Hur man får dynamisk iTunes-liknande bakgrundsfärg i iOS 7 Music App

Spread the love

iTunes 11 har en underbar funktion utan namn som automatiskt ändrar text och bakgrundsfärg för att matcha färgerna som används i ett albums konstverk. Som ett fan av funktionen förväntade jag mig starkt att den skulle ta sig till iOS 7s lagermusikapp. Apple har inte lyckats göra det ännu, men det livliga iOS-jailbreak-communityt har kommit med inte en utan två lösningar. På Reddits iOS-jailbreak-community föreslogs idén om att dynamiskt ändra knappaccenter och färger i iOS 7:s Musik-apps ”Now Playing”-skärm för ett par veckor sedan. Två utvecklare kom oberoende av varandra att arbeta med den och släppte den samma dag den gångna helgen. Vi diskuterar båda justeringarna – ColorFlow & Colorize – efter hoppet!

  Hur du slår upp dina konton och lösenord på en iPhone eller iPad

ColorFlow

För $2 kommer den här justeringen att analysera låtens albumomslag, hitta framträdande färger och sedan använda dem för att ändra bakgrundsfärg, textfärg för låtnamn, albumnamn och artist, såväl som volymreglaget och andra ikoner / etiketter.

Jag köpte personligen denna tweak så fort jag hörde talas om den. Det fungerar precis som annonserat, men bara ett tag. Åtminstone på min stackars ”gamla” iPhone 4S på iOS 7.0.4 kraschar den Musik-appen efter 4-5 låtar. Men baserat på de rapporter jag har läst online fungerar det utmärkt på nyare enheter.

  Varför piper eller vibrerade din iPhone? Så här tar du reda på det

Färglägg

För bara en dollar kommer Colorize att ändra bakgrundsfärgen, vissa men inte alla textsträngar och volymreglaget. Trots att de är baserade på samma algoritm är resultaten ganska olika mellan Colorize och ColorFlow. Du kan se några av dem nedan:

Jag har inte kunnat testa Colorize själv ännu eftersom jag känner mig tveksam till att betala för en musikappjustering efter att ha sett ColorFlow krascha den om och om igen. Samhällsrecensioner är dock utmärkta.

BlurredMusicApp

Jag kommer att maila utvecklaren av ColorFlow i hopp om att få det att fungera korrekt på iPhone 4S. Tills dess kommer jag att hålla mig till BlurredMusicApp. För priset av $0, kommer det helt enkelt att sudda ut musikappens bakgrund baserat på albumbilden för vilken låt du än spelar.

  Hur man använder Dark Reader för att aktivera mörkt läge för alla webbplatser på iOS 15

Alla tre ovannämnda tweaks är tillgängliga från BigBoss repo i Cydia. Du måste uppenbarligen jailbreaka din enhet på iOS 7 för att kunna använda dem. Se till att låta oss veta vad du tycker om tweaksen och vilken du gick med, genom att lämna en kommentar nedan.