De 7 bästa Beat-making-apparna att prova idag

Oavsett om du är en blivande musikproducent eller bara tycker om att experimentera med ljud, behöver du ingen dyr DAW för att börja göra musik. Det finns många gratis beat-skapande verktyg som ger ett brett utbud av samplingar och loopar. Här är våra toppval.

1. Groovepad

Groovepad är en app för att skapa beat som låter dig skapa catchy rytmer över ett brett utbud av genrer. Från hemsidan kan du komma åt genrer som house, drum and bas och dubstep, och varje genrekategori erbjuder en rad instrument relaterade till den stilen.

Groovepad använder färgkodning för instrument baserat på deras roll, som lead, backing och percussion, vilket effektiviserar processen. Du kan lägga till instrument till din mix genom att helt enkelt trycka på rutorna i varje kategori.

Det finns extra verktyg för att förfina din musik på fliken Effekter. Här kan du komma åt effekter som reverb och delay och applicera dem på instrumentgrupper eller hela mixen. Det finns också ett grundläggande EQ-filtreringsverktyg, så att du kan förbättra ditt ljud med hjälp av equalizers.

Groovepad erbjuder en nybörjarvänlig musikskapande upplevelse, så att du kan börja göra catchy beats på nolltid.

Ladda ner: Groovepad för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

2. Trumkuddar 24

Drum Pads 24-appen innehåller musikpaket som du kan utforska genom att söka efter specifika genrer. Du kan spara musikpaket på fliken Favoriter eller till och med ladda ner dem för åtkomst offline. Varje ljudpaket har en beskrivning och en förhandsvisning av ett provpaket, så att du kan få en känsla för ljudet innan du gör beats.

Drum Pads 24 låter dig komponera i två stilar; i live-tid eller med loopar. Alternativet Live Time är utmärkt för att experimentera och hitta vilka ljud som fungerar bäst för dig. Om du har en favoritrytm, skapa en loop genom att hålla i valfri pad.

Slingredigeraren är mycket anpassningsbar, vilket gör det enkelt att skapa beat. Du kan ändra BPM och trycka på pilarna för ett urval av rytmförinställningar. För att göra musik från grunden kan du trycka på rutorna för att lägga till ljudeffekter och skapa sofistikerade rytmer.

Ladda ner: Drum Pads 24 för Android | iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Creator är ett onlinebeat-skapande verktyg gjort av LANDR, en musikskapande plattform som har ett omfattande bibliotek med musikprover. Det finns tusentals gratis samplingar i LANDR:s sampelbibliotek spridda över flera kategorier, inklusive sång, bas och FX—och du kan ladda upp till åtta samplingar samtidigt i editorn.

Hitta enkelt specifika ljud genom att söka efter en loop baserat på dess instrument, genre, BPM eller tonart. Du har också möjlighet att söka efter liknande prov baserat på dina nuvarande spår, vilket mer exakt kan förverkliga dina idéer.

Skaparens anpassningsverktyg är överst i spelet. Du kan ändra tangenten och tempot när som helst och samplingar justeras automatiskt, vilket ger dig mindre manuellt arbete. Du kan också enkelt organisera dina musikidéer i samlingar och dela dina låtar.

Att ta beats i din DAW är enkelt – du kan ladda ner din musik som en fil eller ladda ner varje prov individuellt.

4. Remixlive

Om du letar efter en mobil musikupplevelse som liknar en DAW är Remixlive ett perfekt alternativ. Appen erbjuder en rad gratispaket, inklusive Massive Bass, Latin Trap och Funky Pop, alla med en rad imponerande ljud. Varje ljudkategori är färgkodad och organiserad i en enkel rutnätsstruktur.

Du kan ändra volymen för varje ljud och lägga till effekter som EQ och reverb. Du kan också ändra tempo och tonart för dina loopar från toppmenyns banner, samt trycka på önskat tempo.

Om du letar efter en mer avancerad beat-upplevelse kan du organisera din låt i en tidslinjevy med Song-läge genom att betala för prenumerationen. Men om du vill skapa enkla och effektiva beats med högkvalitativa ljud, gör Remixlives gratisversion ett bra jobb.

Ladda ner: Remixlive för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

5. Beat Machine

Beat Machine erbjuder ett enkelt tillvägagångssätt för att skapa rytmer, vilket gör den till en tillgänglig plattform för nybörjarentusiaster. Du kan utforska en mängd olika sångeffekter, färdiggjorda trumslag, leads, syntar och mer.

För att komma igång, välj ett ljudpaket och tryck på ett instrument för att lägga till det i din mix. Du kan spara upp till fyra förinställningar för varje instrument, så att du enkelt kan växla upp rytmen när du vill. Tack vare Beat Machines tutorials kan du lära dig grunderna och börja göra musik direkt.

Det finns också verktyg för finjusteringar, inklusive en BPM-funktion och en volymmätare för varje instrument. När du är nöjd med din mix kan du spela in din musik och dela den.

Ladda ner: Beat Machine för Android (Gratis köp i appen finns)

PatternSketch är en online trummaskin och sequencer med olika imponerande instrument och effekter. Det finns flera förinställningar att välja mellan över flera genrer, eller så kan du skapa dina egna mönster. Det bästa av allt är att du kan exportera dina favoritbeats för att använda direkt i din valda DAW.

Gränssnittet replikerar nästan en fysisk sequencer, med 16 ljudkanaler att spela med. Varje kanal erbjuder volymkontroller samt en mute- och soloknapp, vilket gör Patternsketch till ett av de bästa virtuella instrumenten du kan spela online. Det finns också en 3-bands equalizer, så att du enkelt kan ta fram olika frekvenser i din mix.

PatternSketchs kontroller är väldigt intuitiva – att lägga till ljud till din loop är lika enkelt som att klicka på en cell eller använda de inbyggda kortkommandon. Längst ner i gränssnittet kan du komma åt globala inställningar, såsom spårtempo och antal steg.

PatternSketch är ett briljant experimentellt verktyg för att skapa ljud i de tidiga stadierna av din komposition.

BandLab är ett av de bästa GarageBand-alternativen för blivande musikproducenter. Den innehåller hundratals virtuella instrument och effekter som du hittar i premium DAWs. Till skillnad från GarageBand som är Mac-specifik, fungerar BandLab felfritt på alla enheter, med en kraftfull webbredigerare och ofta uppdaterade mobilappar.

BandLab erbjuder en upplevelse som passar alla musiker. Du kan spela in ljud, ansluta till ett MIDI-keyboard eller koppla in din gitarr för att använda BandLab som förstärkare. Du kan också använda datorns klaviatur för att mata in MIDI-noter.

Om du vill skapa skarpa ljud, erbjuder BandLab förstklassiga mixverktyg. Du kan använda dussintals effekter och förinställningar, inklusive grundläggande tremolo, ljus refräng och flera förinställningar för efterklang. Det finns också ett automatiseringsverktyg, så att du enkelt kan ändra volym och andra parametrar genom hela din musik.

Om du letar efter ett beat-skapande verktyg som inte är långt ifrån en professionell DAW, är BandLab verkligen värt ett försök.

Ladda ner: BandLab för Android | iOS (Gratis köp i appen finns)

Om du vill skapa musik utan att bli överväldigad av komplexiteten i en DAW, erbjuder dessa appar ett nybörjarvänligt tillvägagångssätt för att skapa catchy beats. Så varför inte hoppa över att ladda upp en DAW när inspirationen slår till och ge dessa appar en chans istället.