Vad betyder denna emoji? Emoji-ansikte och smileys betydelser förklaras

Tidigare kända som smileys och ofta förväxlade med uttryckssymboler, används emoji-ansikten på SMS och sociala media-appar som Instagram, Reddit, Facebook och WhatsApp. Men vad betyder emojis? Vad varje emoji betyder är ibland öppet för tolkning, och det kompliceras ytterligare av hjärt- och handsymboler.

Unicode publicerar standarder för vad emojis betyder, men de används inte alltid som avsett. De kan ha unika betydelser inom vissa samhällen. Det finns till exempel en unik uppsättning Snapchat-emojis. Så vad betyder specifika smileys?

Här är de allmänt accepterade emoji betydelserna för populära emojis.

Innehållsförteckning

Glada ansikte Smileys betydelser

Här är betydelsen av olika emojis med glada ansikten, från de som har leenden till de som skrattar…

Smilisar

Leende ansikte med leende ögon och Leende ansikte är de vanligaste emojierna och betecknar helt enkelt lycka eller positivitet. De kallas ibland för blygt ansikte och rodnande/rodnat ansikte.

Sällan kan de användas efter en mild förolämpning eller kritik för att ta bort en del av sticket.

Andra smileys

Det finns många versioner av Leende ansikte med öppen mun, inklusive:

 • Leende Ansikte Med Öppen Mun Och Leende ögon.
 • Grinande ansikte.
 • Leende ansikte med öppen mun och tätt slutna ögon.

Dessa liknar de två enklare smileys. Men de används ofta för att uttrycka högre nivåer av lycka. Ett meddelande med en av dessa emojis kommer normalt att vara extremt positivt. De används mycket sällan med en förolämpning eller kritik.

Leende ansikte med öppen mun och kall svett

Det leende ansiktet med öppen mun och kall svett visar på liknande sätt lycka, om än med lättnad. Det är emoji-versionen av att säga ”puh!” Meddelanden som använder denna emoji uttrycker ofta glädje över hur en potentiellt negativ händelse fungerade. Om du till exempel skickade ett meddelande som förklarar att du har fått klartecken från läkaren, kan du använda den här emojin.

Det kan också användas för att uttrycka pinsamhet eller tafatthet.

Ansikte med tårar av glädje

The Face With Tears Of Joy emoji används för att visa skratt. Det har ersatt användningen av ”LOL” eller ibland ”IJBOL” när någon skickar ett skämt, bara ett av sätten som emojis har förändrat hur vi kommunicerar.

Rullar på golvet Skrattande ansikte

Rolling on the Floor Laughing Face är den senaste iterationen av ”ROFL”, en av internetslangtermerna du behöver känna till. Använd den här när något är särskilt roligt.

Upp och ner ansikte

Upside-Down Face antyder att du inte menar allvar eller pratar om något som verkar meningslöst.

Det kan också användas för att förmedla sarkasm eller en passiv-aggressiv känsla.

Zany Face

Zany Face visar också flippighet. Använd den här om något är dumt men roligt. Det är också ibland känt som Drunk Face, men bara för att det indikerar en uppmjukad mentalitet.

Leende Ansikte Med Solglasögon

Smiling Face With Sunglasses används för att visa coolhet. Det används ibland tongue-in-cheek eller det kan betyda ”ta itu med det”.

Spolat ansikte

The Flushed Face visar pinsamhet över en besvärlig situation eller ett misstag. Det används ofta självironiskt som ett svar på komplimanger. Det kan också betyda att något är ögonöppnande eller överraskande.

Ansikte som njuter av läcker mat

Face Savoring Delicious Food kan användas i väntan på, under eller efter en välsmakande måltid. Det är också känt som Hungry Face emoji. Men vissa människor använder det för att visa att en kommentar är avsedd på ett tungt sätt.

Nörd Ansikte

Nerd Face visar intelligens eller passion för ett visst ämne. Det kan användas ironiskt också, eller som en representant för en specifik individ.

Leende Ansikte Med Stjärnklara ögon

Smirking Face With Starry Eyes betyder att du är upprymd eller starstruck, som när du väntar på att träffa någon eller göra något.

Ansikte Med Festblåsare Och Festhatt

Face With Party Blower And Party Hat emojin används när man firar en händelse. Det är bäst att använda när det är en väns födelsedag.

Flirty Face Emojis Betydelser

Leende ansikte

Smirking Face har starka sexuella konnotationer. Det åtföljer normalt sexuella antydningar eller förslag, så se till att du känner till rätt emoji-etikett ifall du missbrukar detta flirtande ansikte!

Blinkande ansikte

Winking Face visar att meddelandet skickades med humoristiska avsikter. Alla meddelanden som följer med ett blinkande ansikte bör inte tas på alltför stort allvar.

I likhet med Smirking Face, följer Winking Face ofta med suggestiva meddelanden.

Utstoppade tungansikten

Variationer av ansikte med utstoppad tunga inkluderar:

 • Ansikte Med Utstoppad Tunga Och Blinkande öga.
 • Ansikte med utstoppad tunga och tätt slutna ögon.

Dessa används omväxlande med Winking Face för att visa humor.

Lättat ansikte

Reliefed Face är tänkt att indikera lättnad. Men det används mest för att visa belåtenhet.

Det kan också, som svar på en suggestiv emoji, visa avstånd eller oskuld.

Leende Ansikte Med Halo

Smiling Face With Halo visar oskuld. Det kan användas på allvar eller humoristiskt.

Till exempel skulle denna emoji vara lämplig när du skickar meddelanden till dina vänner på en fredag ​​för att förklara att du stannar hemma över natten.

Djävulens ansikten

The Smiling Face With Horns and Imp kan användas omväxlande för att visa stygghet eller bus.

Eftersom den ena ler och den andra rynkar pannan, visar de subtilt olika saker. Smiling Face With Horns emojin följer oftare mindre bus eller suggestiva meddelanden medan Imp (dvs den som ser argare ut) antyder mer illvilja.

Kyssande ansikten

Det finns flera populära varianter av Kissing Face emojis, som:

 • Ansikte Kastar En Kyss.
 • Kyssande Ansikte Med Leende ögon.
 • Kyssande Ansikte Med Slutna ögon.

De visar romantik eller tillgivenhet. Face Throwing A Kiss är vanligtvis mer romantiskt på grund av det lilla röda hjärtat.

De andra tre kan också användas för att visa oskyldigt visslande.

Leende Ansikte Med Hjärtformade Ögon

Leende ansikte med hjärtformade ögon visar kärlek, tillbedjan eller tacksamhet. Det kan användas för en person, plats, händelse eller sak.

Kramar ansikte

Hugging Face betyder att du skickar en virtuell omfamning till mottagaren.

Negativa Face Emojis betydelser

Alla emojis uttrycker inte lycka eller bus. Det finns också många negativa emojis.

Tomma ansikten

Neutralt ansikte och uttryckslöst ansikte visar en medveten brist på känslor. De kan användas för att visa att någon är föga imponerad, likgiltig eller besvärlig.

Oroat ansikte

Unamused Face uttrycker missnöje eller misstänksamhet. Denna emoji visar inte sann ilska eller sorg, utan snarare en subtil negativ känsla. Om du till exempel är olycklig eller tveksam till någons ursäkt för varför de är sena, kan du skicka denna emoji.

Ansikte Med Kallsvett

Face With Cold Sweat emoji visar stress eller hårt arbete. Det hänvisar vanligtvis till en specifik situation. Att skicka meddelanden till en älskad för att förklara att du måste stanna sent på kontoret skulle motivera denna emoji.

Sorgliga ansikten

Eftertänksamt ansikte och besviket ansikte är de två huvudsakliga emojierna för sorgligt ansikte. Båda förmedlar en känsla av sorg, ånger, ånger, besvikelse eller någon liknande negativ känsla.

Bedande ansikte

The Pleading Face visar att du ber om en tjänst. Det är utseendet på ”valphundens ögon” och används sällan i allvarliga situationer. Ibland betyder det att du är på gränsen till tårar, om någon har komplimangerat dig eller om du är överväldigad av något som den andra personen har sagt. Annars kan du tänka på det här som emoji-motsvarigheten till att säga ”aww”. Det finns ett gladare alternativ också, med en rad glada tårar som kantar de stora ögonen.

Besviken men lättad ansikte

Besviken men lättad ansikte används vanligtvis för att visa rädsla eller sårad. Vissa människor använder det också för att visa att de är nervösa.

Gråtande ansikte

Crying Face liknar eftertänksamt ansikte och besviket ansikte. Det visar en starkare känsla av sårad än allmän sorg.

Högt gråtande ansikte

Loudly Crying Face är en starkare version av Crying Face. Det visar smärta, smärta och upprördhet. Till skillnad från de andra ledsna ansiktena används det ofta ironiskt.

Oroligt ansikte

Oroligt ansikte visar chock, skräck, avsky och rädsla.

Grimasande ansikte

Grimasande ansikte visar på liknande sätt oro, pinsamhet eller tafatthet. På iOS kommer detta att föreslås om du skriver in ”oops”, så att du kan använda det om du är orolig för ett meddelande, liknande när du kanske använder SMH.

Ansikte Med Ett Upphöjt Ögonbryn

Face With A Raised Eyebrow visar skepsis eller ogillande – perfekt för om du inte tror på någons ursäkt.

Ansikte Med Monokel

Face With Monocle uttrycker också tvivel, som om du granskar ett meddelande.

Liggande ansikte

Liggande ansikte visar en näsa som växer, precis som Pinocchio. Använd sparsamt om du tror att någon inte talar sanning eftersom det kan förolämpa mottagaren.

Ansikte utan mun

Face Without Mouth visar att du är mållös. Det kan användas ironiskt, men betyder ofta att du inte vet vad du ska säga under en besvärlig konversation eller inte vågar säga din mening när du är generad eller arg. Naturligtvis, om du använder detta enbart för att det inte finns en lämplig emoji för att uttrycka hur du känner, kan du göra dina egna emojis!

Blixtlås-mun ansikte

Zipper-Mouth Face kan betyda att du inte kan förmedla de rätta orden just nu. Men det används oftare för att visa att du kan hålla en hemlighet.

Ansikte Med Exploderande Huvud

Face With Exploding Head visar chock och berättar för mottagaren att du är blåst. Det används vanligtvis i vördnad för något.

Ansikte Med Symboler Över Munnen

Ansikte med symboler över munnen ersätter naturligtvis ett förbannelseord. Använd detta för att uttrycka irritation eller ilska.

Trötta ansikten

Trött ansikte och trött ansikte visar båda trötthet; de används ofta för att representera världströtthet och stress, som om du är vid slutet av ditt tjuv.

Sömnigt ansikte

Sleepy Face representerar sällan trötthet. Istället visar det generellt att avsändaren är sjuk eller mår dåligt. Även om emojis är tänkta att vara mer begripliga än uttryckssymboler, så är det inte alltid fallet!

sovande ansikte

Sleeping Face används istället för Sleepy Face för att visa dåsighet eller tristess. Det är svårt att skicka ett meddelande när man faktiskt sover…

Förvirrade ansikten

Confused Face och Confounded Face används omväxlande för att visa förvirring. Confused Face används också för att visa tafatthet, besvikelse eller en ursäkt. Om någon måste avbryta planer, till exempel, kan de inkludera denna emoji.

Ansikte med utseende av triumf

Face With Look Of Triumph är en av de mest missbrukade emojierna. Det används ofta för att visa ilska eller frustration (som i att suga upp varm luft från dina näsborrar) snarare än att triumfera – ofta ironiskt nog.

Arga ansikten

Angry Face och Pouting Face visar båda ilska, med det röda Pouting Face det starkaste av de två. Till skillnad från Face With Look Of Triumph används de sällan humoristiskt.

Uthålligt ansikte

Persevering Face visar att du kämpar med en situation, men fortsätter genom din frustration.

Chockade ansikten

Frynande ansikte med öppen mun och ångestfyllt ansikte visar chock, fasa och besvikelse. De används ofta som en mindre version av Pensive Face eller Disappointed Face.

Skrämda ansikten

Du hittar små skillnader i de skrämda ansiktena:

 • Rädsla ansikte.
 • Ansikte Med Öppen Mun Och Kallsvett.
 • Face Screaming In Fear (ibland känt som OMG Face).

De tre visar varierande nivåer av rädsla, allt från lätt rädda med Face With Open Mouth And Cold Sweat till ren skräck med Face Screaming In Fear. De kan alla användas ironiskt nog.

Andra betydelser av Face Emoji

Inte varje emoji representerar ett mänskligt uttryck eller ansikte. Här är några andra emojis du kommer att stöta på.

Aporna

See-No-Evil Monkey, Hear-No-Evil Monkey och Speak-No-Evil Monkey används för att visa chock och förlägenhet, mestadels på ett fräckt sätt. Vilken specifik apa som används beror på innehållet i meddelandet.

Hög av Bajs

Pile Of Poop används nästan alltid humoristiskt. Det kan ersätta ett glåpord eller kritisera en person eller ett meddelande.

Vad betyder Emojis med handsymboler?

Det finns ett antal handemojis tillgängliga i meddelanden och onlinekommunikation, som representerar olika gester.

Tummen upp och tummen ner tecken

Thumbs Up Sign visar acceptans eller överenskommelse.

Tummen ner-tecken visar avslag, ogillar eller oenighet.

OK Hand tecken

OK-handtecknet visar acceptans, tillfredsställelse eller att allt är OK. Det kan användas för att visa att något är litet eller litet. Det används också ibland för att symbolisera gesten ”kockens kyss”.

Du bör dock vara medveten om att detta kan användas som ett hattecken, eftersom vissa rasistiska grupper har kapat dess betydelse. I de flesta fall accepterar användarna det fortfarande som ”okej” eller ”perfekt”.

Segerhand

Victory Hand används oftare för att representera liknande fredssymbol. Det visar svalka, avslappning eller tillfredsställelse, men kan också användas sarkastiskt.

Person Som Lyfter Båda Händerna I Firande

Person Raising Both Hands In Celebration, mer allmänt kallad Praise Hands, används för att visa stöd eller uppskattning.

Öppna händer

Öppna händer förmedlar öppenhet och vänlighet. Det kan också betyda att du skickar en kram, liknande emojin Hugging Face.

Person Med vikta Händer

Person med knäppta händer, även om det inte är avsett att vara uttryckligen religiös, används för att säga tack eller för att visa bön eller vädjande. Du kan använda det när du ber om en tjänst.

Call Me Hand

Call Me Hand, trots sitt namn, kan ha många betydelser beroende på sammanhang.

Det liknar en traditionell telefonlur, så det kan indikera att du vill prata med någon över telefon. Piloter använder det också för att önska varandra lycka till. Och i hawaiisk kultur är det känt som ”Shaka”-tecknet, vilket betyder ”häng löst” – en tillgiven gest som indikerar solidaritet.

Vad betyder Heart Emojis?

Du kommer att stöta på ett antal hjärtemojis när du kommunicerar online, med olika versioner som har olika betydelser.

Rött hjärta och gnistrande rosa hjärta

Red Heart är den klassiska kärlekshjärta-emosymbolen, som uttrycker förkärlek, vänskap eller romantik. Men om du vill tillföra något extra till samtalet, låt ditt hjärta lysa starkt med det Sparkling Pink Heart.

Färgade hjärtan

Hur är det med alla de där färgade hjärtan? Det finns:

 • Lila hjärta.
 • Gult hjärta.
 • Grönt hjärta.
 • Blått hjärta.

De liknar alla Red Heart; men målet för deras tillgivenhet är normalt relaterat till hjärtats färg. Till exempel används Blue Heart ofta med idrottslag som bär blå tröjor. På samma sätt är det gula hjärtat förknippat med solen och sommaren.

Du har förmodligen sett varianter av dessa emojis på Snapchat.

Brustet hjärta

Broken Heart emoji är det ultimata uttrycket för sorg. Det används ofta ironiskt nog.

Emojis förändrar sättet vi kommunicerar på

Emojis utvecklas för alltid som ett verktyg för kommunikation och deras betydelser är fortfarande flytande.

De är också förvånansvärt personliga, så du måste vara på samma våglängd som mottagaren för att undvika att kränka dem.