Få en bättre ChatGPT-upplevelse med dessa 7 ChatGPT-mobilappar

Spread the love

Det kan vara beroendeframkallande att ställa ChatGPT varje fråga som du tänker på. Tro mig, jag har ställt de dummaste frågorna; om det var en riktig person, skulle det direkt ha blockerat mig för sin egen förnuft.

Du kan dock inte göra det hela tiden på skrivbordsversionen; du behöver en lösning i din handflata. Tack och lov har OpenAI redan lanserat ChatGPT iOS-appen, och Android-versionen är på väg.

Tyvärr är appen väldigt barbent med begränsade funktioner som liknar skrivbordsversionen. Om du vill ha en bättre upplevelse behöver du hjälp av några appar från tredje part. Det finns ett gäng alternativa appar som använder ChatGPT 3.5 och 4.0 API för att ge samma ChatGPT-kraft men i sitt eget förbättrade gränssnitt.

Om du vill ha en bättre ChatGPT-upplevelse på din telefon, fortsätt läsa eftersom jag avslöjar några av de bästa ChatGPT-mobilapparna.

Varför använda en alternativ ChatGPT-mobilapp?

Åtminstone för närvarande är ChatGPT-mobilappen bara en mobilversion av skrivbordsappen. Det enda stora tillägget är möjligheten att använda röstinmatning för att ställa frågor.

Å andra sidan har många väletablerade tredjepartsappar massor av extra funktioner som anpassade uppmaningar, stöd för bildigenkänning, generering av AI-bilder, röstutgång och ett bättre gränssnitt.

Sammantaget behåller de samma användbarhet som ChatGPT samtidigt som du gör din upplevelse bättre med ytterligare funktioner.

Obs: De flesta av dessa appar har en mycket begränsad gratisversion som bara är bra för testning. Du måste prenumerera på en återkommande prenumeration för att kunna använda appen fullt ut.

AI Chat Öppna Assistant Chatbot

AI Chat Open Assistant Chatbot har 3 flikar, som var och en har sina egna ytterligare funktioner för att förbättra din ChatGPT-upplevelse. På huvudfliken kan du ställa frågor som du brukar. Men det låter dig ladda upp bilder också för att ställa frågor. Du kan be ChatGPT berätta vad eller vem som är inne i bilden eller bara få mer information om något.

Det finns en flik för att helt interagera med chatboten med hjälp av röstinmatning. Du kan tala ut dina frågor, och det kommer att tala tillbaka svaret.

Den tredje fliken är där all kraft ligger. Här kan du använda ChatGPT:s kraft för att skriva mycket anpassningsbart innehåll. Det finns en allmän skrivarkategori tillsammans med en kategori för företag och intervjuer.

  Topp 10 sämsta operativsystem

Snacka om att vara mycket anpassningsbar. Skrivkategorin låter dig välja uppskrivningston, syfte, längd och teknik. Detta kan ytterligare anpassas som en ny skrivning, ett svar eller en skrivförbättring.

Markera funktioner

 • Stöd för bilder.
 • Röstinmatning.
 • Mycket anpassningsbara uppmaningar.
 • Anpassningsbart gränssnitt med söta husdjursikoner och teman.
 • Växla mellan ChatGPT 3.5 och GPT-4.

Ladda ner på Android

AI ChatBot-karaktär AI-vän

AI ChatBot Character AI Friend ger lite mer karaktär till chatboten med hjälp av animerade robotpersonligheter. Du kan välja mellan olika personligheter för att få svar på dina frågor med en annan ton.

Du kan använda röstinmatning för att säga din fråga, och svaren kan också läsas upp. Ännu viktigare, det finns ett gäng ”experter” i proversionen där du kan ställa frågor till bots med ett dedikerat fokus.

Det finns till exempel en expert på poesi, fitness, filosofi, språk, karriärråd och några fler.

Förutom dedikerade bots för olika ändamål är appen också ganska anpassningsbar. Du kan ändra textbubblor, chattgränssnitt, hantera ljudeffekter, etc.

Markera funktioner

 • Inbyggda toner.
 • Få svar från botexperter inom ett specifikt område.
 • Animerade bots för en bättre upplevelse.
 • Röstinmatning.

Ladda ner på Android | iOS

VoiceGPT: AI Voice Assistant

Detta är i grunden ett mycket kraftfullt skal för ChatGPT där du kan använda ditt eget ChatGPT-konto men i VoiceGPT-gränssnittet. Du måste logga in på ditt OpenAI-konto och det kommer att ladda ChatGPT-gränssnittet med ytterligare funktioner.

Några av de extra funktioner som den lägger till inkluderar text-till-tal, radera alla knappar, fortsätt-knappar, sök på Google och möjligheten att zooma in eller ut.

Det finns också en trevlig uppmaningssektion med massor av uppmaningar. De flesta av dem är genomtänkta; du behöver bara fylla i en textruta för att få relaterade resultat. Även om det inte låter dig kopiera eller redigera prompten, så det är lite av en bummer.

Eftersom den använder ditt ChatGPT-konto kan den använda både gratis- och ChatGPT Plus-versioner utan att du behöver betala något till apputvecklaren. Det bästa av allt är att alla funktioner i appen är gratis att använda så länge du kan hantera några subtila annonser. Den betalda prenumerationen tar bara bort annonser.

Markera funktioner

 • Använd ditt personliga ChatGPT-konto.
 • Lägger till extra funktioner till det huvudsakliga ChatGPT-gränssnittet.
 • Stöder uppmaningar.
 • Röstinmatning och -utgång.
 • OCR-stöd.
 • DALL·E 2-stöd för att generera AI-bilder.
 • Byt ut Google Assistant för att starta ChatGPT istället.
 • Fullt fungerande gratisversion med annonser.
  Hur man får den största DoorDash-beställningen

Ladda ner på Android

Nova AI

Jag personligen gillade verkligen den här appens eleganta gränssnitt med massor av utrymme för att enkelt skriva och få dina svar. Den har inbyggd OCR för att extrahera text från bilder för att automatiskt skriva in den i chatten, vilket är väldigt användbart eftersom du inte behöver en sekundär app för det.

Det finns också en trevlig uppmaningssektion med massor av uppmaningar relaterade till resor, idéer, livsstil och lärande. Uppmaningarna är dock mycket grundläggande; det bästa du kan få ut av dem är en idé för din egen sökning.

Dessutom har den också Google Assistant och Wear OS-integration, så du kan använda den på din smartklocka eller använda Google Assistant röstinmatning för att direkt ställa frågor till Nova AI. Intressant nog kan dess betalda prenumeration också tjänas in genom att hänvisa vänner.

Markera funktioner

 • Inbyggt OCR-stöd.
 • Inbyggda uppmaningar.
 • Integrering av Google Assistant och Wear OS.
 • Text-till-tal-stöd.

Ladda ner på Android | iOS

Genie – AI Chatbot

Genie erbjuder flera sätt att göra en sökning förutom text. Du kan ladda upp foton, PDF-filer och webbadresser för att lära dig mer om dem. Vanligtvis är beskrivningarna välskrivna och försöker täcka allt som visas.

Jag gillade verkligen dess bildskanningsfunktion eftersom den försökte vara så beskrivande som möjligt. Den försökte gissa från vilken app bilden var tagen och försökte beskriva allt, även om det syntes lite.

Jag är säker på att du också kommer att finna dess promptsektion användbart. Det finns många användbara uppmaningar tillgängliga, indelade i kategorier. Tyvärr finns det inte många anpassningsalternativ; du kan bara berätta nyckelord och svarston. Om du föredrar något enklare, gör dess omfattande lista med uppmaningar det mycket bättre än andra.

Markera funktioner

 • Flera sätt att ställa frågor.
 • Uppsjö av uppmaningar.
 • 10 gratismeddelanden per dag i gratisversionen.
 • En dedikerad sektion för historia.
 • Många exempel för att få en uppfattning om vad man ska fråga.

Ladda ner på Android | iOS

ChatAi GDT- Ai Chat

Även om det är begränsat till enbart text- och röstinmatning, kompenserar det för det med möjligheten att generera AI-konst. Dess huvudgränssnitt består huvudsakligen av massor av enkla uppmaningar som är mer som idéer snarare än faktiskt anpassningsbara uppmaningar. Du måste själv tillhandahålla hela sammanhanget för frågan.

  Vad är en favoritikon och hur skapar man en favoritikon för en webbplats?

AI-konstsektionen har flera kategorier för att generera olika typer av konst. Du behöver bara tillhandahålla det du vill ha, och AI:n gör resten. Bilderna jag skapade var ganska intressanta och relaterade till min fråga.

Men AI lägger till sina egna detaljer, vilket kan vara en hit eller miss. Tack och lov förklarar den i texten exakt vad den försökte rita, så att du kan utelämna det du inte gillade i nästa försök.

Det finns också en sektion där du kan få svar i stil/ton med uppmärksammade figurer. Till exempel är svar i stil med Albert Einstein vanligtvis steg med instruktioner och korrekta slutsatser.

Markera funktioner

 • Inbyggda uppmaningar.
 • Generera AI-konst.
 • Få svar i ton av kändisar.
 • Stöd för röstinmatning.

Ladda ner på Android

Fråga AI

Den mest barebone-appen i den här listan, den låter dig i princip bara komma åt ChatGPT i sitt eget gränssnitt. Det som gjorde det värt att vara på den här listan är dess omfattande och genomtänkta uppmaningar eller ”förslag” när det gäller den här appen.

Ask AI har totalt 11 kategorier av uppmaningar, som var och en innehåller över ett dussin typer av uppmaningar. Varje uppmaning är detaljerad och täcker alla aspekter relaterade till frågan. Till exempel, när du skriver en uppsats, kommer den att berätta för ChatGPT om antalet ord, skrivton, citeringsstil, ämne och annan relaterad information.

Det bästa av allt är att uppmaningen är helt redigerbar, till skillnad från de andra apparna som bara ger dig en textruta att fylla med din fråga. Du kan redigera uppmaningen för att lägga till eller ta bort den information du behöver.

Markera funktioner

 • En omfattande lista med uppmaningar.
 • Uppmaningar täcker alla aspekter av frågan.
 • Du kan redigera uppmaningar innan du skickar.

Ladda ner på Android | iOS

Slutord ✍️

VoiceGPT kanske inte har ett coolt gränssnitt, men det är definitivt det bästa alternativet när det kommer till funktioner och att inte vara låst bakom en betalvägg. Även om jag måste ta ut min plånbok, kommer jag att välja Genie på grund av dess noggrant genomtänkta funktioner.

Om du gillar ChatGPT är jag säker på att du kommer att vilja prova Google Bard också. Det finns en massa anledningar till att det är bättre än ChatGPT.