Hur man skapar en Vision Board med Canva

Har du upptäckt att du behöver lite ny inspiration för att få dig motiverad? Eller så kanske du har skapat en anslagstavla på Pinterest, men den har blivit så överstyrd att du inte kan säga vad dina sanna avsikter är.

Att ha en visionboard kan hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår och på god väg att manifestera dina mål.

Fortsätt läsa för en guide om varför du bör överväga att använda en visionboard och hur du skapar en med Canva.

Vad är en Vision Board?

En visionboard är ett kollage av bilder, ord och allt annat som ger inspiration. De är skapade för det enda syftet att representera skaparens behov, ambitioner och drömmar.

Visionstavlor kan också vara över vilket ämne som helst – karriär, relation, personlig resa, resor, hälsa eller något annat syfte som du känner är viktigt för dig. På grund av syftet med en visionboard är det helt upp till dig vad det är tänkt att representera och hur det ser ut.

Det finns ett par sätt att skapa en visionboard. Du kan göra en fysisk med utklippta bilder från en tidning och handskrivna rader från dina favoritlåtar. En digital kan dock vara lika användbar – särskilt när det finns flera onlineverktyg tillgängliga för att skapa en visionboard.

Varför du bör prova att använda en Vision Board

Även om det kan kännas som ett slöseri med tid, finns det flera fördelar med att använda en visionboard.

Det finns något att säga om attraktionslagarna – positiva tankar hittar ett sätt att producera positiva resultat. Att använda en visionboard för att visualisera vad du vill kan fungera på samma sätt.

Dessutom kommer du inte finna att du lägger till foton eller citat till en visionboard som inte resonerar med dig. Detta kommer att hjälpa dig att hitta klarhet i vad du värdesätter och vad du tror att du vill ha för framgång.

Att skapa en visionboard kan också hjälpa dig att spåra dina framsteg när du kommer närmare ditt mål eller när ditt önskade resultat utvecklas. Det finns ingen regel om att en visionboard inte kan förändras och växa med dig och dina prestationer.

Skapa en Canva Vision Board med en mall

Canva gör det otroligt enkelt att skapa en visionboard, speciellt om du vill använda en av dess tusentals mallar. Nedan får du reda på hur du gör.

1. Hitta en mall

För att hitta en visionboardmall, börja på Canvas huvudsida och skriv Vision Board i sökfältet. Välj Enter/Return på tangentbordet.

Du kommer till en sida som har många mallar att välja mellan. Var medveten om mallarna som har ikonen för Pro-kronan och ikonen för betalda pengar – du måste ha Canva Pro för att kunna använda mallarna och ta bort eventuella vattenstämplar.

När du har hittat en mall som resonerar med dig, välj den och klicka på Anpassa den här mallen på nästa sida. Mallen öppnas på Canva Editor-sidan, redo att anpassas.

2. Välj Foton och grafik

Du kan ha tur och hitta en mall som redan har några bilder som fungerar för dig. Men för att göra en verkligt personlig visionboard, prova att ladda upp några av dina foton och sök igenom andra alternativ som Canva har tillgängliga.

Ladda upp din egen

För att ladda upp dina foton, klicka på Uppladdningar i det vänstra verktygsfältet. Därifrån kan du antingen dra och släppa filer från din dator till fliken eller klicka på Ladda upp filer och hitta de bilder du vill ladda upp.

Dessa behöver inte nödvändigtvis vara verkliga bilder du har tagit. Du kan ladda ner bilder som motsvarar dina mål att använda också.

Sök Canva efter foton

Fotona och grafiken som du väljer behöver inte bara vara från din samling. Canva har en stor databas full av bilder som du kan välja mellan.

För att söka efter en bild, klicka på Element i det vänstra verktygsfältet. Du kan antingen skriva i sökfältet vad du letar efter eller bläddra igenom avsnitten för att se om något fångar ditt öga.

Du har också möjlighet att använda Canvas AI Text to Image. Klicka på Appar i det vänstra verktygsfältet och sök efter Text till bild. Låt AI därifrån veta vad du letar efter, och det kommer att producera flera alternativ att välja mellan.

3. Lägg till foton i mallen

Det är otroligt enkelt att lägga till bilder till din valda mall. Dra och släpp en bild eller grafik över den plats du vill att den ska hamna. Canva kommer att anpassa storleken för dig.

Det är bäst att försöka placera bilder som liknar formerna i mallarna. Om du inte gör det, finns det en chans att bilden inte har rätt storlek.

4. Ändra alla ord eller andra element

Din visionboard håller på att samlas, men kanske en del av orden eller elementen i mallen inte matchar den stämning du försöker skapa.

Du har möjlighet att ändra formuleringen och till och med ta bort ett element som inte passar. För att radera, klicka på elementet en gång och tryck på Delete på tangentbordet. För att ändra formuleringen, klicka på elementet tre gånger för att textmarkören ska visas.

5. Dela eller ladda ner

För att dela eller ladda ner din visionboard, välj Dela i det övre högra hörnet.

Därifrån kan du välja att dela din design med andra genom en länk, dela den på sociala medier, ladda ner filen och till och med använda Canvas utskriftstjänster om du vill ha en papperskopia.

Skapa en Canva Vision Board från grunden

Om du vill vara lite mer kreativ med din visionboard har du möjlighet att starta en från en tom sida.

1. Skapa en design

För att skapa en design från grunden, börja på Canvas huvudsida. I det övre högra hörnet av skärmen klickar du på Skapa en design.

Att bara skriva visionboard fungerar inte här. Du måste hitta dimensioner som fungerar för dig istället. Ett alternativ är att använda skrivbordsbakgrund, så att du kan ställa in din visionboard som din dators bakgrund efteråt.

2. Välj en layout… eller gör inte

När du har valt dina mått öppnar Canvas Editor-sida ett tomt dokument. Du har möjlighet att välja en layout för att göra det enklare att placera dina foton och grafik på visionboarden.

För att välja en layout, gå till Elements och scrolla ner tills du ser Grids. Välj Se alla för att få en bättre överblick över alla Grid-alternativ. Om du ser ett rutnät som du gillar drar och släpper du det i den tomma arbetsytan, så ställer Canva in det till rätt mått.

Om det inte finns ett rutnät som talar till dig, eller om du vill infoga dina visionboard-element på ett annat sätt, kan du välja att arbeta med den tomma duken istället.

3. Lägg till foton och uppmuntrande meddelanden

Härifrån kan du lägga till dina foton, nedladdade bilder och Canva-grafik för att skapa den ultimata visionboarden.

Precis som när du använder en mall kan du dra och släppa allt till arbetsytan. Om du har ett rutnät på plats, styr bilderna till det område du vill att de ska vara och lägg till lite text för att göra dem unika.

Om du väljer att arbeta med en tom duk har du all kontroll över var en bild ska hamna, i vilken vinkel den ska visas, hur många citat och inspirerande ord som ska omge bilderna och när mängden innehåll blir för mycket.

På vissa sätt är att arbeta med en tom duk så nära en fysisk visionboard som du kommer att komma eftersom det är helt upp till dig vad som kommer från skapelsen.

4. Lägg till din Vision Board som bakgrund

När du har laddat ner din design via knappen Dela, se till att spara din visionboard i din bakgrund. I slutändan är syftet med en visionboard att inspirera dig, så varför inte bli inspirerad varje gång du startar din dator?

Prova att använda en Canva-made Vision Board nästa gång du behöver inspiration

Att aktivt försöka hitta inspiration kan bli svårt om du inte letar på rätt ställen. Det är därför att skapa en visionboard är precis grejen för att få dig motiverad – den är full av element som direkt talar till dig och dina mål.

Nästa gång du behöver lite visuell hjälp för att få dig inspirerad, prova att använda Canva för att skapa en visionboard. Det du kommer på kan överraska och uppmuntra dig.