Din resväska behöver denna laddare

Nyckel takeaways

  • Nomad 65W Slim Power Adapter är en tunn och lätt laddare som enkelt får plats i vilken väska som helst, vilket gör den idealisk för resor.
  • Det kan ge tillräckligt med ström för att långsamt ladda en bärbar dator och en extra enhet, vilket gör det bekvämt för laddning av flera enheter när du är på språng.
  • Den kommer dock till ett överlägset pris jämfört med laddare med liknande utgång, och det kanske inte passar alla uttagsstilar, inklusive grenuttag.

Användningen av galliumnitrid (GaN) har fortsatt att krympa den fysiska storleken på laddare, men Nomad 65W Slim Power Adapter tar saker till en helt ny nivå. Denna tunna laddare är nästan den perfekta reseladdaren.

Nomad 65W Slim Power Adapter

Nomad 65W Slim Power Adapter kan ge tillräckligt med ström för att åtminstone långsamt ladda din bärbara dator och en extra enhet. Den är också smal och lätt nog att passa i nästan vilken väska som helst, vilket gör den perfekt för resor.

Märke Nomad

Effekt 65W

Färg Carbide

Kabel ingår nr

Laddningsportar Två USB-C

Mått 3 x 1,9 x 0,58 tum (76,4 x 48,5 x 14,9 mm)

Fördelar

  • Smal nog att passa i vilken väska som helst
  • Två USB-C-portar

Nackdelar

  • Premiumpris jämfört med laddare med liknande effekt
  • Passar inte alla uttagstyper, inklusive grenuttag

En laddare lika stor som en Zippo

Justin Duino / MakeUseOf

När jag först packade upp Nomad 65W Slim Power Adapter var mitt första intryck ”Wow.” Jag har använt ständigt krympande GaN-laddare i flera år, men aldrig har jag använt en som var så perfekt lämpad för resor. Dess ringa storlek och vikt gör att jag kan slänga den i min minsta tekniska påse och glömma att den ens är i min väska.

Relaterat Vad är GaN-laddare? Tekniken som tillåter lätta snabbladdningar GaN-laddare är inte långt ifrån att ersätta dina vanliga laddare. Vi tar en titt på hur de fungerar.

Innan min recensionsenhet kom reste jag med Nomads 130W strömadapter. Medan dess tre USB-C-portar och strömutgång var mer än tillräckligt för att hålla alla mina enheter fulladdade, är själva laddaren tung och skrymmande. 0,73 lbs (332 g) låter inte som mycket vikt, men när den ligger i en påse som redan är fylld med annan elektronik börjar vikten öka.

Justin Duino / MakeUseOf

Med den minskade storleken kunde jag också använda en mindre elektronikpåse. Jag använde tidigare en Peak Design Tech Pouch. Det tar inte upp massor av utrymme, men nu när allt från min iPhone till min bärbara dator laddas över USB-C har jag färre kablar att ta med. Tack vare de slimmade Nomad-strömadaptrarna kan jag passa in allt i Moment Tech Organizer Mini med plats över.

Den andra fördelen jag hittade när jag reste är att den platta designen gjorde det möjligt för mig att enkelt ansluta laddaren till fler uttag. Hotell erbjuder ibland inte tillräckligt med pluggar, och skrymmande tegelstenar får inte lätt plats bakom sängen. Dessutom, eftersom USB-C-portarna pekar uppåt eller nedåt när de utfällbara stiften är anslutna till ett uttag, behöver du inte oroa dig för att böja och bryta dina kablar om det inte finns tillräckligt med utrymme.

Vad händer när du kopplar in två enheter?

Justin Duino / MakeUseOf

Som namnet antyder kan denna Nomad-laddare avge maximalt 65W effekt. Det betyder att om du ansluter en enda USB-C-kabel till någon av portarna och ansluter den andra änden till en stor enhet som en MacBook, kommer all 65W elektricitet att gå till den bärbara datorn.

Nu, om du skulle använda båda USB-C-portarna samtidigt, skulle ingen av dem ha ut hela 65W. Istället delar Nomad upp uteffekten i 45W och 20W. Om du tittar längst ner på laddaren ser du att porten till vänster är blå och den till höger är svart. Företagets färgkodar portarna för att hjälpa dig att identifiera vilka som ger mer kraft: den blå porten ger 45W.

Justin Duino / MakeUseOf

I de flesta fall, när du laddar större föremål, vill du hålla den sekundära porten tom. 65W är vanligtvis minimikravet för långsam laddning av en bärbar dator. Jag använde vanligtvis bara laddaren i sin fulla utsträckning på natten, där 45W/25W-delningen inte hade några svårigheter att pressa upp min MacBook Pro, iPhone 15 Pro Max och Apple Watch (med hjälp av en MagSafe Duo).

Det finns också en 35W-version

Om du inte behöver 65W ström, två USB-C-portar, eller om den här laddaren på något sätt är för stor för dig, säljer Nomad även en 35W-modell. Det är lättare och lite kortare, men den sanna skillnaden är att den bara innehåller en USB-C-port.

35W-modellen är cirka 30 $ billigare, men jag rekommenderar starkt att du spenderar de extra pengarna för att ta 65W-versionen. Inte bara kommer den andra USB-C-porten att vara till hjälp för att få alla dina enheter laddade, utan 35W kommer inte att räcka för att ladda några av dina större enheter. Om allt du reser med är en smartphone och ett par öronsnäckor, kommer Nomads mindre modell att fungera perfekt för dig.

Ska du köpa Nomad 65W Slim Power Adapter?

Justin Duino / MakeUseOf

Nomad marknadsför inte direkt 65W slimmad strömadapter som resetillbehör, men jag rekommenderar det starkt för alla som letar efter en on-the-go-laddare. Den minimalistiska designen är perfekt för alla storlekar på väskor och passar på platser där skrymmande tegelstenar inte gör det. Denna laddare är en enkel rekommendation.

Slim Power Adapters största ”fel” är dess långsträckta design. Även om laddaren fungerar perfekt i de flesta uttag, kan den täcka ytterligare kontakter när den används med vissa grenuttag. Jag stötte aldrig på det här problemet under mina tester, men det är ett som en kollega till mig har identifierat.

Naturligtvis kan du alltid använda Nomads Slim Power Adapter hemma, men det är inte det mest kostnadseffektiva alternativet. Eftersom hemladdare tenderar att vara mer permanenta fixturer, skulle jag rekommendera en 200W-300W strömförsörjning från Satechi eller Ugreen, som kan snabbladda nästan allt du ansluter till dem.

Nomad 65W Slim Power Adapter

Nomad 65W Slim Power Adapter kan ge tillräckligt med ström för att åtminstone långsamt ladda din bärbara dator och en extra enhet. Den är också smal och lätt nog att passa i nästan vilken väska som helst, vilket gör den perfekt för resor.