De bästa soundbars 2023

En bra soundbar räcker långt för att förbättra ditt hemmabioljudsystem. Även om audiofiler kanske föredrar en mer traditionell högtalarinstallation, är soundbars enklare att installera och kontrollera och kan passa bra under din TV.

Sonos

Sonos Beam (Gen 2) är en storsäljande uppföljare med funktioner som du vanligtvis inte skulle hitta i en soundbar till det här priset. Det är det perfekta valet för alla som vill ha 3D-ljud utan att lägga ut en liten förmögenhet.

Dess främsta försäljningsargument är dess kompatibilitet med Dolby Atmos. Trots att den saknar uppåtriktade högtalare, kompenserar den med två av de fem framåtvända drivrutinerna som är dedikerade till att återge ljud från höjden när du tittar på Dolby Atmos-innehåll. Den har också fyra mellanhögtalare och en mittdiskant för tydlig dialog. Sammantaget finns det utmärkt rörelse och djup i dess enorma ljudbild.

Sonos Beam (Gen 2)

Bäst överlag

$399 $499 Spara
100 USD

Med Dolby Atmos för 3D-surroundljud, plus röststyrning via Alexa och Google Assistant, är Sonos Beam Gen 2 en av de bästa smarta soundbars i mellanklassen du kan få. Och med stöd för Apple AirPlay 2 också, är det också ett bra sätt att få ut det mesta av din favoritmusik.

Fördelar

 • Strömlinjeformad och kompakt design
 • HDMI eARC-port
 • Alexa och Google Assistant röststyrning
 • Trådlös multirumsintegration
 • Apple AirPlay 2-kompatibel och integrerad Spotify Connect

Roku

Denna stora bunt av värde är extremt kompakt och erbjuder kvalitetsljud samt en inbyggd 4K-streamingplattform. Om du är ute efter en prisvärd ljudinstallation som du enkelt kan utöka, är det ett perfekt val.

Roku Streambar är ett 2.0-system med två framåtriktade och två vinklade 1,9-tums drivrutiner för en imponerande bred ljudbild. Det är förståeligt att låga frekvenser inte resonerar så mycket som de skulle kunna göra på en avancerad soundbar. Men dialogerna är tydliga och topparna är förvånansvärt detaljerade.

Du kan förbättra basen genom att välja alternativet Streambar med trådlös bas. Olika andra paket finns tillgängliga, inklusive de för att njuta av komplett surroundljud, men de rör sig in i prisklasser där du kanske är bättre att investera i en soundbar av högre kvalitet.

Roku Streambar

Bästa budgeten

Roku Streambar erbjuder fantastisk 4K-strömning över mer än 300 TV-kanaler och är perfekt för TV-älskare. Plus, med Dolby Audio kan du njuta av suverän ljudkvalitet för din favorit-TV och musik. Och en anpassningsbar hemskärm låter dig placera alla dina favoritappar för streaming på ett ställe.

Fördelar

 • Streamar innehåll i 4K och HDR
 • Apple Airplay 2 och HomeKit-kompatibel
 • Över 300 streamingkanaler finns tillgängliga
 • Fungerar med Alexa, Google Assistant och Siri
 • Mycket kompakt och platsbesparande
 • HDMI 2.0-port med ARC-stöd

Nackdelar

 • Inget energisparläge när den är inaktiv
 • Ingen Dolby Vision eller Dolby Atmos
 • Basen är lite platt

Sennheiser

Det kan vara enormt, tungt och dyrt, och det kan kräva lite trial and error i installationen, men Sennheiser Ambeo Soundbar Max är mycket värt det och kommer att glädja även de mest noggranna audiofiler. Den har totalt 13 front-, sido- och uppåtvända drivrutiner, som levererar 5.1.4 kanaler av Dolby Atmos ljudglädje.

De enorma drivrutinerna täcker ett betydligt bredare frekvensområde än de flesta soundbars, från den djupaste basen till höga, med exakt klarhet. Faktum är att låga frekvenser kan nå 30Hz, vilket innebär att du förmodligen inte behöver köpa en extra subwoofer.

Sennheiser Ambeo Soundbar Max

Bäst för audiofiler

$1700 $2000 Spara
300 USD

Storleken som är Sennheiser Ambeo Soundbar Max är det perfekta valet för audiofiler. Den levererar något av det bästa ljudet en soundbar kan erbjuda med sina massiva drivrutiner och breda frekvensområde. Dess resonerande bas låter dig njuta av en hemmabioljudupplevelse till max.

Fördelar

 • Rik, detaljerad och naturligt ljud
 • Enastående 3D-ljudbehandling
 • HDMI 2.1 med eARC-stöd
 • Stöder Chromecast, Apple Airplay 2, Spotify Connect och Tidal Connect
 • Manuell EQ och förinställningar i appen

Nackdelar

 • Svårt att placera med en TV som inte är väggmonterad
 • Skrymmande och tunga
 • Portar finns på botten

Polk

Om du vill ha en soundbar som hjälper dig att spara utrymme, överväg Polk MagniFi Mini AX. Men låt dig inte luras av dess kompakta storlek; den här soundbaren ger fortfarande en rättvis kraft. Med en array med fem högtalare tillsammans med en Dolby Atmos och DTS: X-certifierad ljudbild har det uppslukande ljudet imponerande klarhet.

Med den medföljande trådlösa subwoofern är även låga frekvenser utmärkta. Dessutom kan du justera basen för att hitta rätt nivå för innehållet du tittar på eller lyssnar på. Denna funktion är särskilt praktisk när du tar hänsyn till andra som sover i hushållet.

Polk MagniFi Mini AX

Mest kompakt

$349 $499 Spara
150 USD

Njut av stort ljud från en kompakt smart högtalare med Polk MagniFi Mini AX. Denna smarta högtalare inkluderar en kraftfull subwoofer och är Dolby Atmos- och DTS:X-certifierad. Med en enkel installation med en kabel kan denna utrymmesbesparande smarta högtalare vara igång på nolltid och hjälper dig att få ut det mesta av din underhållning.

Fördelar

 • Stöd för Apple AirPlay 2, Chromecast och Spotify Connect
 • Inkluderar subwoofer
 • Dedikerade ljudlägen för musik och filmer
 • Alexa-aktiverad
 • VoiceAdjust för tydligt tal

Nackdelar

 • Fjärrkontrollen kan vara mer lyhörd

Bästa Soundbar för Dolby Atmos: Sonos Arc

Sonos

Om du letar efter en förstklassig, funktionsrik soundbar toppad med otroliga Dolby Atmos, behöver du inte leta längre än till Sonos Arc. Med 11 förare som projicerar ett 360-graders ljudlandskap, inklusive två uppåtriktade högtalare, levererar Arc både kraft och klarhet. Basen som genereras av denna soundbar är så bra att du kanske inte ens behöver en extra subwoofer.

Sonos Arc är designad för Dolby Atmos, och den levererar ljudseparation av högsta kvalitet. Du får också Enhanced Trueplay-inställning som automatiskt anpassar ljudet till rummets akustik för det ultimata surroundljudet. Den här funktionen är dock endast tillgänglig på iOS-enheter.

Sonos ARC

Bäst för Dolby Atmos

$719 $899 Spara
180 USD

Sonos Arc väcker din underhållning till liv med otroligt Dolby Atmos 3D-ljud. Dess integrerade TruePlay-teknik optimerar all akustik i rummet för att ge dig en oöverträffad ljudupplevelse.

Fördelar

 • Inbyggd Alexa med Apple AirPlay 2 och Google Assistant-kompatibilitet
 • Automatisk optimering med TruePlay-teknik
 • Dolby Atmos musikströmning
 • Talförbättringsläge
 • Enastående ljud för musik och filmer

Nackdelar

 • Enhanced TruePlay stöds inte på Android
 • Inget stöd för DTS/DTS:X

FAQ

F: Är soundbars bättre än högtalare?

Denna debatt kastar upp alla vanliga för- och nackdelar. I slutändan beror det på personliga preferenser om en soundbar eller ett högtalarsystem är rätt val för dig.

Soundbars ser bra ut och passar precis under din TV. Det finns heller inget behov av kabeltrassel, eftersom en soundbar vanligtvis bara behöver en för att ansluta. De är också generellt sett billigare men kan inte erbjuda samma ljudkvalitet som rätt högtalarsystem kan.

För en mer detaljerad inblick i debatten om soundbar VS-högtalare, kolla in vår guide till vad som är bäst för ditt hem.

F: Kan en soundbar ersätta ett hemmabiosystem?

Det är möjligt att ersätta ett hemmabioljudsystem med en soundbar. Men även om soundbars har kommit långt i kvalitet, kämpar de för att replikera det breda ljudbild som högtalarsystem kan leverera.

Om det görs på rätt sätt levererar ett högtalarsystem ljud med mycket bättre klarhet. Dialoger är vanligtvis mer exakta och subtila nyanser är mer hörbara. Bas tenderar att resonera mer i en bra hemmabioljudinstallation än den gör i en soundbar med inbyggd subwoofer. Du kan också optimera placeringen av dina högtalare eller finjustera var och en individuellt.

Men många soundbars erbjuder fortfarande utmärkt ljud, och utöver sin bekvämlighet, överkomliga kostnad och enkla installation är de ett perfekt val för den genomsnittliga film- och musikfantasten. Audiofiler, å andra sidan, kommer sannolikt bara att frestas av extremt seriösa utmanare som Sennheiser Ambeo Soundbar Max.

F: Behöver jag en subwoofer till min soundbar?

Vissa soundbars kommer med en inbyggd subwoofer, men de flesta gör det inte. Utan en sådan kan låga frekvenser låta platt eller tomma. En subwoofer kommer att ge mer kraft, och den kan också minska belastningen på soundbaren, vilket gör att mellan och höga kan få mer klarhet och detaljer.

F: Vilka olika typer av ljudkanaler finns det?

Ljudkanalerna på en soundbar representeras av siffror, som 2.0, 5.1 eller 7.1.2. Den första siffran representerar huvudtalarna. Så i ett 2.0-system finns det två huvudhögtalare, en höger och en vänster. Om den första siffran är fem, representerar detta fem högtalare: en höger, en vänster, en center och två surroundhögtalare. Den centrala högtalaren tar hand om dialogen och omgivningarna hjälper till att utveckla ett 360-graders, verklighetstroget ljud.

Den andra siffran representerar subwoofern. Vanligtvis finns det noll eller en. Så, ett 5.1-system representerar fem huvudhögtalare och en subwoofer. Subwoofern är till för att förstärka basen och är ett utmärkt alternativ när du tittar på actionfilmer eller lyssnar på musik.

Det slutliga numret representerar de uppåtriktade eller höjdhögtalarna som vanligtvis finns i avancerade soundbars. Dessa högtalare är explicit designade för Dolby Atmos- eller DTS:X-format. De bidrar till att skapa en känsla av höjd genom att reflektera ljudet från taket.

F: Spelar det någon roll vilken HDMI-port jag använder på min TV för att koppla in min soundbar?

Ja, det spelar roll. Även om du kan använda vilken gammal HDMI-port som helst på din TV, om din soundbar har en ARC- eller eARC-port och din TV också gör det, anslut sedan till dessa portar för bättre ljudkvalitet. Det möjliggör även volymkontroll av soundbaren via din TV-fjärrkontroll.