terrängen på denna enda ö varierar från bergsklippor till täta skogar och öppna slätter för att erbjuda bättre jaktupplevelser.

Däremot kan spelaren spela detta spel solo eller med vänner, eftersom detta spel har ett flerspelaralternativ. Förutom att överleva och jaga dinosaurier måste spelaren också utföra jaktuppdrag. Dessa uppdrag kommer ytterligare att hjälpa spelaren att få belöningar för ny utrustning och jaga på nya platser.

Prehistoric Hunt ger spelare flera vapenalternativ, från traditionella skjutvapen till lugnande medel. Spelet består av fruktansvärda köttätande dinosaurier som kan jaga spelaren.

Release – december 2020

Genre – Actionäventyr

Utvecklare/utgivare – Antiproto Studios

Plattformar – Steam

Skogen

The Forest är ett överlevnadsskräck-videospel med en unik och engagerande handling som kan lämna dig exalterad och med häpen andedräkt till slutet. Inslagen i en miljö med öppen värld spelas ur ett förstapersonsperspektiv.

Spelet innehåller inte några uppdrag eller uppdrag. Istället är spelplanen baserad på strategi i realtid och spelarnas beslut för att överleva samtidigt som de fullbordar ett primärt mål.

När han kommer till spelet åker spelaren Eric LeBlanc till den skogklädda halvön på jakt efter sin son Timmy efter en flygolycka. Spelaren måste överleva i denna fruktansvärda skog genom att skapa skydd, vapen och annan nödvändig överlevnadsutrustning.

Det som för det här spelet till vår lista är att fiendens varelser i skogen är kannibalistiska monster. Dessa monster bor i byar och blir mer aggressiva på natten. Spelaren bör bekämpa dessa monster medan han jagar djur, skapar skydd och fällor, etc. Men spelaren får också en överlevnadsguide för hjälp.

Release – november 2018

Genre – Överlevnadsskräck

Utvecklare/utgivare – Endnight Games

Plattformar – PS4 och Steam

Slutsats

I slutet av artikeln skulle du ha märkt att jaktspel inte är begränsade till endast djur. Utvecklarna har mycket mer att erbjuda dig. Från att jaga djur till att utforska och överleva monster och dinosaurier, du kan njuta av spänningen i jakten i denna moderna era genom jaktspel.

Du kan också utforska några bästa maffiaspel med de bästa uppdragen och sidouppdragen.