De 12 bästa verktygen för hemautomatisering med öppen källkod för ditt drömsmarta hus

Spread the love

Är du ett fan av teknik och har uppgraderat ditt hem till ett teknikvänligt operativt utrymme?

Eller även om du funderar på att bygga ett futuristiskt boende som påminner dig om Jetsons, så är det en fröjd.

I det här inlägget kommer vi att utforska några av de bästa hemautomationsverktygen med öppen källkod som du kan använda för att dina smarta enheter ska fungera smidigt.

Nu, vad är hemautomatiseringsverktyg, kanske du frågar dig. Tänk på det här, du har en smart fläkt, glödlampa och lås i ditt hem. Alla dessa smarta enheter kommer med sina egna appar. Fler sådana enheter innebär fler appar på din telefon. Det låter som mycket att hantera om du frågar mig.

Tja, det är här hemautomationsverktyg kommer till din räddning. Det är programvara som integrerar alla dessa enheter under ett tak så att du kan styra flera enheter från ett ställe.

De flesta av dessa verktyg använder WiFi för att ansluta till verktygen, och du kan använda dem på flera kilometers avstånd.

Varför du bör välja ett automationsverktyg med öppen källkod

Det finns mycket tydliga skäl till varför du bör välja ett automationsverktyg med öppen källkod istället för en stängd källkod (proprietär programvara).

Ett verktyg med öppen källkod är allmänt föredraget eftersom det låter dig anpassa hela programvaran enligt dina önskemål, eftersom du får tillgång till källkoden.

Läs också: Smarta hemprylar för att förbättra din livsstil

Det ger dig även andra ytterligare fördelar, såsom:

 • Kostnadseffektiv
 • Delade underhållstjänster
 • Förmåga att designa en skräddarsydd upplevelse
 • Möjligen bättre säkerhet
 • Ökad effektivitet

Hemassistent

Nu när vi vet våra skäl, låt oss hoppa in i listan som gör att du kan effektivisera de smarta enheterna i ditt hem.

Home Assistant har varit med i The Verge, Product Hunt och andra medier och kan vara ett utmärkt val för ett automationsverktyg med öppen källkod. Den är kompatibel med Mac, Android, Linux, Windows, Odroid, Asus Tinkerboard och till och med Raspberry Pi.

Gränssnittet är intuitivt och fungerar med över 1 000 olika företag av smarta hemprodukter. Du kan förbättra din upplevelse med hjälp av tillägg som DNS-blockerare, NodeRed eller Spotify Connect.

En av de bästa sakerna med Home Assistant är att den lagrar din data lokalt och inte använder en molnserver. Med så många saker i butik rekommenderar jag starkt att du kollar in den här eftersom det kanske är allt du letar efter.

  Så här inaktiverar du "Hämta där du slutade" i Microsoft Office

Fregatt

Om att förbli paranoid på grund av ett slumpmässigt kamerasäkerhetssystem är ditt nuvarande tillstånd, måste du lägga händerna på Fregate just nu.

Varför? Här är några av de många anledningarna:

 • Det hjälper dig att övervaka din kamera med hjälp av lokalt bearbetad AI
 • Reducerar effektivt falska positiva resultat
 • Du kan anpassa dina aviseringar enligt zoner
 • Håll dig på rätt spår med hjälp av detaljerade rapporter
 • Integreras bra med Home Assistant och andra smarta enheter

Om du är tveksam kan du välja att se en dynamisk videorapport i realtid för att bekräfta säkerheten.

openHAB

Ett av de starkaste alternativen att överväga, openHAB är robust och har en enorm användarbas av rätt anledningar. Du kan enkelt integrera den med mer än 2 000 smarta enheter från de största företagen där ute.

Deras automationsprogram är designat så intuitivt att även en person med grundläggande tekniska färdigheter kan använda det enkelt. Vid varje given tidpunkt kan du ta hjälp av deras starka och enorma communitybas, som alltid är aktiv och delar med sig av olika tips och tricks till din fördel.

Calaos

Calaos är ett verktyg som fungerar på GPLv3 (gratis mjukvaruprojekt) och ger dig full kontroll över hemautomatisering.

Det hjälper dig att förbereda den bästa upplevelsen för ditt hem genom att:

 • Se till att belysningen är svag, fönsterluckor är stängda och avkopplande musik är redo att välkomna dig hem efter en lång tröttsam dag
 • Ger dig kontroll över musiken från alla hörn av ditt hus
 • Hjälper dig att skapa och spara olika scenarier med ett enda klick

Du kan använda de redan existerande verktygen eller helt enkelt installera Calaos installationsprogram för att konfigurera avancerade funktioner. Tillsammans med detta kommer den med utmärkt hårdvarustöd, vilket ger dig en verkligt bekväm livsupplevelse.

Domoticz

För dem som är nya inom teknikvärlden är Domoticz ett utmärkt val för dig. Den är nybörjarvänlig och ger dig total kontroll till hands. Du kan installera programvaran från deras officiella webbplats och komma igång direkt.

Du kommer att få steg-för-steg-instruktioner om hur du laddar ner, installerar och kommer igång med det direkt på deras webbplats. Det finns också ett avsnitt för källkod där du kan ladda ner, ändra och anpassa den precis som du vill.

  Hur man duplicerar en Spotify-spellista

Du kan också besöka den ständigt aktiva gemenskapssidan för att se vad andra användare håller på med.

Jeedom

Ta med innovation i din hemautomation med hjälp av Jeedom, ett verktyg som ger dig fullständig åtkomst med transparens och lång livslängd.

Några av de många funktionerna i detta verktyg inkluderar:

 • Stöd för flera protokoll, såsom ZigBee, Modbus, EnOcean och mer
 • Plugins kompatibilitet
 • Konfidentiellt och självständigt stöd
 • Olika anpassningsalternativ

Den kommer också med kraftfulla hemautomatiseringsportar i form av två modeller – Jeedom Altas och Jeedom Altas Pro. De har ett utmärkt supportteam som du kan vända dig till när du behöver lösa dina frågor.

ioBroker

ioBroker är ett gratis att använda verktyg som fungerar på IoT-plattformen. Den kommer med omfattande hemautomatiseringsstöd med mer än 500 möjliga integrationer. Du kan anpassa eller helt enkelt använda deras befintliga grafiska gränssnitt som är visuellt imponerande.

ioBroker fungerar bäst med operativsystemen Windows, Mac, OSX, Raspberry Pi och ARM.

Oavsett om det är en termostat, lampor eller slutare, kan du vara säker på att denna programvara är kompatibel med nästan allt under taket.

Det ger dig snabba rapporter att kontrollera via din hemkarta som finns tillgänglig på mjukvarugränssnittet, så att du alltid kan vara uppdaterad om dina smarta produkter.

Smarthomatic

Ett anmärkningsvärt hemautomationssystem med öppen källkod, Smarthomatic är enkelt men ändå packat med alla funktioner du behöver. Det följer ett rent och ”lätt att ta sig runt” gränssnitt utan många snygga element, så att du inte skulle kämpa för att navigera.

Det här verktyget är AES-krypterat, vilket säkerställer säker kommunikation och skydd från potentiella angripare.

Smarthomatic går den extra milen för att meddela dig när växten behöver vatten. Den reglerar även luftfuktigheten, stänger av kokplattor när den glöms bort och hjälper till med andra uppgifter utan att du behöver göra så mycket.

Nod-RED

Jämfört med andra automationsverktyg är Node-RED en lågprogrammerad öppen källkodsprogramvara som hjälper dig att förstärka ditt bostadsutrymme. Den har en webbläsarbaserad redigerare som gör det enkelt att koppla ihop flöden med bara ett klick.

Node-RED är byggd på Node.js, som är en icke-blockerande modell och helt händelsestyrd. Du kan också enkelt importera och exportera koder när det passar dig. Dessutom fungerar denna programvara lokalt såväl som i molnet.

  Karta över metal visar genrer genom decennierna med spellistor

Dessutom kan du också spara koder, mallar och funktioner för återanvändning.

HemGenie

HomeGenie är ett anpassningsbart, skalbart och bärbart verktyg som fungerar som magi på Linux, Raspberry AI, Windows, Mac och vilken annan ARMS-baserad dator som helst.

Den har funktioner som är rika men ändå väldigt enkla. De inkluderar:

 • Databehandling i realtid
 • Utökade crontab-uttryck
 • Kompatibilitet med flera widgetar
 • Direkt åtkomst till GPIO, I2C, SPI samt seriella portar
 • Stöd för stora program, som C#, JavaScript och Python

Detta underbara hemautomatiseringsverktyg kan användas enkelt och inom några minuter för att komma igång och köra var som helst.

Homebridge

Att styra smarta enheter är smidigt som smör med Homebridge. Den kommer med röstintegration, så att du kan styra enheterna med röstkommandon via Siri.

Programvaran är också kompatibel med din Apple Watch, som enligt min mening är en stor deal-maker.

Gränssnittet är rent och ger dig en tydlig riktning till vad du vill använda på instrumentbrädan.

Homebridge kan integreras med ett gäng plugins, och du kan söka efter dem direkt på hemsidan.

Fridomotisk

Freedomotic körs på det öppna IoT-utvecklingsramverket. Det är öppen källkod och mycket användarvänligt för massorna, även för människor utan någon teknisk kunskap.

Det är programvara som inte bara används och älskas av privatpersoner utan även av företag. Om du är företagare kan det hjälpa dig med saker som smarta detaljhandelsmiljöer och miljömedveten marknadsföring.

Här är några av de många funktionerna i detta verktyg:

 • Beständig unik identifierare för att enkelt identifiera saker runt omkring
 • Massor av plugins stöd för att förbättra funktioner
 • Auto-discovery-läge för att hitta objekt i en realtidsmiljö
 • Spårar och uppdaterar alla statusändringar i miljön
 • Flerspråkigt och fleranvändarstöd
 • Mycket säker och gjord med användarnas prioritet i åtanke

Det låter dig konfigurera och testa programvaran i förväg. Du kan ladda ner den senaste versionen och prova funktionerna för en förstahandsupplevelse.

Slutord

Det råder ingen tvekan om att hemautomation är en fantastisk teknik som vi är välsignade med, men att hantera den kan visa sig vara skrämmande. Med användningen av ovanstående verktyg blir hela processen så mycket enklare och mindre komplicerad.

Utöver det får du full kontroll över dem, allt tack vare deras öppen källkod.

Kolla sedan in dessa personliga robotar du kan köpa för att göra ditt liv enklare.