Fånga, redigera och kommentera skärmdumpar på Android med Ashampoo Snap

Människor älskar att ta skärmdumpar på sina Android-enheter, oavsett om det är för att visa upp sin startskärmskonfiguration på DeviantART och MyColorScreen, söka teknisk support hos gemenskaper som XDA-Developers eller skriva apprecensioner som oss. Men det finns tillfällen då du behöver göra några ändringar av originalbilden innan du delar den online. Om du inte vill använda några komplexa redigeringsverktyg för ändamålet, så har Ashampoo rätt verktyg för dig i deras nya Ashampoo Snap-app för Android. Med denna anständigt designade app kan du enkelt ta skärmdumpar och kommentera dem direkt på det enklaste sättet. Den kraftfulla inbyggda bildredigeraren låter dig lägga till former, uttryckssymboler, cliparts, texter, pilar etc. till bilden och dela den via Androids inbyggda delningsalternativ.

Snaps användargränssnitt är ganska enkelt, och processen att fånga och redigera skärmdumpar på språng är lika enkel. Så här fungerar det.

För att börja, ta bara skärmdumpen som du normalt gör (Power + Volym ned gör jobbet på de flesta enheter). Bilden exporteras sedan automatiskt till Snaps redigeringsarbetsyta, där enkla gester som att nypa och dra låter dig zooma eller flytta om bilden hur du vill.

Du kan också alternativt importera bilden direkt från Galleriet, eller ta den med enhetens kamera. På skärmen för förhandsgranskning av bilder låter Snap dig justera bilden på en mängd olika sätt. För att få fram de tillgängliga redigeringsalternativen måste du först trycka på den lilla pilknappen i det nedre vänstra hörnet.

Minisidofältet som dyker upp har olika redigeringsalternativ som att lägga till former som cirklar, rutor eller linjer, markör- och pennverktyg för att markera eller rita något, uttryckssymboler och textrutor. En bild kan också beskäras till en anpassad storlek, och Snap gör att du snabbt kan återställa alla ändringar via Ångra-knappen.

Du kan spara utdatafilen i antingen JPEG- eller PNG-format. Kvalitetsparametrar för båda dessa stödda format kan styras från inställningsskärmen, som också låter dig växla Snaps beständiga ikon i meddelandefältet, skicka användningsdata till utvecklarna för förbättringar i framtida uppdateringar och automatiskt importera alla tagna skärmdumpar till Snaps redigering gränssnitt.

Den kostnadsfria versionen av Snap har annonser, även om en Pro-uppgradering i appen inte bara gör den fri från reklam, utan lägger också till ytterligare funktionalitet som bildskalning, möjligheten att ladda upp bild till AshWeb och mer clipart och former.

Installera Ashampoo Snap från Play Store