Skaffa en nätverksbandbredds- och hastighetsövervakare i Windows systemfält

Om din heminternetplan inte är obegränsad är du inte ensam; Dagarna med obegränsad bandbredd har försvunnit i de flesta delar av världen, och datamätning har blivit en vanlig praxis bland internetleverantörer på grund av ökad bandbreddskonsumtion av användare. Om ditt internetabonnemang har en månatlig kvot, är det tillrådligt att hålla reda på det på egen hand för att undvika att överskrida ditt månatliga datatak. Dessutom får du inte alltid den hastighet som du utlovas av din internetleverantör, och att hålla ett öga på det kan vara en bra idé att se om du får något för pengarna. Det finns flera verktyg där ute för att hjälpa dig med båda dessa uppgifter, och NetTraffic är ett program för Windows som hjälper dig att övervaka din internetanvändning bland ett brett utbud av nätverksgränssnitt.

Det lätta verktyget har ett anständigt och användarvänligt gränssnitt och sitter permanent i systemfältet när det lanseras. När du klickar på ikonen i systemfältet ser du ett litet fönster med en graf som representerar din nuvarande internethastighet. Det färgkodade mönstret i grafen låter dig undersöka och analysera din nedladdning, uppladdning och kombinera bandbreddshastighet. Diagrammet uppdateras i realtid och återspeglar automatiskt eventuella datatoppar och avbrott.

Högerklicka på NetTraffics meddelandeikon, så kan du öppna hela statistikrapporten från snabbmenyn. Den här rapporten låter dig noggrant undersöka din dataanvändningshistorik. Fliken Allmänt låter dig se tillgänglig information efter år, månad, dag och till och med timme. Programmet övervakar allt som har med dina dataöverföringar att göra. Du kan till exempel enkelt kontrollera det totala antalet byte som skickats och tagits emot och den totala tiden sedan nätverksgränssnittet blev aktivt. Rapporten är indelad i aktuella, medelvärde och prognosavsnitt.

Klicka på fliken Diagram / Tabeller så kommer NetTraffic att berätta informationen på ett annat sätt. Här kan du se och analysera information som hänför sig till vissa datumintervall. Allt du behöver göra är att ange datumen ”Från” och ”Till”, så sköter programmet resten. Dessutom kan du också klicka och dra över en viss tidsram i diagrammet, så ändras din statistik till den valda tidsperioden.

Du kan också anpassa det här diagrammet från NetTraffics inställningsfönster genom att ändra färger och stil, samt justera några andra användbara alternativ under flikarna Allmänt och Diagram.

NetTraffic fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Både 32-bitars och 64-bitars operativsystem stöds.

Ladda ner NetTraffic