De bästa USB-C-laddarna 2024

USB-C-laddare är bekväma och effektiva – men det krävs fortfarande rätt laddare med rätt watt och laddningsstandard för att ladda dina enheter effektivt och säkert. Här är några av de bästa USB-C-laddare du kan köpa, allt från budgetvänliga val till de som kommer till en prisvärd premie.

UGRÖN

Du kommer inte ha några problem med att driva dina enheter med UGREEN Nexode 200W laddare. Denna kraftfulla laddare för flera enheter ger kraft och laddar samtidigt upp till sex enheter med en effekt på mellan 10W och 100W. Tack vare den inbyggda GaN-tekniken är Nexode Charger snabbare och säkrare än sina föregångare samtidigt som den är relativt kompakt.

Till skillnad från USB-C-laddare från ansedda märken, har UGREEN Nexode skydd mot överspänning, överladdning, överström och kortslutning. GaN-chipsen minimerar värmen som produceras av enheten, medan de adaptiva portarna ser till att du kan ladda vilken enhet som helst samtidigt som du undviker skador. Även om Nexode är ett dyrt köp, visar det sig snabbt vara värt besväret.

Ugreen Nexode 200W 6-portars laddare

Bäst överlag

Ladda upp till fyra USB-C-enheter med 200W UGREEN Nexode-laddaren. Tack vare Nexodes adaptiva watttal kan du ladda alla enheter, från bärbara datorer till smartphones och surfplattor, säkert. Dra nytta av Nexode-laddaren ytterligare genom att ansluta upp till två klassiska USB-A-enheter.

Fördelar

 • Säker att använda
 • Stöder 10W till 100W laddning
 • Håller sig effektivt svalt
 • Ladda upp till sex enheter samtidigt

Nackdelar

 • Dyr
 • Tung och stor

Anker

Du behöver inte kompromissa med kvaliteten för kostnaden när du väljer Anker 30W nanoladdare. Denna välrenommerade USB-C-laddare kommer i fem snygga färger och är mycket prisvärd. Medan du bara kan ladda en enhet åt gången med Anker Nano, garanterar 30W USB-C-stödet att du kan ladda nästan vilken telefon eller surfplatta som helst effektivt.

Anker Nano är otroligt välbyggd för sina kostnader och kommer med en 24-månaders garanti och gratis kundservice. Tack vare att Nano bara är 1,12 tum tjock är den praktisk att ha med sig på språng och som en häftklammer i din vardagsväska. Misströsta inte heller om du glömmer din bärbara laddare – Nano är helt enkelt idealisk för att ladda en MacBook Air eller en liten Chromebook.

Anker Nano 3 30W GaN Laddare

Bästa budgeten

$20 $23 Spara
$3

Bryt telefonens koppling med Anker Nano 3 30W-laddare. Den här laddaren är tillräckligt liten för att enkelt kunna tas med när du är på språng och har tillräckligt hög watt för att ladda dina enheter inom bara några timmar. Dina surfplattor, telefoner och små bärbara datorer kommer aldrig att ta slut på batteri igen när du köper Anker Nano 3.

Fördelar

 • Finns i fem tilltalande färger
 • Extremt prisvärd
 • Kraftfull nog för små bärbara datorer
 • Stöder snabbladdning

Nackdelar

 • Laddar bara en enhet åt gången

SPIGEN

Om du är villig att spendera lite extra på din nya USB-C iPhone-laddare, är Spigen 40W Dual USB-C-laddare en utmärkt slant. Denna laddare med två portar är även lämplig för att ladda din iPad. Tack vare sin adaptiva uteffekt kan den mata ut 30W effekt från en port eller 20W samtidigt från två portar.

Denna USB-C-strömadapter är också lämplig för enheter som MacBook Airs och Nintendo Switchar. Spigen USB-C-laddaren är kraftfull tack vare sina GaN-chips och effektiva värmeavledning, och du kommer inte ha några problem med att ladda din enhet till full effekt. Det bästa av allt är att dess Arcstation Pro-funktion minimerar skador på din enhets kondensatorer.

Spigen 40W dubbel USB-C laddare

Bäst för iPhones och iPads

$30 $36 Spara
$6

Ladda din iPhone och iPad i högsta hastighet med Spigen 40W Dual USB-C-laddare. Denna imponerande laddare kan leverera 30W till en enhet eller 20W till två enheter samtidigt. Välj mellan ett elegant svart eller modernt vitt chassi och var säker på att dina enheter laddas säkert med GaN Spigen-laddaren.

Fördelar

 • Ladda upp till två enheter samtidigt
 • Kan ladda små bärbara datorer eller MacBook Air
 • GaN-teknik
 • Billigt och pålitligt

Nackdelar

 • Ljusstark LED olämplig för nattduksladdning
 • För svag för att ladda kraftfulla bärbara datorer eller surfplattor

Hannah Stryker / MakeUseOf

Ladda upp till fem högeffektsenheter samtidigt med UGREEN Nexode 300W laddare. Tack vare sina stödjande ben och tornstruktur levererar UGREEN Nexode-laddaren upp till 140W till en enda enhet utan överhettning. Byt ut din MacBook USB-C-laddare och ladda dina mindre enheter med 45W eller 22,5W medan du håller på.

Nexode är dyr, men dess hållbarhet säkerställer att det är ett värdefullt köp. De två integrerade GaN-chipsen och högkvalitativa USB-C-portarna levererar tillförlitligt ström utan risk för överladdning, samtidigt som det eleganta chassit leder bort all värme som genereras av enheten. Bli av med laddarblocken som belamrar ditt liv med 300W UGREEN Nexode.

UGreen Nexode 300W GaN bordsladdare

Bäst för flera enheter

Ugreen Nexode 300W GaN bordsladdare låter dig släppa alla dina andra laddningsstenar för att driva alla dina elektroniska enheter. Den har fyra USB-C- och en USB-A-port, som levererar upp till 140 watt ström från en enda port – tillräckligt för att snabbt ladda en bärbar dator. Dess maximala kapacitet på 300 watt innebär att du snabbt kan ladda upp till tre enheter samtidigt.

Fördelar

 • Kan snabbt ladda bärbara datorer
 • Stöder laddning med lägre watt
 • Snygg och hållbar
 • Förpackad med en 6,5 fot strömkabel

Bästa trådlösa USB-C-laddare: Moshi Otto Q

Moshi

Expandera bortom traditionell laddning med Moshi Otto Q. Den här trådlösa laddaren levererar 15W ström genom sin inbyggda Qi Coil, vilket säkerställer att det är lika enkelt att ladda din telefon eller surfplatta som att ställa ner den. Du behöver inte kompromissa med din estetik heller – det snygga tygöverdraget och den eleganta grå USB-C-kabeln i kombination med Moshi Otto Q ger en utmärkt minimalistisk estetik.

Till skillnad från många billigare trådlösa laddare, integrerar Moshi Otto Q en silikonring och bas som håller din telefon och laddare säkert på plats. Den kan också nå genom telefonfodral upp till 5 mm tjocka. Tack vare laddarens 10-åriga globala garanti kan du tryggt koppla loss din enhet under de närmaste åren.

Moshi Otto Q

Bästa trådlösa USB-C-laddare

Sömlös laddning kan uppnås med den eleganta Moshi Otto Q. Denna eleganta grå trådlösa laddare använder en Qi Coil för att ladda din smartphone eller surfplatta med upp till 15W. Laddarens inbyggda detektering av främmande föremål och passiv kylning ökar säkerheten och gör laddningen riskfri.

Fördelar

 • Kan snabbt laddas
 • Det är inte nödvändigt att koppla in din telefon
 • Snygg design
 • Innehåller halkskyddande silikon på båda sidor

Nackdelar

 • Det går inte att ladda enheter som bärbara datorer
 • Större än vanliga telefonladdare

FAQ

F: Vad är USB Type-C-strömförsörjning och hur fungerar det?

USB-C (revision 2) överför ström med en standard som kallas Power Delivery. När du ansluter en laddare till en smartphone förhandlar båda enheterna en kraftöverföring som varierar i strömstyrka och spänning. De flesta laddare kan leverera en till sex kombinationer – multiplicera strömstyrka och spänning är lika med watt. Till exempel, om en laddare använder 5V vid 3A, trycker den på 15W. Om den använder 15V vid 3A, är det 45W till din enhet.

När du väljer en laddare för en enhet behöver du bara veta vilken maximal spänning och strömstyrka den kan använda. Om du tar en laddare från Amazon som maxar på 5V och 3A, kanske den inte ens laddar din enhet. Om det fungerar kommer det att leverera effekt under maxeffekten, vilket betyder långsammare.

F: Vad är skillnaden mellan USB-A och USB-C?

USB-C ersätter snabbt USB-A eftersom det är en förbättring på några områden. USB-C är mer kompakt än USB-A och kan ladda enheter och överföra data med mycket högre hastigheter.

F: Varför byter Apple till USB-C-laddning?

Apple byter till USB-C-laddning på grund av en EU-lag som kräver att mobiltelefontillverkare ska byta till universella USB-C-laddare senast 2024. Även om förändringen är betydande är Lightning och USB-C själva inte så olika – båda är helt vändbara kontakter som klarar av höghastighetsdataöverföring och snabbladdning.

F: Är alla USB-C-laddare likadana?

Alla USB-C-laddare är inte likadana. Moderna USB-C-laddare använder GaN-chips, medan äldre laddare använder silikonchips. Nyare USB-C-laddare är säkrare att använda och mindre benägna att överhettas, och erbjuder ofta funktioner som snabbladdning eller stöd för dataöverföring. USB-C-laddare finns också i en mängd olika watt, allt från en 140W-klassificering som är lämplig för bärbara datorer med hög effekt till en bekväm 10W för laddning av mobiltillbehör.