De bästa musikspelarna för barn 2024

Skärmfria ljudspelare låter barn engagera sig i sina favoritljudböcker eller musik och låta fantasin flöda. Med enkla kontroller och omfattande bibliotek av sagoböcker att bläddra i och utforska, kan dessa musikspelare för barn vara det perfekta motgiftet mot inaktiv skärmtid.

Jooki

Jooki Music Player för barn erbjuder en skärmfri lyssningsupplevelse. Den är idealisk för att underhålla och stimulera barn, och dess bärbara design gör att den kan tas med överallt.

Designad för barn mellan tre och tio år, Jooki kan spela Spotify-spellistor överallt där det finns en Wi-Fi-hotspot och MP3-filer för offlinelyssning. Du kan sammanställa spellistor och ge dina barn timmar av musik och berättelser.

Den levereras med två fysiska Jooki-tokens, som barn kan använda för att aktivera och lyssna på spellistor, vilket främjar barnvänlig interaktion samtidigt som det ger bättre föräldrakontroll. Du kan köpa extra tokens, som även kommer i form av roliga figurer, för att lagra och spela olika spellistor.

Jooki musikspelare för barn

Bäst överlag

Använd berättelsetokens, Jooki-figurer och MP3-filer för att låta dina barn njuta av sina favorithistorier och musik med Jooki Music Player for Kids.

Fördelar

 • Enkla kontroller
 • 5GB internminne
 • Åtta timmars batteritid
 • USB-C laddningskabel ingår
 • Bärbar och hållbar

Nackdelar

 • Lite dyrt
 • Ytterligare kostnader för extra polletter eller figurer

Amazon

Echo Dot Kids är en Alexa-integrerad smart högtalare som kan göra allt: spela musik, läsa berättelser, svara på frågor, ringa samtal och mer. Den innehåller ett års prenumeration på Amazon Kids+, som är fylld till brädden med roligt, åldersanpassat innehåll som de kan njuta av.

Lättanvända föräldrakontroller ger sinnesfrid, medan enkla inställningsjusteringar ger barnvänliga svar från Alexa. Du kan också använda den för att ställa in larm, styra kompatibla smarta enheter och ringa samtal. Mikrofoner kan också stängas av med ett enkelt tryck på ”mic off”-knappen som ett extra skydd.

Amazon Echo Dot Kids (5:e generationen)

Bästa budgeten

Ge dina barn kunskapens gåva och mata deras nyfikenhet med Echo Dot Kids (5:e generationen).

Fördelar

 • Kan anpassa Alexas röst
 • Fungerar på flera enheter
 • Många anpassningsalternativ, inklusive säkerhetsfunktioner
 • Uppmuntrar barn att ställa frågor och söka kunskap
 • En rolig design som barn kommer att älska

Nackdelar

 • Barnläget verkar inte tillåta att loopade sömnljud ställs in

Yoto

Yoto Player (3rd Gen) är ett annat utmärkt skärmfritt alternativ för barn som går utöver vad en vanlig musikspelare kan göra. Förutom att spela berättelser och musik har den också en FM-radio, en termometer för att övervaka rumstemperaturen, en funktion för vitt brus, en nattlampa och en väckarklocka.

Du kan köpa spelaren separat och sedan köpa ljudkort som du sätter in i spelaren för berättelser och musik. Alternativt kan du köpa ett paket med ljudkort som innehåller populära barnmedia, som Roald Dahls älskade berättelser eller en Disney Pixar-ljudsamling.

Yoto Player (3:e generationen)

Mest mångsidig

Den tredje generationen av Yoto Player är en mångsidig enhet för barn. Förutom att lyssna på berättelser och musik via ljudkort har den flera andra användbara funktioner för barn, speciellt när det är dags att sova eller vakna.

Fördelar

 • 32GB internminne
 • Upp till 24 timmars batteritid
 • Den kan användas som en fristående högtalare eller med hörlurar
 • Gratis dagligt innehåll på Yoto-appen
 • Batteri och 1,5m laddkabel ingår

RUIZU

RUIZU MP3-spelare för barn har en söt pandadesign för att glädja ungdomar och en mängd snygga funktioner för att imponera på äldre barn. Den är smal, kompakt och väger drygt ett uns, vilket gör den till en bärbar spelare för barn att ta med sig på språng.

Denna 64GB MP3-spelare har stöd för 128GB via ett microSD-kort, och det finns även en 32GB-modell till ett något lägre pris. Den har en inbyggd FM-radio och ger enorma 100 timmars uppspelning på en enda laddning. Den fungerar också med Bluetooth 5.0, så att barn kan njuta av att lyssna med trådlösa hörlurar.

RUIZU MP3-spelare för barn

Mest bärbara

RUIZU MP3-spelare är idealisk för äldre barn och kommer med 64 GB lagringsutrymme för alla deras favoritlåtar och spellistor.

Fördelar

 • Inkluderar väckarklocka och stegräknare
 • Stöder röstinspelning
 • Visar datum och tid
 • Anpassad EQ
 • Snabbladdning

Nackdelar

 • Det kan vara knepigt att ladda musik

Toniebox

Det är omöjligt att inte älska Playtime Puppy som ingår i denna Toniebox Audio Player. Denna handmålade trogna vän är förladdad med 52 minuters barnsånger för att glädja och underhålla. Lägg helt enkelt den här Tonie ovanpå lådan, så går han.

En armé av alternativa Tonies finns också, med märkesfigurer och berättelser att njuta av från Disney, Sesame Street, DreamWorks och många fler.

Toniebox ansluter till ditt Wi-Fi, och du kan komma åt en uppsättning föräldrakontroller via MyTonie-appen. Det är också här du kan spela in anpassat innehåll på ”tomma” Creative Tonies, samt utforska ytterligare gratis digitalt innehåll.

Toniebox Audio Player Starter Set

Bäst för inspelning av anpassat innehåll

Barn kommer bara att älska att interagera med denna Toniebox Audio Player Starter Set med söta Playtime Puppy, och föräldrar kan använda den för att spela in anpassat innehåll för sina barn.

Fördelar

 • Laddstation ingår
 • Upp till sju timmars batteritid
 • Hållbar konstruktion
 • Lämplig för barn från tre år och uppåt
 • Barnvänliga kontroller

Nackdelar

 • Kräver att Tonies tillhandahåller innehållet

FAQ

F: Hur kan barn lyssna på musik utan en telefon?

Det finns många hållbara bärbara datorer för barn och surfplattor designade för barn som är bra alternativ till smartphones. Men om du vill få ditt barn eller barn att lyssna på musik och berättelser borta från skärmar, då är MP3-spelare ett utmärkt alternativ. Ljudspelare speciellt designade för barn är det bästa valet.

Äldre barn kan också få tillgång till musik genom mer traditionella metoder, som CD-spelare och skivspelare. De kan lägga till en touch av förälder-barn-interaktion, nostalgi för mammor och pappor och musikalisk utbildning när du får ut dina retrosamlingsalbum. Detta kan vara särskilt sant när barn närmar sig tonåren och faktiskt kan vara intresserade av sina föräldrars musik.

F: Finns det en barnvänlig musikapp?

Det finns flera musikappar speciellt utformade för barn. Den mest populära är Spotify Kids, som är tillgänglig med ett Spotify Premium Family-abonnemang. Den har ett stort bibliotek med åldersanpassat innehåll för åldersgrupperna 0-6 och 5-12, inklusive musik, poddsändningar, berättelser och ljudböcker.

Ett annat alternativ är Amazon Kids+. Denna prenumerationstjänst levererar säkert musik, videor, böcker och spel till barn med utmärkt föräldrakontroll. Att köpa den smarta högtalaren Echo Dot Kids ger dig rätt till ett års kostnadsfritt abonnemang.

Andra alternativ inkluderar iHeartRadio Family, som har innehåll som är kurerat för barn, YouTube Kids och Pandora Kids. Om ditt barn har en Gabb-telefon kan de komma åt det stora Gabb-biblioteket med handvalt barninnehåll.

F: Hur skulle jag ladda ner musik till en musikspelare?

Det första sättet är att prenumerera på en streamingtjänst. Detta kan vara Spotify, Apple Music eller YouTube Music. Hitta sedan låten eller albumet du vill ladda ner och leta reda på ”nedladdningsikonen”, som kan skilja sig från app till app. Du kan få ett urval av ljudkvalitetsalternativ, där filer av bättre kvalitet tar upp mer utrymme på din enhet. Vänta sedan tills din musik laddas ner.

Du kan också besöka musikbutiker online och ladda ner album till din bärbara dator på ungefär samma sätt. Därifrån kan du ansluta din enhet till datorn med en USB-kabel, hitta musikfilerna och dra och släppa dem i mappen som representerar din musikspelare.

För överföring via Bluetooth, se till att det är aktiverat på både din bärbara dator och musikspelare. Hitta musikfilerna du vill skicka, högerklicka sedan och välj ”skicka till” eller ”skicka via Bluetooth.” Din bärbara dator kommer nu att visa alla Bluetooth-enheter i närheten. Välj din musikspelare från listan och vänta tills överföringen är klar.

F: När är musik för högt för barn?

Det finns mycket motstridiga uppgifter om detta. Generellt rekommenderar WHO att musiken ska vara tillräckligt låg i volym för att du ska kunna föra en konversation på armlängds avstånd med någon, inklusive barn.

När det gäller faktisk volym anses 70dB eller mindre i allmänhet vara säkert för barn, med högre nivåer upp till en maximal gräns på 85dB under korta perioder.