De bästa VPN-tjänsterna 2024

Viktiga takeaways

 • NordVPN är den bästa övergripande VPN, med över 6 000 servrar över hela världen och snabba anslutningshastigheter, som erbjuder en rad extra funktioner för att förbättra integritet och säkerhet.
 • PrivadoVPNs gratisversion erbjuder 10 GB data per månad och tillgång till en rad VPN-protokoll, vilket gör det till ett lönsamt val för dem som inte vill spendera pengar på en VPN-tjänst.
 • Surfsharks lättanvända app, omfattande serveralternativ, VPN-kill switch och DNS-läckageskydd gör den till ett av de bästa mobila VPN-alternativen.

En säker och anonym internetanslutning är avgörande för många människor världen över. Vem vill bli spårad och följas runt på internet, egentligen?

Det enklaste sättet att öka din integritet online är med ett VPN, men med så många VPN-tjänster, vilket är det bästa och hur väljer du?

Bästa VPN totalt: NordVPN

NordVPN tar vår topplacering som den bästa VPN, och markerar alla relevanta rutor som en bra VPN behöver.

 • Serverplatser: 6 000 servrar i 60 länder över hela världen.
 • Kryptering: AES-256.
 • Pris: Varierar baserat på plan (från $3,36/månad till $14,99/månad).
 • No-log policy: Ja.
 • Jurisdiktion: Panama.

NordVPN har över 6 000 servrar i 60 olika länder över hela världen över alla kontinenter. De flesta platser stöder protokollen PPTP, L2TP och OpenVPN, och all data krypteras två gånger för strängare säkerhet. Trots detta erbjuder NordVPN fortfarande snabba anslutningshastigheter för användare.

Utöver sina många VPN-platser erbjuder NordVPN också användbara extrafunktioner, inklusive en VPN-kill switch, mörk webbdataövervakning (kontrollerar om din privata information finns på den mörka webben), skadlig programvara och spårningsblockerare och privat DNS. Dessutom kan du använda dess Onion Over VPN-funktion medan du använder Tor-nätverket och hålla dig säker med NordVPN:s DNS-läckagetest.

NordVPN:s prissättning är lite komplex, eftersom den erbjuder olika nivåer utöver olika kontraktslängder. Här är en uppdelning av de aktuella priserna (januari 2024):

Planen

En gång i månaden

Årlig

Två år

Standard

12,00 USD

67,35 USD

$80,73

Plus

13,99 USD

$82,35

$107,73

Komplett

14,99 USD

97,35 USD

$134,73

Du kan också prova NordVPNs 30-dagars provperiod innan du uppgraderar till hela prenumerationen.

 • Serverplatser: 3 000 servrar på 163 platser i 87 länder.
 • Kryptering: AES-256.
 • Pris: Varierar baserat på plan (från $8,32/månad till $12,95/månad).
 • No-log policy: Ja.
 • Jurisdiktion: Brittiska Jungfruöarna.

ExpressVPN är avsedd för den tunga användaren och erbjuder allt du kan förvänta dig av ett VPN, tillsammans med en rad ytterligare funktioner, från ökad kryptering och mobilt stöd till obegränsad bandbredd och en ”strikt no-loggningspolicy.”

Dessutom, med över 3 000 servrar på 163 platser i 87 länder, ger ExpressVPN användarna så mycket val som de behöver. ExpressVPN erbjuder integritet utöver detta med PTP-, L2TP- och OpenVPN-protokollstöd. Dessutom påverkar ExpressVPN inte anslutningshastigheterna i någon större utsträckning när den är aktiv.

För $8,32/månad på en 12-månaders plan ($99,84 totalt) med tre månader gratis, får du ett brett utbud av topp VPN-funktioner, ingen loggning och Tor-stöd (ExpressVPN har också en .onion-sajt). Det finns också en sexmånaders plan som kostar $9,99 per månad ($59,94 totalt). Om du inte vill binda dig till ett långt kontrakt kan du välja ett månadsabonnemang på $12,95, som du kan säga upp när som helst.

ExpreessVPN är också bra för Netflix, så att du kan kringgå geoblockering och komma åt innehåll på andra länders Netflix-plattformar.

 • Serverplatser: 330 servrar i 63 städer i 48 länder över hela världen.
 • Kryptering: AES-256.
 • Pris: N/A
 • No-log policy: Ja.
 • Jurisdiktion: Schweiz.

Du behöver inte alltid betala för en VPN-leverantör. Ibland gör en gratis VPN-tjänst jobbet, och PrivadoVPNs gratisversion kan vara den perfekta passformen för dig.

PrivadoVPN erbjuder sina gratisanvändare 10 GB data per månad medan de är anslutna till någon av dess 12 gratis serverplatser. PrivadoVPNs nuvarande gratis serverplatser inkluderar Storbritannien, fyra amerikanska delstater, Indien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Kanada, Argentina, Brasilien och Mexiko.

Med PrivadoVPNs gratisversion kan du komma åt dess kill-switch och auto-connect-funktioner och välja mellan olika VPN-protokoll om du inte vill att protokollet väljs automatiskt.

 • Serverplatser: 3 200 i över 100 länder över hela världen.
 • Kryptering: AES-256.
 • Pris: Varierar beroende på plan (från $2,49/månad till $15,45/månad).
 • No-log policy: Ja.
 • Jurisdiktion: Nederländerna.

Om du vill använda ett VPN på din smartphone, överväg Surfshark.

Surfshark erbjuder sin betalda VPN-tjänst för Android- och iOS-enheter, som kan laddas ner gratis. Appen är enkel att använda, även för nybörjare, och låter dig ansluta och koppla från din VPN sömlöst.

Månadsavgiften är marginellt dyrare än de andra leverantörerna som listas här, och kommer in på $15,45/månad. Du kan minska denna kostnad genom att registrera dig för en ett- eller tvåårig plan, som kostar $47,88 ($3,99/månad) respektive $59,76 ($2,49/månad).

Surfsharks ytterligare funktioner, inklusive dess kill-switch och DNS-läckageskydd, är också tillgängliga via smartphone-appen. Observera att Surfshark erbjuder obegränsad enhetsanvändning med ett abonnemang, så du behöver inte köpa ett extra abonnemang för din telefon om du redan har en aktiv på din PC.

Ladda ner: Surfshark för Android | iOS (Premie)

Vissa VPN påverkar dina anslutningshastigheter allvarligt, men detta är inte fallet med NordVPN. NordVPN hyllas som en av de snabbaste VPN:erna där ute idag.

Enligt VPNRanks, med en New York-baserad server i Chicago minskade bara nedladdningshastigheten med 1,85 Mbps, medan uppladdningshastigheten sjönk med 0,66 Mbps. Vid anslutning till en London-server sjönk nedladdningshastigheten endast med 2,84 Mbps, medan uppladdningshastigheten förbättrades med 7,55 Mbps.

En YouTube-video av Geekman (se nedan) avslöjade också att även med låga nedladdningshastigheter hade NordVPN ingen negativ inverkan när den var aktiv. Vid anslutning till en Madrid-baserad NordVPN-server visade det sig att nedladdningshastigheten minskade med 10,68 procent, medan en minskning på bara 8,75 procent sågs vid anslutning till en tyskbaserad server. Vid anslutning till en New York-baserad server sågs en minskning med 12,61 procent.

Naturligtvis beror din internethastighet mest på din leverantör, plats, hinder och nätverksstockning, men att ha en VPN som har minimal effekt på detta är önskvärt.

 • Serverplatser: 65 000 servrar i 91 länder över hela världen.
 • Kryptering: AES-256
 • Pris: Varierar beroende på plan (från $3,29/månad till $11,99/månad).
 • No-log policy: Ja.
 • Jurisdiktion: USA.

Private Internet Access (PIA) är en utmärkt VPN för torrenting. Denna betalda VPN-klient kombinerar hög hastighet med stark integritet för att göra torrenting säker och bekväm.

Otroligt nog har Private Internet Access mer än 65 000 servrar över hela världen i 91 länder, vilket inkluderar alla amerikanska stater och de sex stora kontinenterna.

Den här säkra VPN-tjänsten kostar $11,99 per månad utan kontrakt, $39,95 för ett år och $79 för två år, och erbjuder P2P- och VOIP-stöd, möjligheten att använda fem enheter samtidigt och obegränsad bandbredd. Private Internet Accesss torrentstöd gör det till ett attraktivt val framför många andra VPN.

Bästa VPN för streaming på Netflix: NordVPN

Det är inte första gången vi nämner NordVPN i vår bästa VPN-lista, men det är av goda skäl. Tillsammans med att vara vårt bästa övergripande och snabbaste val, är NordVPN den bästa VPN för Netflix-streaming.

Med Nords höga hastigheter kan du streama Netflix utan ständig buffring eller kvalitetsproblem, men saker stannar inte där. Du kan använda NordVPN för att kringgå geoblockering och komma åt innehåll som inte är tillgängligt i ditt hemland. När det gäller Netflix betyder det att du kan komma åt Netflix innehållskataloger från andra länder, vilket innebär att du kan se filmer, dokumentärer och TV-serier som annars inte skulle vara tillgängliga.

Av goda skäl är NordVPN världens mest populära VPN-tjänst. Den kombinerar nästan alla funktioner du vill ha i ett VPN i ett enda paket, vilket ger sekretess, hastighet och omfattande serverval. Andra VPN-tjänster som ExpressVPN, PIA och Surfshark erbjuder också utmärkta paket; i sanning kan du inte gå fel med något av dessa val.

Ditt slutliga beslut kommer sannolikt att bero på vilken VPN-tjänst som är snabbast och säkrast för dina specifika användningsområden och omständigheter, så det är värt att testa några av dessa VPN för att hitta den du gillar mest.