De 5 största Android-funktionerna som Google tillkännagav vid MWC 2024

Viktiga takeaways

  • Google startade MWC 2024 med flera nya funktioner för Android-enheter.

  • AI står i centrum igen med funktioner som Gemini AI i Google Messages och AI-sammanfattningar i Android Auto.

  • Google har börjat lansera dessa Android-funktioner globalt.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

Google tillkännagav flera nya Android-funktioner vid MWC 2024 som fångade vår uppmärksamhet. Bland dem finns AI-tillskott som ger dig fler sätt att interagera med dina Android-enheter. Här har vi listat de största funktionerna som förtjänar din uppmärksamhet.

1 Annotera i Google Dokument på Android

Utan tvekan är den mest slående av uppdateringarna för Android-användare möjligheten att kommentera dokument på Google Docs. Du kan klottra och scrawla i Google Dokument för att lägga till kommentarer, anteckningar och till och med doodles – vad du vill.

Även om det här ser ut som att det huvudsakligen är inriktat på att effektivisera redigering och göra snabbt arbete med komplicerade dokument, kan du använda det som ett produktivitetsverktyg för samarbete.

Google

2 Gemini AI i Google Messages

Google tar med sin ChatGPT-konkurrent, Gemini AI, till sin meddelandeapp för en maskinledd fillip när man skapar meddelanden. Du kan också konversera med Gemini om olika ämnen för att få kunskap eller använda den för att öka din produktivitet genom att förkorta tiden det tar dig att planera din dag eller komma på nya idéer.

Google

3 TalkBack för Lens i Google Maps

Google Lens är ett kraftfullt verktyg i sig. Den använder AI för att samla information så att du enkelt kan utforska världen omkring dig. Även om Google Lens redan är integrerat i Google Maps, kan TalkBack med Lens i kartor läsa tillbaka information om de platser och anläggningar du hittar genom din smartphones kamera.

Google

4 Android Autos AI-sammanfattningar

Tack vare AI-integration kan Android Auto sammanfatta långa textmeddelanden du får när du kör så att du kan hålla ögonen på vägen. Den kan också föreslå svar och åtgärder som att dela din ETA eller starta ett telefonsamtal, så att svara på dem är lika enkelt som att bara trycka på skärmen.

Google

5 AI-genererade bildtexter för bilder

Google utnyttjar AI ännu en gång för att göra Lookout for Android bättre. Den kan nu automatiskt generera beskrivningar av nästan vilken bild som helst och läsa dem högt för att hjälpa personer som är blinda eller synskadade.

Det är inte ens alla funktioner Google tillkännagav vid MWC 2024. Per Googles blogginlägg, ger företaget också Wallet-kort till Wear OS-klockor och vägbeskrivningar för kollektivtrafik till Google Maps på Wear OS. Ännu viktigare är att Fitbit-appen nu kan visa statistik från tredjepartsappar och enheter som stöder Androids Health Connect-plattform.

Slutligen, när du lyssnar på Spotify, kommer utgångsomkopplaren på Android-startskärmen att visa Spotify Connect-enheter. Detta gör att användare kan lyssna på sin favoritmusik utan avbrott när de växlar mellan enheter.

Nästan alla funktioner som Google tillkännagav syftar till att göra Android-enheter mer tillgängliga, hjälpa dig att vara produktiv och avleda mindre av din uppmärksamhet där du behöver den.