8 irriterande Amazon Prime-videoproblem (och hur man åtgärdar dem)

Amazon Prime Video är en av de största och bästa streamingtjänsterna, fullpackad med original och tredjeparts TV-program och filmer. Men vad händer när du stöter på ett problem? Det kan vara irriterande att sitta ner redo att titta på något, bara för att få ett Amazon Prime Video-fel.

Det är därför vi har satt ihop den här listan över de mest irriterande Amazon Prime Video-problemen och hur man åtgärdar dem.

1. Prime Video Error 7235 på Chromebook

Om du tittar på Amazon Prime Video på din Chromebook kan du få fel 7235 som säger att Chrome inte har WidevineCdm-komponenten.

Om detta händer dig, uppdatera först Chrome. Du kan göra detta genom att gå till Inställningar > Om Chrome. Chrome kommer automatiskt att söka efter och installera eventuella uppdateringar.

När du är klar, gå till chrome://components i adressfältet. Hitta Widevine Content Decryption Module och klicka på Sök efter uppdatering.

Slutligen, starta om webbläsaren. Problemet bör lösas. Om inte, prova dessa ytterligare steg:

 • I Chrome går du till Inställningar > Sekretess och säkerhet.
 • Välj Webbplatsinställningar.
 • Välj Ytterligare innehållsinställningar.
 • Välj ID:n för skyddat innehåll.
 • Toggle Sites kan spela upp skyddat innehåll och Sites kan använda identifierare för att spela skyddat innehåll.
 • 2. Prime Video Error 2063 vid köp eller uthyrning

  Amazon Prime Video har massor av program och filmer att välja mellan som ingår i prenumerationen, men du kan också köpa eller hyra andra titlar.

  Om du får fel 2063 när du försöker detta, bör du verifiera att all din betalningsinformation är korrekt och uppdaterad (särskilt dina standardbetalningsuppgifter.) Du kan göra detta via Konto och inställningar > Ditt konto > Ändra (bredvid Betalningsinställningar) .

  Problemet kan vara ett tillfälligt problem med din vanliga betalningsmetod. Om möjligt, använd en annan.

  3. Prime Video Error 5004 eller 5005 under inloggning eller utloggning

  Kan du inte ens komma in på ditt konto? Om så är fallet kan du se Prime Video Error 5004 eller 5005 eller liknande.

  Som ett första steg, återställ ditt lösenord. För att göra detta, välj Behöver du hjälp på inloggningsskärmen? > Glömt ditt lösenord? och följ instruktionerna.

  Om detta inte löser problemet, gör en hård omstart av din enhet (oavsett om det är din dator, smart-TV eller vad som helst).

  Om problemet är att logga ut går du till Konto och inställningar > Dina enheter. Hitta enheten du använder, avregistrera den och ställ sedan in den igen.

  Alternativt, om du med glädje kan bläddra i andra tjänster och din internetanslutning är bra, kan problemet vara på Amazons sida. Vänta en kort stund och försök igen.

  4. Okända Amazon Prime Videobetalningar

  Om det finns en avgift på ditt Amazon Prime Video-konto som du inte känner igen, kan det vara en förnyelse av något slag (kanske ditt Prime-konto i sig eller en kanal) eller en hyra.

  Du kan kontrollera dessa på sidan Ditt Prime-medlemskap och sidan Dina beställningar, båda tillgängliga via ditt konto via Amazons webbplats/app. För kanaler, kolla Konto och inställningar > Kanalfakturor via Prime Video.

  Alternativt kan det vara så att någon med åtkomst till ditt konto har godkänt köpet. Dubbelkolla med de personerna. Om du har barn kanske de har gjort ett oavsiktligt köp. Om så är fallet, överväg att skapa en Amazon Kids-profil.

  Fortfarande osäker på vad avgiften är? Kontakta Amazon direkt och ange datum för debitering och belopp.

  5. Kan inte se ett liveevenemang på mobilen

  Amazon Prime Video sänder ibland liveströmmar, som konserter och sportevenemang. Om du lyssnar på din mobil eller surfplatta kanske du inte kan hitta liveevenemanget.

  Om detta händer dig, uppdatera helt enkelt Prime Video-appen till den senaste versionen. Du kan göra detta via Google Play eller App Store. Sök bara efter Prime Video och tryck på Uppdatera.

  6. Prime Video Error 5014 eller 5016 när du anger din PIN-kod

  Om du använder en PIN-kod för att skydda ditt konto kan du se Prime Video-fel 5014 eller 5016 när du försöker låsa upp något.

  Om detta händer är det bästa tipset helt enkelt att vänta några minuter. Problemet löser sig oftast av sig själv.

  Om den inte gör det, gå till ditt konto och inställningar > Begränsningar och välj Ändra bredvid Prime Video Account PIN för att ställa in en ny PIN. Detta kan lösa problemet.

  7. Kan inte streama något på Amazon Prime Video

  Det finns massor av saker som kan orsaka att något inte strömmar på Amazon Prime Video, vilket kan variera beroende på vilken enhet du använder.

  Här är några lösningar som du bör prova i tur och ordning:

  • Stäng Amazon Prime-appen helt och starta om din enhet.
  • Kontrollera om det finns några uppdateringar för både din enhet och appen och installera dem.
  • Inaktivera alla VPN eller antivirusprogram.
  • Sluta med all internetaktivitet på ditt nätverk (t.ex. ladda ner något i bakgrunden eller någon i huset som streamar på en annan enhet).
  • Du kan bara streama samma sak på två enheter samtidigt, så kontrollera att ingen annan med åtkomst till ditt konto försöker streama det du är.
  • Återställ din router för att säkerställa att det inte är ett problem med internetanslutningen.

  8. Konstant buffring och fördröjning

  Buffring och fördröjning är ett av de vanligaste streamingproblemen, än mindre för Amazon Prime Video. Det kan vara irriterande för din visning att ständigt avbrytas av den där snurrande undergångscirkeln eller att videon verkar hackig.

  Du bör köra ett nätverkshastighetstest för att ta reda på dina nedladdningshastigheter. På Prime Video behöver du minst 1MB/s för SD-innehåll, 5MB/s för HD-innehåll och 15MB/s för 4K-innehåll. Helst bör dina hastigheter bekvämt överstiga detta för att ta hänsyn till eventuella fall.

  De andra vanliga stegen gäller också här: starta om allt (inklusive ditt internet), uppdatera allt och försök igen.

  Slutligen, är du säker på att det är fördröjning från strömmen? Din TV kan ha applicerad rörelseutjämning, vilket hjälper till att eliminera spökbilder och suddighet, eller annan efterbehandlingseffekt. Tyvärr kan dessa också få din stream att se udda ut eller som om den släpar efter. Titta i din TV:s inställningar för alternativ som oskärpa och skakningar och inaktivera dessa.

  Få Amazon Prime Video att fungera igen

  Förhoppningsvis har du hittat ditt problem listat här och har löst problemet. Om inte, är din bästa insats att kontakta Amazons support och låta deras rådgivare guida dig genom några felsökningssteg.

  Det finns så många faktorer som spelar in med streaming – leverantören, din enhet, ditt nätverk – att saker och ting kommer att gå fel ibland. Och nya problem kan dyka upp när Amazon släpper uppdateringar. Men företaget är vanligtvis bra på att snabbt identifiera och lappa dessa.