De bästa spelglasögonen för att blockera blått ljus

Vi jobbar, vi spelar och vi upprepar.

Våra ögon utsätts konstant för skadligt blått ljus från långvarig skärmtid. De negativa effekterna av blått ljus kan inkludera trötthet, huvudvärk, migrän, torra ögon och till och med sömnbrist.

Skärmtid på jobbet är en sak, men med så många av våra fritidssysselsättningar som spel som tar ännu mer tid nu för tiden, är det viktigare än någonsin att göra vad du kan för att skydda din syn.

Här är de bästa blå ljusblockerande glasögonen för spelare 2023.

Våra favoritglas som blockerar blått ljus 2023

HyperX Spectre Stealth Blue Light Blocking Glasögon

Bäst överlag

Vid närmare eftertanke, de bästa blå ljusblockerande glasögonen för spelare

$40 $60 Spara
20 USD

Lyft ditt spelande samtidigt som du skyddar dina ögon mot de skadliga effekterna av exponering för blått ljus, med HyperX Spectre Stealth Blue Light Blocking Glasses. Deras kristallklara anti-reflekterande linser är designade för att ge maximalt skydd med minimal färgförvrängning så att ditt spelande förblir på rätt sätt.

Fördelar

 • Snyggt utseende
 • Kristallklara anti-reflekterande linser
 • Minimal färgförvrängning
 • Lätta och flexibla ramar
 • Levereras med högkvalitativ väska med hårt skal

HyperX Spectre Stealth-spelglasögonen har den typen av utseende som inte verkar malplacerad på ett par kvalitetsbågar, och erbjuder både blått ljus och UV-skydd. Deras kristallklara nylonlinser är designade för att också minska eventuell färgförvrängning, så att din spelupplevelse med dem inte försämras på något sätt.

HyperX Spectre Stealth är konstruerad med ultratunna skalmar i rostfritt stål och flexibla gångjärn för att passa ett bredare utbud av huvudstorlekar. De kan bäras för längre spelsessioner och även med headset för spel. Allt här har designats för din komfort, och allt skriker kvalitet, ner till den hårda väskan som följer med dem.

HyperX tillhandahåller ett effektivt sätt att bekämpa de olika och otäcka effekterna av digital ögonbelastning, och har levererat en premiumprodukt med Spectre Stealth. Smidig och bekväm att bära i timmar i sträck, den enda stickpunkten är prislappen. Men för hardcore-spelare är detta ett av de allra bästa paren av blå ljusblockerande glasögon du kan få.

GUNNAR Riot Gaming och datorglasögon

Bäst för anti-bländning

För spel utan bländning

Med GUNNAR Riot Gaming och datorglasögon kan du njuta av en förbättrad spelupplevelse som minskar den digitala ögonbelastningen och minimerar bländning. Dessa eleganta bågar ger ett effektivt skydd mot blått ljus och ger varaktig komfort i timmar, så att du kan njuta av handlingen längre.

Fördelar

 • Utmärkt för anti-bländning
 • Hållbar
 • Effektivt blåljusskydd
 • 100% UV-skydd

Nackdelar

 • Mild gul nyans kommer att orsaka viss färgförvrängning

Med ett omfattande produktsortiment redan etablerat är GUNNAR inte främmande för spelglasögonbranschen. Och dess GUNNAR Riot-glasögon är ett utmärkt val för spelare som vill minska effekterna av skadligt blått ljus, så att du kan fortsätta spela längre.

GUNNARs patenterade linsteknologi har använts här med Riot-glasögonen för att ge skydd mot blått ljus, torra ögon och skärmbländning. Riots linser är inrymda i en polykarbonatbåge och har en mild gul nyans. Avsikten med denna design är att replikera naturligt ljus och därigenom minimera effekterna av ansträngda ögon.

Den här nyansen skyddar inte bara ögonen, utan behandlar dem också med förbättrad kontrast och skärpa, vilket gör att du kan fokusera bättre på ditt spelande. De kan blockera upp till 98 procent av blått ljus, och deras hårda linsbeläggning hjälper också till att förhindra repskador. Dessa snygga bågar går på promenad och talar om det som ett av de bästa mellanklassalternativen som finns för närvarande.

Setex blå ljusblockerande glasögon

Bästa värde

Överlägset grepp för anti-halk spel

Med sitt patenterade Gecko Grip ger Setex Blue Light Blocking-glasögon halkfri komfort i timmar i sträck. Med bara en 40-procentig linston kan du njuta av längre spelsessioner med minimal färgförvrängning och förbättrad synlighet.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Bästa spelgrepp för näsor
 • Ultralätt
 • Flexibel
 • Effektivt skydd mot UV och blått ljus

Nackdelar

 • Mindre effektiv för att minska bländning

Redan väl bevandrad på marknaden för kringutrustning för spel har Setex vänt sig till att producera sina egna blå ljusblockerande glasögon. Med sin egen Gecko Grip-design med de valfria halkfria nosgreppen är de ett bra val för spelare på en budget.

Flexibla fjädergångjärn ökar den övergripande komfortnivån här och gör att ditt huvud (stort eller litet) är tillräckligt tillgodosett. Den ultralätta ramen väger bara 22 gram, och linserna har en 40 procent gul nyans för att ge ett effektivt skydd mot blått ljus med så lite kompromiss med visuell kvalitet som möjligt.

Nackdelen (om det finns en) är att de är opolariserade. Utmärkt för att blockera blått ljus och UV-ljus, men mindre effektivt för att minska bländningsfaktorn. Men med överlägsen komfort och grepp (även när de står inför den oljigaste näsan) och ett konkurrenskraftigt pris, erbjuder Setex spelglasögon förstklassigt blått ljusskydd som inte kostar jorden.

Gamer Advantage Inferno Blue Light Glasögon

Bästa 2-i-1-ramen

Överlägsna spelglasögon med avtagbar solklämma

Njut av bytet av överlägset skydd mot skadligt blått ljus med Gamer Advantage Inferno Blue Light Glasses. Dessa premiumbågar fungerar också som ett par snygga anti-reflex, 100 procent UV-skyddade solglasögon, tack vare deras avtagbara solklämma.

Fördelar

 • Snygga ramar
 • 100% UV-skydd
 • Effektivt blåljusskydd
 • Dubbla upp som antireflexsolglasögon
 • Fungerar bra med headset

Om du har pengar att bränna, kanske du vill kasta in dem i infernot. Vi pratar så klart om Gamer Advantage Inferno-spelglasögonen. Med en nästan klar lins som gör bort den vanliga sjukt gula nyansen som pryder många blåljusglasögon kan du njuta av 100 procent UV-skydd också.

Det gula är fortfarande närvarande i Infernos hartslinser, eftersom det måste vara för att bekämpa effekterna av långvarig exponering för blått ljus. Men den har tonats ner till lägsta möjliga nivå, tack vare Gamer Advantages Rezme-linsteknik. Resultatet är glasögon som effektivt blockerar 41 procent av det mest skadliga blåa ljuset.

Dessa bågar är eleganta utan ansträngning och har gott om flexibilitet för att passa alla huvudformer och passar bra med ditt favoritheadset. De kommer komplett med en polariserad solglasögonklämma som förvandlar dem till kraftfulla solglasögon som inte bländar. Djävulen ligger i detaljerna, och Gamer Advantage har levererat ett par premium glasögon med blått ljus här med Inferno, och med en prislapp som matchar.

Horus X Runda Blå Ljusblockerande Glasögon

Bäst för vardagsbruk

Effektivt skydd vid ditt skrivbord eller ute i solskenet

Med sina snygga bågar ser Horus X runda blå ljusblockerande glasögon inte malplacerade ut på kontoret eller när du är ute och går. Dessa glasögon erbjuder effektivt skydd mot blått ljus och UV-ljus och är perfekta för inomhus- och utomhusbruk.

Fördelar

 • Snygga ramar
 • Mångsidig för dagligt bruk
 • 100 procent UV-skydd
 • 50 procent blåljusfiltrering

Nackdelar

 • Lite liten för större huvuden/ansikten

Nytt för 2023, Horus X har tagit fram dessa runda blå ljusblockerande glasögon. Designade för att passa flera ändamål är de effektiva som spelglasögon, såväl som generella produktivitetsglasögon, eller helt enkelt att strosa i solljuset med, tack vare deras UV-skydd.

De har en mjuk polykarbonatbåge och UV-behandlade polykarbonatlinser med anti-repskydd. Du kan njuta av 100 procents skydd mot skadligt UV-ljus, samt 50 procents filtrering av blått ljus när du använder dessa blåljusblockerande glasögon. Optimerade för att ge större transparens och med en minskning av gul nyans ser de bra ut och känns bra att bära.

Oavsett om du arbetar eller spelar framför en skärm under långa sträckor dagligen, håller dessa snygga Horus X blå ljusglasögon dina ögon väl skyddade. Med begränsad färgförvrängning ger de långvarig komfort med en avslappnad stil.

Okej blått ljusblockerande glasögon

Bästa blåljusblockering

Blockerar 100 procent av skadligt blått ljus

$14 $35 Spara
21 USD

Njut av 100 procents skydd mot skadligt blått ljus med Okany’s Blue Light Blocking Glasses. Dessa supercoola spelglasögon har åtta lager av skydd, inklusive två lager av blått ljus, vilket gör dem till ett utmärkt val för längre sessioner.

Fördelar

 • 100 procent blått ljus blockerar
 • 100 procent UV-skydd
 • Anti-repor linser
 • Lätta ramar

Nackdelar

 • Stark gul nyans kommer inte att tilltala alla spelare

Ett par raka spelglasögon, dessa Okany Blue Light Blocking-glasögon har en mycket märkbar gul nyans, och de bryr sig inte om nyansen vet det! Designade speciellt för spelare, de är effektiva på att blockera 100 procent av skadligt blått ljus. Dessutom erbjuder polykarbonatlinserna anti-repor och antireflexskydd.

Avvägningen med glasögon som dessa är att ju större skydd mot blått ljus som ges, desto gulare blir glasen. Och effektiva även om de är mot blått ljus, kan du bli avskräckt av något med en så stark gul nyans. Denna nyans kommer uppenbarligen att försämra det visuella i ditt spelande något.

Men med åtta-lagers skydd inbäddat i dessa Okany-linser (inklusive två blå ljusblockerande lager), kan du verkligen spela säkrare längre. Ramen i polykarbonat är tillräckligt bekväm för längre sträckor, och den spelar bra med headset också, vilket är en bonus. Dessa glasögon är utmärkta för att mildra blåljusskador, om du kan leva med den starkare gula nyansen.

KLIM Optics Blue Light Blocking Glasögon

Lättast

Superlätt skydd mot 92 procent av blått ljus

$27 $37 Spara
10 USD

På bara 0,7 uns är KLIM Optics Blue Light Blocking-glasögon ett av de lättaste paren spelglasögon du kan hitta. De är effektiva för att blockera 92 procent av blått ljus och erbjuder också gott om skydd mot dess skadliga effekter.

Fördelar

 • Blockerar 92 % av blått ljus
 • Mycket lätt
 • Förvånansvärt hållbart

Nackdelar

 • Gul nyans kan påverka vissa mörkare spel

Även nya för 2023, dessa KLIM Optics Blue Light Blocking Glasögon erbjuder 92 procent skydd mot skadligt blått ljus, vilket minskar trötthet, torra ögon och tillhörande huvudvärk. Med en vikt på ynka 0,7 uns, kommer du knappt känna att de sitter på näsan. Ramen är gjord av TR90, ett flexibelt termoplastmaterial, vilket ger dem en superlätt känsla.

Som du kan förvänta dig har nivån av blåljusskydd här ett pris. Inte i monetära termer (priset är faktiskt mycket rimligt), utan när det gäller den gula nyansen på linserna. Så om du till exempel är en del av överlevnadsskräcktitlar, kanske du upptäcker att den gula nyansen inte spelar så bra med den mörkare färgpaletten på skärmen.

Ändå, för avancerad blåljusfiltrering, tar dessa spelglasögon lite stryk. Deras förstärkta båge är förvånansvärt hållbar, med tanke på dess vikt, och linserna erbjuder ett anständigt skydd mot repskador.

Hitta rätt blåljusglasögon för dig

När du letar efter det perfekta paret blå ljusblockerande spelglasögon finns det ett par saker att tänka på, förutom din budget.

Naturligtvis vill du ha något som är bekvämt att bära under långa perioder, så du behöver några bågar med lite flexibilitet. Självklart vill du ha något som ger ett effektivt skydd mot blåljusskador också. Men det finns ofta en avvägning mellan blockering av blått ljus och färgförvrängning. Gultonade linser är bra för att blockera blått ljus, men inte så bra på att minimera färgförvrängning medan du spelar. Att hitta rätt balans mellan dessa två faktorer är nyckeln.

GUNNAR Riot-glasögonen markerar många av de rätta rutorna. I mellanklassen när det gäller pris, erbjuder de ett anständigt skydd mot blått ljus, med en relativt liten kompromiss när det gäller färgförvrängning. Deras gula nyans är så liten som den kan vara, utan att det påverkar färgpaletten i dina spel. Dessutom skyddar de även mot skärmbländning, vilket är en bonus.

För budgetköpare är Setex Blue Light Blocking-glasögon väl värda att överväga. Med Gecko Grip näskuddar ger de ultimat komfort och glider inte från din näsa. De erbjuder rimliga blåljusblockerande egenskaper och är också bra för att skydda mot UV-ljus också. Mindre effektiva mot bländning, de är fortfarande ett av de allra bästa alternativen som finns tillgängliga för priset.

Men för det begärda priset träffade HyperX Spectre Stealth den där söta punkten mellan form och funktion. För snygga coola utseenden är de oslagbara. Dessutom ger de ett bra allroundskydd mot blått ljus och UV-ljusskador. De är lätta och bekväma att bära under långa perioder, och flexibla nog att passa de flesta former och storlekar av huvuden och näsor. Dessutom kan de sitta bekvämt bredvid ditt favoritspelheadset utan att orsaka ett hinder. Spektakulärt.

HyperX Spectre Stealth Blue Light Blocking Glasögon

Bäst överlag

Vid närmare eftertanke, de bästa blå ljusblockerande glasögonen för spelare

$40 $60 Spara
20 USD

Lyft ditt spelande samtidigt som du skyddar dina ögon mot de skadliga effekterna av exponering för blått ljus, med HyperX Spectre Stealth Blue Light Blocking Glasses. Deras kristallklara anti-reflekterande linser är designade för att ge maximalt skydd med minimal färgförvrängning så att ditt spelande förblir på rätt sätt.

Fördelar

 • Snyggt utseende
 • Kristallklara anti-reflekterande linser
 • Minimal färgförvrängning
 • Lätta och flexibla ramar
 • Levereras med högkvalitativ väska med hårt skal