En guide till Ubers olika åktyper och alternativ

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Uber erbjuder olika åktyper beroende på din budget, preferenser och tillgänglighetskrav.
  • Förutom standardturer kan du hyra en bil, boka en rullstolsanpassad resa eller hyra en bil utrustad med bilbarnstolar.
  • Frekventa åkare kan spara pengar genom att betala för ett Uber One-abonnemang.

Uber är en av världens största appar, men det var inte alltid så. När tjänsten växte utökades dess utbud avsevärt. Så låt oss titta på de olika Uber-resorna som är tillgängliga för att hjälpa dig att bestämma vilken du ska boka nästa gång.

Ubers ekonomiresor

Ubers standarderbjudande är vanligtvis billigare än andra lokala tjänster. Det finns inga fasta priser för Uber-resor, så ditt pris kommer att variera beroende på din region och typ av resa. Som sagt, Uber erbjuder en rad ekonomiresor, så du bör hitta något som passar din budget här.

UberX

UberX är företagets vanligaste Uber-åkalternativ. Den är tillgänglig på de flesta destinationer globalt och är vad många föreställer sig när de överväger att ringa en Uber. Tjänsten liknar mest en vanlig taxi; du ringer resan och föraren tar dig och ditt sällskap på upp till tre andra till din valda destination.

Om varje passagerare har olika anlöpshamn kan du lägga till flera stopp på din Uber-resa också.

UberXL

Medan UberX-tjänsten bara kan ta emot fyra personer, låter UberXL dig transportera upp till sex passagerare eller extra bagage utan att kompromissa med komforten. Bilen är något större – vanligtvis en SUV eller en skåpbil – för att passa fler förare, så den kostar marginellt mer.

Men om du delar upp priset mellan passagerare, blir det ofta en liknande kostnad per passagerare.

UberX Share

UberX Share, tidigare känt som Uber Pool, är bland företagets mest prisvärda åktyper. Den kombinerar enkelheten och dörr-till-dörr-servicen från UberX, men du delar bilen med upp till två andra medåkare. Den här typen av åkning är inte bara bra för klimatet, utan också Uber hävdar också du kan spara upp till 20 % om du reser med en medåkare som reser längs din rutt.

Det finns en begränsning för UberX Share: du kan inte åka med en grupp vänner och kan bara begära en plats. Så om du funderar på att boka en gruppresa med Uber är UberX definitivt ett bättre alternativ. UberX Share sitter någonstans mellan en taxi och en buss, vilket ger dig en direkt rutt till din destination men till en lägre kostnad än en vanlig Uber-resa.

Uber komfort

Uber Comfort bör vara din favorit om du är ute efter lite mer komfort från din Uber-resa. Tjänsten erbjuder bilar som är ett steg upp från UberX-alternativ. Med denna åktur, förvänta dig att bli hämtad i ett nyare fordon med tillräckligt benutrymme.

Du har också möjlighet att kommunicera dina preferenser till föraren, inklusive att välja mellan fyra temperaturförinställningar i appen och om du vill ha en lugn tur och föredrar att inte chatta med föraren. Så om du inte har något emot att spendera lite extra för komfort, kan du inte gå fel med Uber Comfort.

Ubers premiumresor

Ubers snabba tillväxt under åren har gjort det möjligt för det att stärka sina lyxalternativ. Ubers premiumalternativ passar dig bäst om du vill ta din resa bekvämt, med samma känsla av integritet och service som en professionell chaufför.

Uber Black

Om UberX är den appbaserade motsvarigheten till en taxi, så är Uber Black företagets svar på en professionell chaufför. Om du bokar den här tjänsten kan du förvänta dig alla bekvämligheter med att ha en egen förare och en lyxigare bil.

Din Uber-förare kommer att ha ett lägsta betyg på 4,85 stjärnor, och du kan be dem att skräddarsy fordonets miljö enligt dina preferenser. Med Uber Black kan du också njuta av mer flexibla hämtningar, och det finns ingen vänteavgift på fem minuter. Dessutom behöver du inte oroa dig för avbokningsavgiften förrän det har gått femton minuter. Naturligtvis lägger Uber Black till en premie till din biljett för att kompensera för det.

Uber Black SUV

Precis som UberX kan uppgraderas till UberXL för ytterligare passagerare, så kan Uber Black. Om du väljer att boka en Uber Black SUV kan du förvänta dig samma nivå av komfort och service, men med tillräckligt med utrymme för att rymma upp till sex förare.

Båda Uber Black-tjänsterna ger dig ytterligare alternativ som tyst läge, temperaturkontroll och bagagehjälp. Det är perfekt när du reser till flygplatsen med din familj.

Ytterligare Uber-åkningstyper

Många av dina resor kräver bara en bil för att ta dig från en plats till en annan, och Uber har många alternativ tillgängliga för dessa turer. Men ibland behöver du lite extra stöd eller andra bekvämligheter, och det är här Ubers ytterligare åktyper kommer till användning.

UberWAV

Om du använder en rullstol vet du att transportmöjligheter runt om i världen inte bara är begränsade utan mycket sällan inrättade för att tillgodose dina behov. De flesta Uber-bilar är inte lämpliga för rullstolar eller skotrar. Så om du behöver ta en tur med din rullstol, då är UberWAV ditt bästa val.

Enligt Uber, alla UberWAV-förare är certifierade av en tredje part för att köra och hjälpa personer med funktionshinder. Vad som är bra är att prissättningen för en WAV-resa också är jämförbar med företagets mest prisvärda alternativ, UberX.

Uber Car Seat X

Att resa med en ung kan vara en stressande upplevelse, inte minst eftersom du troligen kommer att behöva spänna fast dem i en bilbarnstol. De flesta Uber-åktyper erbjuder inte bilsäten, och fordonen kanske inte ens stöder att fästa en heller.

Uber Car Seat X är ett utmärkt alternativ om du är en förälder som letar efter en säker resa med ditt barn. När detta skrivs är Uber Car Seat X endast tillgänglig i New York City.

Uber Car Seat X-turer inkluderar en Nuna RAVA-säte, som är idealisk för barn som väger mellan fem och 65 pund. Uber tar ut en fast avgift på $10 för att boka den här typen av resa. Priserna för själva resan är dock desamma som UberX. Tyvärr, om du har mer än ett barn som behöver en bilbarnstol, kommer dessa åkturer inte att passa dig, eftersom de bara kan ta emot en bilbarnstol per fordon.

Uber Green

Uppger Uber det är fast beslutet att bli en nollutsläppsplattform år 2040. Mot bakgrund av detta introducerade företaget Uber Green i september 2020. Uber Green förbinder förare med hybrid- och helelektriska fordon och är ett utmärkt alternativ om du letar efter ett sätt att spela din roll för att minska föroreningarna och förbättra din stads luftkvalitet.

Enligt Ubers påståendenproducerar varje Uber Green-resa minst 55 % mindre utsläpp än andra åktyper.

Uber Taxi

Som namnet antyder kan du även boka en traditionell taxi med Uber Taxi. Den här typen av tur är tillgänglig på mer än 90 platser i USA, och du kan begära en taxi med bara några få tryck.

Säkerhet, bekvämlighet och förhandspriser är några av anledningarna till att boka en taxi via Uber skulle vara bättre än att boka på traditionellt sätt. Alla taxibilar associerade med Uber körs av taxichaufförer med fullständiga rättigheter.

Uber Reserve

En av de värsta möjliga sakerna som kan hända när du blir sen är att din Uber-förare avbryter dig. För att undvika att ett sådant scenario inträffar vid elfte timmen kan du boka en resa i förväg genom att använda Ubers Reserve-funktion. Om du bokar en resa till eller från en flygplats kommer du att bli ombedd att ange flygbolaget du flyger med eller ditt flightnummer när du bokar din resa.

Uber kommer att använda denna information för att spåra ditt flyg och anpassa din upphämtningstid därefter. Så även om ditt flyg är försenat eller anländer tidigt, behöver du inte oroa dig för att vänta i timmar på att din chaufför ska anlända. Din förare kommer också att vänta i upp till en timme efter din beräknade ankomsttid utan extra kostnad. Du kan boka din resa upp till 90 dagar i förväg och avboka den utan kostnad en timme före resan.

Uber Rent

Från en BMW 3-serie till en Chevrolet Bolt, Uber Rent låter dig enkelt boka hyrbilar från Dollar, Sixt, Hertz och Avis direkt från Uber-appen. Beroende på om fordon är tillgängliga för hämtning samma dag, kan du hyra en bil samma dag eller några månader i förväg.

Du får hyra en bil för bara en timme eller högst sex månader. Om du är under 25 år kan en avgift för unga förare tillkomma. För att boka en hyrbil måste du uppvisa ditt personliga kreditkort för en deposition. Du kan avboka din bokning 48 timmar innan din hämtningstid utan extra kostnad. Du kan också få din hyrbil levererad till din dörr i utvalda städer med Uber Rent with Valet.

Uber Pet

Som namnet antyder är Uber Pet den mest lämpliga Uber-åkningstypen för dem med husdjur. Även om du skulle kunna kalla en vanlig UberX, skulle de flesta förare vägra inträde för husdjur i sina fordon. De är inte skyldiga att tillåta dig att åka med dem. Så, för en pålitlig, problemfri resa med dina älskade husdjur, välj alternativet Uber Pet om det är tillgängligt.

Även om det inte finns några begränsningar för rasen eller storleken på det husdjur du kan ta med dig på din Uber-tur, såvida inte din förare kommer överens om något annat, får du bara ta med ett litet husdjur. Enligt Ubers bloggdu behöver inte boka Uber Pet om du planerar att åka med en assistanshund.

Tänk på att eftersom du tar med dig din lurviga vän kommer din resa att kosta mer än en vanlig UberX. Du kan också debiteras en städavgift om ditt husdjur skadar fordonet på något sätt.

Även om Uber-appen är en relativt enkel affär, erbjuder företaget inte mycket vägledning till de olika Uber-resorna som finns tillgängliga i din region. Varje turtyp visas i appen utan tillräcklig information för att hjälpa dig att avgöra vilken typ av Uber som är rätt för din resa.

Eftersom det inte finns några fasta avgifter för Uber-resor kan kostnaden variera avsevärt beroende på tid på dygnet och var du befinner dig. Om du är en frekvent Uber-åkare som vill spara några dollar varje månad, överväg att prenumerera på Uber One-medlemskapsprogrammet.