Den bästa IDE för Python

Som programmerare är din IDE förmodligen din viktigaste applikation som körs. Du spenderar så mycket tid på att använda det, skriva och felsöka kod. En bra IDE kommer att göra ditt jobb roligare och förbättra produktiviteten genom att hjälpa dig att skriva bättre kod med färre fel.

I den här artikeln kommer jag att granska två populära IDE för Python-utvecklare och dela min åsikt om vilken IDE som är bäst. Dessa IDE är Visual Studio Code och PyCharm. Men först, låt oss fastställa vad en IDE är och varför den är en bra idé att använda.

Vad är en IDE?

En IDE är en integrerad utvecklingsmiljö. Det är i grunden en applikation som du använder för att utveckla mjukvara. När du utvecklar programvara utför du tre primära uppgifter:

✅ Skriv kod

✅ Kör kod

✅ Felsökningskod

En IDE är ett program som gör att du kan utföra alla tre uppgifterna. Du kan också välja att ha separata applikationer för varje uppgift, men en IDE är vanligtvis idealisk eftersom den kombinerar de tre avgörande uppgifterna och andra trevliga funktioner som gör dig mer produktiv.

Dessa trevliga att ha funktioner har blivit vanliga nuförtiden att alla bra IDE bör inkludera dem. Dessa inkluderar:

 • Syntaxmarkering för att göra din kod lättare att läsa
 • Error catching för att identifiera och markera fel så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen
 • Steg-för-steg felsökningsverktyg
 • Versionskontroll för att göra det enklare att hantera kod och samarbeta med andra
 • Kodlinting för att göra det lättare att skriva läsbar kod
 • Både Visual Studio Code och PyCharm inkluderar dessa funktioner som standard.

  Varför ska du använda en IDE?

  • Det gör mjukvaruutveckling enklare och minskar friktionen eftersom du kan ha flera filer öppna samtidigt och du kan enkelt växla mellan dem.
  • Det gör det lättare att läsa kod med syntaxmarkering.
  • De förenklar versionskontrollen genom att tillhandahålla GUI-gränssnitt för att arbeta med populära versionskontrollsystem som Git.
  • En IDE gör det lättare att felsöka din kod genom att gå igenom raderna och läsa igenom programtillståndet. Detta är lättare än torrkörning, vilket du skulle behöva göra om du bara använde en textredigerare och inte en IDE.
  • De erbjuder användbara kodförslag, så du behöver inte skriva allt.
  • De hjälper till att kontrollera om ditt program följer syntaxreglerna för ditt valda programmeringsspråk.

  Vad är VS-kod?

  Visual Studio Code eller VS Code är en öppen källkodsredigerare av Microsoft. Det är otroligt populärt eftersom det är gratis, mångsidigt och lätt att använda. Det kan installeras på vilken dator som helst, oavsett om det är Windows, Mac eller Linux.

  Dessutom kan du köra den på en server och använda din lokala Visual Studio Code-instans för att redigera filerna på servern med hjälp av SSH.

  Dessutom kan du använda den online och redigera lokala filer. Även om onlineversionen har mindre funktioner än desktopversionen, är den fortfarande anständigt användbar.

  VS-kodfunktioner

  Jag har bestämt mig för att sammanfatta mina favoritfunktioner i Visual Studio Code till en trevlig liten lista. Dessa saker är bara de saker som jag tycker om att använda förutom de primära IDE-funktionerna hos VS Code.

  Vissa av dessa funktioner kanske inte är unika för Visual Studio Code, men jag inkluderade dem ändå eftersom de bara är bra funktioner att ha i en IDE.

  #1. Integreras bra med Github Co-Pilot

  GitHub co-pilot är en AI-baserad parprogrammerare. När du har GitHub co-pilot-tillägget installerat, förutsäger det koden du kommer att skriva härnäst från dina kommentarer eller från koden du redan har skrivit. När du trycker på tabbtangenten klistras koden in i din fil. Detta förbättrar min produktivitet när jag skriver kod.

  #2. Det är mycket anpassningsbart

  Om du inte gillar hur din Visual Studio Code-instans ser ut kan du ändra temat. Även om detta kanske inte verkar avgörande, har jag upptäckt att jag tycker om att skriva kod mer när temat ser bra ut. Att regelbundet ändra mitt tema håller också IDE intressant.

  #3. Den har en integrerad terminal

  Visual Studio Code kommer med en terminal för att köra skalkommandon medan du utvecklar din kod. Till exempel när du vill installera dina pip-paket eller köra dina Python-applikationer från kommandoraden. Denna terminal är otroligt användbar och bekväm.

  #4. Det stöder fjärrutveckling

  Med rätt tillägg installerade kan du ställa in Visual Studio-kod för att komma åt filer på en annan dator som du har tillgång till. Detta kan vara en fjärrserver någonstans eller ett Windows-undersystem för Linux.

  Med den här inställningen kan du redigera filerna på den maskinen och köra kod på den maskinen från din dator. Detta kan vara väldigt bekvämt ibland.

  #5. Den är mångsidig

  VS Code kan användas med en mängd olika filtillägg och kommer att stödja dem. Även om vi utvärderar Visual Studio Code för Python-utveckling, är det användbart om du också kommer att arbeta med andra språk.

  Den stöder många kodningsspråk direkt från lådan. Om språket du arbetar med inte stöds. Det finns en marknadsplats för tillägg där du förmodligen kommer att hitta ett tillägg som kan hjälpa dig.

  Dessa funktioner är anledningen till att jag rekommenderar att alla använder Visual Studio Code.

  Vad är PyCharm?

  PyCharm är en IDE för utveckling med Python gjord av JetBrains. JetBrains skapade också populära IDE:er som IntelliJ för Java och WebStorm för JavaScript-utveckling.

  PyCharm finns i två varianter, community-utgåvan, som är gratis och öppen källkod, och den professionella versionen, som är betald. Med community-utgåvan kan du skapa Python- och HTML-filer. Men med Professional-versionen kan du också arbeta med HTML-, JS- och SQL-filer. Som du kan förvänta dig kan PyCharm installeras på Windows, Mac eller Linux.

  Här är min lista över favoritfunktioner i PyCharm

  PyCharm-funktioner

  #1. Den är otroligt nybörjarvänlig

  PyCharm är lätt att komma igång med. Installationsprocessen är enkel. Det är enkelt att skapa ett nytt projekt och konfigurera en virtuell miljö. Det är lika enkelt att skapa nya filer och lägga till dem i ditt projekt.

  Du kan lägga till paket genom att söka efter dem i paketverktygsfältet. Att köra ditt program är en fråga om att bara trycka på en Kör-knapp. Detta gör det mycket enkelt för en nybörjare att komma igång med att skriva Python utan att behöva ta itu med den mer skrämmande terminalen.

  #2. Den har inline felsökningsverktyg

  När du lägger till brytpunkter i din kod kommer PyCharm att visa dig variablernas tillstånd vid olika punkter i din kod. Detta gör det lättare att kontrollera om dina variabler har det förväntade tillståndet när ditt program fortskrider. I slutändan förenklar det din felsökning och gör dig mer produktiv.

  #3. Bekväma refaktoriseringsåtgärder

  PyCharm har automatisering för att göra det enkelt att omfaktorisera din kod med bara några få klick. Du kan bland annat flytta funktioner mellan olika filer, extrahera funktioner och skriva docstrings.

  Detta är användbart eftersom det låter dig omfaktorisera din kod och göra den mer läsbar samtidigt som du minskar risken för att glömma att uppdatera andra delar. Du kan till exempel flytta en funktion till en annan modul, och PyCharm kommer att uppdatera alla importer för den funktionen.

  #4. Du kan läsa dokumentation inifrån IDE

  När du installerar paket kan du läsa dokumentationen inifrån IDE. Detta gör det lättare att hitta dokumentation och referera till den utan att behöva öppna din webbläsare och gå till paketets hemsida.

  PyCharm låter dig läsa dokumentationen för alla paket de har i paketverktygsfältet, i princip alla allmänt tillgängliga paket.

  #5. Den har visuell versionskontroll

  Att använda Git från kommandoraden kan vara skrämmande initialt och ointuitivt. Dessutom kan det vara frustrerande när du skriver fel ett kommando. PyCharm kommer med ett inbyggt verktygsfält för versionskontroll.

  Att genomföra ändringar är lika enkelt som att välja de filer du vill commit från en kryssrutelista och skriva ett commit-meddelande. Efteråt kan du antingen utföra ändringar lokalt eller commit och trycka till ett fjärrlager med bara ett klick.

  PyCharm vs. Visual Studio-kod

  Aspect/FeatureVisual Studio CodePyCharm AnvändargränssnittVisual Studio Code har ett tydligt och enkelt användargränssnitt som kan anpassas med ett av de många tillgängliga teman. PyCharms användargränssnitt kan verka rörigt och skrämmande till en början. Det finns också alternativ för att anpassa användargränssnittet med teman, men PyCharm har en mindre community än Visual Studio CodePlugins/ExtensionsVisual Studio Code har ett större förlängningsekosystem, vilket gör det mer anpassningsbart och mångsidigt. PyCharm har ett mindre ekosystem, men det kommer med mer features.Code EditingVS Code har IntelliSense för att rädda dig från att skriva. Dessutom har den en GitHub CoPilot-tillägg som gör kodningen snabbare. Du kan också ställa in linting för att hjälpa dig att skriva renare kod. PyCharm har också sin egen version av prediktiv kodning och en GitHub Co-Pilot-tillägg. Dessutom har den PEP8-formatering inbakad i produkten som bara fungerar utan installation. Detta gör det enklare och bekvämare.CostVisual Studio är helt gratisPyCharm har en gratisutgåva, men den har några funktioner.SetupVisual Studio Code är installerad som bara en textredigerare. Du skulle behöva installera din egen Python-tolk och ytterligare användbara paket, till exempel en virtuell miljöhanterare. PyCharm kräver också att du installerar din egen tolk. Men det kommer också med inbyggda verktyg som en virtuell miljöhanterare och PEP8-formateringSupportVisual Studio är den populäraste av de två och har därför en större grupp människor som kan stödja dig om du stöter på några problem. PyCharm, trots att de har en mindre community, har de fortfarande användbara resurser om hur man får ut det mesta av PyCharm från JetBrains-teamet. Samhället är fortfarande avsevärt stort. Däremot kommer du förmodligen att få bättre stöd från VS Code-gemenskapen. SpråkstödVisual Studio Code stöder nästan alla språk du vill använda. Du kan använda den för att se annonsredigering Python Jupyter Notebooks PyCharm är för Python-utveckling. Som ett resultat stöder den färre språk. PyCharm-gemenskapen stöder bara Python och HTML. FjärrutvecklingVisual Studio stöder enkel fjärrutveckling när du har installerat tillägget. Med PyCharm kan du bara använda fjärrutveckling i den betalda professionella utgåvan.

  Domen: Vilken ska du använda?

  Jag gillar Visual Studio Codes mångsidighet, stora ekosystem och gratiskostnad. Jag gillar hur nybörjarvänlig och hur minimal installationen av PyCharm är. Som ett resultat är min personliga favorit Visual Studio Code. Jag skulle dock fortfarande rekommendera PyCharm till alla som precis börjat koda och inte vill komplicera saker genom att sätta upp en utvecklingsmiljö.

  Men snarare än att föreskriva en IDE tycker jag att Python-utvecklare ska använda båda och bestämma vilken de gillar.

  Lärresurser

  IDE:er är otroligt användbara verktyg för utvecklare. Verktyg är dock bara användbara i den mån du kan använda dem effektivt. Följande resurser kommer att lära dig att använda din valda IDE, oavsett om PyCharm eller Visual Studio Code, effektivt och effektivt för att hjälpa dig att skriva bättre och renare kod produktivt.

  #1. Visual Studio Code for Developers 2023: Nybörjare till avancerade

  Den här kursen om Visual Studio Code för utvecklare kommer att lära dig VS Code från de enkla grunderna till mer avancerade ämnen. Du kommer bland annat att lära dig kortkommandon för att göra dig mer effektiv, hur du arbetar med Git och GitHub och hur du felsöker din kod effektivt.

  #2. Visual Studio Code Tutorial – Komma igång med VS Code

  Denna Visual Studio Code Tutorial kommer att lära dig grunderna i Visual Studio Code. Du kommer att lära dig att hitta runt i gränssnittet och sätta upp en arbetsyta med Git och GitHub. Den här kursen hjälper dig att skapa en solid grund för att lära dig mer avancerade koncept senare.

  #3. Att behärska Visual Studio Code: A Beginner’s Guide (Mastering Computer Science)

  Den här boken täcker Visual Studio Code, från de grundläggande användargränssnittskoncepten till extensions API.

  Den täcker mer avancerade API-koncept, inklusive hur du ställer in Visual Studio-kod för ditt valda programmeringsspråk och integrerar med versions- och källkontroll.

  #4. Master Pycharm IDE

  Master Pycharm IDE-kursen tar upp hur man anpassar PyCharm genom att byta teman och flytta runt fönster. Du kommer också att lära dig hur du navigerar runt i redigeraren och använder kortkommandon för att göra dig mer produktiv.

  Du kommer att lära dig de olika funktionerna du kan använda för att förbättra läsbarheten för dina Python-program och hur du testar din programvara med hjälp av olika testbibliotek.

  #5. PyCharm produktivitet och felsökningstekniker

  Den här PyCharm-produktivitets- och felsökningsteknikkursen tar upp hur man installerar och hanterar paket i PyCharm. Du kommer att lära dig hur du refaktorerar din kod och konverterar funktioner och exporterar dem.

  Du kommer att lära dig externa ramverk och front-end webbutvecklingsstöd för att bygga mer komplicerade webbapplikationer med hjälp av ramverk som Django.

  #6. Effektiv PyCharm: Lär dig PyCharm IDE med ett praktiskt tillvägagångssätt

  Den här boken tar upp de olika PyCharm-funktionerna som är tillgängliga och hur man effektivt använder dem.

  Dessa funktioner sträcker sig från databasstöd, versionskontroll, felsökningsstöd, kodrefaktorering och hantering av projekt.

  Slutord

  Den här artikeln diskuterade vad en IDE är och varför du förmodligen borde skaffa en. Dessutom jämförde vi två populära IDE:er för Python-utvecklare, Visual Studio Code och PyCharm. Till sist listade vi användbara resurser som hjälper dig att lära dig hur du använder din IDE mer effektivt.

  Kolla sedan in den bästa Python IDE för att överladda utveckling och felsökning.