8 appar som hjälper dig att hitta ett sidojobb

Många appar erbjuder ett enkelt sätt att hitta sidojobb direkt. Allt du behöver är din bärbara dator eller smartphone för att leta efter tillfälliga jobb som du kan göra på din fritid. Ladda ner dessa användbara appar för att hjälpa dig hitta en sidostja.

1. Hitta tillfälliga jobb hos Wonolo

Wonolo erbjuder ett bekvämt sätt för företag och arbetare att ansluta sig genom tillfälliga jobb. Jobbsökning är tillgängligt i flera städer i USA, och säger Wonolo att de arbetar med att utöka sin räckvidd. Du kan hitta legitima tillfälliga jobb i ditt område genom Wonolo-appen för iOS och Android.

Wonolo har strikta regler för sina arbetare. Appen betalar inom tre till fem dagar, men bara om kunden verifierar att du har slutfört jobbet. Om du inte dyker upp för ett jobb kan ditt konto vara begränsat och Wonolo kan ta bort din möjlighet att acceptera framtida jobb.

Om du drar dig ur jobbet mindre än 12 timmar före start får du också överträdelsepoäng. Även om policyn verkar sträng, ger den arbetarna trovärdighet, vilket är en fördel för dig om du bestämmer dig för att registrera dig.

Om du vill låsa upp fler jobb, följ Wonolos pro-tips. Arbeta på att bli en Preferred Wonoloer för att fler jobb ska dyka upp i ditt flöde. Se till att du också gör följande:

  • Sätt på notifikationer.
  • Gör det snabba frågesporten om Wonolos regler för arbetare.
  • Ställ in din betalningsmetod.
  • Delta i en entimmes onlinekurs om appens grunder.
  • Slutför ditt första jobb.

Ladda ner: Wonolo för Android | iOS (Fri)

2. Mycket användbar för logistik, tillverkning och lagerhållning

Mycket bra hjälper dig att söka efter tillverknings-, logistik- och lagerjobb på begäran. Blir du operatör eller arbetare på appen får du jobba på flexibla tider och söka jobb i ditt område. Appen fungerar på ett budgivningssystem så att du kan lägga bud på uppgifter enligt ditt schema.

En skuggig onlineprofil är en av de röda flaggorna som arbetsgivare letar efter när de anställer kandidater, så Veryable tar sig an att göra en bakgrundskontroll av sina operatörer. Ange ditt fullständiga juridiska namn, adress och annan information för den nödvändiga bakgrundskontrollen. När du har klarat bakgrundskontrollen kommer du att kunna ansöka om ett Vault-konto, där du får dina betalningar online. Veryable ber också om ditt W9-skatteformulär.

Recensioner säger att Veryable betalar snabbt inom två dagar och har lyhörd kundservice. Men antalet möjligheter beror på ditt område. Om du får en bra betald spelning, bygg en relation med företaget och håll dig till det.

Ladda ner: Mycket bra för Android | iOS (Fri)

3. Tasker från TaskRabbit för frilansspelningar

Tasker av TaskRabbit kan vara appen för dig om du letar efter de bästa platserna att hitta frilansarbete. TaskRabbit erbjuder en mängd omedelbara sidojobb. Jobben sträcker sig från skrivbordsjobb som att skriva eller bokföra till mer manuellt arbete som att springa ärenden, fönsterputsning eller inomhusmålning.

TaskRabbit skapade rubriker med en Business Insider-funktion på fyra högst rankade användare som enligt uppgift gjorde sex siffror på appen. Som Tasker arbetar du inte bara på ett sidojobb; du utvecklar ditt företag. Du kan ställa in dina priser och tillgänglighet. Du kan också välja att acceptera uppgifter samma dag.

Kraven kan variera beroende på var du befinner dig. För att komma igång som en Tasker, fyll i din onlineprofil och betala en engångsavgift på $25, som är tillämplig i vissa städer. Om du är i Kalifornien kräver TaskRabbit en affärslicens för att följa lokala bestämmelser.

Ladda ner: Tasker av TaskRabbit för Android | iOS (Fri)

4. Hyer jobbsökning för olika jobberbjudanden

Hyer erbjuder användarna olika sidostörningar. Du kan registrera dig som bartender, kassörska, diskmaskin, hjälpreda i butik, djurvakt, landskapsarkitekt eller mer. För att börja tjäna pengar måste du delta i en orientering, gå igenom en bakgrundskontroll och skapa ett Stripe-konto där du får betalt.

Hyer gör det enkelt att söka jobb och få snabba betalningar. Du kan söka jobb i 27 delstater i USA. När du har slutfört en uppgift kan du begära en omedelbar utbetalning eller vänta på standardutbetalningen per vecka. Det sistnämnda behandlas varje måndag och bör komma till ditt bankkonto senast på torsdag. Däremot kan helgdagar påverka detta schema, så läs Hyers riktlinjer om du behöver kontanter omedelbart.

Ladda ner: Hyer Job Search for Android | iOS (Fri)

5. Instawork för säsongs- och gästfrihetsarbete

Instawork är en spelningsekonomisajt som låter dig få ett anständigt sidojobb om du har gästfrihet, kulinariska och lätta industriella färdigheter. Företag lägger upp engångs- eller säsongsspelningar, medan arbetare väljer skift som passar deras scheman. Instawork är mellanhanden som tar hand om allt pappersarbete och ekonomi.

Här är några tips för att på bästa sätt komma åt jobben på Instawork:

  • Fyll i din profil och arbetshistorik.
  • Ange så mycket detaljer som möjligt i anställningssektionen.
  • Be om en rekommendation från en tidigare arbetsledare eller medarbetare för att stärka din profil.
  • Dra nytta av det kostnadsfria utbildningsmaterialet i appen. Du kan visa upp dessa i din profil och kvalificera dig för fler möjligheter.

Instawork skickar betalningar till ditt bankkonto varje onsdag, och betalningsvillkor ange att du bara behöver vänta en till tre dagar på att beloppet ska dyka upp. Om du anställdes som W-2-arbetare skulle beloppet du får vara föremål för skatter. Om du behöver dina betalningar ASAP kan du välja Instapay-funktionen för att få din kompensation inom några timmar efter att du har slutfört en uppgift.

Ladda ner: Instawork för Android | iOS (Fri)

6. Hitta ett flexibelt sidojobb med Indeed Flex

Du kanske är bekant med Indeed, en av de bästa webbplatserna för att anställa människor online. Under 2019, Tillkännagav faktiskt att man hade förvärvat Syft, en brittisk bemanningsplattform för deltid och flexibelt arbete. År 2020 ändrade den populära jobbsajten Syft och introducerade Indeed Flex i USA. Verkligen Flex är appen för dig om du letar efter roller inom gästfrihet, detaljhandel, industri, lokaler, kontor och detaljhandel.

För att komma åt öppna roller, ladda ner appen och registrera dig. Därifrån kan du komplettera din profil och välja vilka jobb du vill utforska. Du måste bli verifierad för att söka fler jobb. Hitta en roll på sidan Mina jobb och ansök så att du kan boka en introduktionsintervju för att bli verifierad. Efter detta steg kommer du att kunna komma åt fler skift.

Indeed Flexs villkor ange att du ska få veckobetalningar till det timpris du kommit överens om med din kund. Indeed Flex sätter sedan in dina intäkter på ditt valda bankkonto. För att säkerställa att du får rätt belopp, skicka in korrekta tidrapporter genom att klocka in och ut ur mobilappen.

Ladda ner: Indeed Flex för Android | iOS (Fri)

7. Använd häftstift för proffs om du har färdigheter i hemförbättring

Häftstift för proffs låter dig boka jobb och lägga upp annonser direkt. Denna app är bäst för entreprenörer som vill erbjuda professionella tjänster som skrivande, hemreparation, massageterapi, städning, utomhuslandskap, teknisk reparation, VVS, möbelflyttning och andra udda jobb. Tänk på de vanliga uppgifterna som äter upp folks vilodagar. Om du har kompetensen, registrera dig som en häftstift.

Fyll i din profil så att kunder kan hitta dig. Thumbtack hjälper dig att skapa en företagsprofil som du kan anpassa med ditt företagsnamn, beskrivning och öppettider. Medan det är gratis att registrera sig, kommer Thumbtack att uppmana dig att sätta upp en veckobudget för direkta potentiella kunder. När någon kontaktar dig eller bokar ett möte debiteras du för den första kommunikationen.

Ladda ner: Häftstift för proffs för Android | iOS (Fri)

8. Upwork för att landa frilansande kunder

Upwork är värt att kolla upp om du har vissa kunskaper inom ett digitalt område, såsom marknadsföring eller SEO. Du kommer att hitta några högre betalda pärlor när du blir mer erfaren, och du kan också ha möjlighet att göra en frilanskarriär på heltid om det är något du tror att du skulle gilla.

När du använder Upwork kan du skapa en profil från början eller ladda upp ditt CV. Dessutom har du möjlighet att importera en PDF av din LinkedIn-profil. För att hjälpa dig att välja de bästa kunderna kan du också se hur mycket du bör förvänta dig att tjäna per timme – tillsammans med om jobbaffischen har spenderat pengar på projekt tidigare.

Upwork tar 10% av vad du tjänar, och du måste också betala för ”Connects” som låter dig söka jobb. Ändå kan du fortfarande hitta framgång om du optimerar din profil, bygger upp dina kunskaper och ger värde. Om du vill landa fler spelningar på Upwork, kolla in dessa tips för att öka din Upwork-klient.

Ladda ner: Upwork för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Många tillfälliga jobbappar finns tillgängliga om du behöver extra inkomst. Välj den bästa appen för dina kunskaper och resurser, med tanke på när och hur du får betalt. Använd sedan appen för att tjäna snabba pengar eller förvandla din sidojas till ett företag. Kom ihåg att se över profilerna för varje arbetsgivare också. Medan apparna gör en bakgrundskontroll skadar det inte att vara försiktig med jobbbedrägerier online.