12 bästa Indiens löneprogram för smidiga utbetalningar 2023

Spread the love

I dagens snabba affärslandskap har det blivit krångligt att hantera lönehantering i Indien.

Lyckligtvis har tillkomsten av löneprogramvara revolutionerat hur saker och ting fungerade då.

Idag är allt du behöver göra att övervaka hela processen medan programvaran gör det tunga lyftet åt dig. 🏋️

I den här artikeln kommer vi att utforska ett urval av Indiens bästa löneprogramvarulösningar, vilket ger företag möjlighet att effektivisera och optimera lönehantering.

Vad är löneprogramvara?

Löneprogram är ett sofistikerat verktyg avsett att hjälpa organisationer effektivisera och automatisera den komplexa löneadministrationsprocessen, som:

 • Löneberäkningar
 • Uppföljning av närvaro
 • Skatteberäkningar
 • Skapande och distribution av fakturor

Och mycket mer.

Dessutom kan företag säkerställa felfria och snabba betalningar förutom att spara tid och resurser med verktygets intuitiva användargränssnitt och robusta möjligheter.

Enligt en nyligen genomförd studie växte HR- och löneprogramsektorn kontinuerligt med 5,5 % årligen från 2018 till 2023.

Källa

Löneprogramvaran minskar bearbetningstiden samtidigt som den är mindre benägen för fel och håller sig till laglig och skattemässig efterlevnad.

Fördelar med att använda löneprogram

Tids sparande

Löneprogram hanterar tidskrävande uppgifter som löneberäkningar, skatteavdrag och generering av lönebesked. Att automatisera dessa administrativa processer frigör HR- och löneteam att koncentrera sig på tidskänsliga initiativ och aktiviteter som är nödvändiga för organisationstillväxt.

Noggrannhet och efterlevnad

Dessa verktyg eliminerar risken för fel och efterlevnadsproblem som vanligtvis uppstår vid manuella löneberäkningar.

Löneprogram kan hjälpa företag att automatisera beräkningar baserade på företagets regler och statliga skatteregler, vilket säkerställer korrekta löneutbetalningar, skatteavdrag och efterlevnad av lagkrav.

Effektiviserad rapportering

Löneprogramvara genererar omfattande rapporter som ger insikter i lönekostnader, skatteskulder och anställdas inkomster.

Dessa rapporter förenklar den finansiella rapporteringen och underlättar korrekt dataanalys för strategiskt beslutsfattande. Dessutom hjälper programvaran dig att generera skatteklara rapporter, vilket gör skattetiden till en lek.

Revisionsspår och historiska register

Med löneprogramvara kan företag upprätthålla en omfattande granskning av löneaktiviteter. Den spårar och dokumenterar:

 • Anställda rekord förändringar
 • Lönejusteringar
 • Skatteavdrag
 • Revisioner och utredningsrapporter

Och mycket mer, vilket säkerställer transparens och efterlevnad.

Men när du väljer löneprogram i Indien måste du leta efter några nyckelfunktioner.

Funktioner att titta efter när du väljer löneprogram i Indien

#1. Automatisering

Se till att programvaran automatiserar de flesta av dina administrativa uppgifter, som att beräkna löner, skatteavdrag, bonusar, engångsavdrag, ledighet och närvaro. Leta efter automatiseringsfunktioner för att effektivisera lönehanteringen och minska den manuella ansträngningen.

#2. Efterlevnad av indiska skattelagar

Kontrollera om programvaran fungerar i enlighet med indiska skatteregler, såsom TDS (Tax Deducted at Source), PF (Provident Fund), yrkesskatt (PT), statlig försäkring för anställda (ESI) och inkomstskatt.

De flesta löneprogram uppdateras automatiskt och återspeglar ändringar i indiska arbetslagar och skatteregler.

Dessutom stöder de flesta löneprogram i Indien skatteregistreringskrav samtidigt som de genererar nödvändiga rapporter.

#3. Anställds självbetjäningsportal

De bästa globala lönelösningarna inkluderar ESS-funktioner (Employee Self-Service). Med hjälp av detta kan anställda lita på självbetjäningsportaler eller mobilapplikationer för att få tillgång till löneinformation, se löneavdrag och ladda ner skattedokument utan problem under ett tak.

Dessutom gör det det möjligt för anställda att utföra en mängd lönerelaterade uppgifter självständigt, vilket sparar tid och energi att springa fram och tillbaka till HR- eller administrationskontoret för alla småsaker.

#4. Integrationer

Kontrollera först om programvaran är tillräckligt bra för att hantera dataöverföring via Excel-ark eller från någon annan programvara.

  SERP-analys och rankningsspårning i realtid

Därefter måste den ha inbyggda integrationer till andra HR-verktyg, som Quickbooks, tid- och närvarohanteringssystem och mer.

Till exempel, om du behöver integrera den med din klocka eller biometriska maskin, bör uppgiften utföras enkelt utan att ta mycket tid.

Du förstår, att ha sömlösa integrationer med nödvändiga verktyg och funktioner gör processen till en hälsosam upplevelse.

#5. Rapportering och analys

Löneprogram måste ha robusta rapporteringsmöjligheter för att generera omfattande lönerapporter, ekonomiska sammanfattningar och skatteklara dokument.

Dessutom måste verktyget innehålla avancerad analys för att ge insikter i lönetrender och hjälpa till med strategiskt beslutsfattande.

#6. Skalbarhet och anpassning

Se till att din organisations tillväxtplaner stämmer överens med programvarans potential att skala. Ofta kommer skalbarhet med höga premiumavgifter. Så välj mjukvara som skalas med dig utan att vara tung för dina fickor.

Leta dessutom efter anpassningsalternativ för att skräddarsy programvaran till dina specifika lönekrav.

Här är en lista över några av de bästa Indiens löneprogram. Företag kan välja den programvara som bäst passar deras behov och budget för att effektivisera deras löneprocess och förbättra deras HR-verksamhet.

Zoho Lön

Zoho Payroll, Indiens populära löneprogramvara, är en enda lösning för löneadministration.

Oavsett om det är att hantera anställda, spåra närvaro, bearbeta löner eller säkerställa efterlevnad – Zoho Payroll täcker allt.

Nyckelfunktioner

 • Kör lönelistan med några få klick och generera automatiskt onlinelönebesked, inklusive skatter, ersättningar och uppdelning av avdrag
 • Överför löner direkt till anställdas bankkonton, säkerställ betalningar i rätt tid och ger bankrådgivning
 • Inbyggda integrationer med Zoho People och Zoho Books för HR- och redovisningsbehov
 • Hantera lagstadgad efterlevnad för PF, PT, ESI, LWF och IT, och förenkla skatterapportering för enkel fyllning
 • Möjliggöra sömlöst samarbete och minska medarbetarnas förfrågningar genom medarbetarnas självbetjäningsportaler
 • Aktivera rollbaserad hantering för att kontrollera åtkomsten till viktig information

Oavsett om du är ett litet eller medelstort företag i Indien, är Zoho Payroll det perfekta valet för att förenkla din lönehantering. Mjukvaran är gratis att komma igång med och tillåter upp till 10 anställda.

RazorpayX Lön

RazorpayX Payroll (tidigare Opfin) är en molnbaserad programvara som erbjuder en uppsättning funktioner som är utformade för att förenkla lönehantering för företag. Programvaran är betrodd av 5 000+ snabbväxande företag, inklusive Inc42, Dukaan, Stoa och fler.

Nyckelfunktioner

 • Effektivisera ledighetshanteringen med en enkel ansökningsprocess för anställda och centraliserat godkännande för administratörer via Slack
 • Lönehantering med ett klick och direkt löneinsättningar till anställdas bankkonton
 • Från onboarding till exit, hantera anställda effektivt med verktyg som brevgenerering och CTC-kalkylator
 • Erbjuder en intuitiv instrumentpanel för användare att hantera lönebesked, Form 16s, deklarera investeringar och begära betalningar
 • Håll dig kompatibel med indiska arbetslagar och skatteregler genom att automatisera lagstadgade efterlevnad som TDS, PF, PT, ESIC och fyllningar

RazorpayX Payroll är den mest lämpliga för nystartade företag eftersom den är extremt kostnadseffektiv och enkel att använda. Det erbjuder en gratis för evigt plan utan villkor. Under tiden kan du också begära skräddarsydda planer som passar dina affärsbehov.

Keka

Keka erbjuder en rad smarta HR-verktyg för att effektivisera din process för personalhantering. En av dess kärnprodukter, Keka Payroll, eliminerar besväret med att skapa, hantera och betala ut lönelistor.

Nyckelfunktioner

 • Kör en förhandsgranskning av löneperioden, jämför ändringar och granska alla aspekter innan du slutför och släpper
 • Släpp lönebesked i olika format via mobilapp, e-post eller SMS; bulktryck lönebesked med ett klick
 • Inbyggd löneöverensstämmelse med automatiska beräkningar för PF, ESI, TDS och mer
 • Förbättra kostnadshanteringssystem med verktyg som kvittoskanning, körsträcka och skapa anpassade policyer för teamutgifter
 • Integrera Keka Payroll med QuickBooks och Tally bokföringsprogram för effektiv och korrekt dataöverföring och för att effektivisera dina löne- och ekonomihanteringsprocesser
  Hur man tar bort bankkonto från Cash-appen

Keka är betrodd av över 6 500+, inklusive några toppmärken som OnePlus, Hyundai, Oppo, eBay och mer. Dessutom kan du kicka igång med en riskfri provversion av programvaran.

greytHR

greytHR är en omfattande mjukvarulösning för lönehantering som erbjuder snabbare bearbetning och korrekta utbetalningar. Det eliminerar de besvärliga Excel-bladen och löneberäkningsfelen, vilket säkerställer 100 % lagstadgad efterlevnad och utbetalning av löner i tid.

Nyckelfunktioner

 • Hantera anställdas lån effektivt, inklusive spårning av återbetalningar och ränteberäkningar
 • Erbjuder ESS (Employee Self-service)-portaler för att leverera anställdupplevelse i världsklass, större transparens och minskade förfrågningar
 • Autogirofunktion för att överföra löner och betalningar direkt till anställdas bankkonton
 • Effektivisera fullständiga och slutliga avvecklingsprocesser för avgående anställda; spåra efterskott till följd av lönerevisioner eller justeringar
 • Inbyggd löneanalys för korrekt och snabbt beslutsfattande
 • Få färdiga MIS- och efterlevnadsrapporter eller skapa skräddarsydda rapporter för lagstadgad efterlevnad, löneutdrag eller ad-hoc-frågor

greytHR Payroll litar på av över 20 000 företag och 20 Lakh+ anställda. Plattformen erbjuder också en dedikerad mobilapp för anställda att komma åt nödvändiga dokument, höja supportbiljetter och ansöka om ledighet.

Löneböcker

Paybooks är en allt-i-ett HR- och löneprogramvara designad för företag att hantera löner och efterlevnad när de är på språng. Plattformen kommer med en självbetjäningsmobilapp och robusta automationsfunktioner för att göra betalningstiden till en vind.

Nyckelfunktioner

 • Beräkna löner snabbt och överför dem direkt till anställdas bankkonton.
 • Beräkna skatt automatiskt och generera skatteklara rapporter för Provident Fund, Professional Tax, ESI, Income Tax och mer
 • Konfigurera avancerade ledighetspolicyer och njut av sömlös synkronisering av ledighets- och lönedata
 • Aktivera automatisk synkronisering med biometriska enheter för att registrera närvaro, övertid och ledighet i realtid för smidig lönehantering
 • Integrera sömlöst med Zoho, QuickBooks, Oracle, Securax och mer för förbättrad funktionalitet.

Dessutom kommer Paybooks med en inbyggd skatteplanerare som hjälper och utbildar anställda med skatteavdrag och arbetar enligt lagen. Löneböcker har ingen gratisversion. Du kan dock välja en 30-dagars riskfri provperiod.

Empxtrack

Empxtracks lättanvända löneprogram förenklar lönehantering och skatteregistrering för företag av alla storlekar. Programvaran kommer med förkonfigurerade alternativ men har flera anpassningar och anpassade konfigurationsalternativ för att ställa in och modifiera processer enligt affärsflödet.

Nyckelfunktioner

 • Se till att skattereglerna följs genom att automatiskt beräkna och dra av skatter, generera skatteklara rapporter och lämna in skattedeklarationer.
 • Effektivisera ledighetsspårning, godkännanden och beräkningar, inklusive olika ledighetstyper och periodiseringar
 • Spåra aktiviteter som sker utanför lönegränserna som provision, belöningar, incitament och mer; skapa ändamålsspecifika rapporter för alla lönerelaterade aktiviteter för att upprätthålla register
 • Integrera enkelt med flera HR- och redovisningsapplikationer med inbyggd API-integration

Empxtrack erbjuder ett arbetsflöde på flera nivåer, vilket säkerställer fullständig kontroll över löneberäkningar före slutlig utbetalning.

Empxtracks löneprogram, som älskas av företag som WarnerBros, HCL och mer än 15 500 fler, kan automatisera din löneprocess, säkerställa efterlevnad av lagstadgade regler och spara tid och ansträngning.

FactoHR

FactoHR är din bästa löneprogramvara som säkerställer snabb och korrekt lönehantering. Med sitt användarvänliga gränssnitt och centraliserade datahantering förenklar det hela löneprocessen.

Nyckelfunktioner

 • Konfigurera löneprocess med obegränsade intjänings- eller avdragskomponenter för alla typer av lönestruktur
 • Över 15+ lönebeskedformat som har olika layouter och sektioner, som du kan välja enligt din organisations behov
 • Inbyggda säkerhetsfunktioner för att säkerställa konfidentialitet och skydd för dina löneuppgifter
 • Förbyggda integrationer till tredjepartsverktyg som närvarohanteringssystem, redovisningsappar

Dessutom låter FactoHR dig gamifiera anställdas prestationer genom att koppla deras mål till vissa incitament. Du kan också välja tillägg som ansiktsigenkänning, geo-fence, self-onboarding och mer för att främja en självbetjäningskultur.

Vinka

Wave löneprogram är byggd för småföretag, frilansare och spelningsarbetare. Mjukvaran gör skattetid till en lek samtidigt som den integreras med Wave Accounting, Fakturering och Betalningsverktyg för att skapa en enhetlig administrativ miljö.

  9 sätt att hitta en bok med en vag beskrivning

Nyckelfunktioner

 • Kalkylera och bearbeta löner för anställda och entreprenörer utan problem; betala direkt till sina bankkonton inom några få klick
 • Beräkna, dra av och registrera automatiskt nödvändiga skatter för att följa skattereglerna
 • Se en uppdelning av dina lönekostnader efter anställd, utgiftstyp och mer
 • Ge dina anställda tillgång till deras lönesummar och skattedokument genom självbetjäningsportalen.
 • Tar hand om skatteanmälningar, inklusive W-2- och 1099-formulär vid årsskiftet, vilket sparar tid och ansträngning.

Med Wave Payroll kan du fokusera på att växa ditt företag samtidigt som du säkerställer smidig och effektiv lönehantering. Det erbjuder en 30-dagars riskfri provperiod som du kan använda när som helst.

PocketHRMS

PocketHRMS är en avancerad intelligent lönelösning som förenklar lönehanteringen genom att automatisera efterlevnadshanteringen.

Nyckelfunktioner

 • Autoberäkna löner, generera formulär och bearbeta lönelistor; använd kundens lönebeskeddesigner för att skapa varumärkeslönebesked
 • Hantera automatiskt lagstadgade krav som PF, ESI, PT, TDS och mer, minska fel och minimera straffavgifter.
 • Gör det möjligt för anställda att se lönebesked och skatteinformation och begära ledigheter via mobil- och datorbaserade ESS-portaler
 • Säkerställ konfidentialitet och säkerhet för känsliga löneuppgifter genom robusta säkerhetsåtgärder, användaråtkomstkontroller och datakryptering.
 • Över 100+ rapportmallar och Super Data Wizard med pivoter för att generera anpassade rapporter

Med PocketHRMS är bearbetning av F&F en stressfri process. Den hanterar smidig utgång med automatiserade gratifikationsberäkningar, lämnar inlösen och återvinning av tillgångar.

SumoPayroll

SumoPayroll är en modern lönelösning designad för små och medelstora företag. Det är ett lättanvänt gränssnitt och intuitiv lönehantering hjälper dig att säkerställa en löneprocess som är helt kompatibel.

Nyckelfunktioner

 • Inbyggd närvaro- och tidshanteringslösning för att hålla reda på medarbetarnas engagemang genom att arbeta på distans eller på kontoret
 • Gjorde det enkelt för anställda att göra anspråk på utgifter, ladda ner lönebesked och begära ledigt via en självbetjäningsmobilapp
 • Få tillgång till olika rapporter för löneskatteskulder, betalningsspridning, personalinformation och mer
 • Förbättra personalens schemaläggning med anpassningsbara skiftpolicyer, säkerställ optimerade arbetsscheman och eliminera schemaläggningskonflikter för dina anställda

SumoPayroll litar på av 100-tals företag över hela Indien. Det bästa är att det är gratis om du har färre än 10 anställda.

HROne

HROne är Indiens ledande HR- och löneprogramvara som säkerställer 100 % felfri och kompatibel lönehantering.

Nyckelfunktioner

 • Skapa automatiskt lönestruktur för nya medlemmar; autokopiera CTC till lönedatabasen från anställdas erbjudandebrev för felfria betalningar
 • Autodebitera lagstadgade avdrag och generera utmaningar för PF, ESI, Professional skatt och mer i skatteklara format
 • Har en smart felalgo som jämför skillnaderna i lönekomponenter och markerar dem i fellistan
 • Anställdas självbetjäningsportaler med personlig låneassistans, enkla EMI:er och snabb överblick av dokument
 • Få realtidsinsikter om månatliga utbetalningsvariationer, CTC-trender och affärsskulder under ett tak
 • Över 15+ integrationer till finansiella plattformar som SAP Business One, Microsoft Navision, Tally, Custom ERPs och mer

Med HROn kan du uppleva intelligenta, integrerade och förenklade HR-löneprocesser, vilket eliminerar risken för misstag och minimerar ansträngningsförluster.

Saral PayPack

Saral PayPack är en omfattande löneprogramvara med toppmoderna säkerhetsfunktioner och mycket anpassningsbara alternativ för att anpassa sig till behoven hos företag av alla storlekar, segment och branscher.

Huvudfunktion

 • Fånga och hantera enkelt personaldatabas med över 400+ distinkta informationsbitar och självbetjäningsmobilapp
 • Lönehantering från slut till slut som börjar med att definiera lönestruktur till korrekta löneberäkningar och generering av lönebesked
 • Anpassa lönestrukturer för att tillgodose olika ersättningar, avdrag och bonuskomponenter, tillgodose unika affärskrav.
 • Aktivera Saral Intelligent Assistant (SIA), en AI-driven chatbot, för att begära ledighet, se lönebesked, göra TDS-beräkningar och mer

Oavsett om det är korrekt och snabb lönehantering eller spårning av anställdas närvaro, Saral PayPack är en-i-allt HR- och löneprogram för företag att hantera sin lönehantering enkelt.

Slutgiltiga tankar

Att välja rätt löneprogram är avgörande för smidiga utbetalningar i Indien.

Med dessa bästa alternativ för lönehantering i Indien blev det enkelt och enkelt att automatisera beräkningar, säkerställa skatteefterlevnad, erbjuda självbetjäning för anställda och tillhandahålla robust rapportering.

Omfamna bekvämligheten och effektiviteten hos dessa förstklassiga löneprogramlösningar för en sömlös löneupplevelse.

Du kan också utforska några av de bästa globala lönelösningarna för dina internationella distansanställda.