Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) recension: Master of None

Viktiga takeaways

  • Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) lyckas inte briljera på något område, vilket gör den till ett mediokert val för en bärbar dator, spelenhet eller surfplatta.
  • Även om den har ett tillfredsställande tangentbord, elegant design och stöd för pekskärm, kan dessa funktioner inte rädda den från dess övergripande svaga prestanda och designförbiser.
  • Nackdelarna med Dell Inspiron 14 2-i-1 inkluderar dess tunga och klumpiga surfplatta, svag skärm och underväldigande prestanda, vilket gör det till ett tveksamt köp.

Dell Inspiron 14 2-i-1 (modellnummer 7435) är en bra affär och ingen mästare. I sitt försök att kryssa i alla rutor, inklusive en premium laptop- och surfplatta, stöd för lätt spel med AMD-grafik och en lämplig produktivitetsmaskin, lyckas den inte briljera på något område.

Den är för tung för att användas bekvämt som surfplatta, för svag för de flesta spel, och den håller helt enkelt inte upp till den prestanda du vill ha från en bärbar dator med produktivitet. Dess få förlösande egenskaper, som ett tillfredsställande tangentbord, fantastiska anslutningsmöjligheter och en cool silverfärgad exteriör, gör inte mycket för att avskräcka dig från den långsamma driften och tjatande känslan av ”vem är detta till för?”

Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) bärbar dator

$606 $670 Spara $64

Dells Inspiron 14 2-i-1 försöker göra för många saker samtidigt. I sina ansträngningar lyckas den inte etablera sig som en tillfredsställande produktivitetsmaskin, spelbärbar dator eller 2-i-1 surfplatta. Den har några förlösande egenskaper, som ett fjädrande tangentbord och en elegant design, men de kan inte rädda Inspiron 14 från att spridas för tunt.

Operativsystem Windows 11

CPU AMD Ryzen 5 7530U

RAM 8GB LPDDR4x

Lagring 512GB M.2 NVMe SSD

Batteri 54Wh

Skärm (storlek, upplösning) 14-tum, FHD+ 1920x1200px

Portar 2x USB-C, 1x USB-A, 1x HDMI 1.4, 1x 3,5 mm ljudjack

Vikt 3,48 lbs (1,58 kg)

Märke Dell

Webbkamera FHD 1080p

Fördelar

  • Tillfredsställande tangentbord och styrplatta
  • Snygg design
  • Stöd för pekskärm

Nackdelar

  • Dim, tråkig display
  • Tung och klumpig i surfplatteläge
  • Svag prestanda

En elegant bärbar dator i kombination med en tung surfplatta

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Vid första anblicken är Inspiron 14 2-i-1 din typiska bärbara Dell-dator. Du hittar ett elegant silverchassi på utsidan, en typisk design med dubbla gångjärn och en standardlayout för tangentbord och styrplatta på insidan.

Inspiron-magin visar sig inte förrän du kommer till gångjärnen. Där en normal bärbar dators skärmrotation slutar, har Inspiron 14 2-i-1 precis börjat. Gångjärnen gör att Inspirons skärm kan rotera runt 180 grader och gå in i surfplatteläge.

Men på 1,74 kg känns Inspiron 14 inte som en surfplatta. Den väger mer än tre gånger så mycket som tionde generationens Apple iPad, som väger 480 g (1,05 lbs). Och när skärmen vrids till tablettläge har du tangentbordet att kämpa med på baksidan. Detta gjorde att upplevelsen av surfplattan kändes klumpig och onaturlig för mig, så jag valde att behålla denna 2-i-1 i laptop-inställningen under större delen av mina tester.

Tack och lov känns den mycket bättre som bärbar dator tack vare tangentbordet och styrplattan.

En tillfredsställande kombination av tangentbord och styrplatta

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

När det kommer till kritan är tangentbordet och styrplattan några av de viktigaste aspekterna av en produktivitetsbärbar dator. Dell Inspiron 14 levererar på detta område.

Börjar med tangentbordet: det är tillräckligt brett för att jag inte känner mig trång eller felbenägen och tillräckligt fjädrande för att ge lite haptisk feedback när du bottnar en tangent och låter fingrarna dansa till nästa. Med en hel rad funktionstangenter längs den övre kanten har du nästan allt du behöver för att sätta ihop en presentation eller ett dokument. Inga specifika problem hindrar mig från att rekommendera Inspiron 14 enbart för dess tangentbord.

Styrplattan är liknande men inte riktigt lika givande som dess motsvarighet på tangentbordet. Det är en rejäl storlek för att rulla och knacka, och det känns skönt och smidigt. Nackdelen kommer från att klicka på vänster och höger musknapp. De är styvare än jag skulle vilja, och jag skulle inte ha något emot en tydligare separation mellan vänster och höger knapp. Det är dock långt ifrån den sämsta styrplattan jag har använt. Genom att använda tryck för att klicka kom jag på mig själv ganska snabbt.

En nedslående uppvisning

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Dell Inspirons 14-tums FHD+ 1920 x 1200px-skärm är ungefär som att hoppa på en studsmatta: den har sina upp- och nedgångar.

Till att börja med det positiva, det är en fantastisk storlek för medianjutning, presentationer och allmänt datorarbete som fotoredigering. 10-punkts touch-stödet gav mig aldrig några problem och var bekvämt för snabba klick som att pausa en video eller stänga en app. Utan tangentbordet eller vikten i övervägande skulle skärmen vara en ganska lämplig surfplatta.

Men några viktiga negativa hinder hindrar det från att vara en enastående skärm.

Först och främst är ljusstyrkan. Jag föredrar en ljusare skärm att arbeta på, och Inspiron 14 erbjuder inte något i närheten av ”ljus”. Vid cirka 250 nits hade jag skärmen på full ljusstyrka nästan hela tiden jag använde den. En 200-nit bula skulle göra detta 2-i-1 underverk. Nästa på hugget är de urtvättade färgerna – den här skärmen behöver hjälp från vibransavdelningen. Inget ”poppar” och istället får du en massa färg över skärmen. Till sist hoppas jag att du gillar hur du ser ut idag, för skärmen kan lika gärna vara en spegel i direkt solljus. Reflexerna skulle inte sluta om jag inte var i en svagt upplyst miljö.

Så länge du är inne och letar efter en skärm som kommer att få jobbet gjort, levererar Inspiron 14 2-i-1. Om du vill ha något med levande färger och vackert djup som Apples flytande retina-skärm, så är det bara inte det.

Höga, ihåliga högtalare

Högtalarna är tillräckligt höga för att ge ett slag, men kvaliteten vacklar jämfört med dina genomsnittliga hörlurar.

När jag lyssnade på Led Zeppelins ”Stairway to Heaven” kom två ord att tänka på: ihålig och tinny. Volymen är där, men det fulla ljudet och den blomstrande basen du vill ha från ett par högtalare dyker inte upp på festen.

De är tillräckligt bra för podcaster och TV-program, men ljudet låter nästan som om det kommer bakom den bärbara datorn. Du skulle göra mycket bättre av att köpa ett par Bluetooth-hörlurar eller en anständig högtalare.

Omärkligt, men pålitlig webbkamera och mikrofoner

1080p webbkameran och arrayen med dubbla mikrofoner är inget att skriva hem om; de är par för loppet av din genomsnittliga laptop installation. Jag har inga större klagomål på den här avdelningen.

FHD-webbkameran fungerar tillräckligt bra för videochatt, även om du behöver vara ett väl upplyst område om du inte vill ha ett kornigt utseende. På samma sätt förmedlar mikrofonerna ditt budskap tillräckligt tydligt så att mottagaren inte behöver sätta ihop det du försöker säga, men du kan enkelt få bättre prestanda från ett prisvärt headset eller USB-mikrofon.

Frustrerande, nedsänkt prestation

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Innan jag går in på benchmarkpoängen kommer jag att erbjuda en anekdot som målar upp prestationsbilden. Med bara sex Microsoft Edge-flikar och Steams skrivbordsapp öppen, hade jag maxat de 8 GB RAM som erbjuds i min Inspiron 14-recensionsenhet.

Jag kunde inte ens komma åt alla Edge-sidor på en gång; de femte och sjätte flikarna gav mig felet ”inte tillräckligt med minne för att öppna den här sidan”. Vanliga skrivbordsprocesser, som att öppna filhanteraren, fick en stor träff i hastighet.

Det bådar inte gott för dagens prestandastandarder när det kommer till produktivitet.

Hur är det med spel? Inspiron 14 (7435) har inbyggd AMD Radeon-grafik och en Ryzen 5 7530U-processor, så det är inte den minst utrustade 2-i-1 på marknaden i det avseendet. Det är verkligen ingen anpassad spelrigg heller, dock.

Från och med den gamla pålitliga Rocket League kunde jag pressa ut 50 till 60 FPS på den lägsta tillgängliga inställningen. Sedan provade jag Dark Souls: Remastered. Vid lägsta möjliga inställningar körde den på runt 30 till 50 FPS med frekventa stamningar och skärmsönderfall (inte något du vill ha i ett själsliknande spel).

Om du letar efter en 2-i-1 som kan hantera lite spel under din stilleståndstid kan Inspiron 14 räcka om du inte har något emot låga inställningar och mindre än stabil FPS. Du kommer inte att kunna få ett spel som Cyberpunk 2077 från marken, men du kan köra mindre grafiskt intensiva spel med relativ framgång.

Nu till några benchmark-poäng. Med Geekbench 6 fick Inspiron 14 något högre poäng än den nyligen granskade Lenovo ThinkBook Plus Gen 4 2-i-1, vilket kändes i motsats till min erfarenhet.

Inspiron 14 fick en enkärnig poäng på 1 899 och en flerkärnig poäng på 6 881, vilket slog Lenovos ThinkBook Plus Gen 4 knappt med 61 respektive 82 poäng. När det kommer till GPU-poängen blev jag mindre chockad över att se AMD:s Radeon-grafik vinna med en poäng på 13 713 i jämförelse med ThinkBooks Intel Iris Xe-grafikpoäng på 12 660.

PCMark 10 gav en knapp seger till ThinkBook Plus Gen 4. Dells Inspiron 14 fick en poäng på 5 654 totalt, medan ThinkBook vann med 5 662 poäng.

Dessa poäng får mig att tro att mina prestandaproblem till stor del berodde på det begränsade 8 GB RAM-minne. Att välja 16 GB RAM-minne skulle sannolikt lindra de flesta problem med långsam drift, om än i utbyte mot en smäll mot din plånbok.

Utmärkta anslutningsalternativ

Sergio Rodriguez / MakeUseOf

Med två USB 3.2 Gen 2 Type-C-portar, en USB 3.2 Gen 1 Type-A-port, en HDMI-port, en SD-kortläsare och ett 3,5 mm hörlursuttag är det lätt att respektera anslutningsalternativen du får med Dell Inspiron 14. Ingenting känns som att det saknas, och du har alltid möjlighet att utöka med en USB-C-hubb om du behöver mer plats för kringutrustning.

Det ena problemet jag har i det här området är att båda USB-C-portarna är placerade på den bärbara datorns vänstra sida. Det betyder att du måste koppla in laddaren på den sidan oavsett hur du vill placera maskinen, vilket kan leda till en irriterande kabel i vägen.

Respektabelt batteri, så länge du inte spelar

Batteritiden höll sig hyfsat bra under hela min testning. Jag kunde få i genomsnitt sju till åtta timmar av en full laddning när det kom till uppgifter som att surfa i media och skriva. Spel, å andra sidan, decimerade Inspiron 14:s förväntade livslängd. Med 40 % batteri, nedladdning av Dark Souls och att spela den i bara 20 minuter fick jag mig att sträcka mig efter laddaren för att dämpa varningen ”lågt batteri” (som dök upp vid 7%).

Överraskande nog laddade 65W-strömadaptern inte Inspiron 14 så snabbt som jag skulle vilja heller. Det tog cirka tre timmar att ladda från 5 % till 100 %, med mycket lätt användning under laddningstiden.

Sammantaget skulle jag lita på att Dell Inspiron 14:s batteri tar mig igenom en dag på jobbet eller i skolan, men jag skulle inte försöka spela utan ett uttag i närheten.

Ska du köpa Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435)?

Även om en förlösande faktor kan hittas i den rimliga prislappen på 700 $, skulle jag mycket hellre välja en bärbar dator med bättre prestandaspecifikationer i stället för de klumpiga 2-i-1-funktionerna som erbjuds av Dell Inspiron 14. Som en mästare på ingen, Inspiron 14 klarar inte något område av produktivitet, spel eller medianjutning.

Om 2-i-1-funktionaliteten inte är förhandlingsbar, och du kan hitta den på rea, kan Inspiron 14 vara ett värdefullt köp. Annars skulle jag rekommendera att styra undan och spendera dina pengar någon annanstans.

Dell Inspiron 14 2-i-1 (7435) bärbar dator

$606 $670 Spara $64

Dells Inspiron 14 2-i-1 försöker göra för många saker samtidigt. I sina ansträngningar lyckas den inte etablera sig som en tillfredsställande produktivitetsmaskin, spelbärbar dator eller 2-i-1 surfplatta. Den har några förlösande egenskaper, som ett fjädrande tangentbord och en elegant design, men de kan inte rädda Inspiron 14 från att spridas för tunt.