Du kan nu skapa din egen anpassade Android-maskot

Viktiga takeaways

  • Skapa din egen version av Android-botmaskoten genom att anpassa materialet, kläderna, tillbehören och rekvisita.
  • Det finns tusentals unika kombinationer tillgängliga för anpassning, vilket gör varje maskot unik.
  • Du kan ladda ner din nyskapade maskot som en PNG-fil eller använda QR-koden för att dela din skapelse med vänner.

Du kan nu skapa din egen version av Android-maskot som kallas ”The Bot”. Genom att välja material, kläder, accessoarer och rekvisita kan du anpassa The Bot efter ditt hjärtas innehåll.

Google vill att du ska skapa din egen Android-maskot

I februari 2024 lanserade Google ett enkelt webbverktyg som låter dig skapa din egen Android-bot. Det här är inte en ”bot” i ordets AI-bemärkelse utan snarare en anpassad version av maskoten synonymt med Googles mobiloperativsystem sedan 2007.

Google lanserade denna roliga avledning för att sammanfalla med MWC 2024. Men vi hoppas att alternativet att skapa anpassade versioner av Android-maskot fortsätter långt efter att det tekniska evenemanget är slut. Det är trots allt en av de roliga aktiviteterna du kan göra på din Android-telefon.

För Google själv representerar det en snygg liten varumärkesövning. Alla vet vad Android är, men dess maskot har levt större delen av sitt liv i skuggan.

Hur du skapar din egen anpassade Android-maskot

För att skapa din egen Android-maskot, gå till Skapa din egen Android-botsida på Android.com. Till höger ser du en naken version av Android-maskot, medan till vänster finns de olika alternativen du kan välja för att anpassa din bot.

Välj först det material du vill att din Android-bot ska vara gjord av. Det finns 25 totalt, allt från solida färger till konstigheter som en platsstämplad brun resväska, ett kretskort och en genomskinlig gummibollsmaskin.

När du har bestämt dig för ett material, välj några kläder för din bot. Det finns 20 att välja mellan, eller så kan du välja att hålla din maskot naken. Kattdräkten i läder i Kill Bill-stil och den vävda astronautdräkten är mina favoriter.

Nästa upp är tillbehöret. Det finns 20 av dessa att välja mellan, inklusive en piratögonlapp, en gloria och en trollkarlshatt. Men kaninöron lägger alltid en viss touch av klass till förfarandet.

Sist men inte minst är rekvisitan. Återigen finns det 20 att välja mellan, och du kan bara välja en. Så, ta dig tid att välja noggrant mellan en gitarr och förstärkare, en Xbox-kontroller, en bit pizza och många fler.

Det finns tusentals olika kombinationer tillgängliga, vilket gör det mycket osannolikt att du kommer att skapa exakt samma Android-maskot som någon du känner — om inte ni båda delar en mycket specifik designkänslighet.

Vad du kan göra med din anpassade Android-maskot

När du har skapat din egen Android-bot kan du ladda ner den själv som en PNG-fil eller dela QR-koden så att andra kan ladda ner den. Tyvärr är din nya Android-maskot bara en stillbild som inte kan integreras i Android på något sätt – åtminstone för närvarande.

Android-maskoten har funnits sedan 2007. Medan folk ursprungligen kallade den ”Bugdroid”, kallar Google den nu helt enkelt ”The Bot”. Liksom Android själv har The Bot genomgått många förändringar, med den mest anmärkningsvärda är uppgraderingen till 3D (och därför en mer dimensionell karaktär) 2023.

Jag skulle dock hävda att jag förvandlar Googles Android-maskot till en leotardbärande styggelse med leopardtryck med kaninöron och ett verktygsbälte också är anmärkningsvärt i sig.