Förhindra dataläckage och bibehåll integritet [+8 Tools]

Spread the love

En VPN-tjänst (Virtual Private Network) säkrar din nätverksanslutning för att förbättra din integritet online.

Din internetleverantör kan inte spåra dina aktiviteter när du använder ett VPN. På samma sätt kan ingen illvillig aktör snoka efter dina aktiviteter, med tanke på att dina nätverksanslutningar alltid förblir krypterade.

Men vad händer om ditt nätverk kopplar ur/återansluter för ett ögonblick? Vad händer om anslutningen av någon anledning avbryts?

Tja, det exponerar din internetaktivitet för ISP och tar bort den integritet du hoppades få.

Dina kontakter blir med andra ord osäkra.

Det är då ”VPN Kill Switch” är till hjälp. Så vad är en VPN-kill switch?

VPN Kill Switch: Grunderna

En VPN-kill switch förhindrar att din säkrade VPN-anslutning avslöjas i händelse av ett nätverksfel, vare sig från din sida eller VPN-tjänsten.

Med andra ord tillåter det inte din enhet att ansluta till internet om VPN-anslutningen avbryts.

Många av de populära gratis och premium VPN erbjuder funktionen.

Du måste aktivera VPN Kill switch-funktionen från VPN-appens inställningar för att använda den, som fungerar på skrivbord och mobiltelefoner.

För vissa användare kanske anslutningsfel inte är typiska, så du kanske tror att du inte behöver aktivera VPN-kill switchen.

Men även några sekunders nätverksavbrott kan exponera din identitet och nätverksaktiviteter för din ISP och webbtjänster. När du är ansluten till en VPN-tjänst förblir ditt nätverk krypterat (dirigeras via en säker kanal). Om den avbryts blir anslutningen okrypterad, vilket gör den osäker.

Så om du är strikt när det gäller din integritet online och vill vara ansluten till en VPN-tjänst hela tiden, är en VPN-kill switch viktig.

Observera att VPN-kill-switchen ibland kan vara lite obekväm, med tanke på att du inte kan komma åt internet utan ett VPN. Vissa webbplatser eller tjänster fungerar inte bra med VPN (eller laddas upp långsamt). Så i så fall måste du inaktivera funktionen och återaktivera den för att få det du letar efter.

Funktioner i VPN Kill Switch

Tekniskt sett är funktionerna i vad den gör självförklarande. Men för att betona vad du får ut av det, här är saker som kan sammanfattas för att beskriva det:

 • Extra säkerhetslager för att skydda din faktiska IP-adress
 • Säkerställ integritet och anonymitet
 • Se till att nätverksanslutningen förblir krypterad
 • Upptäck ett nätverksavbrott
  Topp 11 resurser för datavetenskap och maskininlärning

Fördelar med VPN Kill Switch

Tekniskt sett förklarar dess användningsfall redan dess fördelar (lite självförklarande), vilket gör det till en av VPN-funktionerna att tänka på när du köper ett VPN.

För att ge dig en bredare uppfattning på några punkter, låt mig lyfta fram fördelarna med en VPN-kill switch:

 • Det ger en felsäker för att hålla din anslutning säker
 • Utsätter inte dina internetaktiviteter för din internetleverantör
 • Förhindrar osäker nätverksanslutning på din enhet
 • Behåller din integritet online precis som du tänkt dig

Användningsfall av Kill Switch

Med de nämnda fördelarna har du några speciella användningsfall för funktionen.

Några av dem inkluderar följande:

 • Journalister som hanterar känslig information bör använda en kill switch för att hålla sina identiteter dolda.
 • Säkerhetspersonal kan tycka att det är användbart att förbättra sin integritet och säkerhet samtidigt som de fokuserar på det som är viktigare för dem.
 • I länder där censur råder kan en kill switch betyda liv eller död. Om regeringen får reda på att du har kringgått nätverksbegränsningar kan detta innebära en mängd olika påföljder.
 • Digitala marknadsförare kan också alltid använda det för att verka anslutna från olika platser för forskningsändamål.
 • För alla individer, om du har tillgång till en begränsad webbplats och inte vill avslöja din IP-adress, borde det vara till hjälp.

Hur fungerar VPN Kill Switch?

VPN-kill-switchen är en övervaknings- och blockeringsfunktion som kontrollerar om VPN-anslutningen är intakt.

Om den upptäcker att den krypterade VPN-anslutningen avbryts, begränsar den enheten från att få åtkomst till internet helt.

För att bryta ner processen, här är fyra steg som förklarar den:

 • Övervakning: Håller koll på din anslutning i realtid. Om det sker en förändring i nätverket analyseras nätverkets status.
 • Upptäcker: När ett nätverksbyte är nära förestående, upptäcker funktionen ett anslutningsproblem eller ett avbrott.
 • Koppla från: Enligt detekteringsfasen, om den upptäcker ett nätverksavbrott, kommer din internetanslutning att kopplas bort från resten av systemet enligt typen av kill switch. Den kan vara helt avskuren eller för specifika applikationer.
 • Återansluter: För att undvika besvär kontrollerar funktionen hela tiden nätverksstatusen. Om det upptäcker att det är normalt kommer det att försöka återansluta din VPN-anslutning och återuppta åtkomst till internet.

Vissa funktioner låter dig filtrera vad du vill blockera (till exempel specifika applikationer). Så i sådana fall kan du fortsätta använda internet även med din VPN-anslutning avbruten för uppgifter som inte kräver en säker krypterad anslutning.

Det exakta arbetet (övervakning+blockering) kan skilja sig åt beroende på vilken typ av VPN-kill switch som är tillgänglig med VPN-tjänsten du använder.

Typer av VPN Kill Switch

En kill switch-funktion räcker inte. Du måste vara säker på att du får exakt kontroll över vad du behöver för att säkra din internetuppkoppling. För vissa användare krävs en kill-switch på systemnivå, och för andra hjälper en typ på applikationsnivå. Här är mer om dem:

  Zip, packa upp, skydda och dela filer på Mac med WinZip

#1. VPN Kill Switch på systemnivå

Med den här typen av VPN-kill switch avbryts internetåtkomsten till hela systemet om VPN-anslutningen eller andra anslutningsproblem uppstår.

Detta kan vara obekvämt när du vill komma åt internet, men det finns ett problem med VPN-anslutningen.

#2. VPN Kill Switch på applikationsnivå

Med detta kan du tillåta vissa appar och tjänster att kringgå begränsningen och ansluta till internet via en okrypterad kanal.

Du måste veta att dessa tjänster och din ISP kommer att kunna spåra dessa aktiviteter. Så se till att endast tillåta applikationer som inte hanterar någon känslig information.

Vad händer om du inte använder VPN Kill Switch?

En VPN ger dig en ny identitet för internet, vilket gör att tjänster och plattformar får en ny IP-adress som inte ger bort din plats och identitet.

På samma sätt krypterar den anslutningen, så att din internetleverantör inte får reda på din surfaktivitet.

Observera att ett VPN inte gör dig helt anonym utan förbättrar din integritet.

Så om du inte använder en VPN Kill Switch kan en liten nätverksvariation från din tjänsteleverantör eller VPN-leverantör exponera din faktiska IP-adress för webbtjänsterna.

Dessutom kommer den ungefärliga platsen (eller ursprungslandet) också att avslöjas.

Din internetleverantör kan se igenom din nätverkstrafik, med tanke på DNS-förfrågningarna, och anslutningen kommer inte längre att förbli okrypterad.

Hur väljer man en VPN med den bästa Kill Switch?

För branschstandarden ger de mest populära alternativen en kill-switch som låter dig ta kontroll över din nätverksintegritet och säkerhet.

Om du kan hitta en testversion eller ett erbjudande om pengarna-tillbaka-garanti för ett VPN, kanske du vill ge den första preferensen att prova kill-switch-funktionen när du använder och bestämmer dig för att återbetala eller fortsätta tjänsten.

Det borde inte vara svårt att använda kill switch-funktionen.

Dessutom kan du söka efter användbara resurser eller dokumentation om VPN för att veta den tekniska implementeringen. Naturligtvis kanske inte alla användare har tid för detta; du bör försöka lära dig om det innan du köper VPN.

Nu utforskar vi en lista över VPN-leverantörer som implementerar kill switch-funktionen, och erbjuder en sömlös upplevelse för det mesta. Några av dessa inkluderar:

NordVPN

NordVPN kallar det den automatiska Kill Switch. De nämner att NordVPN har två versioner av funktionen.

Du kan blockera anslutningar och välja specifika appar för att kringgå säkerhetsfunktionen. Alternativet kan fungera annorlunda när det används på Windows och andra plattformar.

ProtonVPN

ProtonVPN är en av de mest integritetscentrerade tjänsterna som finns. Tillsammans med många andra unika funktioner som Secure Connect, låter den dig komma åt kill-switchen.

Du kan alltid använda funktionen för att ha VPN aktiverat och lägga till begränsningar för att komma åt osäkra anslutningar när nätverket faller.

  5 lösenordslösa WordPress-plugins för sömlösa inloggningar adminvista.com

ExpressVPN

ExpressVPN kallar det nätverkslåset, vilket gör att du kan hålla din data säker när VPN-anslutningen avbryts.

Till skillnad från vissa andra leverantörer, aktiverar ExpressVPN nätverkslåset som standard, vilket är ett bra steg för integritetsfokuserade användare. Så om du känner att det är obekvämt att inte kunna komma åt internet för anslutningsproblem, kan du välja att inaktivera det.

Du kan också implementera ExpressVPN på en router för att säkerställa att alla anslutna enheter drar nytta av kill switch-funktionen.

PureVPN

PureVPN är känt för sin pengarna-tillbaka-policy samtidigt som den har alternativet kill-switch. Jämfört med andra kanske PureVPNs kill switch-funktion inte är lika sömlös som andra, men den är hanterbar, åtminstone när det kommer till Windows. För andra plattformar kan det vara en bättre upplevelse.

IPVanish

IPVanish är ett spännande erbjudande som stöder SOCKS5-proxyn och den väsentliga Kill switch-funktionen.

Den är tillgänglig för alla populära plattformar och stöder flera anslutningsprotokoll, inklusive WireGuard. Du kan dra nytta av dess 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att testa den innan du fortsätter tjänsten.

Surfshark

Surfshark är känt för sina otroliga rabatter och funktioner jämfört med andra tjänster.

Om du vill köpa ett långsiktigt abonnemang för en VPN med en kill-switch och andra väsentligheter, bör Surfshark inte göra dig besviken. Den är tillgänglig för de mest populära plattformarna, inklusive Windows, macOS, Android och iOS.

SwitchVPN

SwitchVPN är ett utmärkt alternativ för integritetsfokuserade användare som behöver tillgång till P2P-tjänster och portvidarebefordran.

Den kommer laddad med den automatiska Kill Switch-funktionen för att skydda din IP-adress och DNS-frågor.

VyprVPN

Liksom några andra är VyprVPN en Schweiz-baserad tjänst som ger ett av de bästa integritetsskydden.

Det är känt för sitt proprietära Chameleon-protokoll som hjälper dig att bekämpa censur. Kill Switch är tillgänglig för applikations- och systemnivåer, och du kan också konfigurera den med LAN för att tillåta/blockera trafik.

Är Kill Switch The Ultimate Deal Maker?

VPN-tjänsterna som listas ovan inkluderar Kill Switch-funktionen. Du måste dock utvärdera integritetsskyddsfunktionerna, hastigheten du får, stöd för felsökning, plattformskompatibilitet och några andra saker innan du fattar ett beslut.

Låt inte det förvirra dig; de nämnda tjänsterna erbjuder en av de bästa VPN-upplevelserna på ett eller annat sätt. Du måste välja vad som passar ditt användningsfall bättre.

Du kan också utforska några bästa VPN-lösningar för Android.