Hur man installerar Steam på Linux och spelar dina favoritspel [2023]

Det är enkelt att installera Steam på Linux och upplevelsen liknar Windows.

Spel på Linux var lite tufft, vilket begränsade spelare till spel med öppen källkod, virtuella maskiner och emulering.

Men lanseringen av Steam för Linux har förändrat sättet för spelare.

Om du är på Steam kan du enkelt lagra dina sparade spelfiler i Steam-molnet så att du kan fortsätta spelet där du slutade.

Så, är du en Linux- och spelentusiast som undrar hur du installerar Steam på din Linux-dator?

Om ja, låt oss diskutera att installera Steam på Linux och spela spelen smidigt.

Vad är Steam?

Steam är en digital skyltfönster och distributionstjänst för videospel. Denna plattform designades och utvecklades av Valve Corporation 2003.

Steam-klienten låter användare installera spel direkt till sitt moln efter köp. Dessutom har Steam-användare flexibiliteten att publicera sina recensioner, köpa DLC:er, ladda upp egentillverkat innehåll och mer.

Steam-klienten har också flera funktioner, såsom tillgång till en vänlista, göra en automatisk uppdatering, röstchatt i spelet och dela spel mellan vänner.

Med enkla ord är Steam en plattform för online-videospel som är byggda med syftet att fixa släppta speluppdateringar. Det lägger till patchar för att förhindra krascher på grund av att för många onlinespelare spelar samtidigt. Steam är fortfarande i betastadiet.

Det användarvänliga gränssnittet i Steam låter dig söka efter bra erbjudanden på tillgängliga spel, allt från äventyr och action till tredjepersonsskjutare och indie. Du kommer att få möjlighet att träna eller ge bort samlarföremål inom ditt samhälle.

Steam fungerar på Windows-, TV-, mobil-, Linux- och MacBook-enheter. För att använda det behöver du bara en bredbandsanslutning för att få en höghastighetsanslutning till internet och ett modernt system för att spela spel ostoppbart. Speldatorer lovar kvalitetsprestanda, anpassningsbara konsoler, skrivbordslagring och kompatibilitet med vardagsrummet.

Funktioner i Steam

Valve arbetar ständigt med att ta med nya uppdateringar och de senaste funktionerna, såsom:

 • Steam-chatt: Prata med dina vänner eller grupper via röst eller text utan att lämna ditt spel. Använd alternativ som Tweets, GIF, videor och mer klokt på din Steam.
 • Spelhubbar: Få allt om spelet på ett enda ställe. Ladda upp innehåll, gå med i diskussioner och se de senaste uppdateringarna som kommer.

 • Steam-sändning: Strömma ditt livespel enkelt med ett klick på en knapp och dela med dina communitymedlemmar eller vänner.
 • Steam-workshop: Upptäck, ladda ner och skapa kosmetika och spelarskapade moddar för cirka 1 000 spel som stöds.
 • Tillgängligt på mobilen: Du kan komma åt Steam var som helst i världen med Android- eller iOS-enheter med dina mobila enheter.
 • Tidig tillgång till spel: Spela, upptäck och engagera dig i dina spel när de utvecklas.
 • Flerspråkig: För att spela spel för flera spelare är det viktigt med en global gemenskap. Således stöder Steam-klienten cirka 28 språk.

Lägsta systemkrav

Steam för Linux behöver viss mjukvara och hårdvara. Låt oss diskutera följande:

 • Det kräver AMD Opteron eller 1 GHz Pentium 4 med AMD64 (x86-64) instruktioner set, CMPXCHG16B stöd (cx16 – /proc/cpuinfo flaggor) och SSE3 stöd (pni – /proc/cpuinfo flaggor)
 • 5 GB hårddiskutrymme och 512 MB RAM
 • Bättre internetanslutning (DSL/kabelhastigheter rekommenderas)
 • Fullständigt uppdaterad senaste Ubuntu LTS

 • 32 bitars (i386, IA32) och 64 bitars (x86-64, AMD64) senaste grafikdrivrutinerna
 • 64-bitars (AMD64, x86-64) Linux-kärna
 • AMD-drivrutinsstöd: För de senaste korten kan du installera 12.11-drivrutinen. För gamla grafikkort är Catalyst 13.2 Legacy den senaste för 2 och 4 GPU-serierna och stöder HD2400 Pro-grafikkort.
 • NVidia drivrutinsstöd: För nya kort som serie 8 måste du installera 310.x. För äldre kort stöder drivrutinen 304.x den senaste Nvidia 6- och 7-serien. För att komma åt drivrutinerna måste du först uppdatera cachen och installera den drivrutin du behöver.
 • Intel HD 3000/4000 drivrutinsstöd: Du måste använda de senaste Mesa 9 eller senare drivrutiner.

Hur man laddar ner och installerar Steam-spel

Att spela onlinespel på din PC är dagens trend. Nästan alla gillar att spela ett slags onlinespel. Låt oss diskutera hur du kan ladda ner och installera Steam-spel på din PC.

 • Skaffa ett Steam-konto gratis från dess webbplats.
 • När du är på Steams huvudwebbplats, titta till höger på sidan. Där hittar du en knapp som säger ”Installera Steam”. Följ instruktionerna efter att du klickat på den.
 • När du är redo med Steam-klienten, gå till butikens huvudsida.
 • Du hittar en mängd olika spel på huvudsidan; vissa är gratis, och resten betalas. Välj det spel du vill spela.
 • Du kan välja spelgenre, såsom rollspel, strategi, action, äventyr etc. Bläddra över spelet du vill spela och klicka över det. Om du vill spela gratisspel kan du gå till alternativet ”Gratis att spela”.

 • Se till att du har de minimikrav som ditt valda spel behöver från din PC. Efter att ha klickat över spelet kan du se systemkravens baksida på sidan.
 • När du känner till kraven klickar du på knappen ”Spela spel” längst upp i mitten av sidan.
 • Om du väljer ett gratis-att-spela-spel kan du följa instruktionerna för att installera det. Om det är ett betalspel kan du gå till nästa steg.
 • Klicka på ”Lägg till i varukorgen”, fyll i dina kreditkortsuppgifter och klicka på knappen ”Köp”. Du kommer att få ett alternativ att installera spelen.
 • När du är klar kommer du automatiskt att omdirigeras till spelbiblioteket. Leta efter spelet du just har installerat och ladda sedan ner det. Klicka sedan på ”Spela”-knappen och börja spela.

Läs också: Topp AAA-spel som lockar hela spelgemenskapen

Installera och konfigurera Steam på Ubuntu eller Debian

Det finns flera metoder som du kan följa för att installera och konfigurera Steam på ett Linux-system. På Debian- eller Ubuntu-distributioner kan du installera och konfigurera Steam genom att använda GUI- och CLI-metoder.

Så här går det till:

#1. Installera Steam från Software Center

Denna metod är det enklaste sättet att ladda ner och konfigurera Steam på en Ubuntu- eller Debian-distribution.

 • Om du använder det senaste Ubuntu-systemet, klicka på Linux eller Super-tangenten på tangentbordet.
 • Du hittar ett sökfält överst. Där, sök efter ”Software Center”. När du har öppnat den hittar du applikationerna från sökikonen.
 • Skriv Steam på sökikonen. När den visas, öppna den och klicka på installationsknappen.
 • Fortsätt med ditt root-lösenord.

#2. Installera Steam via CLI

Om du är en avancerad användare kommer du att vara mer bekväm med CLI-metoden snarare än GUI-metoden. Det finns två enkla alternativ för att installera och konfigurera Steam via CLI:

 • Installera installationsprogrammet och låt det göra resten.
 • Installera Steam direkt från det officiella Linux-förvaret.
 • Kör kommandona nedan för att installera installationsfilen:

  sudo apt-get uppdatering

  sudo apt installera steam-installer

  När installationen är över kan du köra installationspaketet och låta det ladda ner de nödvändiga paketen automatiskt för att skapa Steam-miljön.

  Installera Steam direkt på Debian- eller Ubuntu-distributionen genom kommandot:

  sudo apt uppdatera && sudo apt installera steam

  #3. Installera Steam genom APT URL

  För Linux-spelare gör Linux en APT-URL för Steam så att spelare kan få vad de önskar sig. Utan att skriva några kommandon kan du enkelt installera och konfigurera Steam på ditt Ubuntu- eller Debian-system.

  Klicka bara på APT URL-knappen och installera Steam. Se till att multiversförvaret finns i ditt system och är aktiverat innan du klickar på knappen. Om du misslyckas med att aktivera det, kör ett kommando på ditt skal, dvs sudo add-apt-repository multiverse.

  Kopiera APT-URL du får och klistra in den i webbläsarens adressfält. Automatiskt kan du se ett popup-fönster. Starta installationsprocessen snabbt.

  #4. Installera Steam efter nedladdning av Debian-paketet

  Om du byter från Windows till Ubuntu kommer du definitivt att gilla den här processen. Den här metoden hjälper dig att ladda ner och installera ett kompilerat Debian-paket på maskinen. Du kan slå på knappen för att ladda ner .deb-paketet.

  När nedladdningsprocessen är över, öppna katalogen via terminalen och bläddra i filen. Kör nu kommandot dpkg (sudo dpkg -i steam_latest.deb) tillsammans med root-åtkomsten för att installera Steam.

  Installera och konfigurera Steam på Fedora

  Att installera Steam och konfigurera det på din Fedora-arbetsstation har olika metoder, inklusive CLI- och GUI-metoder. Se till att du är en rotanvändare av systemet innan du påbörjar stegen.

  #1. Installera Steam genom CLI

  Först måste du uppdatera systemförrådet för att göra systemet lämpligt för Steam. På ditt terminalskal kan du köra följande kommandon för att uppdatera ditt system:

  sudo dnf uppdatering – uppdatera

  sudo dnf uppdatering

  sudo dnf uppgradering

  Om du använder en uppdaterad kommer du förmodligen att hitta RPM-fusionspaketen på din enhet. Om du inte hittar paketet kan du köra följande kommando:

  sudo dnf installera https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm – %fedora). noarch.rpm

  När du är klar med installationen av fusionspaketet, kör kommandot dnf för att installera Steam på Fedora. När Steam-installationen är klar kan du skriva in applikationsnamnet på terminalskalet för att starta.

  sudo dnf installera steam -y

  ånga

  #2. Installera Steam med GUI-metoden

  Steam-paketet är tillgängligt i Fedoras mjukvara. För att installera Steam på din maskin, kräver du en uppdatering av ditt arkiv och aktiverar tredjepartsförvaret på Fedora-arbetsstationen.

  Öppna först programvaran från programmenyn. Klicka på menyikonen när mjukvarucentret har öppnats för att öppna inställningarna. Hitta ”Third Party Repository” för att aktivera det. Denna process kräver ett root-lösenord.

  När du har aktiverat det måste du stänga programmet och öppna det igen för att hitta de laddade inställningarna. Sök efter Steam i sökfältet. När du ser Steam, klicka på namnet för att öppna sidan för installation. Resten av stegen är enkla. Tryck på installationsknappen och fortsätt med stegen och root-lösenordet.

  Installera och konfigurera Steam på Linux Mint

  För att installera och konfigurera Steam på ditt Linux Mint OS kan du använda flera metoder. Låt oss diskutera dem en efter en.

  #1. Installera Steam med APT Package Manager

  Först måste du starta terminalskalet. Utför ett kommando för att uppdatera APT-cachen. Dessutom uppdaterar detta kommando också de installerade paketen.

  sudo apt update && sudo apt upgrade -y

  Kör sedan följande kommando:

  sudo apt installera steam

  #2. Installera Steam med Synaptic Package Manager

  Källa: Linux Mint

  Detta är en enkel metod eftersom du inte behöver någon kommandorad. Synaptic-pakethanteraren är för dem som föredrar GUI. Den fungerar som ett APT-blad. För att installera Steam med den synaptiska pakethanteraren måste du följa stegen nedan:

  • Starta den synaptiska pakethanteraren
  • Ange root-lösenordet och aktivera root-åtkomst.
  • Klicka på knappen ”Ladda om” för att uppdatera APT-cachen.
  • Klicka på sökknappen efter att ha skrivit Steam i luckan. Välj ”Namn” från rullgardinsmenyn.
  • Välj Steam-installationsprogrammet. Välj sedan ”Markera för installation” med hjälp av menyn när den dyker upp när du högerklickar på den.
  • Du kan se en ruta som innehåller listan över beroenden som behövs för att installeras. Tryck på ”Mark”.
  • Klicka på knappen Applicera för att implementera ändringarna.
  • Vänta tills processen är klar. När det är klart klickar du på knappen ”Stäng”.

  #3. Installera Steam med GUI

  Att installera och konfigurera Steam med GUI är superenkelt. Du måste följa tre enkla steg och få din Steam på ditt system.

  • Starta programhanteraren: Klicka på Start-menyn för att öppna programstartaren och leta efter programvaruhanteraren. Klicka på ikonen för att köra programmet.
  • Sök Steam: När programmet har lanserats, navigera i söksektionen och skriv Steam. Klicka på enter för att starta processen. Du hittar Steam på din skärm.
  • Installera Steam: Klicka på Steam-ikonen och klicka på installationsknappen för att starta installationsprocessen på ditt Mint OS.

  Hur man uppdaterar Steam

  För att uppdatera din Steam-klient på din Linux måste du följa stegen nedan:

  • Starta applikationen.
  • Klicka på Steam-menyn i det övre vänstra hörnet.
  • I rullgardinsmenyn klickar du på ”Sök efter uppdateringen”.
  • Du kommer att se en dialogruta på skärmen. Den innehåller information om uppdateringarna.
  • Klicka på uppdateringen och vänta på att uppdateringen är klar och omstart av Steam-applikationen.

  Vanliga frågor

  Är det möjligt att installera Steam-spel på en separat drivrutin eller partition i Linux?

  Svar: Ja, det är möjligt att installera Steam-spel på en partitionerad enhet i Linux.

  Är det säkert att ladda ner och installera spel från Steam på Linux?

  Svar: Ja, det är säkert att installera och konfigurera Steam på Linux.

  Är alla mina Steam-spel kompatibla med Linux?

  Svar: Alla Steam-spel körs med nödvändighet på Linux-distributioner.

  Kan jag anpassa mina Steam-spel med mods på Linux?

  Svar: Steam-verkstaden fungerar på liknande sätt i både Linux och Windows. Du kan enkelt anpassa mods på Linux.

  Slutord

  Onlinespel har blivit en stor källa till underhållning för många, från barn till vuxna. Att få spel från Steam kan vara till hjälp på många sätt med dess tillförlitlighet och tillgänglighet för nya, uppdaterade spel.

  Således hjälper den här artikeln dig att förstå hur du installerar och uppdaterar Steam på Linux så att du kan spela dina favoritspel utan några bekymmer.

  Kolla sedan in de bästa gratisspelen på Steam.