8 bästa klienthanteringsprogramvaran för interaktion och automation

Spread the love

Att upprätthålla en god relation med kunder och klienter är avgörande för framgången för alla företag. Kunder är mer benägna att fortsätta göra affärer med dig när du har en positiv relation. Det kan öka intäkterna över tid när kunderna återvänder för att göra fler inköp eller använda dina tjänster igen.

När kunder och kunder känner en känsla av lojalitet till ditt varumärke är det mer sannolikt att de stannar kvar, även om andra alternativ finns tillgängliga. Det kan hjälpa dig att skapa en konkurrensfördel och bygga upp ett starkt varumärkesrykte.

Genom dessa relationer med kunder och klienter kan du dessutom snabbt samla in värdefull feedback och insikter som hjälper dig att förbättra din totala kundnöjdhet och i slutändan öka intäkterna.

Det är där programvara för klienthantering kommer in i bilden, som hjälper dig att hantera relationer med befintliga kunder och potentiella potentiella kunder. Det kan hjälpa ditt företag att effektivisera försäljningen och spåra kundinteraktioner för att organisera din övergripande data när den används på lämpligt sätt.

Sådana verktyg har olika funktioner för detta ändamål, och vissa tillåter till och med anpassningar baserat på de specifika kraven för ditt företag.

I den här artikeln kommer vi att dyka djupt in i de bästa mjukvaruverktygen för klienthantering som hjälper dig att automatisera processen för hantering av kundrelationer från början till slut.

Så vad väntar du på? Låt oss dyka direkt in.

Vad är programvara för klienthantering?

Programvara för klienthantering är ett verktyg som hjälper dig att hålla reda på dina kundrelationer som företag. Denna typ av applikationer används ofta av sälj- och marknadsföringsteam för att få insikter och etablera fruktbara, långsiktiga kundrelationer så att de blir lojala kunder.

Det gör det också möjligt för dig att automatisera repetitiva uppgifter, vilket gör att ditt team kan fokusera på andra högprioriterade uppgifter. Det ökar produktiviteten, effektiv kundkommunikation och långsiktiga affärsrelationer.

Hur skiljer sig Client Management från ett traditionellt CRM?

Programvara för klienthantering hanterar vanligtvis kundinteraktioner och data inom en specifik avdelning eller funktion, såsom försäljning eller kundsupport. Det tillhandahåller ofta funktioner för att hantera kontakter, spåra kommunikationshistorik och schemalägga möten.

Å andra sidan är ett Customer Relationship Management-system (CRM) ett omfattande verktyg som omfattar hela kundresan, från prospektering till kundbevarande.

Det erbjuder vanligtvis avancerade funktioner som försäljningsautomation, marknadsföringsautomation, analys och rapportering för att hantera och optimera kundens livscykel över flera avdelningar och funktioner.

Klienthanteringsverktyg kanske bara erbjuder integrationer upp till en viss gräns och specifika typer av verktyg, medan ett gratis CRM-verktyg (eller till och med ett betalt) skapas för att integrera med olika verktyg.

CRM inkluderar ofta säljautomatiseringsfunktioner, såsom leadscoring och prognoser, vilket gör att säljteam kan arbeta mer effektivt och effektivt. Client Management Systems kanske inte erbjuder sådana avancerade säljautomatiseringsfunktioner.

Medan vissa klienthanteringsverktyg inkluderar grundläggande funktioner för e-postmarknadsföring, erbjuder CRM vanligtvis mer avancerade funktioner som att ta hand om leads, segmentering och kampanjhantering för att optimera marknadsföringsinsatser.

  Så här använder du den nya kompassappen på Apple Watch

Fördelar med att använda ett klienthanteringsprogram

Det finns flera fördelar med att använda programvara för klienthantering. Några av dem har listats nedan:

Bättre kundservice

Ett kundhanteringssystem låter dig förbättra dina kundservicefunktioner och kund-leverantörsrelationen ytterligare. Genom att hantera alla dina kontakter på en enda plats kan du enkelt spåra köpen, identifiera demografin och analysera trender i kundbeteende.

Du kan också ge tillgång till denna information för alla relevanta intressenter.

Ökad försäljning

Ett kundhanteringsverktyg hjälper dig att upprätta en detaljerad, stegvis försäljningsprocess och bygga en stark försäljningspipeline. Dessutom hjälper det dig också att automatisera repetitiva uppgifter samtidigt som du analyserar all din försäljningsdata på en enda plats.

När de är inställda kan dina anställda lita på denna automatiserade försäljningsprocess för att säkerställa högre produktivitet och öka den totala försäljningen.

Högre produktivitet och effektivitet

Client Management Software accelererar vardagliga processer och uppgifter som droppkampanjer för hela teamet genom att använda marknadsföringsautomationsteknik, vilket gör det möjligt för anställda att fokusera på andra viktiga uppgifter.

Det ser också till att ingen uppgift förbises. Dessutom kan klienthanteringsprogramvara också visa dig en instrumentpanel över var du kan förbättra arbetsflödena och analysera din affärsverksamhet.

Exakt försäljningsprognoser

Du kan identifiera de avgörande trenderna och bättre förstå vad du kan förvänta dig av din framtida försäljningscykelprestanda samtidigt som du ändrar dina mål och mätvärden för att passa dessa prognoser genom att använda de automatiserade försäljningsrapporterna i klienthanteringsprogrammet.

Effektiviserad intern kommunikation

Förutom att underlätta kommunikationen mellan företag och kunder, underlättar programvara för klienthantering medarbetarnas kommunikation.

Ett klienthanteringsverktyg gör det lättare att se hur andra anställda pratar med en potentiell kund, vilket gör det möjligt för anställda att behålla en enhetlig varumärkesröst.

Det låter teammedlemmarna skicka anteckningar och varningar och tagga varandra om de vill dela uppdateringar.

Centraliserad databas

En annan stor fördel med att använda dessa verktyg är att de hjälper dig att skapa en konsoliderad databas med all din kunds information, vilket gör den lätt tillgänglig för alla i företaget som kan behöva den.

Anta att en kund tidigare har kommunicerat med ditt företag. I så fall kommer verktyget att visa interaktionsposterna, vilket gör det enkelt att följa upp och använda data för framtida marknadsförings- och försäljningsinsatser.

Förutom att spara dina anställdas tid kommer du att erbjuda dina kunder en bättre och mer produktiv upplevelse.

Funktioner att leta efter i ett klienthanteringsprogram

Det finns olika funktioner i klienthanteringsprogramvaran som kan hjälpa dig att öka din försäljning. Några av dessa listas nedan:

Anpassning

Alla företag är olika, så den bästa programvaran för klienthantering bör uppfylla ditt företags unika krav. Din klienthanteringsprogramvara bör tillåta dig att välja programvarans funktionalitet och anpassa den efter kraven.

Några exempel är möjligheten att lägga till nya kontaktfält, lägga till filter och välja vilken data som ska visas på instrumentpanelen.

Enkel användning

Ett program för klienthantering måste vara lättillgängligt för alla i ditt team. Dessutom bör datapanelen också vara lätt att förstå för alla intressenter.

Arbetsflödesautomatisering

Bra klienthanteringsprogram låter dig automatisera uppgifter för att spara ditt teams tid och ansträngning. Det leder i sin tur till ökad produktivitet.

Aktivitetsspårning och uppgiftshantering

Bra klienthanteringsprogram spårar och övervakar det aktuella tillståndet för teammedlemmar och klientaktiviteter. Du kan enkelt tilldela uppgifter och se till att arbetet utförs i tid. Det i sin tur hjälper dig att förebygga eller förutse hinder.

  14 bästa URL-förkortare för varumärkesmarknadsföring

Analys- och rapporteringsmöjligheter

Din klienthanteringsprogramvara bör erbjuda ett enkelt sätt att se statistik relaterade till företagets teammedlemmar, kunder och affärsförsäljningscykel.

Det hjälper dig att utvärdera om saker och ting är på rätt spår. Verktyget bör också ha ett bra rapporteringsverktyg för att generera anpassade rapporter baserat på specifika användningsfall.

Integrationer

Ditt klienthanteringsverktyg bör kunna integreras med dina befintliga produktivitets- och uppgiftshanteringsverktyg. Vanligtvis erbjuder bra klienthanteringsverktyg sömlösa integrationer med appar som Google Drive, etc., och till och med verktyg för fakturering och fakturahantering.

Kommunikationskanaler

Ditt verktyg ska möjliggöra tillgänglig kommunikation med kunder och andra teammedlemmar. En annan nyckelfunktion är att skicka direkta, personliga meddelanden via olika kanaler, såsom sociala medier.

Användningsfall av klienthanteringsprogramvara

Det finns flera användningsfall för klienthanteringsprogramvara. Det hjälper dig inte bara att bygga en omnikanal kundupplevelse utan hjälper också anställda att automatisera repetitiva uppgifter. Dessutom kan du till och med aktivera prioritering av potentiella kunder, vilket gör att du kan genomföra försäljningsuppsökande i stor skala.

Förutom att hantera säljprocessen från början till slut kan säljteam använda dessa verktyg för att analysera kundbeteende och utföra konkurrentanalyser för att fatta ett välgrundat beslut.

Eftersom churn rate är ett stort problem inom försäljning och kundhantering kan du även använda dessa verktyg för att hålla reda på detsamma. När du har dessa uppgifter kan du aktivt vidta korrigerande åtgärder för att vinna tillbaka förlorade kunder.

Nu utforskar vi några av de bästa verktygen för klienthantering.

Monday.com

Monday.com är ett populärt klienthanteringsprogram som är idealiskt för små och stora företag. Applikationen är 100 % molnbaserad och är tillgänglig på alla större enheter (iOS, Android och Windows).

Klienthanteringsverktyget låter dig skapa en instrumentpanel med information om alla dina kunder på en central plats. Det bästa är att allt är helt anpassningsbart.

Du kan uppdatera projektstatus, skapa rapporter och schemalägga uppföljningar med potentiella/nya kunder.

Några vanliga funktioner inkluderar Monday.com:

  • Kundstyrelse för att samarbeta kring projektets färdplan
  • Enkel fildelning och meddelandehantering
  • Bifoga anteckningar för referens och flytta klienter från en pipeline till en annan.

Freshsales

Freshsales klienthanteringsprogram från Freshworks är idealiskt för små och medelstora företag och företag. Det ger dig en 360-graders översikt över dina kunder, vilket möjliggör åtkomst till deras sociala medieprofiler och andra kontaktpunkter som webbplatser, interaktioner och möten.

Plattformen låter dig prioritera din uppföljningsprocess och skapa en visuell försäljningspipeline med hjälp av viktiga mätvärden genom dess dra-och-släpp pipelinebyggare.

Du kan till och med ringa potentiella kunder och generera detaljerade rapporter om din utgående process.

Behåll

Keap är en plattform med processer som kundhantering, e-postmarknadsföring och möten. Den är lämplig för alla typer av företag och låter dig enkelt generera fakturor, offerter och betalningar. Du kan också automatisera uppföljningsprocessen samtidigt som du integrerar med e-posttjänster som Gmail och Outlook.

Dessutom kan du föra digitala register över alla dina kundinteraktioner och transaktioner samtidigt som du skapar målsidor för ditt företag.

Som företagare kan du spara information om potentiella kunder på ett enda ställe och till och med skapa marknadsföringsautomatiseringskampanjer från grunden.

Pipedrive

Det är ett populärt verktyg för kundhantering och pipelinehantering. Pipedrive är bäst för frilansare och små till medelstora företag. Den är tillgänglig på iOS- och Android-enheter. Du kan automatisera återkommande processer genom automatisering av arbetsflöden.

  Hur hanterar du ditt hörbara konto

Pipedrive erbjuder kontakthanteringstjänster som hjälper dig att bygga en obegränsad databas med kontakter och organisationer och synkroniserar dina kontakter och kalender med Google och Microsoft.

Denna plattform låter dig ringa samtal direkt från webben och få snabbare spårning och insikter relaterade till dina uppsökande insatser.

Salesforce

Salesforce, som är ledande inom verktyg för kundhantering och kundrelationshantering, är en molnbaserad applikation för att spåra kundinformation och anpassa din försäljningskommunikation. Du kan enkelt öka produktiviteten och ringa kunder genom att använda AI, datainsamlingsteknik och processautomation.

Dessutom kan du till och med bygga dina appar med hjälp av funktionerna utan kod i denna programvara, tillsammans med enkelt samarbete.

Du kan också generera detaljerade rapporter som hjälper dig att få en nära överblick över vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Bonsai

Bonsai är ett annat populärt klienthanteringsverktyg idealiskt för småföretag och frilansare. Med sin plattformsoberoende app är Bonsai en idealisk kandidat för kund- och projektledning.

Programvaran är idealisk för att hålla reda på dina kontakter, så att du kan lägga till nya leads och information om befintliga kunder. Användare kan samarbeta i specifika projekt genom en centraliserad instrumentpanel och lägga till tidrapporter, uppgifter och betalningar.

Du kan också lägga till anteckningar och taggar till dina kunder och kontakter för att spåra varje interaktion med dem.

ServiceDesk Plus MSP

ServiceDesk Plus MSP från ManageEngine är ett kundhanteringsverktyg som gör det möjligt för företag att effektivisera sin kundsupportverksamhet och förbättra kundnöjdheten. Det här verktyget erbjuder många funktioner som gör det möjligt för företag att hantera kundinteraktioner, spåra problem och analysera kundfeedback.

En av nyckelfunktionerna i ServiceDesk Plus MSP är dess biljetthanteringssystem, som gör det möjligt för företag att enkelt spåra kundproblem och supportförfrågningar. Detta system tillåter supportteam att samarbeta och lösa kundproblem snabbt och effektivt.

En annan viktig egenskap hos ServiceDesk Plus MSP är dess analysmöjligheter. Företag kan använda det här verktyget för att analysera kundfeedback och få insikter om kundernas beteende, så att de kan förbättra sina produkter och tjänster och fatta datadrivna beslut.

ServiceDesk Plus MSP inkluderar också ett omfattande rapporteringssystem som gör det möjligt för företag att spåra nyckeltal som kundnöjdhet och svarstider. Dessa data kan användas för att optimera kundsupportverksamheten och förbättra kundupplevelsen.

Apptivo

Apptivo är ett molnbaserat klienthanteringsprogram för små och medelstora företag. Den erbjuder en rad funktioner, inklusive kontakthantering, leadshantering, möjlighetshantering och marknadsföringsautomation.

Med Apptivo kan företag hantera alla kundinteraktioner på en central plats, vilket gör det möjligt för dem att leverera bättre kundupplevelser. Verktyget erbjuder också samarbetsfunktioner, vilket gör att team kan arbeta tillsammans mer effektivt och förbättra kundernas svarstider.

En annan nyckelfunktion hos Apptivo är dess rapporterings- och analysfunktioner, som gör det möjligt för företag att spåra nyckeltal som kundförvärv, omvandlingsfrekvenser och kundnöjdhet. Denna data kan användas för att fatta välgrundade beslut och optimera kundinteraktioner.

Slutsats

Att välja rätt programvara för klienthantering kan hjälpa dig att hantera dina kundrelationer mer effektivt. Att använda ett verktyg som effektiviserar hela säljprocessen gör att du är mycket mer benägen att behålla kunder och göra långsiktiga affärer med dem.

Du måste fatta ett beslut baserat på dina krav och budget. Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp för dig för att ta ett steg i rätt riktning.

Tänk på ovanstående tips oavsett om du letar efter gratis programvara för klienthantering eller en betald, mer avancerad.

Du kan också utforska några bästa moln CRM-lösningar för växande företag.