Hur man använder handgester för att utlösa reaktioner i FaceTime-videosamtal

Viktiga takeaways

  • Apple låter dig utlösa reaktioner med handgester för att förbättra virtuella möten. De fungerar inte bara i FaceTime utan också i appar för videosamtal från tredje part.
  • Reaktionerna inkluderar hjärtan, tummen upp, fyrverkerier, tummen ner, regn, ballonger, konfetti och laser. Varje gest utlöser en unik augmented reality-effekt.
  • Du kan inaktivera reaktioner för appar på din iPhone, iPad eller Mac för att undvika att de utlöses av misstag under viktiga eller formella videosamtal.

Trött på memojis och entrycksfilter? Apple erbjuder ett nytt sätt att engagera sig i dina virtuella möten ansikte mot ansikte med reaktioner. Du kan använda olika handgester för att utlösa augmented reality-effekter i FaceTime och andra appar för videosamtal.

Låt oss titta på vilka reaktioner är, vem som kan använda dem, alla tillgängliga handgester och hur du inaktiverar funktionen när du inte behöver den. Oavsett om du använder en iPhone, iPad eller Mac, har vi dig täckt.

Vad är reaktioner och vilka enheter stöder dem?

Reaktioner är augmented reality-effekter som utlöses av specifika handgester. De visas i dina videosamtal när kameran upptäcker dessa gester. Reaktioner är en av de coola effekterna du kan använda i FaceTime, men de fungerar även i andra appar som WhatsApp och Google Meet.

För att använda reaktioner med handgester behöver du en av följande enheter som kör minst iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma:

  • iPhone 12 eller nyare
  • iPad Pro 11-tum (3:e generationen och nyare)
  • iPad Pro 12,9-tum (5:e generationen och nyare)
  • iPad Air (4:e generationen och nyare)
  • iPad mini (6:e generationen)
  • iPad (10:e generationen)
  • Apple silicon Mac (M1 MacBook Air och nyare)

Allt som allt behöver du en iPhone eller iPad som drivs av ett A14 Bionic-chip eller en nyare processor för att testa reaktioner. Om din Mac har ett Intel-chip kan du använda en iPhone som stöds som webbkamera för att använda reaktioner i videosamtal.

Vem kan se reaktioner i videosamtal?

Även om dina enheter måste uppfylla ovanstående kriterier för att använda reaktioner med handgester, är en kompatibel enhet inte nödvändig om en användare bara vill se reaktioner som lagts till av en annan part i videosamtalet.

Detta innebär att även om din familj eller vän använder en Android-enhet eller en iPhone som körs på iOS 16 och lägre, kan de fortfarande se 3D-effekterna som aktiveras från din sida.

Använd dessa handgester för att utlösa reaktioner i dina videosamtal

Låt oss nu titta på de åtta reaktionerna du kan utlösa med handgester. Typerna av handgester är desamma för iPhone, iPad och Mac.

Reaktioner är aktiverade som standard, så allt du behöver göra är att göra en av handgesterna nedan för att den förstärkta verklighetseffekten ska visas.

1. Hjärtan

Hjärtans reaktion är ett härligt sätt att hälsa en familjemedlem, nära vän eller partner på ett videosamtal. Det är också ett mer uttrycksfullt sätt att säga adjö när du avslutar samtalet.

Använd två händer för att bilda ett hjärta. Mellan dina händer kommer sedan en serie röda hjärtan att sakta verka flyta uppåt och bort.

2. Tummen upp

Med denna reaktion kan du ge ett ”gilla” om någon delar en bra idé eller förslag.

Håll helt enkelt en tumme upp. En tummen upp i 3D, som finns i en tankebubbla som liknar en ikon för sociala medier, dyker upp precis bredvid din egen.

3. Fyrverkerier

Fyrverkerireaktionen är bra för festliga tillfällen. Du kan också använda den på ett överdrivet, humoristiskt sätt när du ger komplimanger.

Håll två tummar upp samtidigt. Din skärm blir en nyans mörkare så att färgglada fyrverkerier dyker upp runt omkring dig.

4. Tummen-ner

Är något som inte fungerar eller inte riktigt som du gillar? Denna reaktion låter dig ge en ”ogilla” för att uttrycka oenighet.

Håll ned en tumme för att utlösa den. 3D-effekten ser likadan ut som en tummen upp men inverterad.

5. Regn

I ett videosamtal uttrycker regnreaktionen besvikelse, förbittring eller trötthet, vilket hjälper dig att ta itu med mindre än idealiska situationer.

Håll två tummar ner samtidigt för att få ett stormigt regn att fylla skärmen.

6. Ballonger

I likhet med fyrverkerier kan du använda ballongreaktionen för positiva, högtidliga händelser. Det är också bra för födelsedagar och andra virtuella fester.

Gör en seger- eller fredsgest med en hand. Se färgglada ballonger i olika storlekar sväva upp runt omkring dig, till och med så att de skymmer ditt ansikte!

7. Konfetti

Detta är ytterligare en celebral reaktion. Gör seger- eller fredsgesten med båda händerna för att konfetti ska regna ner över dig.

8. Lasrar

Den sista reaktionen har två intressanta versioner. Ibland ser du en laserboll med rökeffekter. Andra gånger kommer det att vara laserstrålar som släcks runt dig.

För att utlösa endera, gör tecknet på hornen (eller ”rock on”-tecknet) med båda händerna.

Så här inaktiverar du reaktioner på din iPhone, iPad eller Mac

Reaktioner är roliga när du är engagerad i en avslappnad konversation med familj och vänner, men om du är orolig att du av misstag kan utlösa dem i ett arbetsmöte, så här inaktiverar du det för att undvika att 3D-effekten dyker upp i onödan.

För att inaktivera reaktioner på en iPhone eller iPad måste du först delta i ett videosamtal. Gå sedan till kontrollcentret, tryck på Effekter och avmarkera Reaktioner.

Observera dock att detta bara inaktiverar reaktioner i just den appen. För närvarande finns det inget sätt att inaktivera reaktioner i alla appar. Om du till exempel inte vill att 3D-effekter ska störa dina Zoom-möten, måste du upprepa stegen ovan under ett Zoom-samtal igen.

För att inaktivera reaktioner på en specifik Mac-app, starta ett videosamtal i den appen först. Klicka sedan på den gröna videoikonen i menyraden och avmarkera Reaktioner. Ikonen ändras från grön till grå när den är inaktiverad. Upprepa stegen om du vill inaktivera funktionen i en annan app.

Förbättra dina videosamtal med reaktioner

Reaktioner är ett livligt sätt att göra videosamtal med familj och vänner roligare och roligare. För tillfället kan du använda enkla handgester för att utlösa totalt åtta olika 3D-effekter i dina videosamtal.

Om du har ett mer formellt videosamtal, oroa dig inte. Du kan enkelt inaktivera reaktioner för att förhindra att dessa iögonfallande effekter uppstår av misstag och avbryter din konversation.