Bläddra, ladda upp och ladda ner Vine-videor från Chrome med VineClient

För de som inte känner till är Vine en Twitter-ägd mobilapp som låter dig fånga, redigera och ladda upp en sex sekunders videoloop, med eller utan ljud, och dela den online med andra. Att påminna Twitters egen idé om less is more, Vine är som videomotsvarigheten till en tweet på 140 tecken. Redan i januari släppte Twitter också Vine for Web för att låta användare komma åt sitt konto från sin PC, men webbinstrumentpanelen gör det inte möjligt att ladda upp videoslingor direkt till Vine. Det är därför detta funktionsrika Chrome-tillägg från tredje part märkt VineClient är värt att prova. Det ger dig inte bara tillgång till alla Vines funktioner, utan låter dig också ladda upp videoklipp från din dator.

VineClient körs helt utanför webben, men kräver överraskande nog en Chrome-tillägg för ändamålet. Så om du använder Firefox, Safari eller IE som din primära webbläsare har du ingen tur. Det är lätt att komma igång; installera bara tillägget, klicka på VineClient-ikonen bredvid URL-fältet och logga sedan in på ditt Vine-konto.

I likhet med Vine For Chrome, en liknande tillägg som jag täckte tillbaka i november 2013, fungerar VineClient inte med Twitter-användarnamn och lösenord, så du måste koppla en e-postadress till ditt Vine-konto.

Efter att ha hoppat vidare till huvudinstrumentpanelen tar det inte mycket tid att bekanta sig med hur saker och ting fungerar i VineClient. Den Pinterest-liknande designen är ganska lätt att navigera. Det finns en hemknapp till höger om det övre fältet som ger åtkomst till Vines hem-, Explore-, profil- och aktivitetssektioner samt ladda upp och logga ut alternativ.

Genom att använda knapparna överst i varje Vine-video kan du gilla, kommentera, förfina, dela och till och med ladda ner dem. Vines laddas ner i MP4-format. Till skillnad från Vines i mobilappen och de som du hittar inbäddade på webbsidor, börjar de i VineClient inte spela förrän du klickar på deras miniatyrer.

Resten av appen är precis som du förväntar dig att webbversionen av Vine ska vara. Du får alla samma funktioner utspridda för enkel visning.

När det gäller uppladdningsfunktionen låter den dig lägga upp videofiler från din PC som inte är mer än 5 MB stora och 6,8 sekunder långa. I stort sett alla större videoformat stöds, såsom 3GP, MP4, WMV, MKV, MOB, för att nämna några.

För att lägga upp en ny video, klicka på ”Välj fil”, lägg till en bildtext, välj en kanal och tryck på ”Starta uppladdning”.

När videon laddas upp till ditt konto låter VineClient dig förhandsgranska videon i ett popup-fönster.

Du kan ladda ner den kostnadsfria VineClient-appen från Chrome Web Store via länken nedan.

Installera VineClient från Chrome Web Store