Topp 11 Instagram Analytics-verktyg för framgång i sociala medier

Spread the love

Det går inte att förneka hur stort Instagram har blivit för företag och varumärken för deras tillväxt. Det hjälper dem att bygga en onlinegemenskap och gör det möjligt att interagera med kunder dagligen. Den här artikeln kommer att diskutera några av de bästa Instagram-analysverktygen för företag, varumärken, byråer och privatpersoner.

Vad är Instagram Analytics?

Instagram-analyser fungerar som en grund för att implementera alla bra Instagram-marknadsföringsstrategier. Den består av verktyg som tillhandahåller relevant data och mätvärden för att spåra Instagrams prestanda.

Utan Instagram-analys är det bara att gissa hur det går för din Instagram-strategi, vad som fungerar för dig och vad som inte gör det.

Data och rapporter från analytics är det bästa sättet att visa din chef, klient eller chefs resultat på Instagram. Fyra av de viktigaste Instagram-måtten att spåra är engagemangsgrad, räckvidd, webbplatsklick, målgruppsdemografi och följartillväxt.

Varför behövs ett Instagram-analysverktyg från tredje part?

Om du har ett stort Instagram-konto eller hanterar flera kunders Instagram-profiler kan det vara väldigt skrämmande att bara lita på ett inbyggt Instagram-analysverktyg.

Ett tredjepartsverktyg kan ge kraftfulla funktioner för djupgående data och rapporter för att spåra din Instagram-prestanda. Dessutom kan du få fantastiska ytterligare funktioner som innehållsschemaläggning, första kommentar, svara på konversationer från ett ställe och mycket mer.

Betydelsen av Instagram-analys för ditt företag

Låt oss ta en titt på några av betydelsen av Instagram-analys för ditt företag:

 • Den avancerade schemaläggningsfunktionen hjälper till att öka produktiviteten.
 • Det ger en djupgående analys av engagemangsmått som kommentarer, gilla-markeringar och delningar.
 • Det gör det möjligt att spåra konkurrenters prestanda och kontrollera vad som fungerar för dem. Denna funktion gör att varumärken kan ligga före konkurrenterna.
 • Med Instagram analytics kan du ta reda på vilka dina kunder är och vad som är optimala postningstider.
 • Det hjälper användare att identifiera topppermanenta hashtags och övervaka Instagram-berättelser.

Följande är några av de bästa Instagram Analytics-verktygen:

SproutSocial

SproutSocial är en enda lösning för social management, som låter företag, marknadsförare, frilansare eller influencers göra det bästa av sin sociala mediestrategi. Plattformen utvecklar och förbättrar kontinuerligt sina funktioner för att förbättra arbetsflödet.

Det är bäst för att få kontakt med din publik, effektivisera publiceringsarbetsflöden, samarbeta med dina teammedlemmar i realtid och få relevant data för att hantera och spåra framsteg i sociala medier.

Nyckelfunktioner:

 • Social Management: Sproutsocial tillhandahåller analyser och rapporter om resultatet av inlägg och kampanjer på sociala medier. Den identifierar trender i kampanjer och hanterar innehåll och konversationer i sociala medier.
 • Rapporter och instrumentpaneler: Plattformen tillåter användare att lägga till, spåra och mäta prestanda för flera sociala medieplattformar, inklusive Instagram. Användare kan exportera data eller rapporter till PDF-, XSL- eller CSV-filer.
 • Social Analytics: Den tillhandahåller konkurrentanalys, följaranalys, betald kampanjspårning, hashtaganalys och sentimentanalys.
 • Insikt: Plattformen tillåter företag att genomföra undersökningar för att samla in deras feedback.

Sprout Social erbjuder fyra prisplaner: Standard ($249 per månad, Professional ($399 per månad), Advanced ($499 per månad) och Enterprise (Anpassad plan).

SocialPilot

SocialPilot är ett fullt utrustat, kollaborativt och lättanvänt verktyg för marknadsföringsautomatisering för sociala medier. Det är bäst för småföretag, byråer och privatpersoner som vill öka sin effektivitet och räckvidd på sociala medier genom att schemalägga och analysera marknadsföringsaktiviteter på sociala medier.

  11 Image Resizer-verktyg för Instagram, Facebook, Twitter och mer

Det gör det möjligt att ansluta till över nio sociala mediekanaler som Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google My Business, TikTok, Tumblr och VK.

Nyckelfunktioner:

 • Plattformen har ett enkelt, rent och organiserat användargränssnitt.
 • Den hanterar sociala medieprofiler effektivt genom att organisera varje konto i olika grupper (efter klient eller kanal eller hur du vill).
 • Den inbyggda innehållsbiblioteksfunktionen gör det möjligt att spara innehåll för senare användning eller återanvändning.
 • Det gör det möjligt att öka Facebook-annonser direkt från plattformen.
 • Funktionen Social Inbox gör det möjligt att svara på kommentarer och meddelanden från alla sociala mediekonton.
 • Social Pilots analys fungerar bra med Instagram, Facebook, Google Business Profile, Twitter och LinkedIn och ger insikter om efterprestationer.

Plattformen har fyra prisplaner som är Professional ($30 per månad), Small Team ($50 per månad), Agency ($100 per månad) och Agency+ ($200 per månad).

Analisa

Analisa är en molnbaserad social analysmjukvara för att mäta kundernas engagemang över sociala medieprofiler. Plattformen är bäst för små till medelstora företag för spårning av historisk prestanda, kartläggning av influencers, konkurrentanalys, rapportering och statistik över sociala aktiviteter.

Användare gillar den här plattformen på grund av dess funktioner som äkthetsgranskningar av följare, spårning av postningsscheman, analys av innehållsmarknadsföringskampanjer och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Analisa tillhandahåller en AI-driven lösning för att analysera besökstrafik, engagemang och taggade relationer på Instagram-profiler.
 • Det hjälper till att få värdefull insikt i profilbesökarnas demografi, såsom ålder, kön och plats.
 • Det hjälper användare att minska bedrägliga aktiviteter på Instagram-profiler och verifiera följares äkthet.
 • Det gör det möjligt att spåra inläggsscheman och analysera innehållsmarknadsföringskampanjer.

Den erbjuder fyra prisplaner för att tillgodose dina behov. Börja med den GRATIS grundplanen, Premium för $69 per månad, Plus för $149 per månad och Pro för $239 per månad.

Senare

Senare är en webbaserad marknadsförings- och handelsplattform för sociala medier utformad för att hjälpa företag att växa sitt varumärke online. Det hjälper företagsägare, byråer, marknadsförare, kreatörer och sociala medieteam att planera och schemalägga inlägg över sociala mediekanaler. Det låter dem också övervaka och hantera sociala mediers prestanda.

Nyckelfunktioner:

 • Det hjälper företag att planera och schemalägga innehåll på olika sociala mediekanaler som Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest.
 • Den måste dra och släppa kalenderfunktionen så att användare kan planera innehåll för framtiden och övervaka engagemang i realtid.
 • Plattformen minimerar manuellt arbete genom att automatisera det mesta av arbetet med sociala medier, som att publicera innehåll.
 • Den visuella Instagram-planeraren tillåter användare att visualisera Instagram-flödets utseende innan de publicerar innehållet.
 • Instagram-planeringsverktyget har dra och släpp-funktion som gör att inlägg kan flyttas runt för att få önskat utseende på flödet.
 • Andra funktioner är hantering av flera konton, mediaimport från mobila enheter, Google Drive, Dropbox och mer.

Programvaran tillhandahåller tre betalplaner: Starter för $18 per månad, Tillväxt för $40 per månad och Advanced för $80 per månad.

Nyckelhål

Keyhole är en övervakningslösning för sociala medier som mäter realtidsdata och historiska sociala medier. Det ger enkel rapportering och strategiläggning och hjälper företag, marknadsförare eller byråer att spåra sökord, hashtags och kontoadresser på Instagram, Twitter, Facebook och YouTube.

Nyckelfunktioner:

 • Dataanalys: Plattformen tillåter att lägga till termer för spårning för att tillhandahålla data för att spåra antalet användare, inläggsvolym, engagemangsvolym, räckviddsvolym, etc.
 • Influencers Dashboard: Keyhole erbjuder en influencer-dashboard som tillhandahåller data som antalet delade inlägg, genomsnittligt engagemang, antal följare, visningar, etc.
 • Kontospårare: De tillåter integration av olika sociala mediekanaler som Twitter, Facebook, Instagram och Youtube för att spåra deras innehåll.
 • Sentimentsanalys: Nyckelhål hjälper företag att spåra sina människors känslor och hur de förhåller sig till varumärket med varje socialt mediekonto.
 • Enkla rapporter: Den tillhandahåller olika rapporter till användare för att hjälpa dem att fatta välgrundade beslut, och rapporterna kan laddas ner i PDF- eller XLS-format.
 • Social Media Analytics: Det ger unika analyser för varje socialt mediekonto för att hjälpa användare att gräva djupare och bättre förstå prestandan.
  Hur man vet om någon blockerade dig på Instagram

Keyhole tillhandahåller fyra prisplaner för sina användare: SMB och frilansare för $99 per månad, Corporate för $299 per månad, Agency för $599 per månad och Enterprise (anpassad prissättning).

Pallyy

Pallyy är en populär programvara för hantering av sociala medier utformad för att göra publicering enkelt och prisvärt. Det tillåter schemaläggning av innehåll för Instagram, Facebook och Twitter. Plattformen är bäst för Instagram och har funktioner som kommentarhantering, en första kommentarsschemaläggare, ett IG-biolänkverktyg och analys.

Nyckelfunktioner:

 • Schemaläggning: Det ger användare tillgång till innehållskalendern för att planera och schemalägga innehåll för sociala mediekonton.
 • Visual Planning Grid: Det här verktyget hjälper användare att få en visuell representation av hur deras flöde skulle se ut.
 • Återanvändbara mallar och hashtags: Det gör det möjligt att skapa återanvändbara mallar och hashtagslistor för att undvika att upprepa dem upprepade gånger.
 • Utforska: Den här funktionen, endast tillgänglig för Instagram, hjälper användare att hitta idéer om kampanjinnehåll.
 • Social inkorg: Denna funktion låter användare svara på meddelanden och kommentarer.

Pally har två planer, varav en är helt GRATIS, så att användare kan schemalägga upp till 15 månatliga inlägg för ett enda socialt mediekonto. Den betalda premiumplanen är $15 per månad och är bäst för sociala mediebyråer.

Swedo

Swydo är den bästa webbaserade onlinemarknadsföringen för byråer eller digitala marknadsförare. Den tillhandahåller verktyg för PPC och analysrapportering och kampanjmarknadsföring. Det gör det möjligt att enkelt skapa rapporter och skicka dem till kunder dagligen, veckovis eller månadsvis.

Nyckelfunktioner:

 • Det ger ett obegränsat antal användare, instrumentpaneler och rapporter.
 • Det gör det möjligt att skapa marknadsföringsrapporter inom några minuter.
 • Den erbjuder enkla KPI:er för att avgöra vilken kampanj som fungerar bra och vilken som behöver förbättras.
 • Plattformen tillåter skapandet av rapportmallar att återanvända mellan olika kunder eller kampanjer.
 • Det möjliggör vit märkning och anpassning av kommunikationen med ditt varumärke.
 • Det tillåter 30+ integrationer som Google Ads, Microsoft Advertising, Facebook Ads, Google Analytics, etc.

Swedo erbjuder anpassade priser beroende på antalet datakällor; för 10 datakällor är kostnaden $49 per månad. Det ger en gratis provperiod också för att testa plattformen.

Sändbar

Sendible är ett av de bästa verktygen för hantering av sociala medier för byråer att hantera sociala mediekonton för sina kunder. Det ger en enda lösning för att genomföra sociala mediestrategier för flera varumärken i stor skala.

Det ger kraftfulla funktioner som engagemang i sociala medier, publicering, övervakning, generering av potentiella kunder och rapportering.

Nyckelfunktioner:

 • Byråer: Programvaran är bäst för byråer att förenkla deras arbetsflöde och ta fler kunder.
 • White Label: Det tillåter vit märkning och anpassas med användarnas varumärke.
 • Dashboard: Plattformens instrumentpanel gör det enkelt att koppla ihop byråer med deras kunders varumärken och övervaka eller spåra deras sociala medier.
 • Publicering: Detta är en enda lösning för att planera och schemalägga innehåll på olika sociala medieplattformar.
 • Samarbete: Det möjliggör samarbete med kunder eller olika teammedlemmar för godkännande och publicering.
 • Analys: Det gör det möjligt att få värdefulla insikter från relevant data.
  Hur man arkiverar eller avarkiverar Instagram-inlägg

Sendible har tre prisplaner – Creator för $29 per månad, Traction för $89 per månad och Scale för $199 per månad.

Hootsuite

Hootsuite är en otrolig och kraftfull plattform för hantering av sociala medier som samtidigt hanterar flera sociala mediekanaler och övervakar hur kunder interagerar.

Det tillåter hantering av olika sociala mediekanaler som Twitter, Facebook (profil, event, grupp och fansidor), LinkedIn (profil, sida, grupp), Google+, Foursquare, webbplatsbloggar och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Plattformen tillåter övervakning och hantering av flera sociala mediekonton på ett ställe.
 • Det tillåter schemaläggning av innehåll i förväg på alla sociala medieplattformar.
 • Det ger en djupgående analys för att spåra hur väl sociala mediestrategier presterar.
 • Hootsuite har en plug-in för bokmärken som gör det möjligt för användare att enkelt dela innehåll med sina följare.
 • Teamsamarbetsfunktionen i programvaran gör att team kan mötas och arbeta utan ansträngning.
 • Den viktigaste funktionen i Hootsuite är att hantera kundtjänst från ett ställe.

Hootsuite erbjuder fyra betalplaner: Professional för $99 per månad, Team för $249 per månad, Business för $739 per månad, och Enterprise-planen erbjuder anpassade priser.

Buffert

Buffer är en intuitiv, strömlinjeformad mångsidig marknadsföringsprogramvara för sociala medier för varumärken, byråer, företag och privatpersoner. Det hjälper användare att skapa insiktsfulla resultat och engagemang på sociala medieplattformar.

Nyckelfunktioner:

 • Det tillåter schemaläggning av inlägg på sociala medier som Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn och Pinterest.
 • Buffer är den första programvaran som kom med funktionen att ställa in tid och tider för att lägga upp innehåll i förväg.
 • Den erbjuder en kalendervy som låter användare fylla i kalendrar för sociala medier.
 • Den erbjuder Instagram-specifika funktioner som första kommentar, butiksrutnät, speciell bio-URL och mer.
 • Team management-funktionen låter chefer för sociala medier och marknadsförare samarbeta.
 • Plattformen tillhandahåller djupgående analyser och rapporter.
 • Buffertsvarsfunktionen låter användare svara på sociala konversationer.

Buffer erbjuder tre planer: Gratis individer, Essentials ($6 per månad) för proffs och småföretag, och Team ($12 per månad) för team och företag.

Iconosquare

Iconosquare är en analys- och hanteringsprogramvara för marknadsförare och varumärken i sociala medier. Det gör det möjligt att schemalägga innehåll och spåra och övervaka prestanda för olika sociala mediekanaler som Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn och TikTok.

Nyckelfunktioner:

 • Det ger djupgående analyser för att bättre förstå engagemang och tillväxt i sociala medier.
 • Det möjliggör enkel rapportering (i PDF-format) och spårning av prestanda för sociala medieplattformar.
 • Det ger en plattform för att hantera, rapportera och analysera flera sociala medieprofiler.
 • Det hjälper användare att spara tid genom att schemalägga innehåll i förväg.
 • Det tillåter teamsamarbete för eftergodkännande.
 • Andra viktiga funktioner i Icinosquare är konkurrentanalys, kommentarsövervakning, hashtagspårning, industribenchmarking och mycket mer.

Plattformen erbjuder tre betalplaner: Pro för 59€ per månad, Advanced för 99€ per månad och Enterprise för 179€ per månad.

Slutord

Instagram Analytics är avgörande för att spåra framgångar och misslyckanden och hur väl den implementerade strategin presterar. Tredjepartsverktyg gör att varumärken, byråer och företag med många funktioner kan hantera och övervaka Instagram-data på ett ställe. Du kan välja ett av de nämnda verktygen för ditt företag eller din byrå enligt dina krav.

Du kan också kolla den här guiden till Instagram-tillväxt och några av de bästa Instagram-schemaläggarna.