Fixa att YouTube Music inte spelar nästa låt

YouTube Music är en populär plattform för musikstreaming. Det är utvecklat av Google (i princip för att ersätta Google Play Musik). Du kan lyssna på de senaste trendhitsen, fantastiska podcasts, nyheter och mycket mer. Autouppspelning är den viktigaste funktionen på YouTube som också överfördes till YouTube Music. Autoplay spelar automatiskt nästa låt i kön. Men ibland spelar YouTube Music inte upp nästa låt, användare rapporterar att YouTube Music inte spelar hela spellistan. Om du står inför ett fel på YouTube Music som inte spelar nästa låt kan artikeln enkelt hjälpa dig att lösa detta. Fortsätt läsa artikeln för att åtgärda problemet med YouTube Music som inte spelas upp kontinuerligt.

Så här fixar du att YouTube Music inte spelar nästa låt

YouTube är nästan problemfritt och fungerar alltid smidigt för miljarder användare. Men förmodligen på grund av felaktiga programinställningar på din enhet. Nedan har vi listat fyra troliga och viktiga orsaker till att YouTube Music inte spelas upp kontinuerligt.

  • Buggar och fel: YouTube Music kan orsaka ett antal problem för en användare vid eventuella buggar och fel. Det vanligaste problemet som uppstår på grund av dessa fel och buggar är att YouTube-musik inte spelar nästa låt. Var medveten om eventuella fel och buggar eftersom de är vanliga när du installerar ett program från en tredje parts webbplats. Ladda alltid ner dina appar från en pålitlig källa, i det här fallet Google Play Butik.

  • Korrupta cachefiler: En annan stark orsak till att YT Music inte spelar nästa låt när man castar är korrupta cachefiler. Om programvaran fortsätter att skicka fel om någon funktion inte fungerar, kan det bero på att cacheminnet/mappen för den specifika appen är full och du måste rensa dem.

  • Batterioptimering: Batterioptimering är bra för din telefon och hjälper till att förlänga batteritiden. Men att aktivera batterioptimering blir också ansvarig för att minska telefonens prestanda.

  • Föråldrad programvara: Om YouTube Music inte automatiskt spelar upp låtarna i kön är det mycket möjligt att du använder en föråldrad version av YouTube Music. Ej uppdaterade versioner av YouTube Music kan stöta på fler buggar och fel eftersom de inte är en del av säkerhets- och utvecklingsteamet längre, de finns bara där utan kontroll och övervakning. Det rekommenderas starkt att använda en uppdaterad version av alla program. Den uppdaterade versionen kommer att skydda dig från alla oväntade fel.

YouTube och Youtube musik har blivit en del av vårt dagliga liv, och inte bara vårt, sedan den 12 november 2015 med sin räckvidd i över 100 länder är det en del av vardagen för miljontals kunder. Föreställ dig nu att du sitter i bilen och lyssnar på dina favorithits och pigg musik med dina vänner och att du måste låsa upp telefonen varje gång för att byta till nästa låt. Hur irriterande och en stämningsdödare det skulle vara. Det är väldigt frustrerande att gå till varje nästa låt manuellt.

Men oroa dig inte, vi har listat nedan de möjliga korrigeringarna för YouTube Music som inte spelas upp kontinuerligt

Metod 1: Logga ut och logga in igen

Att logga ut och logga in på ditt Google-konto är ett av de enklaste sätten. YouTube Music kan orsaka autouppspelningsfelet på grund av felaktiga kontoinställningar som kan vara ansvariga för det här problemet. Följ stegen nedan:

Så här loggar du ut från ditt konto:

1. Starta YouTube-appen och tryck på din profilbild

2. Klicka på ditt kontonamn högst upp.

3. Klicka på Hantera konton.

4. Tryck på kontot som du vill ta bort från din enhet.

5. Klicka på alternativet Ta bort enhet.

Obs 1: Ta bort enheten tar bort alla appar som var inloggade med det e-post-id:t.

Obs 2: Starta om telefonen innan du loggar in igen.

För att logga in på ditt konto på YouTube Music

1. Starta YouTube Music-appen.

2. Klicka på LOGGA IN-alternativet.

3. Välj ett befintligt konto eller tryck på ikonen + för att lägga till ett nytt konto.

Metod 2: Rensa cachefiler

Cacheminne kan göra att din app stöter på fel och fel som lätt kan undvikas om du rensar cachefilen för den aktuella appen. Följ de givna stegen för att rensa cachefilen:

Obs: Stegen kan ändras från tillverkare till tillverkare, här har vi använt Oneplus Nord

1. Öppna Inställningar på din telefon

2. Välj Appar

3. Klicka på Apphantering

4. Rulla ned och tryck på YouTube Music

5. Klicka på Lagringsanvändning.

6. Tryck på alternativet Rensa cache och Rensa data för att rensa alla relaterade data från din enhet.

För att kontrollera om problemet är löst, starta om din enhet/telefon och kör YouTube Music-appen igen.

Metod 3: Uppdatera YouTube Music-appen

Föråldrad programvara är en av de största anledningarna till att YouTube-musik inte spelar hela spellistan. Försök att uppdatera programvaran till den senaste versionen för att ta bort det här felet. Följ stegen nedan för att korrigera detta autospelfel:

1. Öppna appen Google Play Butik.

2. Sök efter YouTube Music-appen.

3. Klicka på alternativet Uppdatera.

Obs: Om funktionen för automatisk uppdatering för appar är aktiverad får du bara möjlighet att antingen avinstallera appen eller öppna appen.

Öppna YouTube Music efter uppdateringen och kontrollera om autoplay-funktionen fungerar

Metod 4: Avinstallera uppdateringar

När vi pratade om hur en uppdaterad version av YouTube Music-appen kan hjälpa dig att lösa autouppspelningsfelet. På samma sätt kanske den uppdaterade versionen av vissa appar ibland inte fungerar lika effektivt och ger slumpmässiga fel eftersom den kanske inte är kompatibel med din enhets konfiguration. Du kan prova att avinstallera den senaste uppdateringen om YT Music inte spelar nästa låt när castingsfelet inte kvarstod i just den versionen/uppdateringen innan detta. Om avinstallationen av uppdateringen inte fungerar kan du ladda ner den tidigare versionen av appen från en tredje parts webbplats.

Obs: vi rekommenderar inte att du använder tredjepartswebbplatser för att installera dina appar eftersom de kan ha buggar och fel.

Metod 5: Installera om YouTube Music-appen

Att radera hela data i appen och sedan starta om kan hjälpa dig med att YouTube-musik inte spelar nästa låt. Följ stegen nedan:

1. Starta appen Google Play Butik.

2. Sök efter YouTube Music-appen.

3. Klicka på alternativet Avinstallera från menyn.

4. Välj alternativet Avinstallera för att bekräfta avinstallationen av appen starta om enheten för att rensa temporära filer.

5. Öppna sedan appen Google Play Butik och gå till YouTube Music.

6. Klicka slutligen på alternativet Installera.

Som ett ytterligare steg kan du kontrollera om det finns temporära filer som fortfarande väntar och radera dem innan du installerar om appen på din enhet.

Metod 6: Stäng av batterioptimering

Vi kan förstå att du vill förlänga batteritiden på din enhet och därmed har du aktiverat Batterioptimering. Men detta kan vara en av anledningarna till att youtube-musik inte spelar nästa låt-fel fortsätter att komma. Följ stegen nedan för att inaktivera batterioptimering som kan lösa ditt autospelproblem:

1. Öppna telefoninställningar.

2. Gå till Batteri.

3. Välj Optimerad laddning.

4. Stäng av batterioptimering för YouTube Music.

Metod 7: Aktivera automatisk uppspelning från YouTube-appen

Din YouTube och YouTube Music är anslutna till samma Gmail-konto, därför är inställningarna på din YouTube desamma som inställningarna i din YouTube Music-app om du inte ändrar dem manuellt. Du kan gå till din YouTube-app och kontrollera inställningarna där. Följ stegen nedan för att aktivera eller kontrollera om du har aktiverat automatisk uppspelning i din YouTube-app:

1. Gå till YouTube-appen

2. Se till att du är inloggad från samma Gmail-ID på båda apparna

3. Gå till Inställningar

4. Klicka på Autospel.

5. Om den är avstängd, slå på för att slå på den

Metod 8: Utför systemuppdatering

Om youtube-musik inte spelar nästa låt-felet kvarstår kan du alltid söka efter programuppdateringar på hela din enhet också. Det finns en möjlighet att den föråldrade versionen av enheten orsakar felet och inte YouTube Music-appen. För att uppdatera din enhet följer du stegen nedan och löser problemet med YouTube Music som inte spelas upp kontinuerligt.

Obs: Se till att din enhet är ansluten till Wi-Fi.

1. Öppna appen Inställningar på din smartphone.

2. Välj alternativet Om telefon.

3. Klicka på alternativet Sök efter uppdateringar.

4. Om någon uppdatering är tillgänglig visas en Uppdatera-knapp. Tryck på den.

5. Installera uppdateringarna och din enhet kommer att starta om.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför fungerar inte automatisk uppspelning på YouTube Music?

Ans. AutoPlay kanske inte fungerar på YouTube på grund av korrupta data i YouTubes mobilapplikation. En föråldrad webbläsare eller felkonfiguration av din webbläsare som DRM-inställningar etc. kan också orsaka detta problem.

Q2. Varför slutar YouTube spela efter några låtar?

Ans. För mycket lagring i cachen kan sakta ner appen, vilket resulterar i att låtar pausas för ofta. Du kan rensa YouTube-cacheminnet genom att följa stegen ovan.

Q3. Varför slutar min YouTube Music hela tiden?

Ans. Stoppa först YouTube Music helt och starta sedan om det. Oftast kan det lösa de flesta problem genom att stänga appen. Om det inte fungerar kanske du vill avinstallera appen med hjälp av stegen ovan. Ibland kan filer bli korrupta under uppdateringar och en ny installation krävs.

Q4. Varför slutar min musik plötsligt spelas?

Ans. Om ditt energisparläge är aktiverat kan din YouTube-musikapp sluta spela eller till och med stängas automatiskt för att spara batteri på grund av batterisparalgoritmer. Om problemet uppstod när eller efter att du uppdaterade din enhet till den senaste Android-versionen, kan det vara ett systemproblem.

***

I artikeln nämnde vi de flesta av korrigeringarna för att YouTube-musik inte spelar nästa låt-fel som användarna kan stöta på. Vi hoppas att detta hjälper dig att lösa ditt problem med YouTube Music som inte spelas upp kontinuerligt och att du nu kan njuta av oavbruten och obehindrad musikströmning. Få en glad musikupplevelse nu när du är fri från att kontinuerligt byta eller byta till nästa låt manuellt. Om så är fallet, låt oss veta vilken av metoderna som hjälpte dig mest och hur. Om du har några andra frågor eller förslag kan du släppa dem i kommentarsfältet.