Dela filer, mappar och skärmdumpar med ett klick

Fildelning! Det finns bokstavligen dussintals nystartade företag och stora teknikföretag som arbetar med att göra den ultimata fildelningslösningen. Dropbox, OneDrive, Google Drive, iCloud, Box, Amazon Drive – bara för att nämna några av de populära. Vad gör Jumpshare annorlunda? Tidigare diskuterade vi deras webbaserade lösning för uppladdning, delning och visning av filer. Att ladda upp och snabbt dela är inte riktigt chockerande, men det är deras onlinevisningskomponent där saker och ting blir väldigt annorlunda – Jumpshare låter dig se över 200 filformat direkt i din webbläsare! Nu har de lanserat en Windows-app, med avsikten att förbättra arbetsflöden för uppladdning och delning. Funkar det bra? Ta reda på det efter hoppet.

Friskrivningsklausul: I en anda av fullständig avslöjande vill vi informera våra läsare om att Jumpshare och wdzwdz delar en gemensam grundare, Ghaus Iftikhar. Vi har skrivit en ärlig, opartisk recension av tjänstens funktioner.

Funktionellt sett fungerar Jumpshare för Windows precis som dess utmärkta Mac OS X-motsvarighet.

Du kan dra och släppa vilken fil som helst – eller vilken mapp som helst – för att omedelbart ladda upp till ditt Jumpshare-konto. Direktlänken till filen kopieras automatiskt till systemets urklipp medan filen laddas upp. På så sätt kan du dela länken med den berörda parten utan att vänta på att uppladdningen ska slutföras. Det finns andra viktiga delningsalternativ också. Filer kan delas med några få klick via e-post, Facebook och Twitter.

Jag tycker dock att dess funktionalitet för omedelbar delning av skärmdumpar är mycket mer användbar. Att ta skärmdumpar är en vanlig del av mitt dagliga arbetsflöde – speciellt när jag designar eller utvecklar något – så att kunna dela det i betydligt färre steg är en mycket attraktiv funktion. Ta en vanlig skärmdump (eller en specifik beskärning med SHIFT + PRTSC), så laddas den automatiskt upp online – länken kopieras till urklipp och allt! Bara detta är värt inträdespriset, eller bristen därav: Jumpshare för Windows är gratis.

Varför ska du dock använda Jumpshare för Windows? Varför inte alternativ som FluffyApp eller Droplr?

Av den enkla anledningen att det gör det enkelt att titta på filer! Med över 200 större och mindre filformat som kan visas online, kommer dina mottagare sannolikt aldrig att gå igenom hindret att installera programvara för att se den på sin egen maskin, eller att bugga dig att göra det åt dem. Jag gillade också dess förmåga att visa mig hur många gånger min delade fil har visats online.

Jumpshare för Windows har fått en bra start med version 1.0. Jag har ett stort problem med det: det använder konstant 2% av CPU medan den körs i bakgrunden. Som jämförelse tar tyngre program som (enkla) Chrome-flikar, iTunes, Dropbox mindre än 1 %.

Ladda ner Jumpshare för Windows

Se till att låta oss veta vad du tycker om Jumpshare genom att lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.