Den bästa SSD för PS5 2024

Medan PS5 officiellt stöder lagringsexpansion, spelar inte alla SSD:er bra med konsolen. Dessa PS5-kompatibla SSD:er erbjuder inte bara utökat lagringsutrymme utan en kompromisslös spelupplevelse och garanterad kompatibilitet.

Western digital

WD_BLACK SN850X är en avancerad M.2 SSD som ersätter dess populära SN850. Den ger utmärkta uppgraderingar jämfört med sin föregångare, inklusive snabbare sekventiell prestanda och en ny 4TB-kapacitetsmodell. Det är också en av få M.2-enheter som stöder Microsoft DirectStorage för kompatibla PC-spel.

SN850X kan skryta med läshastigheter på upp till 7 300 MB/s, vilket överskrider Sonys hastighetskrav på 5 500 MB/s. Den levererar inte bara liknande spelprestanda som PS5:s inbyggda SSD utan förblir också ett solidt val för att hantera framtida krävande spel. Släng in den lågprofilerade kylflänsen och Western Digitals utmärkta värmehantering, så får du den perfekta SSD:n för din PS5-konsol.

WD_BLACK SN850X

Bäst överlag

$118 $130 Spara $12

WD_BLACK SN850X har en bra balans mellan prestanda och pris. Även om den inte är den billigaste disken, erbjuder den framtidssäker prestanda för PS5 med blixtrande hastigheter på upp till 7 300 MB/s, och den inbyggda kylflänsen håller allt svalt under intensiva spelsessioner.

Fördelar

 • Rejäla hastigheter
 • Utmärkt kylfläns
 • Bra pris för dess prestanda

Avgörande

PCIe 4.0 M.2 SSD:er tenderar att vara dyra, men det som är bra är att du inte behöver en 7 000 MB/s SSD för att fullt ut utnyttja funktionerna hos PS5. Den budgetvänliga Crucial P3 Plus, som kan upp till 5 000 MB/s sekventiell läshastighet, levererar en stark spelprestanda på PS5 i nivå med premium, dyrare M.2-enheter.

Den enda nackdelen med denna M.2 SSD är den saknade kylflänsen. Även det är inte en dealbreaker eftersom du kan para ihop den med en prisvärd tredjeparts kylfläns som MHQJRH M.2 2280 SSD kylfläns, och den totala kostnaden kommer fortfarande att vara lägre än de flesta PS5-kompatibla SSD:er. Crucial P3 Plus finns i fyra kapacitetsalternativ, från 500 GB till 4 TB.

Avgörande P3 Plus

Bästa budgeten

$70 $108 Spara $38

Crucial P3 Plus erbjuder ett billigt sätt att uppgradera lagringen på din PS5. Para ihop den med en prisvärd kylfläns, så kan du lägga till upp till 4 TB utan att bryta banken.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Pålitlig prestanda
 • Alternativ med kapacitet på 500GB till 4TB

SAMSUNG

Samsung är inte främmande när det kommer till högkvalitativa lagringslösningar, och erbjuder några av de bästa bärbara SSD:erna som marknaden har att erbjuda. Samsung 980 PRO med kylfläns är en av de snabbaste och mest pålitliga M.2 SSD:erna du kan para ihop med PS5. Den har enastående prestanda, och den spelar bra med PS5:s interna lagring och PlayStation OS, så att du smidigt kan överföra spel och appar till och från den interna SSD:n och starta spel snabbare utan problem.

Samsung designade kylflänsen för att passa perfekt i PS5 SSD-facket. Med bara 8,6 mm tjockare är den långt under den maximala tjockleken på 11,25 mm som PS5 tillåter, vilket innebär att du kan installera den här enheten med dess kylfläns och säkert stänga alla paneler utan problem. Lägg till det Samsungs välkända termiska design och optimering så får du en PS5 SSD som klarar längre spelperioder utan några prestandasänkningar.

Samsung 980 PRO med kylfläns

Bästa premium

Om du vill ha en långvarig och högpresterande M.2 SSD för din PS5, överväg Samsungs 980 PRO med kylfläns. Förutom blåsiga hastigheter lever denna SSD upp till varumärkets rykte om tillförlitlighet med sin solida byggkvalitet, innovativa termiska lösning och höga uthållighet.

Fördelar

 • Supersnabba läs- och skrivhastigheter
 • Rejäl och stilren kylfläns
 • Premium byggkvalitet
 • Går svalt under tung belastning

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i 1TB och 2TB

Corsair

Sugen på ännu mer PS5-spellagring? Corsair erbjuder en av de SSD:er med största kapacitet som är officiellt kompatibla med konsolen, och når hela 8TB. MP600 PRO LPX ståtar med blixtrande snabba hastigheter (upp till 7 100 MB/s läsning) för nästan omedelbar spelladdning och silkeslen prestanda. Dessutom håller den integrerade kylflänsen saker svala även under intensiva spelsessioner.

Även om det inte är det mest budgetvänliga alternativet, blir MP600 PRO LPX:s pris per gigabyte alltmer attraktivt vid högre kapacitet, vilket gör 8TB-modellen till ett övertygande val för hardcore-spelare. MP600 PRO LPX kommer också i en elegant vit finish och mindre kapacitet upp till 500 GB.

Corsair MP600 PRO LPX

Bästa högkapacitet

Om du prioriterar ren lagringskapacitet och prestanda i toppskiktet kommer denna 8TB M.2 SSD från Corsair att låta dig maxa ut din PS5-lagring, men var beredd att investera i dess premiumprislapp.

Fördelar

 • Massiv 8TB lagringskapacitet
 • Överträffar Sonys hastighetskrav för PS5
 • Robust kylfläns
 • Finns i mindre kapacitet

Silicon Power

Silicon Power XS70 markerar alla rutorna för den perfekta PS5 SSD. Den uppfyller Sonys hastighetskrav och levererar upp till 7 300 MB/s läsningar, men där den verkligen lyser är dess termiska prestanda. Den robusta kylflänsen, med unik gälliknande ventilation, håller enheten sval även under intensiva sessioner, vilket säkerställer uthållig prestanda och tillförlitlighet.

Trots sin biffiga kylfläns passar XS70 sömlöst in i PS5:s expansionskortplats och lägger till upp till 4 TB lagringsutrymme. Dessutom har den ett konkurrenskraftigt pris, speciellt för 4TB-versionen, vilket gör den till ett budgetvänligt kraftpaket. Silicon Power erbjuder också XS70 i en 8TB-variant, men den är ofta slut i lager. Om du behöver högre kapacitet är 8TB Corsair MP600 PRO LPX ett trevligt alternativ.

Silicon Power XS70

Bästa kylflänsen

$68 $75 Spara $7

Silicon Power XS70 är en gedigen utmanare för din PS5-uppgradering, som ger en kraft i hastighets- och kylningsavdelningarna. Den erbjuder också en lägre kostnad per GB än de flesta M.2-enheter.

Fördelar

 • Enastående prestanda för mindre
 • Robust kylfläns för maximal kylning
 • Upp till 8 TB lagringsutrymme
 • Passar sömlöst i PS5

Nackdelar

 • 8TB version sällan tillgänglig

FAQ

F: Vad står SSD för?

SSD står för Solid-State Drive, en typ av datalagringsenhet som lagrar data på sammankopplade flashminneschips, vilket gör den mycket snabbare, mer hållbar och tystare än hårddiskar, som använder snurrande plattor och ett rörligt huvud.

F: Vilken typ av SSD använder PS5?

PS5 använder vilken kompatibel PCIe 4.0 NVMe SSD som helst med en lägsta läshastighet på 5 500 MB/s för intern lagringsexpansion. Även om du också kan ansluta en extern USB-enhet till PS5, kan den bara användas för att spela PS4-spel och mediaappar, inte PS5-spel.

F: Vilken är den maximala storleken på SSD som PS5 kan använda?

PS5 stöder nu upp till 8 TB SSD för intern lagringsexpansion, tack vare en uppdatering av systemfirmware som släpptes i september 2023. Corsair MP600 PRO LPX är ett solidt alternativ för en PS5-kompatibel 8 TB SSD.

F: Behöver jag en kylfläns på min PS5 SSD?

Ja, Sony rekommenderar att du använder en kylfläns för effektiv värmeavledning, särskilt med högpresterande SSD:er eller intensiva spelsessioner. De flesta M.2-enheter kommer med en kylfläns, men du kan också få tag i en prisvärd M.2-enhet och para ihop den med en PS5-kompatibel kylfläns, som MHQJRH M.2 2280 SSD-kylare, för en budgetvänlig uppgradering.

F: Hur installerar jag en SSD i min PS5?

Att installera en SSD på din PS5 är en ganska enkel process som innebär att du tar bort bakstycket på din konsol för att exponera M.2-enhetsfacket. För att undvika att skada din konsol eller SSD:n, följ vår steg-för-steg-guide för att installera en M.2 SSD på din PS5.