11 fantastiska Android-appar som kommer att förändra hur du använder din telefon

Det finns miljontals appar i Play Butik, allt från beroendeframkallande spel till viktiga produktivitetsverktyg, till smarta sätt att anpassa din telefon.

Ännu bättre, det finns även appar som helt kommer att förändra hur du använder Android. Vissa förbättrar användargränssnittet, andra automatiserar vardagliga uppgifter, och vissa tar populära funktioner i operativsystemet och gör dem ännu bättre.

Låt oss ta en titt på några av de bästa och mest fantastiska apparna för Android.

1. Lynket webbläsare

Sociala medier är bra för att hitta intressanta artiklar på webben, men det är inte alltid bekvämt att läsa dem direkt. Ibland är det bättre att ställa flera artiklar i kö och återkomma till dem senare.

Det är vad du kan göra med Lynket Browser. Den öppnar webbsidor i bakgrunden. Du kan komma åt den när du vill genom att trycka på flytande bubblor på skärmen. Det är enkelt men ändå en så användbar app. Det fungerar med din befintliga standardwebbläsare och kan även påskynda surfandet genom att automatiskt ladda AMP-versionerna av länkarna du klickar på.

En annan bra funktion i Lynket-webbläsaren är möjligheten att läsa sidor i artikelläge, som laddar ett snyggt läsarläge utan alla ludd och fyllmedel.

Även om appen inte har uppdaterats nyligen, levererar den fortfarande vad den lovar.

Ladda ner: Lynket webbläsare (Gratis köp i appen finns)

De bästa Android-widgetarna är verkligen användbara, men om du använder för många av dem kommer de snabbt att belamra dina hemskärmar och sakta ner din telefon.

Popup Widget omprövar hur de fungerar. Det förvandlar alla dina valda widgets till 1×1-ikoner på din startskärm. När du trycker på en, öppnas den så att du kan se vad som finns inuti. Appen ger dig bekvämligheten och hastigheten med widgets – du behöver inte starta hela appen bara för att se dina senaste tweets eller kolla vädret – utan att det blir något resultat.

Ladda ner: Popup-widget ($1,99)

3. Anteckningar

Trots namnet är Notes mer än en enkel anteckningsapp för Android. Det gör något så uppenbart att du kommer att undra varför den inte är inbyggd i Android som standard – den lägger anteckningar direkt i din aviseringspanel som påminnelser.

Det kan inte vara lättare att använda. Skapa anteckningar som vanligt och markera sedan de viktiga som fästa. Dina fästa anteckningar visas automatiskt som aviseringar. Du kan inte ställa in larm för dem, även om du kan snooza aviseringar på Android, de sitter bara där tills du inte längre behöver dem.

Behöver du komma ihåg att köpa mjölk eller betala den räkningen? Skapa en notis så får du en påminnelse varje gång du tar upp telefonen.

Ladda ner: Anteckningar (Fri)

4. MacroDroid

Många av de coolaste Android-apparna tar tråkigt med de vanliga uppgifterna du utför varje dag genom att ta hand om dem automatiskt åt dig.

MacroDroid liknar den populära Android-automationsappen Tasker. Men att använda Tasker effektivt för mer komplexa uppgifter har en otroligt brant inlärningskurva, och MacroDroid är en app som du kan installera och börja använda direkt.

Appen kräver att du konfigurerar så få som två inställningar – bara en åtgärd som uppmanas av en utlösare. Så att koppla in dina hörlurar kan vara utlösaren, och motsvarande åtgärder kan vara automatisk start av Spotify-appen och justering av volymnivån.

Eller så kan du låta din telefon växla till flygplansläge (åtgärden) på natten (utlösaren). Du kan också säga åt den att läsa dina textmeddelanden högt när telefonen ligger i en bildocka.

Du kan lägga till valfria begränsningar för att finjustera villkoren under vilka ditt makro kan köras. Detta ger appen ännu mer kraft, och dina makron kan vara så enkla eller så komplexa som du behöver.

Ladda ner: MacroDroid (Gratis köp i appen finns)

5. Snabbinställningar

Android är bra för multitasking, men det kan bli krångligt när du jonglerar med många appar, eller bara vill ändra en inställning utan att lämna appen du använder för närvarande. Snabbinställningar hjälper dig att lösa det här problemet genom att låta dig placera en hel rad extra genvägar i panelen Snabbinställningar överst på skärmen.

Den låter dig lägga till genvägar till inbyggda funktioner, som att växla till delad skärm eller snabbt komma åt kameran; du kan lägga till brickor för alla appar (vi tyckte att det var särskilt användbart för appar för tvåfaktorsautentisering); och mycket mer, från mediakontroller till funktioner för rotade telefoner.

Aktivera bara de brickor du vill ha och redigera panelen Snabbinställningar för att lägga till dem, så är du igång.

Ladda ner: Snabbinställningar (Gratis köp i appen finns)

6. Snabbmarkör

Har du svårt att använda din telefon med en hand? Det är inte en överraskning, eftersom skärmarna blir större och större för varje ny generation av enheter. Men Quick Cursor är en genialisk lösning på problemet.

Appen placerar en markör på din skärm som du styr med tummen och som gör att du kan interagera med knappar och andra delar av en apps användargränssnitt. Det smarta är att du bara behöver svepa med tummen runt den nedre tredjedelen av din skärm, och själva markören kommer att sträcka sig hela vägen upp till toppen. Justera den med en knapp och tryck, så enkelt är det.

Quick Cursor förlitar sig på telefonens tillgänglighetsfunktioner och innehåller några ganska seriösa behörigheter, så det kanske inte är för alla. Men det är en riktigt bra app för enhandsbruk.

Ladda ner: Snabbmarkör (Gratis köp i appen finns)

7. MightyText

Medan WhatsApp Web låter dig skicka WhatsApp-meddelanden med din dator, om du föredrar SMS, blir SMS-textmeddelanden från MightyText en viktig app.

Den synkroniseras med din PC, Mac eller Linux-dator via ett webbläsartillägg och ger dig full tillgång till dina SMS-meddelanden på den större skärmen. Du kan läsa, svara på eller skapa nya meddelanden, samt se aviseringar från alla dina andra appar. Du kan till och med ringa, så du behöver knappt ta upp telefonen igen.

Det finns en månatlig sändningsgräns i gratisversionen, så du kan överväga ett annat verktyg om du är en stor användare. För mer liknande, se andra appar som låter dig sms:a från din PC.

Ladda ner: MightyText (Gratis köp i appen finns)

8. Universell kopia

Kopiera och klistra in på Android går oftast bra tills det inte fungerar. Vissa appar stöder helt enkelt inte det, och vissa webbplatser förhindrar kopiering, vilket kan vara extremt frustrerande.

Med Universal Copy kan du kopiera och klistra in nästan vad som helst från vilken app som helst och till och med kopiera texten från en bild. Den integreras sömlöst med systemet. Allt du behöver göra är att ge appen relevanta behörigheter, och nästa gång du vill kopiera text, starta bara appen med hjälp av länken i meddelandefältet och kopiera sedan med ett långt tryck eller aktivera skanningsläget för att hitta text i en bild.

Ladda ner: Universell kopia (Gratis köp i appen finns)

9. Sesam

Sesame är en universell sök- och genvägstillverkare. Den är så bra att den lätt kan bli din mest använda app.

Sesame kan söka i nästan alla dina andra appar, visa meddelanden från Slack eller spellistor i Spotify direkt från din startskärm.

Det skapar också genvägar till specifika funktioner inom dessa program. Oavsett om du vill ladda upp din dagliga rutt till jobbet eller snabbt kolla liveresultaten i din favoritsportapp, kan du med bara ett enda tryck.

Ladda ner: Sesam (Gratis köp i appen finns)

10. Niagara Launcher

Det övergripande bästa sättet att anpassa din Android-telefon är att installera en ny startprogram. Det finns ett stort antal att välja mellan, den bästa av dem är Nova Launcher. Men vi älskar också Niagara Launcher, som ger din telefon ett fräscht, rent utseende och är en av de mest unika apparna för Android.

Niagara slipper ikoner, widgets, applådor och alla andra saker som stör din telefon. I deras ställe får du några genvägar till dina favoritappar, ett vertikalt appindex utformat för enhandsanvändning och några andra effektivitetsverktyg. Dessa inkluderar möjligheten att se aviseringar lättare och att dölja de appar som du sällan använder.

Appen tar lite att vänja sig vid men är väl värd att testa.

Ladda ner: Niagara Launcher (Gratis köp i appen finns)

11. Superstatusfält

Android har alltid varit mycket anpassningsbart, men ett område som de flesta tenderar att ignorera är statusfältet. Den här appen ändrar äntligen på det.

Med Super Status Bar kan du justera skärmens ljusstyrka eller volymnivå genom att svepa längst upp på skärmen. Du kan ställa in en ticker för att få förhandsvisningar av dina inkommande meddelanden och aviseringar. Och du kan konfigurera många andra gestkontroller, övervaka din batteritid eller ändra utseendet och känslan för hela området.

Det händer så mycket här, och det innehåller till och med några mer avancerade anpassningar för rotade användare, vilket är anledningen till att Super Status bar finns på vår lista som en av de mest fantastiska Android-apparna.

Ladda ner: Superstatusfält (Gratis köp i appen finns)

Fler intressanta appar för Android

Denna grupp av fantastiska Android-appar kommer att förändra hur du använder din Android-telefon. De gör det lättare att hantera och låter dig hitta saker du behöver snabbare.

Men det här är bara början på alla fantastiska appar i Play Butik – se till att kolla in några andra.