De bästa RGB-musmattorna 2024

En musmatta hjälper dig att minska risken för att din mus plockar upp konstiga ojämnheter på skrivbordets yta som stör dess funktioner. Fördelarna med en bra musmatta behöver dock inte stanna vid funktion. Det finns alltid utrymme för lite pizzeri också, och om du letar efter en gamer-estetik kan du lägga till en touch av stil och färg med en RGB-musmatta.

Corsair

En bra musmatta känns jämn, men en bra musmatta känns som att du glider på is. Med Corsair MM700 RGB lägger du inte bara till stil till din installation utan lyfter också din spelupplevelse till nästa nivå.

Corsair MM700 RGB har en silkeslen, glidförbättrad vävd textilyta som gör att snärtar och svep känns flytande. Det är den typ av kontroll du vill ha över din mus om du ofta deltar i tävlingsspel. Den halkfria gummibasen under håller också allt på plats när spel blir vilt.

Bortsett från prestanda ger Corsair MM700 RGB stil och användbarhet till bordet. Längst upp till höger finns knappen som låter dig bläddra igenom flera RGB-färgprofiler, tillsammans med möjligheten att göra din egen med Corsairs iCue-programvara. Knappen fungerar även som USB-hubb, så om du har en trådbunden mus eller ett headset har du två bekvämt placerade USB-portar just där.

Corsair MM700 RGB Extended Cloth Gaming musmatta

Bäst överlag

$50 $60 Spara $10

Corsair MM700 erbjuder gott om utrymme för din mus samtidigt som den är tillräckligt bred för ett tangentbord i full storlek. För att hålla allt stabilt och smidigt har den även en tjock, halkskyddande gummibas.

Fördelar

 • Tillräckligt stor för ett tangentbord och en mus i full storlek
 • Har två USB-portar med passthrough
 • Mus glider underbart på ytan

KTRIO

Att bygga en PC är inte billigt, inte ens för en budget, och du kanske skär ner några hörn – som att välja en medioker musmatta. Överväg istället KTRIO RGB Gaming Mousepad, som är både budgetvänlig och en utmärkt kandidat för att uppgradera din installation.

KTRIO RGB Gaming Mousepad är massiv och mäter 31,5 x 11,8 tum. Det är gott om yta för att rymma tangentbord i full storlek, och du har fortfarande utrymme att svepa och snärta med musen.

Det bästa av allt är att KTRIO RGB Gaming Mousepad är förvånansvärt hållbar. Kanterna är snyggt sydda för att minska fransning över tiden, vilket är bra för lång livslängd. Medan ytan har en liten mängd friktion, strikt för kontroll, är det i slutändan en mycket jämn upplevelse. Den har också en spillsäker beläggning, så att vätskor kommer att pärla för enkel rengöring istället för att sugas in i tyget direkt.

KTRIO RGB stor spelmusmatta

Bästa budgeten

KTRIO RGB Large Gaming Mouse Pad är vad du behöver när storlek och RGB är allt du verkligen vill ha. Dess yta är också ganska slät, och den är vattentät.

Fördelar

 • Vattentålig beläggning
 • Gummibas får ett bra grepp på skrivbordet
 • Kvalitetssömmar runt kanterna

Nackdelar

 • Fläckar är svåra att få bort

Thermaltake

Är du en tävlingsspelare? Oavsett om du är knädjupt i skyttegravarna av PVP eller bara pysslar så ofta, vill du ha alla fördelar du kan hitta. Thermaltake ARGENT MP1 är en sådan fördel förpackad i en elegant design.

Thermaltake ARGENT MP1 kommer inte att vikas på dig eller dra ner musen, och allt detta är tack vare dess – ganska stora – plastyta. Du kommer i slutändan att ha en större kontroll över små rörelser, vilket är den exakta typen av fördel som konkurrenskraftiga spelare gillar att ta till sig.

Thermaltake ARGENT MP1 ser också helt enkelt bra ut. Den mörka finishen mot gun-metal-grå ser bra ut när den rundar längs toppen. Trots att den är tunn är den exceptionellt styv. Körsbäret på toppen är de 20 anpassningsbara RGB-zonerna som kan programmeras med olika effekter, som andning eller solid.

Thermaltake Argent MP1 RGB musmatta

Mest hållbara

Thermaltake Argent MP1 RGB Mousepad avstår från tyg för aluminium och en hård yta. Dess hållbarhet är i nivå med dess prestanda.

Fördelar

 • Stark, robust konstruktion
 • Hård yta minskar friktionen kraftigt
 • Mycket utrymme att röra på sig

Nackdelar

 • Behöver gott om markfastigheter

HyperX

När du vill ha en massiv musmatta som täcker så mycket som möjligt, med hållbarhet och prestanda för att starta upp, är HyperX Pulsefire Mat det perfekta valet.

Mäter 35,4 tum i bredd och 15,2 tum djup, du behöver en hel del skrivbordsfastigheter för att rymma en så gigantisk musmatta. För att sätta det i perspektiv: det finns tillräckligt med utrymme för en mus och ett tangentbord i full storlek, och du har fortfarande utrymme över. Jag rekommenderar starkt att du mäter ditt skrivbord för att säkerställa att det passar.

Storleken på en musmatta är inte värd mycket om den faller isär. Tack och lov är HyperX Pulsefire-mattan relativt tjock, med anti-fray-sömmar som fodrar kanterna. Den tätvävda tygytan är särskilt slitstark och skapar samtidigt en spelplan som känns mer som en skridskobana. Den har en premiumbalans mellan kontroll och hastighet.

HyperX Pulsefire Mat

Bäst för stora skrivbord

Den släta, precisionsytan på HyperX Pulsefire Mat är perfekt för dem som spelar en myriad av genrer. RGB-mjukvaran är också otroligt enkel att använda, för att inte tala om bonusen med en bekvämt placerad RGB-knapp.

Fördelar

 • Slät, precisionsyta
 • Anti-fray sömmar
 • Allt utrymme du någonsin kommer att behöva

ASUS ROG

Om du äntligen har tagit steget till en trådlös spelmus, då är du redan medveten om att den behöver laddas om någon gång. För att förhindra en otidig avstängning och berika ditt skrivbord med RGB, är ASUS ROG Balteus Qi en no-brainer.

ASUS ROG Balteus Qi är bekvämt placerad i det övre högra hörnet och har trådlös laddning för Qi-kompatibla enheter, vilket ger upp till 10 watt effekt. Och ja, detta fungerar även för alla Qi-kompatibla smartphones.

För stil kommer ASUS ROG Balteus Qi med 15 RGB-zoner. Genom ASUS Armory II-programvara kan du lämna färgerna upp till ett av nio förinställda alternativ eller bli snygg och justera färgerna och ljusstyrkan själv. Även i väl upplysta rum har RGB inga problem att visa upp sig.

ASUS ROG Balteus Qi

Bäst för trådlösa enheter

ASUS ROG Balteus Qi avstår från tyg för en hårdare, strukturerad yta som avsevärt minskar friktionen. Den har också en bekvämt placerad Qi-laddningszon.

Fördelar

 • 10W Qi-laddning
 • Hård yta med låg friktion
 • USB-genomföring

Nackdelar

 • Smal plockning för Qi-kompatibla möss

FAQ

F: Vad står RGB för?

RGB står för Red, Green och Blue. RGB-belysning används i spel då denna kombination av färger gör att du kan göra över 16 miljoner andra färgkombinationer.

F: Kan du tvätta en RGB-musmatta?

Du kan rengöra en RGB-musmatta med en våtservett om du vill vara säker på att den håller sig fin och ren. Var bara försiktig så att du inte får någon av rengöringsvätskan från torkduken på någon av de elektriska komponenterna.

Allt våtare än en våtservett rekommenderas generellt inte på grund av risken för att vätska sipprar in i musmattans kant.

F: Varför har så många speltillbehör RGB?

Spelare älskar RGB-belysning eftersom det ger en tilltalande visuell bakgrund för deras spelupplägg och förbättrar deras övergripande upplevelse när de spelar.

F: Orsakar RGB någon ingångsfördröjning eller prestanda?

Generellt sett kommer RGB-belysning inte att påverka din dators prestanda negativt. Men om din installation är ganska RGB-tung finns det en chans att detta kan belasta din CPU, vilket kan resultera i viss ingångsfördröjning.