De bästa Samsung Soundbars

Medan vi lever i tv-tillverkningens guldålder, kommer det vanligtvis med en nedslående insikt om att ljudet inte uppfyller dina förväntningar om du skvätter dina surt förvärvade pengar på en. Det är olyckligt att vi behöver spendera mer för att få ljudsystemet i ordning.

Tack och lov har soundbar-marknaden möjlighet att lyfta vår visuella glädje till audio/visuell lycka. Samsung är bland de ledande när det kommer till soundbars, och du kan förhöja upplevelsen när du kopplar ihop den med en av dess många branschledande TV-apparater.

Låt oss titta på några av de bästa Samsung soundbars som finns tillgängliga idag.

Våra val för de bästa Samsung Soundbars 2023

Samsung HW-Q990C

Bäst överlag

Den ultimata Dolby Atmos 3D-ljudscenen

Med klassledande Dolby Atmos 3D-ljud leder Samsung HW-Q990C vägen inom förstklassiga soundbars som kan uppnå sonisk Nirvana. Även om 11.1.4-uppsättningen med riktiga kanaler kan kosta en ganska slant, får du ett ljudsystem som inte bara levererar perfekt ljud till en hemmabioanläggning utan ett som du kan njuta av musik i perfekt klarhet också.

Fördelar

 • Ingen distorsion med ökad volym
 • Basen övermannar inte andra frekvenser
 • Adaptivt ljudläge ger energiskt ljud vid lägre volymer
 • Förbättrad musikåtergivning

Samsung HW-Q990C efterträder Q990B för att bli företagets senaste flaggskeppssoundbar. Även om det är en premium soundbar, kommer dina utgifter att vara mer än motiverade. Att pumpa ut en kombinerad 656W kraft från ett monstruöst 11.1.4 verkligt kanalantal ger dig den ultimata Dolby Atmos-upplevelsen du kan hitta idag. Och det gör det med perfekt precision och tydlighet.

Men med måtten 48,5 x 2,7 x 5,4 tum är soundbaren skrymmande. Men den passar fortfarande under större TV-apparater, och de vinklade sidoavfyrda högtalarna ger den ett unikt utseende. Subwoofern är också föga förvånansvärd, med tanke på de djupa, dånande låga frekvenserna som den ger resonans. Två bakre högtalare kompletterar setet för en autentisk, omslutande Dolby Atmos/DTS:X-upplevelse som placerar dig mitt i ett 3D-ljudscen.

Dessutom är det enkelt att installera, och det levereras med en effektiv, väldesignad fjärrkontroll. Du kan också använda SmartThings-appen om du föredrar det. En nackdel är dock bristen på HDMI 2.1-stöd. Men konsolspelare kan komma runt detta genom att ansluta till TV:n först och sedan till soundbaren med eARC-anslutningen.

Samsung HW-S60B

Prisvärd Soundbar med Dolby Atmos

Oslagbart värde för filmfantaster

HW-S60B är en kompakt, slimmad 5.0-kanals soundbar tillgänglig till ett iögonfallande pris. Ljudkvaliteten är bra, särskilt när du tittar på film, och om du äger en ny Samsung-TV kan du njuta av trådlös Dolby Atmos för uppslukande surroundljud.

Fördelar

 • Kompakt och elegant design
 • Stöd för trådlös Dolby Atmos och DTS:X
 • Sömlös installation
 • Intuitiv app
 • Stöd för Alexa och Google Assistant

Nackdelar

 • Basen är lite platt ibland
 • Endast en HDMI-port och ingen eARC
 • 200W effekt kanske inte räcker för stora rum

För en slimmad, kompakt soundbar med ljud som fyller rummet till ett oslagbart pris, överväg Samsung HW-S60B. ”H” står för ”High-End”, medan ”W” representerar ”Wireless”. Trådlös funktionalitet är dock begränsad till de som äger en Samsung-TV släppt 2022 eller senare. Med någon av dessa TV-apparater får du trådlöst Dolby Atmos och DTS:X rumsligt ljud och andra funktioner. Dessa inkluderar Q-Symphony, som integrerar TV:ns högtalare i ljudsystemet, och Adaptive Sound för funktioner för rumskalibrering. De utan en modern Samsung-TV kan fortfarande njuta av Dolby Atmos via HDMI.

Utan en ny Samsung-TV kommer du fortfarande att njuta av en enorm 5.0-kanals uppgång i ljudkvalitet från dina TV-högtalare. Trots sin prisvärdhet och kompakta mått på 26,4 x 2,4 x 4,1 tum är den utmärkt för att titta på film. Med Voice Enhancement och Adaptive Sound som fungerar sin magi är dialogen kristallklar. Men på grund av avsaknaden av en extern subwoofer kan låga frekvenser ibland låta lite platt. Detta kan ta sticket av actionfilmer och basinfunderade musikgenrer ibland.

Installation och drift är en bris. Du ansluter bara till TV:n och allt är sömlöst. Fjärrkontrollen är enkel och appen är intuitiv och erbjuder ännu mer enkelhet. Anslutningsmöjligheter inkluderar Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2 och Spotify Connect. Det finns dock bara en HDMI-port, som inte har eARC-stöd, och det ingår ingen kabel.

Samsung HW-S50B

Mest prisvärd

En prisvärd Soundbar för små till medelstora rum

198 $ 248 $ Spara
50 USD

För en enkel och prisvärd Samsung soundbar som erbjuder några utmärkta funktioner som finns på dyrare modeller, ta en titt på Samsung HW-S50B. Den stöder Dolby Digital 5.1 och DST Virtual: X för surroundljud och ger tillräckligt med kraft för små till medelstora rum. Med sin mitthögtalare kan du också njuta av kristallklara röster när du tittar på film, vilket säkerställer att du aldrig missar en punkt.

Fördelar

 • Tryck på Ljud tillgängligt med vissa mobila Samsung-enheter
 • Q Symphony och Adaptive Sound Lite
 • Prisvärd
 • Kvalitets centerhögtalare

Nackdelar

 • Inget stöd för Dolby Atmos
 • Inte tillräckligt med ström för stora rum

Medan Samsung HW-S60B är efterföljaren till HW-S50B, har föregångaren fortfarande mycket att erbjuda, särskilt med sin ännu mer överkomliga pris. Om du letar efter en budgetvänlig soundbar med bra ljudkvalitet och några av de klockor och visselpipor som de nyare, dyrare modellerna har, överväg HW-S50B.

Även om den inte stöder Dolby Atmos, levererar denna 3.0-kanals soundbar Dolby Digital 5.1 och DTS Virtual: X för realistiskt surroundljud. Du får också Q Symphony, som integrerar dina TV-högtalare i action, och Adaptive Sound Lite för att analysera och optimera ditt ljudinnehåll. Med en inbyggd mitthögtalare förbättrar soundbaren sin lämplighet för att titta på film. Dialoger blir i fokus och är mycket mer precisa och dechiffrerbara, oavsett hur högt bakgrundsljud eller musik är.

Förutom centerhögtalaren är två bashögtalare och tre diskanthögtalare integrerade i den slimmade 26,4 x 2,4 x 4,1-tumsstången, vilket ger en total effekt på 140 watt. Det räcker för att fylla ett litet till medelstort rum. Men om du letar efter en soundbar för ett stort rum, kanske du måste titta på några mellanregister till premiumalternativ med mer kraft.

Samsung HW-S800B

Tunnaste Soundbar

En ultratunn Soundbar som levererar episkt ljud

Om du vill ha den tunnaste Samsung soundbaren är HW-S800B en av företagets tunnaste hittills. Det kompromissar dock inte med ljudkvaliteten, och den medföljande subwoofern bidrar med snäva låga frekvenser för att förbättra dina filmer och musik.

Fördelar

 • Google Assistant och Alexa kompatibla
 • Utmärkt vertikal ljudåtergivning
 • Välbalanserad bas
 • Klart och livligt ljud

Nackdelar

 • Endast HDMI ARC
 • Mini-HDMI-port

Samsung HW-S800B är en otroligt tunn soundbar. Faktum är att den är så tunn att en medelstor hand bekvämt kan stänga runt den. Ändå, trots sitt magra utseende, levererar den varumärket Samsung-ljud tillsammans med en bedrägligt kompakt subwoofer. Den resonerar snäva och kraftfulla låga frekvenser som aldrig övermannar mellan- och toppnivåerna. Inte bara levererar 3.2.1-kanals soundbar och subkombo imponerande filmljudspår, utan den får också två tummar upp när det gäller dess musikaliska leverans.

Soundbarens slimmade design introducerar dock ett par brister. Det mest uppenbara är dess längd. Med 45,7 tum ser den lite långsträckt ut, men den passar fortfarande perfekt under större TV-apparater. Ett annat problem är att det inte finns mycket utrymme för hamnar. Det finns bara en ensam mini-HDMI-port ovanpå strömporten. Paketet innehåller visserligen en adapterkabel, men det är bäst att kontrollera din TV:s kompatibilitet innan köp. Om du har en Samsung-TV efter 2021 bör du kunna ansluta via Wi-Fi för en trådlös Dolby Atmos-upplevelse.

Samsung HW-A650

Best Value Combo

En A-Series Soundbar med en prisvärd subwoofer och Soundbar Combo

Den 3.1-kanaliga Samsung HW-A650 soundbar och subwoofer combo erbjuder 430 watt effekt till ett angenämt pris. Utan några surroundhögtalare att tala i, stöder soundbaren DTS Virtual: X och har en kristallklar frontscen som erbjuder lättförståelig sång i filmer. Subwoofern lägger till låga frekvenser, och du kan förstärka den när som helst med dess Bass Boost-funktion.

Fördelar

 • Enkel installationsprocess
 • Grundläggande fjärrkontroll håller i linje med enkel manövrering
 • Tydlig sång för filmer
 • Bra ljud framför scenen
 • Hög prestanda för priset

Nackdelar

 • Ingen Wi-Fi-anslutning betyder inget röst- eller appstöd
 • Konstigt placerad USB-port
 • HDMI är endast ARC
 • Inget surroundljud, alltså inget Dolby Atmos eller DTS:X

HW-A650 är den största i denna Samsung A-serie, men den erbjuder fortfarande mer kompakta dimensioner än de ledande Samsung soundbars. Med 38,6 x 2,3 x 4,1 är den tillräckligt mångsidig för att komma in i olika utrymmen. Den medföljande subwoofern kompletterar 3.1-kanalerna och är inte heller speciellt krånglig. Med en sammanlagd effekt på 430 watt får du ett ganska högljutt system för kostnaden.

Soundbaren stöder Dolby Digital och DTS, inklusive DTS Virtual: X. Med avsaknaden av surroundhögtalare i installationen kan Virtual: X fungera som ett substitut för att ge extra volym och riktning. Det kan dock inte ersätta ett verkligt surroundsystem, och du kanske är bättre att utöka med kompatibla surroundhögtalare.

Så det mesta av ljudet kommer från frontscenen. Ljudet är balanserat och klart med mycket djup, och inkluderingen av en mittkanal säkerställer att dialogerna är tydliga. Subwoofern övermannar aldrig de andra frekvenserna för att hjälpa till med detta. Men om du känner att de låga frekvenserna behöver lite uppsving kan du enkelt aktivera Bass Boost Mode. Soundbaren har också olika ljudlägen, inklusive Game Mode och Adaptive Sound Lite, för att optimera ljudet baserat på innehållet du tittar på.

Samsung HW-S61A

Bästa design

En snygg Soundbar med ett stort ljud

Samsung HW-S61A finns i grått och svart och har en sömlös, minimalistisk design förstärkt av snyggt material. Det är ett utmärkt val för filmer tack vare den tydliga, skarpa dialogen, medan dubbelsidiga hornhögtalare och Acoustic Beam Technology erbjuder ett brett ljudområde.

Fördelar

 • Tryck på Ljud för Samsung Galaxy-användare
 • Stöd för AirPlay 2
 • Adaptivt ljudläge analyserar innehåll för ljudförbättring
 • Acoustic Beam Technology placerar ljudet så att det matchar dess position på skärmen

Nackdelar

 • Ljudet tappar detaljer med Bluetooth-anslutning
 • Inget stöd för Dolby Atmos

Samsung HW-S61A soundbar är en snygg högtalare och en annan att komma in under den prisvärda bannern. Med Kvadrat-tyg som täcker hela baren är designen smakfull och sömlös. Den finns i grått och svart (den svarta varianten kallas HW-S60A), och avsaknaden av en display förstärker dess snygga design. Istället förmedlar en serie små, färgglada LED-indikatorer information i blinkningar.

5.0-kanals soundbaren har totalt sju högtalare med två inbyggda bashögtalare och en diskanthögtalare. Med måtten 30 x 2,7 x 4,9 tum är den kompakt och smal, och i kombination med en vidsträckt ljudbild kan du enkelt hitta en lämplig plats för den i alla rum. SmartThings-appen har också instruktioner om den bästa placeringen för optimalt ljud. Appen förenklar installationsprocessen, erbjuder allt som fjärrkontrollen gör och ansluter till Alexa.

Det är uppföljaren till den populära HW-S60T och kommer med flera förbättringar i ljudkvalitet jämfört med föregångaren. Filmer är en roligare upplevelse nu, tack vare tillägget av en mitthögtalare, och hornhögtalare på båda sidor sprider ljudet bra. Låga frekvenser knorrar också, men det finns fortfarande utrymme för mer djup i basen, och att para ihop soundbaren med en kompatibel extern subwoofer ger ännu bättre resultat.

Vilken Samsung Soundbar är det rätta alternativet för dig?

Det finns många alternativ och funktioner tillgängliga, från budget Samsung soundbars till premium. Även i budgetänden av skalan borde det finnas något som passar alla. Det är naturligtvis såvida du inte vill fylla ett stort rum med bästa möjliga ljud.

En Samsung soundbar kan komma som en individuell högtalare, eller det kan vara ett paket med en extern subwoofer eller till och med ett par bakre högtalare. Mer prisvärda alternativ kommer i allmänhet att vara en enda enhet med integrerade woofers och diskanthögtalare. Samsung HW-S50B är en av dessa, och den ger kvalitetsljud vid sidan av funktioner som du också hittar i företagets dyrare alternativ.

HW-S50B har dock inte stöd för Dolby Atmos eller DTS: X. För den ultimata surroundljudsupplevelsen behöver du någon av dessa, särskilt Dolby Atmos. Men det betyder inte att du behöver betala en mindre förmögenhet heller, eftersom S50B:s efterträdare, Samsung HW-S60B, stöder båda formaten. Och om du har en modern Samsung-TV tillverkad efter 2021 kan du till och med njuta av denna lyx trådlöst.

Men för den ultimata upplevelsen, och om prislappen inte avskräcker dig, välj Samsung HW-Q990C. Det är helt enkelt ett odjur. Den efterträder den populära Q990B och erbjuder ännu bättre ljud och funktioner samtidigt som den är tillgänglig till ett bättre pris. Med en 11.1.4-verklig kanalutgång och 656W effekt kommer du helt enkelt att ha den bästa soundbar Samsung har att erbjuda.

Samsung HW-Q990C

Bäst överlag

Den ultimata Dolby Atmos 3D-ljudscenen

Med klassledande Dolby Atmos 3D-ljud leder Samsung HW-Q990C vägen inom förstklassiga soundbars som kan uppnå sonisk Nirvana. Även om 11.1.4-uppsättningen med riktiga kanaler kan kosta en ganska slant, får du ett ljudsystem som inte bara levererar perfekt ljud till en hemmabioanläggning utan ett som du kan njuta av musik i perfekt klarhet också.

Fördelar

 • Ingen distorsion med ökad volym
 • Basen övermannar inte andra frekvenser
 • Adaptivt ljudläge ger energiskt ljud vid lägre volymer
 • Förbättrad musikåtergivning