Så här kontrollerar du batteriets hälsa och batterianvändning på Apple Watch

Apple låter dig inte ta reda på vilka appar som använder batteriet på din Apple Watch, men här är vad du kan göra.

Om du vill kontrollera din Apple Watchs batteritillstånd och användning kan du se denna information direkt i appen Inställningar. Detta är användbart oavsett om batteriet i din Apple Watch inte verkar hålla lika länge som det brukade, eller om du bara vill se till att det håller maximal kapacitet så länge som möjligt.

Hur man kontrollerar en Apple Watchs batterihälsa och användning

En kortare batteritid betyder inte nödvändigtvis att det är något fel på din klocka. Batteriets åldrande är en vanlig process genom vilken Apple Watchs batteri åldras med tiden, vilket gradvis minskar dess kapacitet.

Detta är normalt för alla uppladdningsbara batterier, och det händer med alla enheter, inklusive din iPhone. Du kan sakta ner batteriets åldrande, men det finns inget sätt att stoppa det.

Om du har en åldrande Apple Watch kanske dess batteri inte längre fungerar med maximal kapacitet. Så här kontrollerar du din Apple Watchs batteristatus:

 • Tryck på Digital Crown på din Apple Watch för att visa alla appar.
 • Gå till Inställningar.
 • Rulla ned och välj Batteri.
 • Rulla ned och tryck på Batterihälsa.
 • Väl där kan du se den maximala kapacitetsprocenten som din Apple Watchs batteri för närvarande kan nå. Detta är en procentandel av dess ursprungliga kapacitet; 80 % är vanligtvis när ett batteri anses vara förbrukat och kan behöva bytas ut. Längre ner ser du också reglaget för att aktivera eller inaktivera Optimerad laddning för din Apple Watch.

  Även om du inte kan se vilka appar som använder mest batteri på din Apple Watch, kan du se en uppdelning av din Apple Watchs batterianvändning genom att öppna appen Inställningar och trycka på Batteri. Där ser du ett diagram som visar batterinivån när den laddats ur och laddats under de senaste 24 timmarna.

  Din klocka kommer också att berätta när den senast laddades och till vilken procentandel. Till exempel kan det stå Senast laddat till 92 % och visa datumet då det inträffade.

  Precis som det finns sätt att spara batteritid på din iPhone, finns det metoder för att få batteriet i din Apple Watch att hålla när det åldras. Batteristatus och användningsdetaljer du kan se kanske inte är lika exakta som på din iPhone, men genom att övervaka dem får du en bättre förståelse för hur väl din Apple Watchs batteri fungerar – även efter att du har använt det under en några år.