11 bästa produkthanteringsprogramvaran för moderna appar

Spread the love

Hur ofta känner du dig vilsen som produktchef när du väljer verktyg för produkthantering? Majoriteten av produktchefer tänker så här då och då.

Det är därför vi har sammanställt en lista över de bästa produkthanteringsverktygen som säkerställer att du får ut det bästa av ditt team.

Att utveckla en digital produkt för dina kunder kan vara ganska utmanande. För att bygga en produkt från grunden måste du ha ett uppsatt mål och ett pålitligt team bakom dig.

Men du skulle inte kunna åstadkomma någonting utan tillgång till de nödvändiga verktygen. Det är därför det är viktigt att välja rätt produktutvecklingsverktyg innan du påbörjar ditt projekt.

Du och ditt team kan uppnå dina mål mer effektivt med programvara för produkthantering.

Vad är ett produkthanteringsverktyg?

Produkthanteringsverktyg är mjukvaruapplikationer som hjälper produktledningsteam att hantera olika produktlivscykelstadier. Detta inkluderar design, utveckling och lansering.

En produktchef använder dessa verktyg för att göra olika saker, inklusive prototyper, kartläggning av kundresor, vägkartläggning, dataanalys, etc.

Dessutom är produkthanteringsverktyg en välsignelse för produktledningsteam på distans. Dessa verktyg kan ge en central plats för att utveckla och hantera sina produkter.

Funktioner av produkthanteringsprogramvara

För att behålla fokus på sina mål är produktchefer ofta beroende av produkthanteringsverktyg för att hantera sina dagliga uppgifter. Vi lever i en tid då revolutionerande produkter kommer in på marknaden varje minut eller varje sekund.

De flesta av dessa produkter försöker lösa befintliga problem som produktledningsteam möter och underlättar deras jobb. Nästan varje produkt som lanseras på marknaden ger produktchefen en chans att visa sina förmågor.

På grund av detta säkerställer produktutvecklingsverktyg en sömlös leverans av produkter. Följande är några av de mest framträdande funktionerna i produkthanteringsprogramvara:

 • Hjälper till med prototyper
 • Definierar produktvägkartor
 • Skapar användarresekartor
 • Genomför kundundersökningar
 • Klarar spurter
 • Analyserar produktdata
 • Hjälper till med kartläggning av affärsprocesser
 • Hanterar produktsläpp

Därefter kommer vi att kolla in fördelarna med programvara för produkthantering.

Fördelar med att använda programvara för produkthantering

Produktchefer är mycket beroende av produkthanteringsverktyg för att vara så effektiva som möjligt. Förutom att spara tid har produkthanteringsprogram flera andra fördelar. Här är några sätt som sådana verktyg kan hjälpa produktledningsteam:

Förbättrar skalbarhet

För det första ökar användningen av ett produkthanteringsverktyg företagets skalbarhet. De hjälper ett företag att växa mer genom att göra det lättare att introducera och hantera nya produkter.

Ökar produktinnehållskontrollen

Produkthanteringsprogramvara kan styra ett företags produkter på ett problemfritt sätt. Sådana verktyg hjälper produktledningsteam att enkelt spåra och kontrollera försäljningsrelaterat webbinnehåll.

Ökar kundlojalitet

Genom att ge kunderna bättre resurser, förbättrar produkthanteringsverktyg användarupplevelsen. Och som ett resultat blir kunderna lojala mot just det varumärket.

Minskar arbetskostnaderna

Eftersom dessa verktyg hjälper till att minska den tilldelade tiden för varje uppgift, minskar det också arbetskostnaderna.

Nyckelfunktioner i produkthanteringsprogramvara

På marknaden idag kan du välja från en mängd olika produkthanteringsverktyg. Även om de skiljer sig åt på många sätt, har den bästa produkthanteringsprogramvaran för moderna appar några viktiga funktioner gemensamma.

  Hur man laddar ner appar på Samsung Smart TV

När man väljer ett produkthanteringsverktyg för ett företag måste man se till att det har följande funktioner:

 • Verktyget måste innehålla en omfattande uppgiftshanteringsfunktion.
 • Att skapa en helt ny produkt för dina kunder är ingen lätt uppgift. Att göra något unikt kräver kreativitet. Därför bör produkthanteringsprogramvara kunna matcha den kreativiteten, oavsett dess out-of-the-box karaktär.
 • Programvaran måste innehålla lättanvända anpassningsbara mallar för att skapa en ny produkt när du har en idé.

För att vara ärlig är det en utmaning att hitta ett produkthanteringsverktyg som kan hantera alla dina krav. För att vara effektivt bör ett produkthanteringsverktyg innehålla en funktion som integreras med arbetsplatsprogramvara.

Låt oss nu granska några av produkthanteringsprogramvaran som är tillgänglig för moderna appar.

måndag

monday.com är ett onlineverktyg för att enkelt hantera dagliga uppgifter. Oavsett storleken på ditt team gör den här plattformen det enkelt för team att samarbeta och skapa något fantastiskt.

Det låter användare hantera sprints, analysera sitt arbete, hantera sitt arbetsflöde, schemalägga uppgifter och installera plugins från tredje part.

Dessutom erbjuder verktyget milstolpar, projektanalys, Gantt-diagram, Kanban-tavlor, etc., och olika integrationsalternativ, inklusive Slack, Google Drive, Typeform, GitHub och många andra.

Användargränssnittet är enkelt och stökigt, vilket gör navigeringen enklare. Team kan anpassa sina konton efter deras krav och hitta funktioner de vill ha. Förutom 24/7 support, erbjuder Monday.com kunskapsbaserade artiklar för att hjälpa team.

För närvarande börjar Monday.coms grundplan på $8/plats/månad. Det finns en 14-dagars gratis provperiod innan du köper en plan. Dessutom erbjuder de en freemium-plan som tillåter två användare.

Wrike

Wrike är ett solidt val för dina produkthanteringsbehov. Det förenklar arbetsprocesser och säkerställer produktiva samarbeten. Teammedlemmar kan samarbeta sömlöst i Wrike tack vare dess enda samarbetsutrymme.

Trots sitt enkla, intuitiva gränssnitt erbjuder det ett brett utbud av kraftfulla funktioner. Milstolpsspårning, arbetsintelligens, analytiska instrumentpaneler, Gantt-diagram, Kanban-tavlor, agil mjukvaruutveckling och tids- och kostnadsspårning är några av de viktigaste funktionerna i detta verktyg.

En nyckelfunktion i Wrike är att den håller team och individer informerade om alla projektaktiviteter. Alla användare får aviseringar i realtid när det sker en uppdatering eller avisering. Dessutom har Wrike en ”MyWork”-vy som visar uppgiftsinformation, en instrumentpanel som tillåter filtrering av uppgiftslistor, en kalender, etc.

I den nuvarande versionen av Wrike kan du prova det i två veckor gratis. Förutom sin gratisplan erbjuder den premiumplaner från $9,80/användare/månad för växande team. Lag som precis har börjat sin resa kan dock använda dess gratisplan.

Lagarbete

Teamwork hjälper till att hantera moderna appar och underlättar skapandet och leveransen av projekt i tid till kunderna. Teammedlemmar kan enkelt komma åt plattformen från sina datorer eller smartphones och utföra sina dagliga uppgifter.

Dess coola funktioner är resurshantering, tidsspårning, Gantt-diagram, Kanban-tavlor, portföljer, milstolpar, uppgiftslistmallar, uppgifter och deluppgifter, anpassade fält, projektlönsamhet, integration och många andra.

Lagarbete är ett utmärkt verktyg för att hantera projekt snabbt och effektivt. Team kan enkelt hitta vad de behöver med sitt enkla användargränssnitt.

Teamwork erbjuder en 30-dagars gratis provperiod utan att behöva ett kreditkort. Den betalda planen börjar på $9,99/användare/månad om du gillar det. Dessutom finns det en ”Free Forever”-plan med begränsade funktioner för de som är nybörjare inom projektledning.

Produkttavla

Du bör överväga ProductBoard om ditt primära problem är kundvägskartläggning. Med detta kundcentrerade produkthanteringsverktyg kan du samla kundfeedback från olika platser, som Slack, Zendesk och andra.

  Hur man laddar ner Spotify-låtar utan premium

Det möjliggör bättre analyser och prioritering. Den erbjuder funktioner som anpassningsbar vägkartläggning, obegränsade färdplaner för intressenter, mallar för olika färdplaner, synkronisering med andra utvecklingsverktyg, smidig introduktion och kundsupport.

Dessutom erbjuder den en fantastisk användarupplevelse tack vare dess rena gränssnitt. Genom att använda ProductBoard kan kunderna bättre förklara vad de vill ha, vilket direkt påverkar produkternas produktion.

Produktionsteamet har alla detaljer om produktionsprocessen. Som ett resultat kan de enkelt planera vad de ska vidta härnäst.

ProductBoard-planer börjar på $20/tillverkare/månad, eller så kan du prova det gratis i 15 dagar.

ProdPad

Produktfärdplaner är idealiska för att hålla dina teammedlemmar på rätt spår och anpassade för snygg produktlivscykelhantering. ProdPads surf- och sökfunktioner kanske inte är lika användarvänliga som andra alternativ i listan. ProdPad erbjuder dock robusta planering och vägkartläggningsmöjligheter.

Förutom uppgiftsschemaläggning och spårning hanterar den också projekt, kunder, prioriteringar, idéer och många andra funktioner för att göra projekthanteringen enklare.

Integreringsalternativen för ProdPad inkluderar Jira, Trello, Slack, GitHub, Dropbox, Azure DevOps, etc. Att ha alla dessa funktioner gör ProdPad till ett mångsidigt vägkartningsverktyg.

ProdPad erbjuder en gratis 30-dagars provperiod, varefter du kan köpa deras betalda planer för $24/användare/månad.

Craft.io

Det är omöjligt att ignorera Craft.io när man talar om produkthanteringsprogramvara. Craft.io är ett välrenommerat molnbaserat verktyg som kan hjälpa produktchefer att förbättra sina företags transparens och anpassning.

Det är lättare för projektledare att anpassa arbetsflödet, spåra projektframsteg, lägga till fält och så vidare med Craft.io.

Dess underbara funktioner inkluderar lättnavigerade användargränssnitt, vägkartläggning, specifikationsredigerare, kapacitetsplanering, strategiska input, milstolpar och feedbackkontroll.

Det rekommenderas starkt att produktansvariga kontrollerar integrationsfunktionen i ett produkthanteringsverktyg innan de bestämmer sig för ett. Din produktivitet kommer annars att hindras.

Craft.io integreras smidigt med ett brett utbud av användbara verktyg för att ge dig maximal funktionalitet.

För närvarande erbjuder Craft.io betalda planer från $39/användare/månad. Inga gratis- eller freemium-planer är tillgängliga, men du kan prova dem i 14 dagar utan kreditkort. Efter att ha provat dess gratistjänst kan du uppgradera till valfri premiumplan.

Asana

För det första är Asana inte ett dedikerat produktutvecklingsverktyg. Verktyget är i första hand tänkt att användas som ett allmänt produkthanteringsverktyg. På grund av dess minimalistiska och rena gränssnitt kan du enkelt hitta dina önskade funktioner.

Många organisationer runt om i världen använder Asana för att driva marknadsföringskampanjer, lansera nya produkter och hantera digitala transformationer.

Några fantastiska funktioner i Asana är uppgifter och deluppgifter, anpassade fält, projektkonversationer, sparade avancerade sökningar, milstolpar, portföljer och många andra.

Dessutom kommer den med olika integrationer, såsom Google Drive, Adobe Creative Cloud, Slack, Salesforce, Microsoft, Harvest och mer. Dessutom hjälper Asanas vägkartläggning, bilagor och kommunikationsfunktioner teammedlemmar att samarbeta mer effektivt.

För närvarande erbjuder Asana en gratis plan för lag på upp till 15 personer. Individer och nystartade företag kan dra nytta av denna gratisversion. Men om din organisation växer kan du välja från en av Asanas betalplaner från 10,99 USD/användare/månad efter att din 30-dagars gratis provperiod slutar.

Luftfokus

Airfocus är världens första modulära produkthanteringsprogramvara. Med den kan du skapa en omfattande färdplan för alla dina produkter.

Med hjälp av Airfocus kan team effektivt hantera strategier och kommunicera, skapa färdplaner och koppla feedback för snabb problemlösning.

  17 sätt att fixa att Netflix inte fungerar på Virgin Media

Utvecklare på Airfocus har prioriterat flexibilitet högt. På grund av detta kan användare anpassa hela plattformen snabbt och effektivt utan att störa deras teams arbete.

Dess funktioner är vägkartläggning, prioritering, modularitet, en portal, feedback, insikter etc. Airfocus integreras med olika verktyg, såsom Trello, Jira, Asana, Azure DevOps, Shortcut, Microsoft Planner, Zapier, Github, etc. Enkelheten av dess användargränssnitt är ett plus.

För att komma igång med Airfocus kan du välja mellan olika premiumplaner från $19/redigerare/månad. Det finns inga gratis- eller freemium-planer tillgängliga. Men om du är osäker på om du ska köpa Airfocus kan du prova det i 14 dagar gratis innan du fattar några beslut.

Drakbåt

Dragonboats användargränssnitt är intuitivt och inkluderar ett heltäckande produktportföljhanteringssystem, speciellt om du vill koppla produktutveckling till mål och nyckelresultat (OKR). Du kommer att älska Dragonboat om du är en resultatdriven produktchef.

Dess funktioner inkluderar vägkartläggning, projektledning, kalenderhantering, schemaläggning och spårning av uppgifter, kampanjhantering, automatiserad spårning, datavisualisering och aviseringar.

Jira, Clubhouse, GitHub, Azure DevOps och andra är bland de bästa integrationerna av detta verktyg. Med det här verktyget kan du enkelt prioritera funktioner, centralisera feedback, bygga intressenter och utföra många andra tidskrävande uppgifter.

Som en del av effektiv tidshantering kan projektledare ställa in OKR och hålla reda på direkt avkastning på investeringen för nya produktfunktioner och uppdateringar.

För närvarande börjar Dragonboat-planen på $39/användare/månad. Du kan prova en gratis demo för att få en uppfattning om vad Dragonboat handlar om. Dessutom erbjuder Dragonboat en gratisversion för privatpersoner och nystartade företag. Kontakta deras kundtjänstrepresentanter om du vill veta mer om detta.

Produktfolio

Productfolio är ett underbart verktyg för att hantera produkter. Denna kompletta produkt arbetsflödesprogramvara anpassar och ger ditt team möjlighet att skapa otroliga produkter. Appen kan också hjälpa dig att sätta en produktstrategi och underlätta upptäckten, förutom att hjälpa dig att utveckla en färdplan.

Produktfolio låter dig definiera dina långsiktiga mål och utvärdera dina idéer mot dem. Plattformen hanterar effektivt både vägkartläggning och kravhantering.

Funktionerna i Productfolio inkluderar dataexport, API, batchbehörigheter, datavisualisering, externa integrationer, Gantt-diagram, uppgiftsschemaläggning/spårning, lagerspårning, prioritering och stöd för flera användare.

Premiumplanen på Productfolio börjar på $10/redigerare/månad och är tillgänglig med en 14-dagars gratis provperiod. Om du precis har börjat ditt företag kan du också använda Productfolios startpaket som kallas ”Free Forever” utan kostnad men med begränsade funktioner.

Harvestr

Harvestr är ett användarcentrerat vägkartningsverktyg designat för organisationer som vill skapa färdplaner baserat på kundfeedback.

Denna plattform möjliggör samarbete över avdelningar. Dess huvudfunktioner är produktvägkartläggning, funktionsprioritering, meddelanden, återkopplingsslingor och externa integrationer.

Harvestrs premiumplaner börjar på $79/användare/månad, vilket är lite dyrt. Du kan dock prova det i 14 dagar gratis. Det finns också en gratis plan med begränsade funktioner om du är tveksam till att satsa på den här programvaran. Se till att du använder det först innan du bestämmer dig för om det är värt det.

Slutord

Med den bästa produkthanteringsprogramvaran till hands, behöver du inte vänta längre. Kolla in vår artikel för att se vad som bäst passar din organisations behov. Dessa verktyg kommer att förenkla dina produkthanteringsuppgifter.

Därefter kan du kolla in onlinekurser för att bli en certifierad produktchef.