Eclipse aktiverar systemomfattande nattläge i iOS 7

Spread the love

iOS 7 kommer med massor av funktioner att älska, men dess obehagligt ljusa användargränssnitt är inte en av dem. Spara till en handfull lagerappar och systemkomponenter – aktier, meddelandecenter, kompass – nästan allt är ljust, i ditt ansikte. Som någon som håller skärmens ljusstyrka över alla enheter på runt 20-30% med f.lux på, tycker jag att iOS 7 är ganska motbjudande ibland. Vissa apputvecklare förstår detta: Tweetbot, Alien Blue, Reeder, Pocket, etc. kommer alla med mörka lägen för enklare läsning. I övrigt måste vi vänta på att Apple och andra utvecklare svarar på användarfeedback.

Eller, om din enhet är jailbroken, kan du installera Eclipse. Lanserades tidigare idag och låter dig aktivera mörkt läge i hela iOS, inklusive appar från tredje part! Fantastiskt, eller hur?

Funkar det ändå? Att ändra användargränssnittet i hela systemet utan att förlita sig på en temamotor som Winterboard är en enorm uppgift att ta sig an. Låt oss ta reda på hur Eclipse klarar sig.

  Så här ser du vilka appar som spårar din plats på iPhone

Eclipse fungerar genom att göra vanliga programmatiska UI-komponenter i iOS-appar mörkare till en ljussvart. De kursiverade termerna är viktiga, eftersom det finns många appar som inte använder programfärgade UI-komponenter, utan föredrar PNG-bilder istället. Eclipse tillämpar även detta på alla tredjepartsappar, så Facebook, Twitter, Evernote etc. får också ett inofficiellt mörkt läge!

Resultaten är blandade, tyvärr. Det är antingen en komplett hit eller en fullständig miss varhelst Eclipse applicerar sig.

Tänk på Phone.app: ser perfekt ut med Eclipse aktiverat i Favoriter och Kontakter, men landar platt på ansiktet i Dialer. Håller med, det beror på att Apple – baserat på min förståelse – använde en PNG istället för en programmatiskt färgad bakgrund, men det är fortfarande ett problem att hantera.

  Foursquare lanserar Swarm-appen för iOS och Android

Musikappen har rätt textfärg, men bakgrundsfärgen är fortfarande vit (grått på vitt, boo!). Det finns så många andra, så vi har tagit några skärmdumpar av hur Eclipse ser ut i vanliga appar för att hjälpa dig se dess effekter.

Det här är utan tvekan den mest lovande iOS 7 jailbreak-tweak jag har sett hittills. Medan andra jailbreak-justeringar löser små problem i hörnen av iOS, löser Eclipse ett stort problem i hela operativsystemet.

Återigen, det fungerar inte hela tiden, men när det gör det känns det som att någon bara tagit en enorm vikt från dina ögon.

Eclipse behöver mycket arbete från utvecklaren. Det behöver justeras på flera dussin små ställen, och det behöver också ett alternativ för att aktivera mörkt läge i endast användarvalda appar (aktivera det i WhatsApp, inaktivera i Evernote, till exempel). När det händer – och jag har en känsla av att det verkligen kommer att hända om några veckor (utvecklaren låter som en dedikerad kille) – kommer det att bli en av dessa justeringar som du installerar först direkt efter att ha jailbreakat din iOS-enhet.

  Hur man tar bort aktiveringslås på en iPhone

Eclipse är tillgänglig för bara $0,99 från Cydia under BigBoss repo. När det är installerat måste du aktivera det från Inställningar > Eclipse.

Se till att låta oss veta vad du tycker om Eclipse genom att lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan.