Hur man ställer in och använder låst mapp i Google Foton på iPhone

Spread the love

Google Photos Locked Folder-funktion har varit tillgänglig på Android i vad som verkar som evigheter, och medan företaget hade sagt att det kommer att rullas ut till iPhones 2022, är det först nu som funktionen börjar rulla ut på iOS-enheter. Så om du har undrat hur du säkerställer att dina personliga bilder inte är synliga för någon annan än dig, så här ställer du in och använder Låst mapp i Google Foton på iPhone.

Notera: Google har börjat rulla ut Låst mapp till alla iPhone-användare, men funktionen kan ta lite tid innan den är tillgänglig på din iPhone.

Konfigurera Google Fotos låst mapp

För att ställa in låst mapp på din iPhone, följ bara stegen nedan:

  • Öppna Google Foton på din iPhone och tryck på ”Bibliotek” i det nedre navigeringsfältet. Klicka här på ”Verktyg”
  Hur man låter en kontakt förbigå iOS' Stör ej-läge

  • Tryck på ”Låst mapp” och tryck sedan på ”Ställ in en låst mapp”

  • Tillåt Google Foto att använda Face ID (eller Touch ID) och välj sedan om du vill säkerhetskopiera foton i din låsta mapp eller inte.

Obs! Foton i låst mapp krypteras när de säkerhetskopieras. Om du aktiverar säkerhetskopiering kommer du att kunna komma åt dessa foton på andra enheter. Men om du väljer att inte säkerhetskopiera dessa bilder kommer de bara att vara tillgängliga på din iPhone.

Det är allt, du har framgångsrikt konfigurerat en låst mapp i Google Foton. Låt oss nu se hur du kan lägga till foton i din låsta mapp och ta bort dem om det behövs.

  Hur iOS 13:s mörka läge fungerar på din iPhone och iPad

Lägg till foton i låst mapp

Öppna din låsta mapp (Bibliotek -> Verktyg -> Låst mapp) och följ sedan stegen nedan.

  • Om du inte har lagt till några foton än kommer du att se en stor ”Flytta objekt”-knapp i den låsta mappen. Klicka bara på den.

  • Välj nu de foton du vill dölja och tryck på ”Flytta”.

  • Tryck på ”Flytta” igen i bekräftelsedialogrutan som visas. När bilderna har gömts kommer Google Foto att ge dig en bekräftelse som popup-fönster; allt du behöver göra är att trycka på ”Klar”

Alternativt kan du använda följande steg för att lägga till foton i din dolda mapp i Google Foto.

  • Öppna fotot du vill dölja och svep uppåt för att se delningsalternativ. Klicka här på ”Flytta till låst mapp”
  3 enkla sätt att stänga av kameraljudet på iPhone

  • Bekräfta din avsikt i popup-fönsterna som visas, och det är allt. Fotot flyttas till din låsta mapp i Google Foto.

Ta bort foton från låst mapp

Oavsett orsaken, om du vill ta bort några bilder från den låsta mappen i Google Foton, öppna bara Låst mapp (bibliotek -> Verktyg -> Låst mapp) och följ stegen nedan:

  • Välj de foton du vill ”visa” och tryck sedan på ”Flytta”. Bekräfta din avsikt i dialogrutan som dyker upp, och det är allt.