De bästa RGB-fläktarna för din PC 2023

Prestanda och effektivitet är kung och drottning när det kommer till PC-fans och bör alltid vara den viktigaste faktorn. Men det skadar inte att tänka på stil heller. Naturligtvis bör RGB-fans inte offra prestanda för utseendet, eftersom dessa flashiga färger inte hjälper mycket om din dator är för varm. Vi har samlat de bästa RGB-fodral-fläktarna som inte bara lägger till lite seriös flare till din rigg, utan presterar så bra som de ser ut.

Corsair

Det är inte varje dag du hittar en stor uppsättning RGB-fans som har så få svagheter. Corsair LL120 tänder på alla cylindrar och kombinerar fantastisk prestanda med stil.

På tal om dess estetik använder Corsair LL120 ARGB, vilket gör att du kan ändra färgerna på alla 16 lysdioder individuellt. Det går dock ett steg längre genom att även inkludera Corsairs Lighting Node Pro. Tillsammans med den enkla iCUE-mjukvaran kommer du att kunna skapa dynamisk RGB-belysning med bara några klick utan att ta upp värdefulla headers på ditt moderkort.

Naturligtvis handlar Corsair LL120 inte bara om stil. Även med en fläkt på baksidan och en framtill bryter LL120 inte en svett som rör sig genom ditt fodral, speciellt när du varvar dem upp till 2200 rpm. Ännu viktigare är att du knappt hör dem använda din rigg vid normal belastning.

Corsair LL120 RGB

Bäst överlag

$70 $90 Spara
20 USD

Corsair slog ut den ur parken med LL120 RGB Fans. Bra luftflödesprestanda, lättanvänd programvara och dynamiska färger och effekter insvept i en 120 mm fläkt.

Fördelar

 • 16 individuellt adresserbara RGB-lysdioder
 • Har bra, lättanvänd programvara
 • Högt luftflöde, lågt ljud
 • Lighting Node Pro ingår

Nackdelar

 • Något högt vid max fläkthastighet

Antec

När du har en snäv budget tenderar du att skära ner, men du har verkligen inte råd att göra det med fallfläktar. Lyckligtvis är Antec Prizm 120 mm ARGB Case Fans inte bara rimligt prissatta, utan de ser fantastiska ut och du kan vara lugn med att veta att din dator är snygg och cool.

Till att börja med inkluderar Antec Prizm 120 mm ARGB Case Fans 18 adresserbara lysdioder per fläkthus, uppdelade mellan två ringar. Du kan komma åt miljontals färger, men det bästa är möjligheten att synkronisera RGB-belysningen med toppmoderkortsmärken som ASUS, MSI och Gigabyte.

Färger är inte den enda aspekten du kan justera. Antec Prizm 120 mm ARGB Case Fans kommer också förpackade med en fläktkontroll, som du kan använda för att justera fläkthastigheten mellan 500 och 2000 RPM. Med tanke på de extra fläktlagren är de förvånansvärt snabba, tysta och hållbara.

Antec Prizm 120mm ARGB fodralfläktar

Bästa budgeten

$60 $80 Spara
20 USD

Pålitliga och prisvärda, Antec Prizm 120 mm ARGB Case Fans är den idealiska lösningen för en snäv budget. Du får fördelen av bra luftflöde och mjukvarukompatibilitet utan att offra stil.

Fördelar

 • Snabb, tyst och hållbar
 • Inkluderar fem ARGB-fodralfläktar och en kontroller
 • Kompatibel med en mängd olika RGB-program
 • Stjärnpris per fläkt

SOM OSS

ASUS TUF Gaming TF120 ARGB-fläkt är ett utmärkt val för dem som föredrar design men fortfarande behöver en högpresterande skalfläkt på viktiga platser. Du får till och med fördelen av en LED-array med dubbla lager som skapar rikare RGB-färger.

Med en maximal hastighet på 1900 RPM är ASUS TUF Gaming TF120 ARGB Fan ganska snabb och den har ett högt luftflöde. Med tanke på dess prestanda kan TF120 inte bara användas för att passera kall luft genom din rigg utan är också tillräckligt kraftfull för att kyla AIO-radiatorer. Det hjälper dig att undvika att behöva blanda olika fläkttyper!

Den enda aspekten som matchar prestanda hos ASUS TUF Gaming TF120 ARGB Fan är dess hållbarhet. ASUS lade till avancerade vätskedynamiska lager för att förbättra dess livslängd, samt antivibrationskuddar för att ytterligare dämpa ljudet.

ASUS TUF Gaming TF120 ARGB-fläkt

Bästa design

$43 $60 Spara
17 USD

Om livslängd är ditt främsta bekymmer, är ASUS TUF Gaming TF120 ARGB-fläktar speciellt designade för hållbarhet och prestanda. Den innehåller också en ARGB-hubb som ger dig gott om kontroll och Aura Sync-stöd.

Fördelar

 • Dubbellagers LED-array för rikare färger
 • Stöd för Aura Sync
 • Snabbt, effektivt och tyst
 • Inkluderar ett ARGB-nav

Nackdelar

 • 3-pack paket är bättre prissatt

Cooler Master

Om din dator är vätskekyld kan du inte bara använda vilken gammal fläkt som helst för att kyla kylaren, även om den är snabb. Hastigheten är inte nödvändigtvis problemet – det är statiskt tryck. För att säkerställa att din AIO hålls sval är Cooler Master MasterFan MF120R en fantastisk följeslagare.

Medan Cooler Master MasterFan MF120R fungerar alldeles utmärkt som en höljesfläkt, är de mest hemma kopplade till en kylare. Dess kombination av högre statiskt tryck och luftflöde är precis vad du behöver för att trycka eller dra all värme som sprids från radiatorn. Och om du bestämmer dig för att du vill ha en till fodralet kan du fortfarande skjuta fläktarna till 2000 RPM.

En annan praktisk funktion hos Cooler Master MasterFan MF120R är att den spelar bra med en mängd olika RGB-program, som ASUS Aura, ASRock RGB, Gigabyte RGB Fusion och MSI RGB.

Cooler Master MasterFan MF120R ARGB

Bästa kylarfläkten

Cooler Master MasterFan MF120R ARGB Fan är ungefär så enkel som du kan få när det gäller installation. Det gör det desto mer användbart när du är redo att släppa lagerkylaren för dina radiatorer för något mer omfattande.

Fördelar

 • Kompatibel med en mängd olika RGB-program
 • Lätt att installera
 • Speciellt designad för kylning av radiatorer
 • Ljudabsorberande gummikuddar

Nackdelar

 • RGB är för genomskinligt
 • Lite för dyrt

Thermaltake

Om du pressar din rigg till dess gränser kommer du snabbt att märka hur högljudda dina fans kan bli. Det är uthärdligt, men om du är någon som inte står ut med surrandet, är Thermaltake Pure 12 ARGB Fan rätt för dig.

För att förstå hur tyst Thermaltake Pure 12 ARGB-fläkten är, har den ett maximalt varvtal på 1500 och ett 56,45 CFM-luftflöde. Sammantaget är det ganska respektabelt, men när du börjar sätta din PC genom dess takt kommer du att märka att den aldrig överstiger en viskning.

Det som är lika imponerande är bara antalet alternativ som Thermaltake Pure 12 ARGB Fan erbjuder. Du kan välja 140 mm eller 200 mm om du behöver extra luftflödesprestanda för t.ex. en radiator, samtidigt som den behåller sin tysta drift.

Thermaltake Pure 12 ARGB

Mest tyst

$51 $60 Spara
$9

Det finns inget sötare för öronen än en pålitlig PC-fläkt som är otroligt tyst. Säg adjö till bruset med Thermaltake Pure 12 ARGB Fan, som också har ARGB och en kontroller för att göra justeringar i farten.

Fördelar

 • Många tillgängliga alternativ, såsom buntar och fläktstorlekar
 • Viska tyst
 • Inkluderar en ARGB-kontroller
 • Kompatibel med en mängd olika RGB-program

Nackdelar

 • Kunde ha använt några fler adresserbara lysdioder

FAQ

F: Kan du köra RGB-fläktar utan att RGB är påslaget?

Normalt, för att RGB ska fungera måste du koppla in RGB-huvudet, som är separat från strömkontakten. Du kan säkert lämna RGB-huvudet frånkopplat och fläktarna fortsätter att snurra, så länge de drar ström.

F: Kan jag programmera mina RGB-fans att reagera på vad som händer i mitt spel?

Absolut! Majoriteten av välkända varumärken har RGB-synkronisering inbyggd direkt i programvaran. Till exempel finns Logitechs Lightsync, Corsairs iCUE och Razers Synapse-programvara eller tredjepartsalternativ som Aurora. Du kan också synkronisera RGB till musik.

F: Är ARGB eller RGB bättre?

ARGB erbjuder inga prestandafördelar förutom mer färganpassning. När du väljer en färg för traditionella RGB-fläktar påverkar det varje LED. Visst, du kan fortfarande implementera olika effekter som strobing och andning. Men ARGB låter dig ändra färgerna på varje enskild LED till vad du vill.

F: Vad står RGB för?

RGB står för ”Röd, grön, blå”. I samband med datorer, och teknik i allmänhet, är det de primära färgerna som används för att skapa en mängd färger.

F: Varför lyser inte mina RGB-fläktar?

Om dina fläktar fungerar, men RGB inte gör det, finns det en handfull steg du kan vidta för att felsöka problemet.

 • Dubbelkolla att RGB-kabeln är ansluten, antingen till ditt moderkort eller till en kontroller. Kabeln tenderar att vara skild från fläktens strömkabel.

 • Använder du rätt rubrik? Du kanske har RGB-kabeln ansluten, men det är möjligt att du använder fel rubrik. Kontrollera ditt moderkorts manual.

 • Antingen fläkten och eller headern är skadade. Du kan felsöka det genom att byta ut RGB-fläkten med en annan fläkt som du vet för vissa fungerar. Om fläkten fungerar har du en defekt fläkt; om det inte fungerar så har du en felaktig header.

 • Om du använder en fläktkontroll, försök att ansluta RGB-fläkten direkt till moderkortet och notera om det fungerar. Om det gör det kan du ha en felaktig fläktkontroll.

F: Kan du göra RGB-fläktar med vitt ljus?

Ja, men det är inte sant vitt och RGB-fans varierar i hur ”vita” de ser ut. Du kan göra detta genom att leta efter förinställningar för vitt ljus i din RGB-programvara eller göra justeringar själv.